enisss wrote:tozla.ba wrote:Naslov teme mi je nekako poglup al halalite
Ovako zanima me sljedece. Udebljao sam se podosta i fakat mi je stomacina narasla. Bas me je stid. "Nafuro" sam se, i fakat sam odlucan u tome da smrsam. Visok sam 1.90 imam 98kg a 18 godina :/ Sramota xd
Bas sam uzeo novo biciklo i sta mislite sa promjenom ishrane, hljeba sto manje, i to ako jedem onaj crni. sto se tice ishrane tu sam napravio sebi plan al sto se tice aktivnosti mislio sam svako jutro na gladan stomak da se spremim, fino utoplim da se sto vise oznojim i da od cengic vile pa do vrela bosne i nazad svako jutro. Bas sam preko mobitela, gps-a pogledao i do vrela je oko 9-10 km. Do tamo i nazad 20km otprilike. Sta mislite otprilike da li bih mogao za mjesec oko 5kg da skinem i da aBd negdje do nove godine dodjem do jedno 84-85 kila?
Glupo sam ga sastavio znam al zahvalan sam na svakoj pomoci, misljenju i savjetu
Hvala unaprijed

Super ideja za cardio ujutro na prazan stomak...samo mi nije jasno zasto se ljudi tople???..Pa pusti kozu da dise

...nema smisla...Jos jedna zabluda je da mrsas znojenjem...znojem samo gubis vodu,soli i minerale...obuci nesto u cemu ces se osjecati ugodno..nema potrebe da se toplis

Sto se tice skidanja kg...sve preko 1 kg za sedam dana je previse,i nije zdravo....samo ces stvoriti kontra efekat...
Jednostavna je racunica sto se tice mrsanja....potrosnja mora da bude veca od unosa...tj..moras da budes u kalorijskom deficitu i sigurno ces da mrsas...e sad..mislim da na svoju visinu mozes taman imati oko 90 pa i 95 kg i da lijepo izgledas...naravno da je to fino raspodjeljeno...sa tih 84 ili 85 kg na tu visinu ces izgledati mrsavo...opet kazem..sve zavisi kako ce to biti raspodjeljeno

poz
Imam prijatelja koji je u 9 mjeseci smrsao sa 110 -115 kg na 73 kg/168cm, oko 1kg sedmicno, i bas mi je pricao kako je to uradio:
3 obroka dnevno, u tacno odredjeno vrijeme, izbacio svu preradjenu hranu (nikakve mesne preradjevine, slatkisi, sokovi, gazirano ni pod koju cijenu), uveo vise svjezeg voca i povrca, poceo lagano trcati (trcis jedan minut, dva odmaras, 3 puta sedmicno, nakon par sedmica si na finih 20 minuta efikasnog trcanja), bicikl takodjer sa M. dvora do Ilidze.
Uglavnom momak se prepolovio, sad otisao da uradi nalaze, i kod nutricioniste/porodicnog ljekara.... javim rezultate nalaza (mislim da je holesterol sletio sada) i nesto je spomenuo da je dobio uputnicu za plasticnog hirurga ako zeli da skine visak koze (ona koja se nece povuci nakon gubljenja ovolikih kila)? bez da ju je i trazio...
Uglavnom moguce je smrsati ako je neko motivisan.