da li je grijeh?

Rasprave o vjerskim temama.
miskin

#76 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

madFlava wrote:
Pa kaže Uzvišeni: "...i koji stidna mjesta svoja čuvaju, osim od žena svojih ili onih koje su u posjedu njihovom, oni doista prijekor ne zaslužuju, a oni koji pored toga traže, oni u griješenju sasvim pretjeruju" (Sura El-Mu'minun 5-7)..
Sta znaci ovo " u posjedu njihovom" ?

-
Pretjerivanja ne smije bit ni u cem, pa tako ni u ovom.Grijeh je vjerovatno ako teroriziras svoj polni organ s ovom radnom.
tj. oni koji čuvaju svoja stidna mjesta od onoga što je zabranjeno, tj. prostitucije i homoseksualizma i ne približavaju se osim svojim ženama i svojim posteljama. Onaj ko prihvati ono što mu je Allah dozvolio nema nikakva prijekora niti grijeha, a oni koji traže nešto pored (svojih) žena i robinja pretjeruju. Šafija, Allah mu se smilovao, uzima ovaj ajet kao argument za zabranu masturbacije rukom.

u posjedu njihovom misli se na robinje
nasa

#77 Re: da li je grijeh?

Post by nasa »

miskin wrote:
madFlava wrote:
Pa kaže Uzvišeni: "...i koji stidna mjesta svoja čuvaju, osim od žena svojih ili onih koje su u posjedu njihovom, oni doista prijekor ne zaslužuju, a oni koji pored toga traže, oni u griješenju sasvim pretjeruju" (Sura El-Mu'minun 5-7)..
Sta znaci ovo " u posjedu njihovom" ?

-
Pretjerivanja ne smije bit ni u cem, pa tako ni u ovom.Grijeh je vjerovatno ako teroriziras svoj polni organ s ovom radnom.
tj. oni koji čuvaju svoja stidna mjesta od onoga što je zabranjeno, tj. prostitucije i homoseksualizma i ne približavaju se osim svojim ženama i svojim posteljama. Onaj ko prihvati ono što mu je Allah dozvolio nema nikakva prijekora niti grijeha, a oni koji traže nešto pored (svojih) žena i robinja pretjeruju. Šafija, Allah mu se smilovao, uzima ovaj ajet kao argument za zabranu masturbacije rukom.

u posjedu njihovom misli se na robinje
A za zene nije grijeh :lol: posto se ajet odnosi samo na muskarce.....
Ja mislim da se ovdje radi o ljubavnicama.....
miskin

#78 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

A za zene nije grijeh :lol: posto se ajet odnosi samo na muskarce.....
ja ću se žalit ovdje, konstantno sam u manjini, imal kakvo musko jos,
ne misli se na robinje, ljubavnice nisu u tvom posjedu nego roblje
nasa

#79 Re: da li je grijeh?

Post by nasa »

miskin;Onaj ko prihvati ono što mu je Allah dozvolio nema nikakva prijekora niti grijeha, a oni koji traže nešto pored (svojih) žena i robinja pretjeruju. Šafija, Allah mu se smilovao, uzima ovaj ajet kao argument za zabranu masturbacije rukom.
Mislim na ovo,sto je Safija zakljucio da se radi o mast.rukom ne znam sto je to zakljucio,
ja bih zakljucila da pored zena i robinja ne pretjeruju odnosno da pored njih ne traze jos i ljubavnice
miskin

#80 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

http://www.youtube.com/watch?v=64AYxamG ... re=related

Mekka na dan kada je preselio sejh Usama rahimehullah
klip se ovako zove valjda ne misle na bin ladena :D , inace je prelijepo, jedni placu, drugi zijevaju, treci razgledaju, neki su ljuljaju, pregledaj evo i ja gledam
Kroksica

#81 Re: da li je grijeh?

Post by Kroksica »

nasa wrote: A za zene nije grijeh :lol: posto se ajet odnosi samo na muskarce.....
HAHAHAHHAHA!
4m3l

#82 Re: da li je grijeh?

Post by 4m3l »

Prisjetih se lika iz srednje, koji se hvalio da ga je streso 23 puta u roku od 12h :lol: :lol: :D
miskin

#83 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

4m3l wrote:Prisjetih se lika iz srednje, koji se hvalio da ga je streso 23 puta u roku od 12h :lol: :lol: :D
odvadi malo, nema smisla, takva je srednja skola ti se upalis i one curice se oko tebe upale, hahaha, bilo nekad davno
eluna

#84 Re: da li je grijeh?

Post by eluna »

prije svega - pitanje ili nije do kraja deinisano ili je namjerno ostavljeno tako kakvo jeste

prvi post na zadato pitanje bio je "a u kojoj vjeri", dok samo pitanje "da li je grijeh" može da bude postavljeno tako i iz proste navike da se zabranjene stvari smatraju grijehom i kad ljudi ne pripadaju niti jednoj konfesiji

počela sam da čitam par postova i odustala od gubljenja vremena na gluposti ......evo zašto

svi postovi - bez razlike na konfesiju - govore kontradiktorne stvari ......... od toga je najupečatljiviji onaj da "morki snovi" nisu grijeh jer je to nešto od boga nam dato, dok onanisanje jeste, jer treba - kao - da kontrolišemo svoje postupke ............ e sad, onanisanje je naprosto radnja čija je svrha zadovoljenje potrebe OD BOGA DATE.......... ili će ovi pametnjakovići reći da želja za parenjem i produženjem vrste ne dolazi od boga!? :roll:

e pa hajde pametnjakovići objasnite mi onda naučno dokazanu činjenicu, iskoristit ću termin za životinjski svijet namjerno - jer isti upečatljivije pojašnjava stvari, "tjeranja" kod nekih žena ....... naime, tokom plodnih dana, neke - dakle ne sve žene, imaju jače izraženu potrebu za parenjem ili vam seksom... pošto se ovo može pojaviti i kod djevojčica u pubertetu, i pošto je to - kako vi kažete - bogomdano stanje koje nije moguće kontrolisati, šta treba da radi curica od 14 godina??.... da poludi??? ili da se uda za kakvog matorca (FUJ!!!!) ............ ili - šta da radi udata žena čiji je muž na radu u inostranstvu godinu dana - da se prokurva????

nadalje - zašto nam je onda bog dao svijest, savjest, razum i mozak???? ........... da slušamo zastarjele teorije napisane prije 2500 godina kada je nivo spoznaje ljudi bio daleko manji u svim sferama života, ili da koristimo to bogomdano nam blago pa da sami procjenimo neke stvari ..........znam samo jedno - da su svi ljudi prije 2500 godina odlučili samo da slušaju neke tamo danas ne bi mogli niti jednom djetetu iliječiti leukemiju, ne bi mogli voziti auta, malo ko bi znao plivati, a bogami ne bi imali ni ovaj internet da nam širi vidike, nego bi još uvijek gladni i žedni sjedili po pustinjama i jeli samo ono što u pijesku nađemo ......

eh i da - objasnite mi onda kako je moguće da svi veliki vjernici čim imaju problem MEDICINSKE prirode ne trče u bogomolje??? i kako vjere tretiraju pitanje inseminacije i vantjelesne oplodnje - jer bogami kako vidim veliki vjernici svih konfesija i te kako koriste "mozganja ove prirode"

bog nam je dao mozak i razum da ih koristimo, pa prema tome, ako neko procjeni da to što ona/on uživa neće naškoditi nikome - ne vidim razloga da se to uživanje smatra grijehom .... jer kako može biti grijeh što ja uživam recimo da jedem salatu, a ne uživam da jedem meso??? .... koga ja štetim tim svojim uživanjem?

za mene je grijeh uživanje koje nanaosi štetu trećim licama............npr. ubijanje iz zadovoljstva, suluda vožnja automobila po gradu ili pored škole, itd., i mislim da sve konfesije u svom izvornom obliku pod grijehom podrazumijevaju upravo to isto - ali da su ljudi željni slave, moći i vlasti sve to izmjenili pa danas imamo situaciju da neke djevojčice ne smiju niti da dotaknu lutku, a akmoli da istu imaju i da se igraju sa istom, a o čitanju bajki pred spavanje neću ni da raspravljam ......... sve sami smrtni grijehovi
miskin

#85 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

peace my brother
imas od mene 1+ za trud, nista vise, a treba mi vremena da ti odg. na sve ove optuzbe jednu po jednu
fiza

#86 Re: da li je grijeh?

Post by fiza »

Shoshana wrote:
baby_girl wrote: ja sam muslimanka al mislim da je manje vise isto za sve religije
Ovako, odmah da kazem da ja nisam nikakav ekspert (javice ti se i eksperti - ne beri brigu), ali sam jednom citala neki rad na temu...

U islamu nije izricito zabranjeno. Dakle - moze se... Eh sad, da li je i koliki grijeh - zavisi od tumacenja. Vecina ce se sloziti da nije preporucljivo, ali je prihvatljivo - ukoliko je da bi se sprijecio blud. Sam cin 'diranja' same sebe (opet - koliko ja shvatam) nije grijeh. KOd muskaraca se gresnim smatra 'bezrazlozno' prosipanje sjemena, a kod zena prosipanje vaginalnih sekreta. Eh sada... ukoliko je prosipanje sjemena i sekreta grijeh - sta onda uciniti od cinjenice da je kontrola radjanja u islamu dozvoljena. Naravno, uvijek se potencira seksualni cin sa ciljem zacetka, no nije zabranjeno, na primjer, koristiti kondome. Dakle - ne izgleda bas da je neki neoprostivi grijeh. U svakom slucaju - masturbiranjem se gubi abdest.
subhanallah sta pricas???? naravno da je grijeh i to veliki... sto se tice kondoma, pilula za sprijecavanje trudnoce itd to je dozvoljeno AKO JE ZENI UGROZENO ZDRAVLJE-AKO BI JOJ BILO UGROZENO ZDRAVLKJE ZBOG DJETETA. Ima takodjer ALIMA koji su ohalalili to i u slucaju ako bi postojala sansa da se dijete rodi bolesno, hendikepirano itd. Sve zavisi ko iz cijeg mezheba sta tvrdi!Ja se drzim onih koji imaju dokaze.
fiza

#87 Re: da li je grijeh?

Post by fiza »

eluna wrote:prije svega - pitanje ili nije do kraja deinisano ili je namjerno ostavljeno tako kakvo jeste

prvi post na zadato pitanje bio je "a u kojoj vjeri", dok samo pitanje "da li je grijeh" može da bude postavljeno tako i iz proste navike da se zabranjene stvari smatraju grijehom i kad ljudi ne pripadaju niti jednoj konfesiji

počela sam da čitam par postova i odustala od gubljenja vremena na gluposti ......evo zašto

svi postovi - bez razlike na konfesiju - govore kontradiktorne stvari ......... od toga je najupečatljiviji onaj da "morki snovi" nisu grijeh jer je to nešto od boga nam dato, dok onanisanje jeste, jer treba - kao - da kontrolišemo svoje postupke ............ e sad, onanisanje je naprosto radnja čija je svrha zadovoljenje potrebe OD BOGA DATE.......... ili će ovi pametnjakovići reći da želja za parenjem i produženjem vrste ne dolazi od boga!? :roll:

e pa hajde pametnjakovići objasnite mi onda naučno dokazanu činjenicu, iskoristit ću termin za životinjski svijet namjerno - jer isti upečatljivije pojašnjava stvari, "tjeranja" kod nekih žena ....... naime, tokom plodnih dana, neke - dakle ne sve žene, imaju jače izraženu potrebu za parenjem ili vam seksom... pošto se ovo može pojaviti i kod djevojčica u pubertetu, i pošto je to - kako vi kažete - bogomdano stanje koje nije moguće kontrolisati, šta treba da radi curica od 14 godina??.... da poludi??? ili da se uda za kakvog matorca (FUJ!!!!) ............ ili - šta da radi udata žena čiji je muž na radu u inostranstvu godinu dana - da se prokurva????

nadalje - zašto nam je onda bog dao svijest, savjest, razum i mozak???? ........... da slušamo zastarjele teorije napisane prije 2500 godina kada je nivo spoznaje ljudi bio daleko manji u svim sferama života, ili da koristimo to bogomdano nam blago pa da sami procjenimo neke stvari ..........znam samo jedno - da su svi ljudi prije 2500 godina odlučili samo da slušaju neke tamo danas ne bi mogli niti jednom djetetu iliječiti leukemiju, ne bi mogli voziti auta, malo ko bi znao plivati, a bogami ne bi imali ni ovaj internet da nam širi vidike, nego bi još uvijek gladni i žedni sjedili po pustinjama i jeli samo ono što u pijesku nađemo ......

eh i da - objasnite mi onda kako je moguće da svi veliki vjernici čim imaju problem MEDICINSKE prirode ne trče u bogomolje??? i kako vjere tretiraju pitanje inseminacije i vantjelesne oplodnje - jer bogami kako vidim veliki vjernici svih konfesija i te kako koriste "mozganja ove prirode"

bog nam je dao mozak i razum da ih koristimo, pa prema tome, ako neko procjeni da to što ona/on uživa neće naškoditi nikome - ne vidim razloga da se to uživanje smatra grijehom .... jer kako može biti grijeh što ja uživam recimo da jedem salatu, a ne uživam da jedem meso??? .... koga ja štetim tim svojim uživanjem?

za mene je grijeh uživanje koje nanaosi štetu trećim licama............npr. ubijanje iz zadovoljstva, suluda vožnja automobila po gradu ili pored škole, itd., i mislim da sve konfesije u svom izvornom obliku pod grijehom podrazumijevaju upravo to isto - ali da su ljudi željni slave, moći i vlasti sve to izmjenili pa danas imamo situaciju da neke djevojčice ne smiju niti da dotaknu lutku, a akmoli da istu imaju i da se igraju sa istom, a o čitanju bajki pred spavanje neću ni da raspravljam ......... sve sami smrtni grijehovi
Nikoji normalan muz nece ostaviti zenu SAMU! zar mozes nazvati nekog muzem a u stanju je otici bez zene na GODINU DANAAAA! To sta je za nas grijeh to nije pitanje, jer bi mi nama i alkohol ohalalili, i blud itd. Zbog toga nam je Bog dao granice. dozvole i zabrane,.
Salah ad-Din

#88 Re: da li je grijeh?

Post by Salah ad-Din »

Nemojte se sad ismijavati na ovaj klip, malo je nama čudno ovo, ali se dešavalo da žene bivaju ubijene zbog toga što nisu nevine. Evo, iz ovog klipa se može izvući šta god o masturbaciji.

Bolje masturbacija, nego blud :)
miskin

#89 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

Nemojte se sad ismijavati na ovaj klip, malo je nama čudno ovo, ali se dešavalo da žene bivaju ubijene zbog toga što nisu nevine. Evo, iz ovog klipa se može izvući šta god o masturbaciji.

eh jest ga objasnio Jusuf, kaze tvrde predmete :lol: , ti ljdui koji su ubijali zene zato sto nisu nevine, ne znam sta bi rekao o njma pogotova danas, nevinost danas je utopija, kad nekom kazes to samo ti se odvali smijati u facu, cak znam insana koji su vjernici ono od malih nogu i muski su, i sad su vjernici, nisu nikada imali odnos s zenom nisu se zenili, a ni bludnicili i Allaha mi stid ih reci da su nevini, kao njima to nesto nazadno, gledam u njih a ti insani su duze u vjeri od mene npr. koji sam tu 3,4 godine, i njih to muci izjeda, da im je a u isto vrijem nece

kad se kaze kod haneifijskih pravnika bolje masturbacija nego blud, misli se kad je to realno da ce do toga doci, a ne ti navuces zavjese i opletes onda, to nije ta nuzda kada to biva dozvoljeno
fiza

#90 Re: da li je grijeh?

Post by fiza »

Salah ad-Din wrote:Nemojte se sad ismijavati na ovaj klip, malo je nama čudno ovo, ali se dešavalo da žene bivaju ubijene zbog toga što nisu nevine. Evo, iz ovog klipa se može izvući šta god o masturbaciji.

da od dva zla biraj manje, ali znas da ima slucajeva gdje su zene same sebi unistile nevinost zbog mastrubiranja? hajd ti sad dokazi da nju nije ko kresnuo :D ... drugo, imaju jasni dokazi koji govore kada se zena mastrubira da je tada j.-... dzin, i da je velika mogucnost da dzin udje u nju!
Salah ad-Din

#91 Re: da li je grijeh?

Post by Salah ad-Din »

miskin wrote: eh jest ga objasnio Jusuf, kaze tvrde predmete :lol: , ti ljdui koji su ubijali zene zato sto nisu nevine, ne znam sta bi rekao o njma pogotova danas, nevinost danas je utopija, kad nekom kazes to samo ti se odvali smijati u facu, cak znam insana koji su vjernici ono od malih nogu i muski su, i sad su vjernici, nisu nikada imali odnos s zenom nisu se zenili, a ni bludnicili i Allaha mi stid ih reci da su nevini, kao njima to nesto nazadno, gledam u njih a ti insani su duze u vjeri od mene npr. koji sam tu 3,4 godine, i njih to muci izjeda, da im je a u isto vrijem nece

kad se kaze kod haneifijskih pravnika bolje masturbacija nego blud, misli se kad je to realno da ce do toga doci, a ne ti navuces zavjese i opletes onda, to nije ta nuzda kada to biva dozvoljeno
Ma pusti to, nije sramota biti nevin :)

Aaaaa to se slažemo, ali isto tako ukoliko te te misli toliko okupiraju da ne možeš obavljati svoje dužnosti, onda se bolje isprazniti pa ko čovjek obavljati dužnosti prema Bogu, a Bog prašta :D
Helem, ne mislim ja da se to radi svaki dan, ali kad je sila bolje i to nego glumiti paćenika i čekati "mokre snove" :D
(nadam se da se razumijemo)
miskin

#92 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

da od dva zla biraj manje, ali znas da ima slucajeva gdje su zene same sebi unistile nevinost zbog mastrubiranja? hajd ti sad dokazi da nju nije ko kresnuo :D ... drugo, imaju jasni dokazi koji govore kada se zena mastrubira da je tada j.-... dzin, i da je velika mogucnost da dzin udje u nju!
ovo prvi put cujem, kada zena masturbira da je tada j--e dzin odakle ovo sad, de mi taj jasni dokaz molim te lijepo
miskin

#93 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

Ma pusti to, nije sramota biti nevin :)

Aaaaa to se slažemo, ali isto tako ukoliko te te misli toliko okupiraju da ne možeš obavljati svoje dužnosti, onda se bolje isprazniti pa ko čovjek obavljati dužnosti prema Bogu, a Bog prašta :D
Helem, ne mislim ja da se to radi svaki dan, ali kad je sila bolje i to nego glumiti paćenika i čekati "mokre snove" :D
(nadam se da se razumijemo)
sad sam se zarumenio :D
fiza

#94 Re: da li je grijeh?

Post by fiza »

miskin wrote:
ovo prvi put cujem, kada zena masturbira da je tada j--e dzin odakle ovo sad, de mi taj jasni dokaz molim te lijepo
imas ders od Porce. Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini, a za mastrubiranje isto je pricao da opci s dzinom,. a porca ti nije tek tako neki BiH vehabija vec on predaje na fakultetu u S.arabiji., kao i njegov 6.ogodisnji sin (sad ima oko 10.g ja mislim)
miskin

#95 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

imas ders od Porce. Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini, a za mastrubiranje isto je pricao da opci s dzinom,. a porca ti nije tek tako neki BiH vehabija vec on predaje na fakultetu u S.arabiji., kao i njegov 6.ogodisnji sin (sad ima oko 10.g ja mislim)
sta je ovo sad, kako mu sin predaje na faxu ima 10g., zar taj Muhammed Porca ne zivi u Beču, u Austriji koliko ja znam

ja ti trazim dokaz ti mi kazes imas ders od Porce, de mi link predavanja ili hadis ili nesto kakve veze ima ako je on to rekao, kakav je njegov dokaz za tu tvvrdnju

ovo da zena koja ima duge nokte da se tu legu dzinni, i to mi djeluje kao neka fanatazija, daj mi neki drugi dokaz, malo se potrudi, kad si vec nesto ovako napisala
mehoxy

#96 Re: da li je grijeh?

Post by mehoxy »

Djevojko bolje da si pitanje postavila na nekom islamskom sajtu,umjesto da ovdje citas gluposti i "misljenja" kojekakvih forumskih pametnjakovica koji su vjerovatno jedni od onih sto danas pojedu svinjetinu a sutra se predstavljaju velikim muslimanima.Po onome sto sam ja zakljucio masturbiranje je pokudjeno ali ne nuzno i grijeh,mada se strucnjaci i ne slazu bas u ovome i tesko da ces dobiti neki konkretan odgovor.
fiza

#97 Re: da li je grijeh?

Post by fiza »

miskin wrote:
sta je ovo sad, kako mu sin predaje na faxu ima 10g., zar taj Muhammed Porca ne zivi u Beču, u Austriji koliko ja znam

ja ti trazim dokaz ti mi kazes imas ders od Porce, de mi link predavanja ili hadis ili nesto kakve veze ima ako je on to rekao, kakav je njegov dokaz za tu tvvrdnju

ovo da zena koja ima duge nokte da se tu legu dzinni, i to mi djeluje kao neka fanatazija, daj mi neki drugi dokaz, malo se potrudi, kad si vec nesto ovako napisala
pa nadji ders, ja sam ga slusala live, sve sto on govori to se snima i imaju cd-ovi desrovi itd. ma pusti budale sta lupaju lik je u saudiji. da dijete mu je sa 6.godina pocelo predavati na faxu. sa 3-4 g znalo stvari o islamu za razliku od druge djece koja u tim godinama ni bismilu ne znaju tecno igovoriti, nadji na netu najmladji hafizi na svijetu pa ces vidjeti dijete tek progovorilo zna Kur an napamet. sta ces neko uci svoje dijete da mu donese pivu, daj babi pivu, a neko da mu dijete bude licnost islama. na takve osobe se treba ugledati pa makar imali i 3.godine, treba se zapitati u sta smo mi potrosili nase djetinjstv????
miskin

#98 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

mehoxy wrote:Djevojko bolje da si pitanje postavila na nekom islamskom sajtu,umjesto da ovdje citas gluposti i "misljenja" kojekakvih forumskih pametnjakovica koji su vjerovatno jedni od onih sto danas pojedu svinjetinu a sutra se predstavljaju velikim muslimanima.Po onome sto sam ja zakljucio masturbiranje je pokudjeno ali ne nuzno i grijeh,mada se strucnjaci i ne slazu bas u ovome i tesko da ces dobiti neki konkretan odgovor.
probao si ovdje da ispadnes pametan, a nisi uspio, ja sam dao odg. na pitanje onanisanja par stranica prije sad dokazim iz Kur'ana, hadisa, govora uleme,,, i jako je ruzno sto tako vrijeđeč forumski puk, slazem se da ima takvi ljudi, ali sad nema smisla da pljujes tako
mehoxy

#99 Re: da li je grijeh?

Post by mehoxy »

miskin wrote:
mehoxy wrote:Djevojko bolje da si pitanje postavila na nekom islamskom sajtu,umjesto da ovdje citas gluposti i "misljenja" kojekakvih forumskih pametnjakovica koji su vjerovatno jedni od onih sto danas pojedu svinjetinu a sutra se predstavljaju velikim muslimanima.Po onome sto sam ja zakljucio masturbiranje je pokudjeno ali ne nuzno i grijeh,mada se strucnjaci i ne slazu bas u ovome i tesko da ces dobiti neki konkretan odgovor.
probao si ovdje da ispadnes pametan, a nisi uspio, ja sam dao odg. na pitanje onanisanja par stranica prije sad dokazim iz Kur'ana, hadisa, govora uleme,,, i jako je ruzno sto tako vrijeđeč forumski puk, slazem se da ima takvi ljudi, ali sad nema smisla da pljujes tako
Nisam ni rekao da su svi takvi,ali pogledaj par stranica unazad i vidjeces i sam koliko je gluposti napisano.
miskin

#100 Re: da li je grijeh?

Post by miskin »

pa nadji ders, ja sam ga slusala live, sve sto on govori to se snima i imaju cd-ovi desrovi itd. ma pusti budale sta lupaju lik je u saudiji. da dijete mu je sa 6.godina pocelo predavati na faxu. sa 3-4 g znalo stvari o islamu za razliku od druge djece koja u tim godinama ni bismilu ne znaju tecno igovoriti, nadji na netu najmladji hafizi na svijetu pa ces vidjeti dijete tek progovorilo zna Kur an napamet. sta ces neko uci svoje dijete da mu donese pivu, daj babi pivu, a neko da mu dijete bude licnost islama. na takve osobe se treba ugledati pa makar imali i 3.godine, treba se zapitati u sta smo mi potrosili nase djetinjstv????
cuj nađi ders, niti znam kako se zove ders niti ista, i ti dođeš s tako tvrdnjom i ne ponudis ni jedan dokaz, bolje ti je obrisi to, dok neko nije procitao

cuj dijete sa 6 godina, da predaje na faxu, sta predaje, kako se igra autica, molim te lijepo, pa to je smijesno znam da mu je familija sva hafiz i djeca i sve to, ali dijete koje ima 6 godina nije ni serijatski obveznik niti ista da predaje na faxu, a ljudi dolze iz AUstrije i govore da covjek zivi u Beču
Post Reply