prije svega - pitanje ili nije do kraja deinisano ili je namjerno ostavljeno tako kakvo jeste
prvi post na zadato pitanje bio je "a u kojoj vjeri", dok samo pitanje "da li je grijeh" može da bude postavljeno tako i iz proste navike da se zabranjene stvari smatraju grijehom i kad ljudi ne pripadaju niti jednoj konfesiji
počela sam da čitam par postova i odustala od gubljenja vremena na gluposti ......evo zašto
svi postovi - bez razlike na konfesiju - govore kontradiktorne stvari ......... od toga je najupečatljiviji onaj da "morki snovi" nisu grijeh jer je to nešto od boga nam dato, dok onanisanje jeste, jer treba - kao - da kontrolišemo svoje postupke ............ e sad, onanisanje je naprosto radnja čija je svrha zadovoljenje potrebe OD BOGA DATE.......... ili će ovi pametnjakovići reći da želja za parenjem i produženjem vrste ne dolazi od boga!?
e pa hajde pametnjakovići objasnite mi onda naučno dokazanu činjenicu, iskoristit ću termin za životinjski svijet namjerno - jer isti upečatljivije pojašnjava stvari, "tjeranja" kod nekih žena ....... naime, tokom plodnih dana, neke - dakle ne sve žene, imaju jače izraženu potrebu za parenjem ili vam seksom... pošto se ovo može pojaviti i kod djevojčica u pubertetu, i pošto je to - kako vi kažete - bogomdano stanje koje nije moguće kontrolisati, šta treba da radi curica od 14 godina??.... da poludi??? ili da se uda za kakvog matorca (FUJ!!!!) ............ ili - šta da radi udata žena čiji je muž na radu u inostranstvu godinu dana - da se prokurva????
nadalje - zašto nam je onda bog dao svijest, savjest, razum i mozak???? ........... da slušamo zastarjele teorije napisane prije 2500 godina kada je nivo spoznaje ljudi bio daleko manji u svim sferama života, ili da koristimo to bogomdano nam blago pa da sami procjenimo neke stvari ..........znam samo jedno - da su svi ljudi prije 2500 godina odlučili samo da slušaju neke tamo danas ne bi mogli niti jednom djetetu iliječiti leukemiju, ne bi mogli voziti auta, malo ko bi znao plivati, a bogami ne bi imali ni ovaj internet da nam širi vidike, nego bi još uvijek gladni i žedni sjedili po pustinjama i jeli samo ono što u pijesku nađemo ......
eh i da - objasnite mi onda kako je moguće da svi veliki vjernici čim imaju problem MEDICINSKE prirode ne trče u bogomolje??? i kako vjere tretiraju pitanje inseminacije i vantjelesne oplodnje - jer bogami kako vidim veliki vjernici svih konfesija i te kako koriste "mozganja ove prirode"
bog nam je dao mozak i razum da ih koristimo, pa prema tome, ako neko procjeni da to što ona/on uživa neće naškoditi nikome - ne vidim razloga da se to uživanje smatra grijehom .... jer kako može biti grijeh što ja uživam recimo da jedem salatu, a ne uživam da jedem meso??? .... koga ja štetim tim svojim uživanjem?
za mene je grijeh uživanje koje nanaosi štetu trećim licama............npr. ubijanje iz zadovoljstva, suluda vožnja automobila po gradu ili pored škole, itd., i mislim da sve konfesije u svom izvornom obliku pod grijehom podrazumijevaju upravo to isto - ali da su ljudi željni slave, moći i vlasti sve to izmjenili pa danas imamo situaciju da neke djevojčice ne smiju niti da dotaknu lutku, a akmoli da istu imaju i da se igraju sa istom, a o čitanju bajki pred spavanje neću ni da raspravljam ......... sve sami smrtni grijehovi