Ma postoji opet milion kombinacija ...nasa wrote: I onda ako pristupis nemoralnoj radnji samozadovoljavanja preneses tamo gdje ne treba,a kako muskarci nemaju duge nokte to se na njih ne odnosi :Dtako ima smisla @fizin post o dzinima i zenama
da li je grijeh?
- fatamorgana
#126 Re: da li je grijeh?
-
dezurni_ucenik
#127 Re: da li je grijeh?
Dzin j... zenu dok masturbira.Hljebe dragi,jel mi zivimo u Afganistanu?
-
Smail Aga
#128 Re: da li je grijeh?
Odgovor je NE,Afghanistan je zadnjih 10-ak godina ostvario ogroman napredak.CVIKERASH wrote:Dzin j... zenu dok masturbira.Hljebe dragi,jel mi zivimo u Afganistanu?
- NorveskaZena
#129 Re: da li je grijeh?
Da, grijeh je.Preporuka kod spolno zrelih osoba bi bila ili da se žene/udaju ako imaju uslove ili da poste ako nisu u mogućnosti da sklope brak. Postoje preporuke koje "ubijaju" želju za diranjem, a to su, izbjegavanje stimulanasa( kafa, slatkiši, jaka hrana, zabrana spavanja na stomaku itd. ) da ne detaljišem. Dozvoljeno je samo halal u halal, samostalne igrice su strogo zabranjene. 
- Chisum
#130 Re: da li je grijeh?
fiza wrote:imas ders od Porce. Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini, a za mastrubiranje isto je pricao da opci s dzinom,. a porca ti nije tek tako neki BiH vehabija vec on predaje na fakultetu u S.arabiji., kao i njegov 6.ogodisnji sin (sad ima oko 10.g ja mislim)ovo prvi put cujem, kada zena masturbira da je tada j--e dzin odakle ovo sad, de mi taj jasni dokaz molim te lijepo
Ovo sad zaista prelazi sve granice razuma....
Kakve razlike
... Jebote, 'vamo roka CERN-ov hadronski sudarac, a Porca i ostala "braca" porucuju svijetu da ispod dugih zenskih noktiju zive dzini, koji usput odvaljuju one nevaljalice kojima ruka zaluta u gacice, te da je muzika grijeh i zlo, a tek fudbal (
I onda ka'e - nemoj se smijati...
Ovakvu zaostalost, ovakvu zaglavljenost negdje u srednjem vijeku nazvati smijesnim - pa to je cisti eufemizam.
Slusati, gledati ili citati o ovom ludilu kojim razne Porce, Barcici i ucitlji im iz arapskih pustinja filuju internet u zadnje vrijeme odavno nije tek bizarni anahronizam koji nasmijava... Smijeh je vec zamijenio neki osjecaj zaljenja, sazaljenja, stida u ime onog koga slusas, cije budalastine citas... Stvarno je tuzno vidjeti dokle su svijet i civilizacija dogurali, a u kakvom se bezdanu ovi nesretnici koprcaju...
P.S. Kada vidim u kojim se okvirima zacinje i odvija dubokoumni "diskurs" medju "bracom", meni je potpuno jasno kako rame uz rame Porci, na tom nekakvom "fakultetu", predaje i njegov sestogodisnji sin...fiza wrote:da dijete mu je sa 6.godina pocelo predavati na faxu.
Koliko je dekanu kuka? Sedam i po? Gura frajer drugi mandat. Voli ga raja.
Last edited by Chisum on 16/10/2012 09:13, edited 3 times in total.
- nasa
#131 Re: da li je grijeh?
Niko ne cita temu od pocetka i onda svako malo hajmo sve ponovo...NorveskaZena wrote:Da, grijeh je.Preporuka kod spolno zrelih osoba bi bila ili da se žene/udaju ako imaju uslove ili da poste ako nisu u mogućnosti da sklope brak. Postoje preporuke koje "ubijaju" želju za diranjem, a to su, izbjegavanje stimulanasa( kafa, slatkiši, jaka hrana, zabrana spavanja na stomaku itd. ) da ne detaljišem. Dozvoljeno je samo halal u halal, samostalne igrice su strogo zabranjene.
Norveska zena,vjerujem da ovo sto si napisala zaista negdje i od strane nekoga jeste preporuka muslimanima,ali
"preporuke"moraju imati porijeklo,znaci pitanja su da li je grijeh,ako jeste koji hadis ili ajeti upucuju na tu zabranu,a ne necije vidjenje te zabrane.....
@dzini i nemoralne radnje
kafa ,slatkisi itd.mogu biti samo necije ovozemaljske moralne preporuke nikako nije nesto sto se pominje ni u Hadisi ni Kur'anu!
Nadam se da me shvatas,jer sad kad neko procita ovaj tvoj post moze zakljuciti da stvarno negdje postoje preporuke od strane Boga i Poslanika kako da" ubiju zelju",a da takvo nesto postoji vjerovatno bi ova tema zavrsila davno.....
-
fiza
#132 Re: da li je grijeh?
Duso problem je sto mi u nasoj zajednici smatramo retardiranim da se 12.ogodisnjakinja uda, a ne smatramo retardiranim da 12.godisnjakinja bude trudna a neudata.NorveskaZena wrote:Da, grijeh je.Preporuka kod spolno zrelih osoba bi bila ili da se žene/udaju ako imaju uslove ili da poste ako nisu u mogućnosti da sklope brak. Postoje preporuke koje "ubijaju" želju za diranjem, a to su, izbjegavanje stimulanasa( kafa, slatkiši, jaka hrana, zabrana spavanja na stomaku itd. ) da ne detaljišem. Dozvoljeno je samo halal u halal, samostalne igrice su strogo zabranjene.
-
fiza
#133 Re: da li je grijeh?
Mislim da svi itekako dobro znamo-inace se nebi ovdje prepucavali, zar ne! Preporucujem da procitate odgovor u Tefsir-u skraceno izdanje pisac je Muhammed Nesib er Rifai. Moze se kupiti kod Fahdove ne kosta ni 50KM, oko 40KMnasa wrote:Niko ne cita temu od pocetka i onda svako malo hajmo sve ponovo...NorveskaZena wrote:Da, grijeh je.Preporuka kod spolno zrelih osoba bi bila ili da se žene/udaju ako imaju uslove ili da poste ako nisu u mogućnosti da sklope brak. Postoje preporuke koje "ubijaju" želju za diranjem, a to su, izbjegavanje stimulanasa( kafa, slatkiši, jaka hrana, zabrana spavanja na stomaku itd. ) da ne detaljišem. Dozvoljeno je samo halal u halal, samostalne igrice su strogo zabranjene.
Norveska zena,vjerujem da ovo sto si napisala zaista negdje i od strane nekoga jeste preporuka muslimanima,ali
"preporuke"moraju imati porijeklo,znaci pitanja su da li je grijeh,ako jeste koji hadis ili ajeti upucuju na tu zabranu,a ne necije vidjenje te zabrane.....
@dzini i nemoralne radnjeje pricica koja nema osnova ni u Hadisi ni u Kur'anu,gotovo,nemamo sta komentarisati oko toga,
kafa ,slatkisi itd.mogu biti samo necije ovozemaljske moralne preporuke nikako nije nesto sto se pominje ni u Hadisi ni Kur'anu!
Nadam se da me shvatas,jer sad kad neko procita ovaj tvoj post moze zakljuciti da stvarno negdje postoje preporuke od strane Boga i Poslanika kako da" ubiju zelju",a da takvo nesto postoji vjerovatno bi ova tema zavrsila davno.....
- drugtito2011
#134 Re: da li je grijeh?
Najgore u svemu jeste to sto nam najveci licemjeri prodaju m.u.d.a za bubrege, i pricaju ono sto su pricali prije xxx stotina godina, a ne kontaju da su u medjuvremenu ljudi naucili citati, pisati, pa se pojavila i televizija, a na kraju evo i internet i da nam je sve dostupno u roku od 30 sekundi. Mozda jednog dana skontaju. Njihovom licemjerstvu nema kraja i sto je najgore, ne odustaju.
Jedni su u celibatu, tako odlucili, a iza tog celibata se krije homosexualnost, pedofilija, sadizam, alkohol, droga, itd...i oni pricaju sta je dozvoljeno a sta ne...
Drugi pricaju isto, a najbitnija stvar u svemu je da se zena i danas tretira ko "pasce", bez ikakvih prava, bitno je da je njima dobro. A moram reci, ti isti "drze" po 50 zena, i ko zna koliko djece imaju, imaju milijarde, vozaju se u zlatnim avionima, rade sve sto je ostalima strogo zabranjeno, itd...
A ovaj link je vrhunac tog licemjerstva.
http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2012/ ... asablanca/
Treći su oženjeni, ali zato potamaniše časne sestre, udovice, curice, a u zadnje vrijeme i muskice..a i finansijski tokovi su im veoma bliski...
Ko su ti ljudi kojima se vjeruje, da odredjuju sta se smije a sta ne?
Jedni su u celibatu, tako odlucili, a iza tog celibata se krije homosexualnost, pedofilija, sadizam, alkohol, droga, itd...i oni pricaju sta je dozvoljeno a sta ne...
Drugi pricaju isto, a najbitnija stvar u svemu je da se zena i danas tretira ko "pasce", bez ikakvih prava, bitno je da je njima dobro. A moram reci, ti isti "drze" po 50 zena, i ko zna koliko djece imaju, imaju milijarde, vozaju se u zlatnim avionima, rade sve sto je ostalima strogo zabranjeno, itd...
A ovaj link je vrhunac tog licemjerstva.
http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2012/ ... asablanca/
Treći su oženjeni, ali zato potamaniše časne sestre, udovice, curice, a u zadnje vrijeme i muskice..a i finansijski tokovi su im veoma bliski...
Ko su ti ljudi kojima se vjeruje, da odredjuju sta se smije a sta ne?
-
Smail Aga
#135 Re: da li je grijeh?
Izgleda smijesnoChisum wrote:fiza wrote:imas ders od Porce. Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini, a za mastrubiranje isto je pricao da opci s dzinom,. a porca ti nije tek tako neki BiH vehabija vec on predaje na fakultetu u S.arabiji., kao i njegov 6.ogodisnji sin (sad ima oko 10.g ja mislim)ovo prvi put cujem, kada zena masturbira da je tada j--e dzin odakle ovo sad, de mi taj jasni dokaz molim te lijepo
![]()
![]()
Kakve razlike... kakvi jazovi, provalije - pa covjeka jeza da uhvati...
... Jebote, 'vamo roka CERN-ov hadronski sudarac, a Porca i ostala "braca" porucuju svijetu da ispod dugih zenskih noktiju zive dzini, koji usput odvaljuju one nevaljalice kojima ruka zaluta u gacice, te da je muzika grijeh i zlo, a tek fudbal () itd......
![]()
![]()
I onda ka'e - nemoj se smijati...![]()
Ovakvu zaostalost, ovakvu zaglavljenost negdje u srednjem vijeku nazvati smijesnim - pa to je cisti eufemizam.
Slusati, gledati ili citati o ovom ludilu kojim razne Porce, Barcici i ucitlji im iz arapskih pustinja filuju internet u zadnje vrijeme odavno nije tek bizarni anahronizam koji nasmijava... Smijeh je vec zamijenio neki osjecaj zaljenja, sazaljenja, stida u ime onog koga slusas, cije budalastine citas... Stvarno je tuzno vidjeti dokle su svijet i civilizacija dogurali, a u kakvom se bezdanu ovi nesretnici koprcaju...
P.S. Kada vidim u kojim se okvirima zacinje i odvija dubokoumni "diskurs" medju "bracom", meni je potpuno jasno kako rame uz rame Porci, na tom nekakvom "fakultetu", predaje i njegov sestogodisnji sin...fiza wrote:da dijete mu je sa 6.godina pocelo predavati na faxu.![]()
Tu su negdje, kako god da okrenes.
Ali nije
Ti a i ja sa tobom smo manjina i to svaki dan sve manja a ovi sto im dzinovi pod noktima hodaju su vecina i svaki dan ih je sve vise i sve su jaci. Preko Bregane nikada preci nece ali mi ovdje smo sa njima obrali bostan
- insomnia78
#136 Re: da li je grijeh?
Ahahahahafiza wrote:pa nadji ders, ja sam ga slusala live, sve sto on govori to se snima i imaju cd-ovi desrovi itd. ma pusti budale sta lupaju lik je u saudiji. da dijete mu je sa 6.godina pocelo predavati na faxu. sa 3-4 g znalo stvari o islamu za razliku od druge djece koja u tim godinama ni bismilu ne znaju tecno igovoriti, nadji na netu najmladji hafizi na svijetu pa ces vidjeti dijete tek progovorilo zna Kur an napamet. sta ces neko uci svoje dijete da mu donese pivu, daj babi pivu, a neko da mu dijete bude licnost islama. na takve osobe se treba ugledati pa makar imali i 3.godine, treba se zapitati u sta smo mi potrosili nase djetinjstv????miskin wrote:sta je ovo sad, kako mu sin predaje na faxu ima 10g., zar taj Muhammed Porca ne zivi u Beču, u Austriji koliko ja znamimas ders od Porce. Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini, a za mastrubiranje isto je pricao da opci s dzinom,. a porca ti nije tek tako neki BiH vehabija vec on predaje na fakultetu u S.arabiji., kao i njegov 6.ogodisnji sin (sad ima oko 10.g ja mislim)
ja ti trazim dokaz ti mi kazes imas ders od Porce, de mi link predavanja ili hadis ili nesto kakve veze ima ako je on to rekao, kakav je njegov dokaz za tu tvvrdnju
ovo da zena koja ima duge nokte da se tu legu dzinni, i to mi djeluje kao neka fanatazija, daj mi neki drugi dokaz, malo se potrudi, kad si vec nesto ovako napisala
Ja ne mogu da vjerujem
s' moje sokocalo
- insomnia78
#137 Re: da li je grijeh?
Ahahaha kralju.Chisum wrote:fiza wrote:imas ders od Porce. Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini, a za mastrubiranje isto je pricao da opci s dzinom,. a porca ti nije tek tako neki BiH vehabija vec on predaje na fakultetu u S.arabiji., kao i njegov 6.ogodisnji sin (sad ima oko 10.g ja mislim)ovo prvi put cujem, kada zena masturbira da je tada j--e dzin odakle ovo sad, de mi taj jasni dokaz molim te lijepo
![]()
![]()
Kakve razlike... kakvi jazovi, provalije - pa covjeka jeza da uhvati...
... Jebote, 'vamo roka CERN-ov hadronski sudarac, a Porca i ostala "braca" porucuju svijetu da ispod dugih zenskih noktiju zive dzini, koji usput odvaljuju one nevaljalice kojima ruka zaluta u gacice, te da je muzika grijeh i zlo, a tek fudbal () itd......
![]()
![]()
I onda ka'e - nemoj se smijati...![]()
P.S. Kada vidim u kojim se okvirima zacinje i odvija dubokoumni "diskurs" medju "bracom", meni je potpuno jasno kako rame uz rame Porci, na tom nekakvom "fakultetu", predaje i njegov sestogodisnji sin...fiza wrote:da dijete mu je sa 6.godina pocelo predavati na faxu.![]()
Tu su negdje, kako god da okrenes.
Sad ti ja htio poslati link na ovo, da slucajno ne propustis
s' moje sokocalo
- eluna
#138 Re: da li je grijeh?
fiza wrote:pa nadji ders, ja sam ga slusala live, sve sto on govori to se snima i imaju cd-ovi desrovi itd. ma pusti budale sta lupaju lik je u saudiji. da dijete mu je sa 6.godina pocelo predavati na faxu. sa 3-4 g znalo stvari o islamu za razliku od druge djece koja u tim godinama ni bismilu ne znaju tecno igovoriti, nadji na netu najmladji hafizi na svijetu pa ces vidjeti dijete tek progovorilo zna Kur an napamet. sta ces neko uci svoje dijete da mu donese pivu, daj babi pivu, a neko da mu dijete bude licnost islama. na takve osobe se treba ugledati pa makar imali i 3.godine, treba se zapitati u sta smo mi potrosili nase djetinjstv????miskin wrote:sta je ovo sad, kako mu sin predaje na faxu ima 10g., zar taj Muhammed Porca ne zivi u Beču, u Austriji koliko ja znamimas ders od Porce. Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini, a za mastrubiranje isto je pricao da opci s dzinom,. a porca ti nije tek tako neki BiH vehabija vec on predaje na fakultetu u S.arabiji., kao i njegov 6.ogodisnji sin (sad ima oko 10.g ja mislim)
ja ti trazim dokaz ti mi kazes imas ders od Porce, de mi link predavanja ili hadis ili nesto kakve veze ima ako je on to rekao, kakav je njegov dokaz za tu tvvrdnju
ovo da zena koja ima duge nokte da se tu legu dzinni, i to mi djeluje kao neka fanatazija, daj mi neki drugi dokaz, malo se potrudi, kad si vec nesto ovako napisala
- eluna
#139 Re: da li je grijeh?
fatamorgana wrote:A možda se radilo samo o bakterijama, mikroskop je izmišljen mnogo kasnije, neko je i bez istog možda naslućivao postojanje golim okom nevidljivih bića pa im dade i prikladan naziv: Džini,Kroksica wrote:Hajmo forumašice, nokte na pregled ....fiza wrote: Zena koja ima duge nokte ispod noktiju se legu dzini ....
- nasa
#140 Re: da li je grijeh?
Sicusna razlika izmedju djetate i ovce izmedju ostalog je i to sto dijete ne slijedi vec oponasa
Mada @fizin post je takav da svaki komentar na isti dokazuje da je i nenadmasan
- eluna
#141 Re: da li je grijeh?
dušo moja draga - u zajednici u kojoj ja živim a bogamo i u širem mi okruženju - retardirano i bolesno je i jedno i drugo .... a bogami sam u BiH a ne negdje na zapadufiza wrote:Duso problem je sto mi u nasoj zajednici smatramo retardiranim da se 12.ogodisnjakinja uda, a ne smatramo retardiranim da 12.godisnjakinja bude trudna a neudata.NorveskaZena wrote:Da, grijeh je.Preporuka kod spolno zrelih osoba bi bila ili da se žene/udaju ako imaju uslove ili da poste ako nisu u mogućnosti da sklope brak. Postoje preporuke koje "ubijaju" želju za diranjem, a to su, izbjegavanje stimulanasa( kafa, slatkiši, jaka hrana, zabrana spavanja na stomaku itd. ) da ne detaljišem. Dozvoljeno je samo halal u halal, samostalne igrice su strogo zabranjene.
- eluna
#142 Re: da li je grijeh?
i da se odmah ispravim - i na zapadu eje i jedno i drugo retardirano i bolesno
- eluna
#143 Re: da li je grijeh?
doduše - u pravu si ............. ali me maloumnost nekih velikoumnih ljudi još uvijek izbija iz cipelanasa wrote:Sicusna razlika izmedju djetate i ovce izmedju ostalog je i to sto dijete ne slijedi vec oponasa![]()
- nasa
#144 Re: da li je grijeh?
Ma ne trosi vrijeme,ova tema je prezvakana jednako kao i @fizini postovi,nemoj da se vracamo na to 
-
sasamatic
#145 Re: da li je grijeh?
Nepotrebna rasprava, jednostavno zabranjeno je i evo dokaza koje navodi uvazeni Safet Kuduzovic:
http://www.--- NO LINKS ---/index.php?option=c ... Itemid=106
I jedno moje skromno zapazanje. Cesto se u islamskim tekstovima navodi da samozadovoljavanje utice na iman, slabi ga, tako sto covjeku stvara odbojnost prema ibadetima, namazu, covjek postaje lijen. Iz mog iskustva(dosta ljudi je ucinilo tu gresku, i ja sam nazalost) mogu da potvrdim da takve stvari doista utjecu na iman, slabe odnos prema Allahu Uzvisenom i treba ih sto vise izbjegavati.
http://www.--- NO LINKS ---/index.php?option=c ... Itemid=106
I jedno moje skromno zapazanje. Cesto se u islamskim tekstovima navodi da samozadovoljavanje utice na iman, slabi ga, tako sto covjeku stvara odbojnost prema ibadetima, namazu, covjek postaje lijen. Iz mog iskustva(dosta ljudi je ucinilo tu gresku, i ja sam nazalost) mogu da potvrdim da takve stvari doista utjecu na iman, slabe odnos prema Allahu Uzvisenom i treba ih sto vise izbjegavati.
- HAVANA
#146 Re: da li je grijeh?
A i ti si ga baco,oho ti se oho...
- insomnia78
#147 Re: da li je grijeh?
Rostilj je vec zapaljen, pogodi ko je pocasni gostHAVANA wrote:A i ti si ga baco,oho ti se oho...
s' moje sokocalo
- NIN
#148 Re: da li je grijeh?
A sta ako cojk svrsi, tj. slucajno baci majmuna* u snu - ujutro se probudi ono belaj zesci?
- miskin
#149 Re: da li je grijeh?
izvolite gospon moderator, sta se trebali, kako vam mogu pomoci
- fatamorgana
#150 Re: da li je grijeh?
Vjernik samoubica?miskin wrote:izvolite gospon moderator, sta se trebali, kako vam mogu pomoci