Da li ćete glasati na izborima?

Da li ćete glasati na izborima?

Da :)
39
57%
Ne :sad:
29
43%

Total votes: 68

neki

#26 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by neki »

Better Man wrote:Naravno da ću glasati. A svima onima koji neće mogu poručiti da su budale i da im treba sva prava uskratiti. Vrijeme je da se zakonom propiše obavezan izlazak na izbore i da se odredi kazna od npr. 1000 KM za one koji ne izađu i da im se uskrate i ograniče određena prava.
A ja kazem da su svi koji glasaju i dovode nam idiote na vlast vec 2o godina budale i treba im oduzeti sva prava da to i dalje ne rade.
Sta cemo sad?
VjecitiStudent

#27 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by VjecitiStudent »

I pored toga što izbor nikada nije bio gori, glasat ću, obavezno, i to za one za koje mi se čini da će najmanje željeti i biti u stanju da ukradu.
Stranke su nam, skoro bez izuzetka, kriminalne organizacije, napravljene isključivo sa ciljem pljačke i uhljebljivanja stranačkog članstva i rodbine.
Međutim razmjere moguće štete koju jedni ili drugi mogu da naprave, se drastično razlikuju.
Dok sa jedne strane, imamo dobro uhodane kriminalne organizacije, drugi su ili tek u nastajanju ili pak dovoljno nesposobni da se i tu organizuju kako treba.
Tako da naš glas ipak može napraviti razliku.
Fact

#28 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Fact »

Naravno da neću.
cyprus

#29 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by cyprus »

Glasat hoću i vazda ću glasat, taman izbor bio između proljeva i tvrde stolice... Zašto, pa jbg treba tražit manje zlo... U mom slučaju to znači traženje onih koji najmanje utiču na udaljavanje BH torova... Što se tiče ekonomskih i socijalnih pitanja, tu znam da su svi gotovo podjednako nesposobni i da imaju gotovo podjednak procenat lopova u svojim redovima...
Ringhio

#30 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Ringhio »

Ne pada mi na pamet.

Necu da gubim svoje dragocjeno vrijeme da stojim u redu da bi uhljebio nekog koji opet nece donjeti nikakvo dobro, kao sto nisu donjeli ni predhodni, ni oni prije njih a ni oni prije ovih.

Imas lijeve i desne, kolju se pred izbore, odes glasas za jedne, poslje izbora lijevi pobjede i zovu desne u koaliciju. Koja je svrha glasanja onda i odlucivanja i gubljenja vremena kad na kraju se svi uklope u talove i opet svi rade samo za sebe.

Mozda odem i glasam za Digimone, Akrobatske Veslace i Juzno Hemisverne Samojede. Ali to ako budem imao viska vremena i ne bude guzva.
L u c i f e r

#31 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

Najpametnije je ovoj raji što neće da glasa jope na proteste posle izbora il na proljeće...
Kako kaže ona turbo folk pjesma: ruši, pali, tu pomoći nema... :izet:
cyprus wrote:Glasat hoću i vazda ću glasat, taman izbor bio između proljeva i tvrde stolice... Zašto, pa jbg treba tražit manje zlo... U mom slučaju to znači traženje onih koji najmanje utiču na udaljavanje BH torova... Što se tiče ekonomskih i socijalnih pitanja, tu znam da su svi gotovo podjednako nesposobni i da imaju gotovo podjednak procenat lopova u svojim redovima...
VjecitiStudent wrote:I pored toga što izbor nikada nije bio gori, glasat ću, obavezno, i to za one za koje mi se čini da će najmanje željeti i biti u stanju da ukradu.
Stranke su nam, skoro bez izuzetka, kriminalne organizacije, napravljene isključivo sa ciljem pljačke i uhljebljivanja stranačkog članstva i rodbine.
Međutim razmjere moguće štete koju jedni ili drugi mogu da naprave, se drastično razlikuju.
Dok sa jedne strane, imamo dobro uhodane kriminalne organizacije, drugi su ili tek u nastajanju ili pak dovoljno nesposobni da se i tu organizuju kako treba.
Tako da naš glas ipak može napraviti razliku.
:thumbup:
Fact

#32 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Fact »

jest jest samo vi pravite razliku :-)
:lol:
vaučer

#33 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by vaučer »

S obzirom da sam iz Mostara uskraćeno mi je djelomično pravo glasa.
Na državne izbore ću svejedno izaći, glasati kao i obično protiv nekog - jer kandidata koji bi zaslužili glas sami po sebi jednostavno nema. Glasanje bih inače uveo kao obavezno a neglasačima bih uskratio pravo na vađenje dokumenata, produljenje registracije automobila itd.
res publica

#34 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by res publica »

Neću, jer nemam glasačko pravo u BiH. :D

A da imam... eeeeeee... kako bi pukao glas za Cerketa, ili Mileta, zavisi gdje bi me bacili... :D
L u c i f e r

#35 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

Fact wrote:jest jest samo vi pravite razliku :-)
:lol:
I vi samo protestvujte... :D
Fact

#36 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Fact »

L u c i f e r wrote:
i jedni i drugi su naivni...no eto shvaćam da glasaju ljudi kojima je stranka sredila posao
premda,shvaćam i ljude koji protestuju jer ih je stranka poslala :D
L u c i f e r

#37 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

Fact wrote:
L u c i f e r wrote:
i jedni i drugi su naivni...no eto shvaćam da glasaju ljudi kojima je stranka sredila posao
premda,shvaćam i ljude koji protestuju jer ih je stranka poslala :D
Kako su naivni oni koji makar nešto racionalno čine na promjeni vlastitog stanja: izađu na izbore i biraju manje zlo, bez ikakvih iluzija da će poteći med i mlijeko?

S druge strane je ekipa kojoj ništa i niko ne valja, ništa ne preduzimaju niti koriste svoja demokratska prava, a kad dođe voda do grla onda podviknu "HAJMO HIN RUŠIT". :roll:
Fact

#38 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Fact »

L u c i f e r wrote: Kako su naivni oni koji makar nešto racionalno čine na promjeni vlastitog stanja: izađu na izbore i biraju manje zlo, bez ikakvih iluzija da će poteći med i mlijeko?

S druge strane je ekipa kojoj ništa i niko ne valja, ništa ne preduzimaju niti koriste svoja demokratska prava, a kad dođe voda do grla onda podviknu "HAJMO HIN RUŠIT". :roll:
Kao što bi rekao KRS u jednoj svojoj pjesmi:
"Whether you vote for the lesser of two evils, you vote for evil"

Zapravo,ti stvarno misliš da su neki bolji od drugih,odnosno da su manje gori?

Svi oni,te oni koji su za ovakvu BiH,te oni koji su za ovakvu,lupaju na TV-u i prozivaju jedni druge,a nakon toga zajedno otiđu na janjetinu i šta slatko.

Sve je to isto,mi gotovo da imamo jedno partijski sustav u državi.

Kada se pojavi stranka čiji mi program bude prihvatljiv,za njih ću i glasati,do tada ću koristiti svoje demokratsko pravo da ne glasam.

Niti hodam po protestima,niti šta uzvikujem,tako da me ne stavljaš u taj koš.Ti su mi jednako smiješni.
zateznistub

#39 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by zateznistub »

Fact wrote:
L u c i f e r wrote: Kako su naivni oni koji makar nešto racionalno čine na promjeni vlastitog stanja: izađu na izbore i biraju manje zlo, bez ikakvih iluzija da će poteći med i mlijeko?

Svi oni,te oni koji su za ovakvu BiH,te oni koji su za ovakvu,lupaju na TV-u i prozivaju jedni druge,a nakon toga zajedno otiđu na janjetinu i šta slatko.

Kada se pojavi stranka čiji mi program bude prihvatljiv,za njih ću i glasati,do tada ću koristiti svoje demokratsko pravo da ne glasam.

Niti hodam po protestima,niti šta uzvikujem,tako da me ne stavljaš u taj koš.Ti su mi jednako smiješni.
Ovo je tako jadno i tuzno istinito, da boli...
L u c i f e r

#40 Re: Odg: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

Fact wrote:

A najsmjesniji su oni koji kao ti ne cine ama bas nista... ;)
Fact

#41 Re: Odg: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Fact »

L u c i f e r wrote: A najsmjesniji su oni koji kao ti ne cine ama bas nista... ;)
Dobro,vrijeme će sve da pokaže. :thumbup:
zateznistub

#42 Re: Odg: Da li ćete glasati na izborima?

Post by zateznistub »

L u c i f e r wrote: A najsmjesniji su oni koji kao ti ne cine ama bas nista... ;)
Joj luceferE,

Evo ja sam do sada svaki put glasao svaki put govorio da necu vise pa opet davao glas...i sta? Isto ili slicno vanago u malo ljepsem/ruznijem odijelu sa istim ili slicnim supljim, jalovim pricama...I sta da cinim? za kojeg od ovih spodoba da glasam?
ne znam samo kojeg bi prije maljem u potiljak...
Fact

#43 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by Fact »

Ovi što glasaju su već imali 20 godina da promjene stanje u zemlji.Kad ono ništa se bolje ne živi,iste stranke i isti ljudi se vrte na vlasti,jedino vanjski dug porastao.No eto oni nešto rade za državu,a ne sjede na guzici kao mi. :-)
diason

#44 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by diason »

Ringhio wrote:
Imas lijeve i desne, kolju se pred izbore, odes glasas za jedne, poslje izbora lijevi pobjede i zovu desne u koaliciju. Koja je svrha glasanja onda i odlucivanja i gubljenja vremena kad na kraju se svi uklope u talove i opet svi rade samo za sebe.
Ovo je najžalosnije od svega, i ovo se događa već godinama, ustvari ja i ne znam za drugačije.
Ima li opcija sumnjam da ću?
L u c i f e r

#45 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by L u c i f e r »

Ljudi vi majke mi ne citate haman sta ja pisem.
Pa i ja velim da su 99% govna.
Ali makar ce mi biti mirna savjest da sam ucinio sve sto je u mojoj moci da mi govno koje najmanje smrdi u iduce 4 godine radi o glavi.
sanjin_1

#46 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

Samo za neglasace:

Neizlaskom na izbore odnosno neglasanjem, vi glasate za status quo ili odrzavanje stanja na koje se zalite :-)
Pa vi sad vidite da li se isplati ne glasati.
zateznistub

#47 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by zateznistub »

sanjin_1 wrote:Samo za neglasace:

Neizlaskom na izbore odnosno neglasanjem, vi glasate za status quo ili odrzavanje stanja na koje se zalite :-)
Evo sanjine, da se desi misterija i ja izađem na glasanje...ko i koja stranka je ta kojoj bi ja dao glas? Ko to ima program i ko to ide sa pokusajem da od ove garaze napravi drzavu...ja jednostavno ne vidim ni pojedinca a ni stranku.

Ono sto vidim je hrpa lopova i svercera ogrizla u kriiminalu. Vidim one za ko sam nekad glasao a oni se udruzili sa onim protiv kojih sam glasao...e necemo tako Dino. Jok ja...
daxon

#48 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by daxon »

L u c i f e r wrote:Ljudi vi majke mi ne citate haman sta ja pisem.
Pa i ja velim da su 99% govna.
Ali makar ce mi biti mirna savjest da sam ucinio sve sto je u mojoj moci da mi govno koje najmanje smrdi u iduce 4 godine radi o glavi.
Ali ono govno koje tebi najmanje smrdi, drugom možda smrdi najviše i obratno :D
sanjin_1

#49 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by sanjin_1 »

zateznistub wrote:
sanjin_1 wrote:Samo za neglasace:

Evo sanjine, da se desi misterija i ja izađem na glasanje...ko i koja stranka je ta kojoj bi ja dao glas? Ko to ima program i ko to ide sa pokusajem da od ove garaze napravi drzavu...ja jednostavno ne vidim ni pojedinca a ni stranku.

Ono sto vidim je hrpa lopova i svercera ogrizla u kriiminalu. Vidim one za ko sam nekad glasao a oni se udruzili sa onim protiv kojih sam glasao...e necemo tako Dino. Jok ja...
Ne znam odgovor niti na jedno pitanje koje si postavio.
Samo skrecem paznju na cinjenicu da se neglasanjem odrzava sadasnji status quo.

Ali kako onda promijeniti stanje? Odgovor je jednostavan. Gradjanskim aktivizmom i stvaranjem politicke klime u kojoj ce politicari biti odgovorni glasackoj bazi. Dokle god gradjani ne forsiraju implementaciju postojecih zakona, sistem se ne moze promijeniti.
Npr. kada prvi put odes u bolnicu i "doturis" mito nekakvom kvazidoktoru, lijepo ga "skines kamerom" i sa tim u javnost. Isto vazi i za policajca, profesora, dekana itd..itd..
Barem je danas informacijska tehnologija dostupna svima a fb nalozi besplatni..
ovo je samo jedan mali primjer takvog aktivizma...
A paljenjem stranckih prostorija ili zgrade Predsjednistva itd..itd.. nikada se nista ne moze promijeniti. Cak sta vise, samo ce ojacati one koji se grcevito bore za opstanak na vlasti.
Toliko od mene :thumbup:
daxon

#50 Re: Da li ćete glasati na izborima?

Post by daxon »

sanjin_1 wrote:A paljenjem stranckih prostorija ili zgrade Predsjednistva itd..itd.. nikada se nista ne moze promijeniti. Cak sta vise, samo ce ojacati one koji se grcevito bore za opstanak na vlasti.
Toliko od mene
Pa u Ukrajini su na taj način došli na vlast oni koje ti voliš i podržavaš, na temi Ukrajina to smatraš opravdanim i poželjnim, zašto misliš da tako ne treba u BiH, kada je u Ukrajini bilo učinkovito?
Daj bar jednom budi dosljedan u svojim stavovima :D
Post Reply