Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post Reply

Da li ce SDP nakon izbora 2014. godine dozivjeti sudbinu SzaBiH?

DA
72
51%
NE
68
49%

Total votes: 140

poredak

#51 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by poredak »

Ispade po vama sve pravi ljudi otisli iz SDP-a, sve velike socijaldemokrate a onda tek nakon SDP-a su sami sebi spremili ti "veliki ljudi" najvise skandala. Pa ko je ovdje lud ? Ja se bojim da odlazak ljudi poput Pecanca, Lazovica, jednog i drugog komsica nema veze sa SDP politikom vec samo sa licnim ambicijama. Nisu mogli da kradu. Pogledaj ove ptice selice iz SDA koliko su danas teski i bice vam jasno. Radoncic, Bicakcic, Ganic, Silajdzic a mozemo dodati i Brankovica na ovaj spisak su se toliko nakrali sa SDA da su tezi mozda skupa od SDA pa cak i nekoliko milijardi. Zasto je Ivo Komsic dobar, po cemu je to pokazao ? Po dvije plate koje prima i nece da ih se odrekne, je li zato dobar ? Stavite na vagu sa gore pomenutom odbjeglom SDA skupinom ove SDP pobjegulje(Pecanac, Komsic1 i 2, Lazovic, Durakovic, Vajzovic i jos koliko hocete skupite ih) doci cete do zakljucka da 30 pobjegulja SDP nije tesko kao 5 SDA pobjegulja. Ovi su iz SDA otisli jer im nije imponovalo da su toliko teski novcano a da se realno ne pitaju prvi, a ovi su iz SDP-a otisli jer im smeta cinjenica "kako to da su se ove SDA pobjegulje toliko nakrale, a MI sjedimo ovdje 10 15 godina i nemamo tih ogromnih bankovnih racuna". Otisli su jer su gladni za novcanom moci. Kad su tako dobri pogledajte sta su napravili od SDU, poklase se izmedju sebe ko ce biti predsjednik da kupi prvi kajmak u borbi za foteljama. Zeljko Komsic navodno placa jos uvijek neki stambeni kredit a 8 godina prima platu sefa drzave. Pa ko koga laze ovdje ? Otisli su iz licnih razloga jer nisu ostvarili licne ambicije, nisu se dobro okoristili o SDP nisu mogli da kradu kao oni sto su izbjegli iz SDA jer su stekli dovoljno novcane moci i krenuli u ostvarivanje licnih ambicija. Iskreno SDP je manje zlo od SDA peterostruko. Fahro nakon SDA napravio kule i gradove a sigurno od svog dzepa nije, Bicakcic pravi hidrocentrale sa privatnicima iz arapskih zemalja, Ganic fakultet drzi, Brankovic ni sam ne zna koje firme ima, Silajdzic "kum". Sta su to Pecanac i ovi napravili od "novca koji su sa SDp pokrali"...? Nista jer nisu mogli da kradu. Isfrustrirani su cinjenicom da je neko za 5 godina provedenih u SDA stekao kule i gradove a oni za 10 15 godina u SDP nisu preko ledja gradjana i stranke sagradili svoja carstva. Jednom rjecju sramota ih je i spomenuti i nazvati kao velike socijaldemokrate jer su nakon izlaska iz SDP-a samo skandale pravili i brukali se. Razvalili su SDU medjusobnom klaonicom, bice da je to po njihovoj socijaldemokratiji ispravno tako. Zeljko Komsic ignorise drzavu i ovu sprovedbu presude tako sto odlazi u SAD na svoje derneke. Durakovic je najveci sin socijaldemokratije u BiH nakon rata rahmet mu dusi ali kafana mu nije dala da postane vodja ove drzave jer je sve propio i ubio svoje mogucnosti i kapacitet koji je posjedovao sa notornim alkoholiziranjem. To vam je isto ko krava muzara koja dadne ujutro mlijeka dosta i onda tu kofu nabije nogom i sve prospe. Ima nas mladjih koji bi zdravim razumom i idejom mogli i trebali nastaviti ono sto je rahmetli Nijaz zadao u temelje socijaldemokratije ali od alkohola nije mogao da nastavi. Jednostavno receno SDP ce opstati, iz SDP.a su otisli a pokazalo se oni koji nisu mogli da ostvare licne ambicije i okoriste se debelo kao sto su to uradile SDA pobjegulje. Da vodu drzi ova moja prica samo pogledajte kakve gluposti i skandale su Pecanac i slicni napravili nakon izlaska iz SDP-a i jednostavno to ne oslikava utisak ljudi od povjerenja i velikih socijaldemokrata.

Again, jer kako vidim neki citaju kako njima odgovara. ;)
Skijaš

#52 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Skijaš »

poredak wrote: Again, jer kako vidim neki citaju kako njima odgovara. ;)
Možeš li objasniti zašto SDP, u atmosferi otvorenog separatizma, pristaje na podebljavanje međuentitetske linije zakonom o JMBG i ubacivanje entitetskog državljanstva u lične karte ? Hvala.
Skijaš

#53 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Skijaš »

kosmpolita wrote:
Skijaš wrote:
poredak wrote: Again, jer kako vidim neki citaju kako njima odgovara. ;)
Možeš li objasniti zašto SDP, u atmosferi otvorenog separatizma, pristaje na podebljavanje međuentitetske linije zakonom o JMBG i ubacivanje entitetskog državljanstva u lične karte ? Hvala.
O cemu pricas? Nisi ni procitao zakon, koristis se manipulacijama i politickim floskulama!
Moguće. Možeš li mi pomoći i objasniti gdje griješim ? Hoće li se donošenjem novog zakona moći vidjeti u kojem je entitetu izdat JMBG ? I drugo, postoji li sada opcija ubacivanja entitetskog državljanstva u lične karte, što takođe do sada nije bio slučaj ?
poredak

#54 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by poredak »

Vidi "skijas" mozda te kosmopolita provocira pa ti sa takvim stavom ulazis u sve polemike oko SDP-a ali ja cu diskutovati sa tobom onoliko koliko ti budes diskusiji normalno prilazio i sa normalnom terminologijom a ne provokatorskom. Da bi te odma u startu razuvjerio na te nazovi etnicke JMBG podjele, zakon se poziva na onu odluku ustavnog suda gdje se u registracionim jedinicama uredjuju imena naziva gradova opcine tacnije izbacuje se ono srpski brod i ti izvjestaceni genocidni nazivi i vracaju se normalni nazivi. Npr ako se malo bolje sjetis Focu su nazivali "srbinje", Brod-srpski brod i da ne duljim dalje...ovaj predlozeni zakon o JMBG poziva se na tu odluku ustavnog suda koja ukida te nazive i vraca normalne nazive opcina sto nas vodi do razmisljanja da ako postuje tu odluku ustavnog suda onda nema mjesta za razmisljanje da se predlozenim zakonom vodimo u dublje medjuentitetske podjele. Nigdje u predlozenom zakonu o JMBG nema onog sto s ekosi sa odlukom ustavnog suda. Zaista sam procitao zakon od a do z i ovo odgovorno tvrdim. Odluka ustavnog suda je ponistila te vjestacke nazive opcina i nalozila da se vrate stari nazivi, sto je u zakon predlozeni uvrsteno...dalje... Registraciona podrucja oko kojih se vode polemika su u ovom predlozenom JMBG zakonu uredjena onako kako je ustavni sud nalozio a to je da budu kao i do sada sto su bila da u maticnom broju stoji i dalje broj grada, opcine i zatim entiteta . Problem najveci ove zemlje jeste njena trenutna administrativna podjela na dva entiteta i jedan distrikt i protiv toga je svako ali htjeli mi priznati ili ne takvo uredjenje ove zemlje nam diktira tempo svih zakona i donosenja istih. Ne mozemo zaobici entitete u raspravama, svi bi oni da obaraju medjuentitetske prepreke ali su isti taj dejtonski sporazum podrzali onu noc u dejtonu i tim postupkom nas doveli u ovakvo teritorijalno administrativno uredjenej nase BiH. Sto se tice tih entitetskih drzavljanstava to je gnusna laz i nije sigurno sdp to nijednim zakonom predlozio. Da zakljucimo odluka ustavnog suda je da se postuje trenutno administrativno uredjenje BiH i da se na taj nacin predlozenim zakonom o JMBG formiraju ta registraciona podrucja a unutar njih ce biti brojcano oznacene opcine i gradovi isto kao sto ej to i do sada bilo. O entitetskim drzavljanstvima zaista je bzvz raspravljati i nepotrebno jer nema mjesta takvim bolesnim raspravama a zasto smatram da nema potrebe raspravljati o tome reci cu samo da i SDA ima svoje spinere koji se trude da operu sa sebe teret 17 godina losih odluka, lose vlasti i stvaranja loseg imidja drzave...smatram da je nemoguce da im ti spineri pomognu da saperu sa seb eodgovornost 17 godina loseg vladanja ovom zemljom pa se zato koriste tim bolensim podvalama u vidu entitetskih drzavljanstava itd. Moje drzavljanstvo je jedno a na njemu pise BiH i to ce tako ostati a u ovim predlozenim zakonima SDP-a ne vidim da je predlozeno entitetsko drzavljanstvo sigurno. Ako realno ikoga moramo teretiti za ove dosadasnje administrativne podjel ezemlje i uredjenje ovo kakov imamo onda je to SDA pulene jer su oni u dejtonu potpisali ovakvu BiH kakvu danas imamo i sa njom se moramo boriti na sto bolji nacin da je ocuvamo i unaprijedimo.
poredak

#55 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by poredak »

I mislim da nakon mog objasnjenja nema vis epotrebe srljati u diskusiju o tom pitanju jer se nikako ne uklapa u ovu temu, a nakon mog objasnjenja nema sta biti ne jasno i anti-drzavno. Vrati se temi a ovo pitanje slobodno prebaci u neku drugu pa da diskutujemo ako zelis.
dormeo

#56 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

Do sad se naziru dva zakljucka iz cijele diskusije kako bi se to novinarski kazalo

Prvo, gradjani, kako oni sto su glasali za SDP, tako i ostali, SU OGORČENI rezultatima SDP vladavine. Do sad niko nije naveo ni jedan konkretan pozitivan rezultat ove ringispil vlasti i njezinog glavnom cirkusanta Zlatka Lagumdzije.

Drugo, gradjani jos uvijek imaju refleks biranja manjeg zla u okviru postojece ponude velikih kleptomanskih partija i to je glavno geslo kojim se Gradjanin rukovodi. Npr. SDP je manje zlo od SBB pa cu glasat za njih, ili SDA je manje zlo od SBiH pa cu glasat za njih i tako ukrug nebitno o kojim strankama iz sestorke ili sedmorke se radi.

Zato je bitno na sljedecim izborima IZACI NA IZBORE, glasati za bilo kog osim postojeceg ZLA. Pa majkamu stara valjda se na listi od 200 partija moze nac neka makar koja po nazivu izgleda normalno.

Sudbina SDP-a ce zavisit od ovog drugog, kako ce gradjani percipirat SDP, kao manje zlo od neceg drugog, ili kao dio korupcijskog tala slozne brace koja se zove sestorka, cetvorka ili kako vec.
MuaDib

#57 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by MuaDib »

Gledaćemo pad u stilu srpskih radikala, gdje će ulogu radikala igrati SDP (skup demagoških poltrona), a u DF ulogu SNS-a.
MuaDib

#58 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by MuaDib »

kosmpolita wrote:
dormeo wrote:Do sad se naziru dva zakljucka iz cijele diskusije kako bi se to novinarski kazalo

Prvo, gradjani, kako oni sto su glasali za SDP, tako i ostali, SU OGORČENI rezultatima SDP vladavine. Do sad niko nije naveo ni jedan konkretan pozitivan rezultat ove ringispil vlasti i njezinog glavnom cirkusanta Zlatka Lagumdzije.

Drugo, gradjani jos uvijek imaju refleks biranja manjeg zla u okviru postojece ponude velikih kleptomanskih partija i to je glavno geslo kojim se Gradjanin rukovodi. Npr. SDP je manje zlo od SBB pa cu glasat za njih, ili SDA je manje zlo od SBiH pa cu glasat za njih i tako ukrug nebitno o kojim strankama iz sestorke ili sedmorke se radi.

Zato je bitno na sljedecim izborima IZACI NA IZBORE, glasati za bilo kog osim postojeceg ZLA. Pa majkamu stara valjda se na listi od 200 partija moze nac neka makar koja po nazivu izgleda normalno.

Sudbina SDP-a ce zavisit od ovog drugog, kako ce gradjani percipirat SDP, kao manje zlo od neceg drugog, ili kao dio korupcijskog tala slozne brace koja se zove sestorka, cetvorka ili kako vec.
Svasta sam procitao ali ovo nikada. :-) Dormeo sam sebe pita, odgovara, zakljucuje, manipulise i sve to radi u korist i po zadatku svoje SDA. :thumbup:

Dzaba si krecio, dormeo. Opet fula, tezak promasaj :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=pAvAD2o99pY
oakville

#59 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by oakville »

Basvod wrote:SDA i SDP mogu preziviti sve i svasta. Njima ce se Bosnjaci uvijek vracati. Kod Srba su to SDS i SNSD a kod Hrvata HDZ. Ostale stranke nemaju takav luksuz.
Fula. Evo ja ću prvi kao Bošnjak glasati za SNSD ako budem glasao u RSu, ili za Budimira ako budem glasao u Federaciji
Najozbiljnije.
oakville

#60 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by oakville »

poredak wrote:Vidi "skijas" mozda te kosmopolita provocira pa ti sa takvim stavom ulazis u sve polemike oko SDP-a ali ja cu diskutovati sa tobom onoliko koliko ti budes diskusiji normalno prilazio i sa normalnom terminologijom a ne provokatorskom. Da bi te odma u startu razuvjerio na te nazovi etnicke JMBG podjele, zakon se poziva na onu odluku ustavnog suda gdje se u registracionim jedinicama uredjuju imena naziva gradova opcine tacnije izbacuje se ono srpski brod i ti izvjestaceni genocidni nazivi i vracaju se normalni nazivi. Npr ako se malo bolje sjetis Focu su nazivali "srbinje", Brod-srpski brod i da ne duljim dalje...ovaj predlozeni zakon o JMBG poziva se na tu odluku ustavnog suda koja ukida te nazive i vraca normalne nazive opcina sto nas vodi do razmisljanja da ako postuje tu odluku ustavnog suda onda nema mjesta za razmisljanje da se predlozenim zakonom vodimo u dublje medjuentitetske podjele. Nigdje u predlozenom zakonu o JMBG nema onog sto s ekosi sa odlukom ustavnog suda. Zaista sam procitao zakon od a do z i ovo odgovorno tvrdim. Odluka ustavnog suda je ponistila te vjestacke nazive opcina i nalozila da se vrate stari nazivi, sto je u zakon predlozeni uvrsteno...dalje... Registraciona podrucja oko kojih se vode polemika su u ovom predlozenom JMBG zakonu uredjena onako kako je ustavni sud nalozio a to je da budu kao i do sada sto su bila da u maticnom broju stoji i dalje broj grada, opcine i zatim entiteta . Problem najveci ove zemlje jeste njena trenutna administrativna podjela na dva entiteta i jedan distrikt i protiv toga je svako ali htjeli mi priznati ili ne takvo uredjenje ove zemlje nam diktira tempo svih zakona i donosenja istih. Ne mozemo zaobici entitete u raspravama, svi bi oni da obaraju medjuentitetske prepreke ali su isti taj dejtonski sporazum podrzali onu noc u dejtonu i tim postupkom nas doveli u ovakvo teritorijalno administrativno uredjenej nase BiH. Sto se tice tih entitetskih drzavljanstava to je gnusna laz i nije sigurno sdp to nijednim zakonom predlozio. Da zakljucimo odluka ustavnog suda je da se postuje trenutno administrativno uredjenje BiH i da se na taj nacin predlozenim zakonom o JMBG formiraju ta registraciona podrucja a unutar njih ce biti brojcano oznacene opcine i gradovi isto kao sto ej to i do sada bilo. O entitetskim drzavljanstvima zaista je bzvz raspravljati i nepotrebno jer nema mjesta takvim bolesnim raspravama a zasto smatram da nema potrebe raspravljati o tome reci cu samo da i SDA ima svoje spinere koji se trude da operu sa sebe teret 17 godina losih odluka, lose vlasti i stvaranja loseg imidja drzave...smatram da je nemoguce da im ti spineri pomognu da saperu sa seb eodgovornost 17 godina loseg vladanja ovom zemljom pa se zato koriste tim bolensim podvalama u vidu entitetskih drzavljanstava itd. Moje drzavljanstvo je jedno a na njemu pise BiH i to ce tako ostati a u ovim predlozenim zakonima SDP-a ne vidim da je predlozeno entitetsko drzavljanstvo sigurno. Ako realno ikoga moramo teretiti za ove dosadasnje administrativne podjel ezemlje i uredjenje ovo kakov imamo onda je to SDA pulene jer su oni u dejtonu potpisali ovakvu BiH kakvu danas imamo i sa njom se moramo boriti na sto bolji nacin da je ocuvamo i unaprijedimo.
Uglavnom, cijeli tekst spada na to "pošto je sda nešto loše napravila nema smisla da mi to kvarimo."
dormeo

#61 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

kosmpolita wrote:
dormeo wrote:Do sad se naziru dva zakljucka iz cijele diskusije kako bi se to novinarski kazalo

Svasta sam procitao ali ovo nikada. :-) Dormeo sam sebe pita, odgovara, zakljucuje, manipulise i sve to radi u korist i po zadatku svoje SDA. :thumbup:

Dzaba si krecio, dormeo. Opet fula, tezak promasaj :lol:
Ne kaze se manipulise nego spinuje ccccccc :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#62 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by It_is_a_Leclerc »

Izlazim na izbore da s ponosom glasam, ne ZA Demokratsku Frontu, već PROTIV SDP-a.
Rušenje Zlagumdžije, Nermine Eutanazije i Hamdije Lipovače je primarni politički, ekonomski, pa ako hoćete i patriotski zadatak naroda i građana BiH.
dormeo

#63 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

kosmpolita wrote:
Ti ne spinujes, vec izmisljas i manipulises! :D
A izvinjajem se zaboraviH da je spinovanje rezervisano za SDP. Sorry. :wink:
oakville

#64 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by oakville »

dormeo wrote:
kosmpolita wrote:
Ti ne spinujes, vec izmisljas i manipulises! :D
A izvinjajem se zaboraviH da je spinovanje rezervisano za SDP. Sorry. :wink:
Vi sda-ovci ne spinujete, nego blagoglagoljivo muhabetite mirnim avazom :D
weredsf

#65 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by weredsf »

whiter shade of pale wrote:
karanana wrote:Glaso sam za njih. Ove godine ne izlazim na izbore. Ili cu izaci da na papiru nacrtam kurchinu.
svi dzamijasi iz gluhe bukovice ce izaci na izbore. oni nece crtati kurcine, nego ce slozno zaokruzivati bakira i fahru.
Ne blamiraj se, ti ne glasaju uopste
izvor zivota

#66 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by izvor zivota »

SDP neće preživjeti slijedeće izbore i hvala Bogu,dobro je da s političke scene nestanu crveni banditi.
Shaptach kobilama

#67 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Shaptach kobilama »

Picajzla wrote:Glaso za SDP na proslim Opstim izbrima i nikad vise, to mi bili prvi izbori ja i gomila raje glasali kao neke promjene kad na kraju kurcina od Zlatka i ekipe. Joj hoce pasti, pa koliko samo ljudi ja znam sto su glasali na proslim izborima za SDP a sada nece.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
weredsf

#68 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by weredsf »

kosmpolita wrote:
Shaptach kobilama wrote:
Picajzla wrote:Glaso za SDP na proslim Opstim izbrima i nikad vise, to mi bili prvi izbori ja i gomila raje glasali kao neke promjene kad na kraju kurcina od Zlatka i ekipe. Joj hoce pasti, pa koliko samo ljudi ja znam sto su glasali na proslim izborima za SDP a sada nece.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ova posljednja tri posta su od istog lika. :D

Jao ofiraze, braco mila.

Valja mu zaraditi dnevnicu, valjda je isplata ponedjeljkom. :lol:
Ne gubi ti vrijeme na ovoj temi, idi otvori jos neku temu vezanu za unutrasnje stanje SDA, tek si ih 15 otvorio i na svakoj si ignorisan...trolu
Ridjobrki

#69 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Ridjobrki »

Ma jašta će nego preživjeti, postoje samo dvije stranke koje su fiksirane i zabetonirane na bošnjačkom dijelu bh. političke scene i to su SDA i SDP.

I ja sam među onima koji misle da pad neće biti katastrofalan ali da će biti veliki u odnosu na prethodne izbore - ooo, hoće itekako!Ono što je veći problem jeste prokockan kredibilitet i koalicioni potencijal - i sa onim što osvoje neće moći ništa napraviti.

Ono što je problem za njih je to što će im trebati puno vremena da se dohavizaju nakon predstojećeg poraza jer im slijede barem dva izborna turnusa u kojima će biti gotovo irelevantan politički faktor. Snaga otišla a koalicioni potencijal nula - zasrali su s kim su god mogli i na kraju još jedino sa SNSD-om pod ruku mogu! Da mi je to neko pričao onomad kad išćeraše SNSD iz Socijalističke internacionale ja bih ga nazvao hajvanom frontalnim.

Ukoliko budu imali sreće trebaće im jedan ciklus da se stabilizuju, riješe se Lagumdžije i operu obraz a potom još jedan da krenu u ozbiljno osvajanje povjerenja birača ujedinjeni sa DF-om. Da su pametni već sad bi počeli raditi na tome ali dok je god to d.j.l. SDP ne cveta cvetje u to preduzetje.

Na dugi rok SDP će preživjeti i opet odskočiti ali u nekom kratkoročnom i srednjoročnom planu ih nema niđe.
L u c i f e r

#70 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by L u c i f e r »

sdp
zar oni još postoje
sad ne ne zna više ni koje na vlasti
uštelilii se ljudi pa zajedno kradu :thumbup:
kamen spoticanja

#71 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by kamen spoticanja »

Ridjobrki wrote:Ma jašta će nego preživjeti, postoje samo dvije stranke koje su fiksirane i zabetonirane na bošnjačkom dijelu bh. političke scene i to su SDA i SDP.

I ja sam među onima koji misle da pad neće biti katastrofalan ali da će biti veliki u odnosu na prethodne izbore - ooo, hoće itekako!Ono što je veći problem jeste prokockan kredibilitet i koalicioni potencijal - i sa onim što osvoje neće moći ništa napraviti.

Ono što je problem za njih je to što će im trebati puno vremena da se dohavizaju nakon predstojećeg poraza jer im slijede barem dva izborna turnusa u kojima će biti gotovo irelevantan politički faktor. Snaga otišla a koalicioni potencijal nula - zasrali su s kim su god mogli i na kraju još jedino sa SNSD-om pod ruku mogu! Da mi je to neko pričao onomad kad išćeraše SNSD iz Socijalističke internacionale ja bih ga nazvao hajvanom frontalnim.

Ukoliko budu imali sreće trebaće im jedan ciklus da se stabilizuju, riješe se Lagumdžije i operu obraz a potom još jedan da krenu u ozbiljno osvajanje povjerenja birača ujedinjeni sa DF-om. Da su pametni već sad bi počeli raditi na tome ali dok je god to d.j.l. SDP ne cveta cvetje u to preduzetje.

Na dugi rok SDP će preživjeti i opet odskočiti ali u nekom kratkoročnom i srednjoročnom planu ih nema niđe.
ja sam znam da ce nakon izbora 2014( ako do njih uopste dodje jer ZL gura da se uopste ne odrze) najcesca recenica FOMovaca biti " da je narod glup"
guruman

#72 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by guruman »

Ne preživjeti,već se i učvrstiti.Jedini koji su uspjeli shebati u potpunosti familijarnu sda stranku,kao oličenje neprikosnovenog oligarhijsko totalitarnog usmjerenja ,koju još samo krajnji glupaci nisu prokužili,ali koja nas je temeljito osiromašila za 20 godina,da obični ljudi danas ne znaju jesu li došli ili su pošli.Većeg zla nemožeš poželjeti nikome.
Sada su i zvanično malo se tj.prividno odmakli od vjere koja im je bila u startu glavno uporište za rabotu koji su provodili, jer su shvatili da vjera i ono što su uradili a i danas rade,ne idu zajedno.Ne možeš u kafani polupat sve a da to nikada ne platiš.
Ovi njihovi sluganeri,pjevaju borbene nadajući se da će se umilkiti svojim gazdama (turbo folk agama i begovima),pa misle da će i ostalima koji su zdrave pameti uvaliti taj "porno" virus iz dalekih vremena.
Ja nisam član nijedne stranke pa me zaboli k.. ko će u narednom periodu da čerupa novac iz državne kase,tačnije od prikupljenog PDV-a.Puno ih se poredalo ko vrane na žici,sve u paketu nepodnošljivi smrad i otpad.
Sdp pokušava ipak da uradi pomake,ali brojni su otpori i opstrukcije iz tih nazovi stranaka uz ogromno smeće koje su iza sebe ostavili za vrijeme više decenijske vladavine i uticaja.Ko to može počistiti i dovesti u red.
Zato je i sdp ovakva kakva je trenutno nemjerljivo bolja od ove ostale mnogostranačke rulje koja oponaša prvonastalu sda,priželjkujući za sebe interesne resurse koje su ovi već podijelili i na sebe potrošili.
dustaban

#73 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dustaban »

SBiH je umrla a SDP se ponasa ko da je ziv!
Banksy

#74 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Banksy »

Ridjobrki wrote:
Ono što je veći problem jeste prokockan kredibilitet i koalicioni potencijal - i sa onim što osvoje neće moći ništa napraviti.
Ono što je problem za njih je to što će im trebati puno vremena da se dohavizaju nakon predstojećeg poraza jer im slijede barem dva izborna turnusa u kojima će biti gotovo irelevantan politički faktor. Snaga otišla a koalicioni potencijal nula - zasrali su s kim su god mogli i na kraju još jedino sa SNSD-om pod ruku mogu!
To možda kod poštenog svijeta. Kod ovog našeg ološa, to ne igra nikakvu ulogu. Ne potcjenjuj pragmatičnost (bijedu) lidera ostalih političkih stranaka. Kad je Fahro progutao ''najlon kesu s kojom je došao u grad'', progutao bi je opet, da mu se ponudi. I on i svi ostali, još i prije njega.

Iako u ovom trenutku BiH nema većeg (unutrašnjeg) dušmana od SDP-a, preživjeće, nažalost.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#75 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:To možda kod poštenog svijeta. Kod ovog našeg ološa, to ne igra nikakvu ulogu. Ne potcjenjuj pragmatičnost (bijedu) lidera ostalih političkih stranaka. Kad je Fahro progutao ''najlon kesu s kojom je došao u grad'', progutao bi je opet, da mu se ponudi. I on i svi ostali, još i prije njega.

Iako u ovom trenutku BiH nema većeg (unutrašnjeg) dušmana od SDP-a, preživjeće, nažalost.
:thumbup: :thumbup:
It_is_a_Leclerc wrote:Izlazim na izbore da s ponosom glasam, ne ZA Demokratsku Frontu, već PROTIV SDP-a. Rušenje Zlagumdžije, Nermine Eutanazije i Hamdije Lipovače je primarni politički, ekonomski, pa ako hoćete i patriotski zadatak naroda i građana BiH.
Post Reply