ipak imaju siru bazu..recimo u tz...sta god se desi propast nece...
mooozda je mogo zeljko sa df,al je prerano kreno, i sad je lagano ko i kako se zovu ???
Precjenjujes inteligenciju prosjecnog glasaca u BiH. SDA ce kod Bosnjaka rasturiti 2014., bar 300.000 glasova a 2010. su bili na stubu srama ko danas SDP. Za 4 godine se sve zaboravi... tj. ne za 4 nego za pola godine.nosara wrote:
Mislim da ni to vise ne pali u njihovom slucaju... Ne mogu zamislit nekog izvan njihovog baznog birackog tijela ko ce im vise ikada dat glas (izuzimam umrezene)...
Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.Prpa.ba wrote:Apsolutno, apsolutno. Kao i na lokalnim. Pobjedise ljudi tamo gdje socijaldemokratija nije nikad pobjedjivala- u Trnovu. Ako to nije znak dobrog prolaska, nema sta drugo biti.Styling wrote:Zbog toga jos jace stojim na stanovistu da ce na narednim izborima SDP dobro proci.

Slažem se sa tvojim stavovima ali mislim da neće baš tako daleko otići. SDP, za razliku, od SBiH ima historiju i ima infrastrukturu i logistiku -prevelika je to firma. Nadalje, obje imaju Napoleone od kojih su ovisne ali SBiH je bila Harisova lična stranka od osnutka a SDP je velika stranka koju je jedan čovjek uzurpirao i podredio sebi.Dozer wrote:Nece propasti, naravno, ali i SDP ce ove godine zavrsiti kao i SBiH.
Toliko ce oslabiti da im je bolje da odmah stave kljuc u bravu, jer se vise nikada nece oporaviti, kao sto to nije mogla i nece ni SBiH.
Maksimalisticka obecanja, a nakon njih minimalisticko djelovanje na ostvarenju istih, jednostavno nisu recept za uspjeh.
Cinjenicno stanje jeste da SDP nije ni mogao nesto bitno promijeniti sve dok na lokalnim nivoima i dalje vladaju etno-nacionalisti, ali i ono na sta jesu mogli uticati - nisu odradili kako treba.
Čuj dovoljno...Basvod wrote: Cuj kljuc u bravu.Pa dovoljno je da se Zlatko malo pomjeri u stranu i umjesto sebe uhvati u haustoru nekog Srbina ili Hrvata bosanskog patriotu eto 300.000 glasova 2018. Bas je tesko izmanipulisati glasace u BiH...
Kad vidim Efendića, žao mi što je SDP izgubio tu općinu. Sasvim ozbiljno.Pasiflora wrote:Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.
Nije se rodio ko je svima ugodio... Meni npr. je Hadzic bio (a i danas) najjodvratniji lik na posleratnoj političkoj sceni, ali ko sam ja da sudim..KatarinaKosaca wrote:Kad vidim Efendića, žao mi što je SDP izgubio tu općinu. Sasvim ozbiljno.Pasiflora wrote:Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.
'ono pas, ovo mu brat'Paranoid wrote:Nije se rodio ko je svima ugodio... Meni npr. je Hadzic bio (a i danas) najjodvratniji lik na posleratnoj političkoj sceni, ali ko sam ja da sudim..KatarinaKosaca wrote:Kad vidim Efendića, žao mi što je SDP izgubio tu općinu. Sasvim ozbiljno.Pasiflora wrote:Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.
upravo tako, nazalost.VjecitiStudent wrote:'ono pas, ovo mu brat'
Tačno.Prpa.ba wrote:
Apropos teme, ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je SDP idealna meta za antikorupcijski portfelj svake kombinacije sljedece vlasti, ako im to bude potrebno. SDP-ovci su isli prebrzo, preduboko i nisu skrivali tragove - "znamo da nije po zakonu ali nama se zuri".
A ako ponuda bude tek nedizanje već spremljenih optužnica i poslušnost ? To nije skupo ...Ridjobrki wrote:
Praktično gledano, mala je mogućnost, gotovo nikakva da se to desi. Najprije matematički - ako dođe da se traži ta mrva ima i drugih mrva koje tu mogu poslužiti a onda i realno, nema šanse da SDP bude ta koja će dati najnižu ponudu na tom tenderu.
U sridu! Ipak najodgovorniji za kreiranje sistema su upravo vlastodršci. Mada ni gradžanima nije mane. I građani misle da će demokracija, pravna država i sistem etičkih vrijednosti pasti sa neba. Svatko treba od sebe dati koliko može, a ne daje. Ipak, odgovornost ostaje na najodgovornijima, vlastodršcima i državnom aparatu.emil_L wrote:Ovdje se stalno provlači jedna konstanta ----svi su isti i svi rade isto. Od SDA do SDP-a do SzBiH, SBB-a, SNSD-a, HDZ-a itd..itd..
Da nije možda sistem (ili nedostatci u njemu) taj koji im omogućuje takvu bahatost ?
ovo je sad potpuno jasno da ko god pobjedi pušiona je...politikom se izgleda još samo ljigavci bave i ljudi koji nisu u stanju nikakog drugog posla naćiKatarinaKosaca wrote:Kad vidim Efendića, žao mi što je SDP izgubio tu općinu. Sasvim ozbiljno.Pasiflora wrote:Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.
Sistem jest trom i glomazan, i kad bi se njegove mogucnosti koristile tad ovi bahati ne bi smjeli bit bahati. Ali bahati ne koriste sistem nego ga zloupotrebljavaju. Nekad sam cuo jednu informacjiu da mi imamo najbolje napisane zakone u regiji. U cemu je onda problem? Problem je u tome sto bahate vlasti u institucijama koje su duzne da rade i sprovode zakon zaposljavaju tetice, amidzice, rodjake koji nemaju ni kapacitet ni volju da rade po zakonu, nit znaju sta je zakon.emil_L wrote:Ovdje se stalno provlači jedna konstanta ----svi su isti i svi rade isto. Od SDA do SDP-a do SzBiH, SBB-a, SNSD-a, HDZ-a itd..itd..
Da nije možda sistem (ili nedostatci u njemu) taj koji im omogućuje takvu bahatost ?
takoder...na zadnjim lokalnim nisam ni glasao...na ovim nadolazecim necu pogotovo...medutim od mene nek ne ocekuju glas ni nacionalne strankeNaslovnica wrote:Nekada sam bio standardni SDP-ov glasač, kod prošlih izbra nisam glasao za njih (i nisam se pokajao), isto tako neću glasati za njih niti ovaj put.
Što se mene tiče, apsolutno su mi postali nebitni.
i uvlacenjem u guzicu laktasenku za rad svojih interesa...zelim im bolnu propastDozer wrote:Znam. I - nazalost.
Umjesto da su se uhvatili odmah u kostac sa stvarnim problemima na koje u mogli uticati na federalnom nivou, poput ovoga: http://www.klix.ba/forum/let-s-talk-abo ... 3.html-f=1, oni su se zadali u nepotizme, cerupanje oko fotelja, itd.
Pa gdje su te pristalice SDP? Ko misevi se kriju ili se samo javljaju kada treba neku drugu stranku popljuvati. Nesto ih ne vidim da su puno aktivni na temi O SDP-u da nam serviraju svu dobrotu te stranke.dormeo wrote:Trenutni rezultat ankete:
DA: 51%
NE: 49%
Guuuusto je.. iako SDP nije svjestan da je na ivici i da nesto mora promjeniti u svojoj politici.
Šta ovo bi, kontra spin?!tu45848 wrote: Hajde budale vratite se u svoja sela i motike u ruke niste dorasli igri koja se igra.