Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post Reply

Da li ce SDP nakon izbora 2014. godine dozivjeti sudbinu SzaBiH?

DA
72
51%
NE
68
49%

Total votes: 140

sumirprimus

#101 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by sumirprimus »

na vjerujem da ce grohnut ko szbih...
ipak imaju siru bazu..recimo u tz...sta god se desi propast nece...
mooozda je mogo zeljko sa df,al je prerano kreno, i sad je lagano ko i kako se zovu ??? :D nasa stranka...
Basvod

#102 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Basvod »

nosara wrote:
Mislim da ni to vise ne pali u njihovom slucaju... Ne mogu zamislit nekog izvan njihovog baznog birackog tijela ko ce im vise ikada dat glas (izuzimam umrezene)...
Precjenjujes inteligenciju prosjecnog glasaca u BiH. SDA ce kod Bosnjaka rasturiti 2014., bar 300.000 glasova a 2010. su bili na stubu srama ko danas SDP. Za 4 godine se sve zaboravi... tj. ne za 4 nego za pola godine.
Eto nama "Gradjana" opet na lokalnim izborima 2016. :lol:
Pasiflora

#103 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Pasiflora »

Prpa.ba wrote:
Styling wrote:Zbog toga jos jace stojim na stanovistu da ce na narednim izborima SDP dobro proci.
Apsolutno, apsolutno. Kao i na lokalnim. Pobjedise ljudi tamo gdje socijaldemokratija nije nikad pobjedjivala- u Trnovu. Ako to nije znak dobrog prolaska, nema sta drugo biti.
Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.
superpile

#104 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by superpile »

od 18. se nakupio fin broj izbora i na sve i jednim sam glas dao SDP-u. valjda zbog vjerovanja u neku stvarnu, a ne etno demokratiju i vjerovanja da imaju kapacitet i politicku korektnost da budu bolji od ovih nacionalista koji su vedrili i oblacili od 90ih pa ovamo.

medutim, sad bi mi bilo draze da su i dalje gubili izbore, a ja i dalje vjerovao da su oni ti koji bi mogli nesto promijeniti. ovako, covjek se razocara jer shvati da u bosni nema niko ko bi svoje licne interese stavio u drugi plan i ponasao se kao osoba koja je izabrana od strane gradjana, a ne od strane svoje uze familije. a nacionalisti su im servirali priliku da ih ubiju nogama (u politickom smislu) i da narednih 15 godina budu na vlasti. a ne,oni jos teniserima daju unapredjenja i dizu ih za drzavne ministre.

ja razumijem kosmopolitu, i ove ostale koji su se okoristili i imaju koristi od sdp.a. razumijem i ove iz sda, koji cekaju da skinu sdp, pa da i oni opet omaste brk. jer, u ovih godina vlasti sdpa, nakupilo se djece sa zavrsenim fakultetima i jadni cekaju na biroima, a samo se sdpovi zaposljavaju. al obicni gradjani, koji im i daju vlast u ruke, nemaju apsolutno nikakve koristi ni od jednih, ni od drugih. zasigurno znam da ovako razmislja i sve ovo dozivljava veliki broj stalnih sdpovih glasaca, ukljucujuci svu moju familiju. sto se tog uskog kruga glasaca tice, dozivice apsolutni pad.

na (ne)srecu, ja sam svoje dileme oko izbora zavrsio odlaskom u inostranstvo. a za ove izbore, koga zaokruziti, bilo bi mi slicno kao neki test na faxu koji nisam spremio, pa pola sata kontam izmedju a,b,c ili d...kako god da sam odabrao, uvijek sam pogrijesio.
DaffyDuck

#105 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by DaffyDuck »

svi su oni k'o žohari. neunistivi
:D
Image
Ridjobrki

#106 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Ridjobrki »

Dozer wrote:Nece propasti, naravno, ali i SDP ce ove godine zavrsiti kao i SBiH.

Toliko ce oslabiti da im je bolje da odmah stave kljuc u bravu, jer se vise nikada nece oporaviti, kao sto to nije mogla i nece ni SBiH.
Maksimalisticka obecanja, a nakon njih minimalisticko djelovanje na ostvarenju istih, jednostavno nisu recept za uspjeh.

Cinjenicno stanje jeste da SDP nije ni mogao nesto bitno promijeniti sve dok na lokalnim nivoima i dalje vladaju etno-nacionalisti, ali i ono na sta jesu mogli uticati - nisu odradili kako treba.
Slažem se sa tvojim stavovima ali mislim da neće baš tako daleko otići. SDP, za razliku, od SBiH ima historiju i ima infrastrukturu i logistiku -prevelika je to firma. Nadalje, obje imaju Napoleone od kojih su ovisne ali SBiH je bila Harisova lična stranka od osnutka a SDP je velika stranka koju je jedan čovjek uzurpirao i podredio sebi.

Oporaviće se SDP ali im slijedi dugogodišnje tavorenje u opoziciji ali to je njihovo prirodno stanište. Da se ne lažemo, najbolje im ide to da izgledaju lijepo i pametno dok kritikuju vlast - na vlasti se baš i ne snalaze i ponašaju se isto kao i SDA i druge stranke. SDP nema u glavi nimalo drugačiji sklop od ostalih stranaka i to su sad i pokazali.

Basvod wrote: Cuj kljuc u bravu. :-) Pa dovoljno je da se Zlatko malo pomjeri u stranu i umjesto sebe uhvati u haustoru nekog Srbina ili Hrvata bosanskog patriotu eto 300.000 glasova 2018. Bas je tesko izmanipulisati glasace u BiH... :-)
Čuj dovoljno... :D E pa de da vidimo i to čudo da se desi. :lol:
sumirprimus

#107 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by sumirprimus »

ko bi reko cuda da se dese...
ovaj krug sam smislio,ovaj krug sam stvorio...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#108 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by KatarinaKosaca »

Pasiflora wrote:Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.
Kad vidim Efendića, žao mi što je SDP izgubio tu općinu. Sasvim ozbiljno.
Paranoid

#109 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Paranoid »

KatarinaKosaca wrote:
Pasiflora wrote:Da, dobili su Trnovo sa 3000 stanovnika (ima li ih i toliko?), ali su IZGUBILI najvecu opcinu (30.000 stanovnika) Novi Grad Sarajevo. Po meni je to puno veci pokazatelj njihovog (proslog i) buduceg kraha.
Nije se rodio ko je svima ugodio... Meni npr. je Hadzic bio (a i danas) najjodvratniji lik na posleratnoj političkoj sceni, ali ko sam ja da sudim..
guruman

#110 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by guruman »

Đe ste vajni analitičari.Jasno vam je da ovaj politički bučkuriš ništa ne valja,a opet nagađate ko bi mogo biti ili nebiti u oktobru ove godine.Znači vi ste ti koji im nabijate rejting a svjesni i odgovorni da im je davno bilo vrijeme u kanti za otpatke ili u rešetkastim prostorijama.Pa malo pogledajte oko sebe,vidite svijet kako izgleda i radi.Gdje smo mi.Pa sad treba da im dam svoj glas.Iz koje su oni rupe ispali da im dam svoj glas.Sve sami nikogović,najest se neznaju al oče da se ko biva bave politikom.I to koja politika.Kruška,šljiva,kupus,luk,krompir.Ima i mahale i mindera.Pogledajte im samo face,garantovani nazadak najmanje mjesec dana.Ova priča nema kraj.Zato što nema nikakav sretan završeak.
VjecitiStudent

#111 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by VjecitiStudent »

Paranoid wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nije se rodio ko je svima ugodio... Meni npr. je Hadzic bio (a i danas) najjodvratniji lik na posleratnoj političkoj sceni, ali ko sam ja da sudim..
'ono pas, ovo mu brat'
Pasiflora

#112 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Pasiflora »

VjecitiStudent wrote:'ono pas, ovo mu brat'
upravo tako, nazalost.
Banksy

#113 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Apropos teme, ne treba zaboraviti ni cinjenicu da je SDP idealna meta za antikorupcijski portfelj svake kombinacije sljedece vlasti, ako im to bude potrebno. SDP-ovci su isli prebrzo, preduboko i nisu skrivali tragove - "znamo da nije po zakonu ali nama se zuri".
Tačno.
Ridjobrki wrote:
Praktično gledano, mala je mogućnost, gotovo nikakva da se to desi. Najprije matematički - ako dođe da se traži ta mrva ima i drugih mrva koje tu mogu poslužiti a onda i realno, nema šanse da SDP bude ta koja će dati najnižu ponudu na tom tenderu.
A ako ponuda bude tek nedizanje već spremljenih optužnica i poslušnost ? To nije skupo ...
emil_L

#114 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by emil_L »

Ovdje se stalno provlači jedna konstanta ----svi su isti i svi rade isto. Od SDA do SDP-a do SzBiH, SBB-a, SNSD-a, HDZ-a itd..itd..

Da nije možda sistem (ili nedostatci u njemu) taj koji im omogućuje takvu bahatost ?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#115 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by KatarinaKosaca »

emil_L wrote:Ovdje se stalno provlači jedna konstanta ----svi su isti i svi rade isto. Od SDA do SDP-a do SzBiH, SBB-a, SNSD-a, HDZ-a itd..itd..

Da nije možda sistem (ili nedostatci u njemu) taj koji im omogućuje takvu bahatost ?
U sridu! Ipak najodgovorniji za kreiranje sistema su upravo vlastodršci. Mada ni graanima nije mane. I građani misle da će demokracija, pravna država i sistem etičkih vrijednosti pasti sa neba. Svatko treba od sebe dati koliko može, a ne daje. Ipak, odgovornost ostaje na najodgovornijima, vlastodršcima i državnom aparatu.
Ne znam slučaj da je netko preuzeo odgovornost za nešto loše, bilo šta. Od općine do predsjedništva. I to nam je postao sistem.
dormeo

#116 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

SDP-u za ove izbore na ruku ne ide ni jedna okolnost. Pred prosle opce izbore, SDP je imao bezrezervnu podrsku Bakira Hadziomerovica i Federalne televizije, a danas to nije slucaj. Gotovo kompletan nevladin sektor je radio kampanju za SDP a sad se skoro sav nevladin sektor okrenuo protiv SDP-a i ne stedi ga nimalo za nepotizam i korupciju (brat nermina niksica, zena jasenka selimovica, karicevi nebulozni tenderi, asfalt tanji za centimetar itd). S druge strane Lagumdzijin potez da angazuje spin doktora se pokazao kao totalno pogresan, jer je izazavao kontraefekat. Ko sad bilo sta moze vjerovat SDP-u? Bilo koja emisija u kojoj bi ucestvovao zlatko sa nekim novim covjekolikim obecinjima bi se zavrsila sa pitanjem jel to vi govorite istinu ili spinujete? Sve u svemu ovo ce biti jedna od najtezih godina za SDP.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#117 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:
ovo je sad potpuno jasno da ko god pobjedi pušiona je...politikom se izgleda još samo ljigavci bave i ljudi koji nisu u stanju nikakog drugog posla naći
__Phoenix__

#118 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by __Phoenix__ »

Narod ne zaslužuje bolje...
dormeo

#119 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

emil_L wrote:Ovdje se stalno provlači jedna konstanta ----svi su isti i svi rade isto. Od SDA do SDP-a do SzBiH, SBB-a, SNSD-a, HDZ-a itd..itd..

Sistem jest trom i glomazan, i kad bi se njegove mogucnosti koristile tad ovi bahati ne bi smjeli bit bahati. Ali bahati ne koriste sistem nego ga zloupotrebljavaju. Nekad sam cuo jednu informacjiu da mi imamo najbolje napisane zakone u regiji. U cemu je onda problem? Problem je u tome sto bahate vlasti u institucijama koje su duzne da rade i sprovode zakon zaposljavaju tetice, amidzice, rodjake koji nemaju ni kapacitet ni volju da rade po zakonu, nit znaju sta je zakon.
Symantec

#120 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Symantec »

Neće, i više nikada neće dobiti vlast ni u mjesnoj zajednici a kamoli u opštini.
Altsa

#121 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Altsa »

Naslovnica wrote:Nekada sam bio standardni SDP-ov glasač, kod prošlih izbra nisam glasao za njih (i nisam se pokajao), isto tako neću glasati za njih niti ovaj put.
Što se mene tiče, apsolutno su mi postali nebitni.
takoder...na zadnjim lokalnim nisam ni glasao...na ovim nadolazecim necu pogotovo...medutim od mene nek ne ocekuju glas ni nacionalne stranke :bih:
Altsa

#122 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Altsa »

Dozer wrote:Znam. I - nazalost.

Umjesto da su se uhvatili odmah u kostac sa stvarnim problemima na koje u mogli uticati na federalnom nivou, poput ovoga: http://www.klix.ba/forum/let-s-talk-abo ... 3.html-f=1, oni su se zadali u nepotizme, cerupanje oko fotelja, itd.
i uvlacenjem u guzicu laktasenku za rad svojih interesa...zelim im bolnu propast
dormeo

#123 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

Trenutni rezultat ankete:

DA: 51%
NE: 49%

Guuuusto je.. iako SDP nije svjestan da je na ivici i da nesto mora promjeniti u svojoj politici.
Danguba

#124 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by Danguba »

dormeo wrote:Trenutni rezultat ankete:

DA: 51%
NE: 49%

Guuuusto je.. iako SDP nije svjestan da je na ivici i da nesto mora promjeniti u svojoj politici.
Pa gdje su te pristalice SDP? Ko misevi se kriju ili se samo javljaju kada treba neku drugu stranku popljuvati. Nesto ih ne vidim da su puno aktivni na temi O SDP-u da nam serviraju svu dobrotu te stranke.

Haj, nisu endemi. :D
dormeo

#125 Re: Da li ce SDP prezivjet 2014-u?

Post by dormeo »

tu45848 wrote: Hajde budale vratite se u svoja sela i motike u ruke niste dorasli igri koja se igra.
Šta ovo bi, kontra spin?!
Post Reply