Jel sad jasnije?
P.S. Možda sam pogriješio kad sam reko većinski. Možda sam trebo reć najbrojniji.
A ti ni tebi nije mane . Nikad ama bas nikad i nigdje pa tako ni u BiH nije napravljen vjerski nego nacionalni popis stanovnistva .Da je u popisu stanovnistva BiH 1991 stajala vjeeroispovjest , ateisti bi bili vecina .Šandor wrote:Ne prestaješ lupetati.cyprus wrote:A moglo bi se reći i vako: dok su bosanski muslimani većinski narod u BiH, dotle će oni i bit za cjelovitu BiH.
Prema rezultatima popisa u BiH 1991. godine BiH je većinska kršćanska zemlja.
Pa dobro, ali operisani od vjere preovladavali su samo među onima koji su se izjašnjavali kao Jugosloveni. A velika većina onih koji su se izjašnjavali kao Srbi, Hrvati i Muslimani nisu bili operisani od vjere.. Bilo je i među njima ateista ali nije to to.finta wrote:A ti ni tebi nije mane . Nikad ama bas nikad i nigdje pa tako ni u BiH nije napravljen vjerski nego nacionalni popis stanovnistva .Da je u popisu stanovnistva BiH 1991 stajala vjeeroispovjest , ateisti bi bili vecina .Šandor wrote:Ne prestaješ lupetati.cyprus wrote:A moglo bi se reći i vako: dok su bosanski muslimani većinski narod u BiH, dotle će oni i bit za cjelovitu BiH.
P.S. 1991 god Musliman je bio nacionalna a ne vjerska odrednica !
Tačno je da su Srbi bili većina većem dijelu teritorije ali tvoja tvrdnja nema veze s tim zbog čega danas Bošnjaci žive na malom prostoru.never no wrote:Sandore,
Bosnjaci(musl.) vjerovatno zive na malom prostoru jer su vecinom zivjeli u urbanim sredinama,a ne u ruralnim.
finta wrote:A ti ni tebi nije mane . Nikad ama bas nikad i nigdje pa tako ni u BiH nije napravljen vjerski nego nacionalni popis stanovnistva .Da je u popisu stanovnistva BiH 1991 stajala vjeeroispovjest , ateisti bi bili vecina .Šandor wrote:Ne prestaješ lupetati.cyprus wrote:A moglo bi se reći i vako: dok su bosanski muslimani većinski narod u BiH, dotle će oni i bit za cjelovitu BiH.
Procenat urbanog bosnjackog stanovnistva jeste veci u odnosu na srpsko ili hrvatsko, ali tek neznatno, daleko od toga da se iz toga mogu izvlaciti neki zakljucci. Prije ce biti da su podrucja sa vecom gustinom naseljenosti u BiH bila naseljena vecinom Bosnjacima (srednja Bosna, tuzlanski bazen, Prijedor, te bihacka krajina).never no wrote:Sandore,
Bosnjaci(musl.) vjerovatno zive na malom prostoru jer su vecinom zivjeli u urbanim sredinama,a ne u ruralnim.
Prvo spominjes Bosnjake kao 'jedini faktor' , a poslije spominjes 'Bosance i Hercegovce medju kojima je najvise bilo Bosnjaka'. Sam sebe opovrgavas.finta wrote:Uslovno govoreci to je jedini faktor koji stoji na putu podjele.Na putu prema podjeli takodje stoje neumoljivo medjunarodni zakoni jer je BiH medjunardno priznata drzava i clanica UN i kao takva ( ako nista drugo ) ima svoje vanjske granice koje je Badainterova komsija utvrdila i potvrdila kako svim drzavama ex Yu tako i BiH .To su naravno AVNOJ -ske granice.Ako se te granice mogu mijenjati onda se mogu mijanjati mirne duse i one u Hrvatskoj ili Makedoniji.Kao sto vidis cjelovitu Bosnu i Hercegovinu brane papiri a oni pak nista ne bi vrijedli bez zivih ljudi .Bosanaca i Hercegovaca a medju njima je najvise ( slozices se ) { ubjedljivo } bih muslimana.One islamske zemlje i oni ljudi na zapadu poput Susan Sontag ili Bona ili francuskih filozofa .....nemaju uticaja i njihova se slabo pika.Ili ako hoces ovako / Dok su god BiH muslimani za cjelovitu ona ce to i biti .jeza u ledja wrote:Da su 'jedini faktor' Bosna bi se davno raspala.finta wrote:Bosanski muslimani su odani ideji cjelovite drzave i to je jedini faktor na svijetu koji prijeci bilo kakvui podjelu.
nije najpametniji komentar na temi ali je najrealniji. da su je velike sile htjele raskomadat, ucinile bi to u periodu 92-95, kad je njeno komadanje bilo servirano na tanjiru.. ako hrvatska i srbija i dalje budu podrzavale liberalni rezim naspram bh hrvata i srba i davale im skoro ista prava kao i ostalim gradjanima te dvije zemlje a racunajuci na vise nego skroman natalitet bosnjaka, moglo bi se lako desiti da "konstitutivni" kojima je bosna mrska brze neg im je drago skliznu u kategoriju nacionalne manjine (vidjeti pod bh hrvati i politika tudjmanovog zagreba). koliko "drzavljana" sumske uopste ima?BISCANIN2 wrote:Ko Bosna raspast ,pa da se trebala raspasti raspala bi se 92 .
Prebacila je Bosna i veća govna od ovih preko svojih leđa.
Oprosti Jezimire ali ovo je i glupost i laz u isto vrijeme .Jos jednom izvini ali oprosti ...ova rubrika gdje ciko pita za vjerispovjest NIJE postojala . Da je postojala ja bih to ignorirao .Moje vjersko opredjeljenje je moja ptrivatna stvar .Po nacinalnosti sam Bosanac a za vjeroispovjest " Boli te qurac krasni " to cu svakom recii u lice .Dakle ta rubrika nije postojala .Bio sam na popisu stanovnistva .jeza u ledja wrote:finta wrote:A ti ni tebi nije mane . Nikad ama bas nikad i nigdje pa tako ni u BiH nije napravljen vjerski nego nacionalni popis stanovnistva .Da je u popisu stanovnistva BiH 1991 stajala vjeeroispovjest , ateisti bi bili vecina .Šandor wrote: Ne prestaješ lupetati.
Popis stanovnistva nije 'nacionalni' niti 'vjerski' vec demografski. Vrsi se radi milion raznih stvari, a samo jedna od tih stavki je izjasnjavanje o nacionalnosti. Drugim rijecima popis stanovnistva obuhvata mnogo vise od prebrojavanja krvnih zrnaca. Drugo, posto si ti izgleda bio suvise mali da bi se sjecao, tamo takodje stoji stavka 'vjeroispovjest' i fino te teta ili ciko pita koje si nacionalnosti, te koje si vjeroispovjesti, ti kazes i ona tamo slovima upise.
Primjecujem sve vise da ljudi barataju ovim popisom ne poznavajuci uopste sta on predstavlja niti kako se vrsi.
Prvo spominjes Bosnjake kao 'jedini faktor' , a poslije spominjes 'Bosance i Hercegovce medju kojima je najvise bilo Bosnjaka'. Sam sebe opovrgavas.jeza u ledja wrote:finta wrote:Uslovno govoreci to je jedini faktor koji stoji na putu podjele.Na putu prema podjeli takodje stoje neumoljivo medjunarodni zakoni jer je BiH medjunardno priznata drzava i clanica UN i kao takva ( ako nista drugo ) ima svoje vanjske granice koje je Badainterova komsija utvrdila i potvrdila kako svim drzavama ex Yu tako i BiH .To su naravno AVNOJ -ske granice.Ako se te granice mogu mijenjati onda se mogu mijanjati mirne duse i one u Hrvatskoj ili Makedoniji.Kao sto vidis cjelovitu Bosnu i Hercegovinu brane papiri a oni pak nista ne bi vrijedli bez zivih ljudi .Bosanaca i Hercegovaca a medju njima je najvise ( slozices se ) { ubjedljivo } bih muslimana.One islamske zemlje i oni ljudi na zapadu poput Susan Sontag ili Bona ili francuskih filozofa .....nemaju uticaja i njihova se slabo pika.Ili ako hoces ovako / Dok su god BiH muslimani za cjelovitu ona ce to i biti .jeza u ledja wrote: Da su 'jedini faktor' Bosna bi se davno raspala.
Joj, tvrdoglavog covjeka. 1991. je stanovnistvo popisano i po vjeri. Nema tu rasprave. Ja sam gledao u nekoliko navrate te podatke. Razlika je sto je popis po etnickoj pripadnosti ne samo sluzbeno objavljen nego se oko njega glasalo u parlamentu. Zato ga je lako naci na internetu. Za razliku od vjerskog.finta wrote: Oprosti Jezimire ali ovo je i glupost i laz u isto vrijeme .Jos jednom izvini ali oprosti ...ova rubrika gdje ciko pita za vjerispovjest NIJE postojala . Da je postojala ja bih to ignorirao .Moje vjersko opredjeljenje je moja ptrivatna stvar .Po nacinalnosti sam Bosanac a za vjeroispovjest " Boli te qurac krasni " to cu svakom recii u lice .Dakle ta rubrika nije postojala .Bio sam na popisu stanovnistva .
Od kad je bog preuzeo skrbnistvo nad BiH... vise je mrtva nego ziva.Bosanac_21 wrote:Otkad Bosna postoji postoje i njeni dusmani. Na svaki nacin su pokusavali da
je uniste ali sve je bilo uzalud i to se vidi i danas dani.
Opet joj spremaju klopku, ali ako Bog da nasa Bosna ponosna ce ostati jaca
i odbranit ce se kao sto je i do sada.
...
BIH je jedinstvena i u srcima onih koji je vole...a posto je veci broj onih koji je vole nego onih koji je ne vole..u prevodu bit ce BIH....s vremenom ce kako se susjedne zemlje budu okretale sebi i svojim problemima,poceti i okretati sopstvenoj drzavi oni kojim je tudja preca od sopstvene....lijeze na rudu sve...svi bi mi zeljeli da to se dogodi brze...koliko je nama tesko cekati stvaranje normalne i jedinstvene BIH i njenog karakteristicnog duha olicenom u komsijskoj ljubavi i toleranciji..jos je teze onim koji rade na dezintegraciji BIH ukljucujuci i one koji po ovom forumu sire defetizam i boluju za velikodrzavnickim projektima susjednih zemalja..Smartex wrote:Realno gledajuci BiH je se raspala '92. Bilo bi bolje da je anketno pitanje glasilo: Da li ce BiH postati jedinstvena drzava za 5,10...god. Jer meni ova nasa Bosna na sve lici samo ne na jedistvenu drzavu.