Mister Yes wrote:Arc_Angel wrote:
Albert Ajnštaj je jednom rekao
"We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them."
"Ne mozemo rijesiti nase probleme koristenjem istog nacina razmisljanja kao kada smo ih i stvorili"
Ovo je rekao Albert Ajnštajn jedan od najvecih umova koje je covjecanstvo ikada imalo.
A ti si za Ajnštajna jedna obicna karanana
Drugi put dobro razmisli kad pokusas da ga nekom "suknes"

Ja i Albert od dvije žene djeca. Imamo istu filozofiju i ista vjerovanja. Hajde se malo raspitaj o Albertu. U šta je vjerovao i tako to. Naravno da se slažem i sa tom njegovom izjavom. Samo što ti nemaš pojma ni šta si napisao ni šta si htjeo napisati. Ta izjava nema veze sa postavljenim pitanjem i temom.
Stvar je vrlo jednostavna koliko god se ti trudio da budes duhovit, time sto tvrdis da je postavljac teme izostavio neki "kljucni" faktor
U pitanju je javno dobro u ovom slucaju drzavne pare, ne postoji nacin na koi se kradja ili pronovjera istih moze na bilo koji nacin opravdati.
Ti si rekao da si protiv toga ali da si onda namjerno odgovorio da bi ukrao je je postavljac izostavio "kljucni" faktor, i onda si jos pokusao da nekome pametujes.
Nemam ja protiv tebe licno ama bas nista.
Za kraj nacrtat cu ti posto vidim da ti je to ocigledno potrebno.
Citat kaze da bi smo uopste bili u stanju da rjesevamo probleme koje smo stvorili jednim nacinom razmisljanja, moramo da promjenimo nacin razmisljanja da bi bili u stanju da nadjemo rjesenje.
Ako je otprilike trecini ljudi koji su dosada odgovorili ili na bilo koji nacin sugerirali da bi krali javne pare to normalno, a ti kao imas dvoslojan/dvosmislen odgovor ( postoji mogucnost da sebi ostavljas lufta sto bi se reklo ono mahalski) mi svi gradjani u ovom drustvu imamo strasan problem (nista novo)
Problem koji je kreiran jednim nacinom razmisljanja, da li manjkom obrazovanja, primjerom koji treba da se slijedi, ili odusustvom gradjanske vrline koja nikada nije ni usadjena u pojedinca cinjenica je da ti ljudi imaju problem, problem koji je nastao pogresnim nacinom razmisljanja i percepcije.
Da bi rjesili problem moramo da mijenjamo nacin na koji razmisljamo, kako svoj tako i ljudi koji nas okruzuju jer niko od nas nije samoziv nego je dio drustvene zajednice.
P.S.
Nacrtao sam, nadam se da ti je vid uredan, ako nije reci nabavit cemo naocare