DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
- Arteta
#51 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Mislim da bi vecina ukrala da se nadje na toj poziciji.
- Arteta
#52 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Sam dolazak na tu poziciju je jedna velika kradja.HM 2011 wrote:Zavisi od načina na koji sam došao do pozicije..........
SVE ZAVISI OD TOGA.
-
udrch
#53 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
ukrasti od obrazovnog, penzionog, zdravstvenog sistema nije prirodno..Mister Yes wrote:Nije malo zakomplikovao nego je to suština. Meni barem. Sva naša moralnost se zasniva na strahu od kazne. Ako je taj strah u startu izbačen iz igre onda će svako normalan uzeti pare i poboljšati svoj život. To je jedino prirodno a onaj ko kaže da ne bi uzeo ili nije dobro shvatio pitanje ili ima problem sa shvatanjem realnosti.O'zone wrote:a malo je i pokretač teme zakomplikovao kad je rekao da počinilac ne bi morao razmišljati o eventualnoj kazni jer mu niko ništa ne može e tu već niko ne oklijeva nego samo trpa u koferče
nisi ukrao od nekog imaginarnog, već od ljudi sa kojima živiš i radiš..
prirodno je samo u zemljama bez obraza i morala..
- webby-x
#54 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Zanimljivi odgovori. Sramotni.
Izgleda da se bune ljudi samo što nisu dio korupcije.
Nije ih nitko uključio u tal pa su zbog toga ljuti.
Poremećen sustav vrijednosti.

Izgleda da se bune ljudi samo što nisu dio korupcije.
Nije ih nitko uključio u tal pa su zbog toga ljuti.
Poremećen sustav vrijednosti.
Last edited by webby-x on 27/08/2013 18:00, edited 2 times in total.
-
registrovana onako
#55 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
webby-x wrote:Zanimljivi odgovori. Sramotni.
Izgleda da se bune ljudi samo ako nisu dio korupcije.
- webby-x
#56 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Valjda ljudi misle da kradu od neke virtualne države koja stvara novac.udrch wrote:ukrasti od obrazovnog, penzionog, zdravstvenog sistema nije prirodno..
nisi ukrao od nekog imaginarnog, već od ljudi sa kojima živiš i radiš..
prirodno je samo u zemljama bez obraza i morala..
Pa nema država novca, krade se od ljudi ... od nas koji plaćamo državi.
- Arc_Angel
#57 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Svako ko kaze da bi ukrao
Niti voli svoju drzavu, koliko god da se busao u prsa da je patriota
Niti voli svoju djecu/porodicu jer tim cinom njima ostavlja nasljedje kakvo im ostavlja
Niti voli svoje bliznje/komsije/prijatelje.....
U stvari jedina osoba koju takav neko voli je samo i iskljucivo on/ona.
Sam koncept kradje/unistavnja javnog dobra(u ovom slucaju javnog novca) mogu zamisliti i sprovesti samo egocentricne nedovrsene/neizgradjene osobe koje na taj nacin kompenziraju sve svoje nedostatke. Takve osobe zasluzuju samo i iskljucivo dobar degenek, a potpm sve ostale zakonom propisane sankcije

Niti voli svoju djecu/porodicu jer tim cinom njima ostavlja nasljedje kakvo im ostavlja
Sam koncept kradje/unistavnja javnog dobra(u ovom slucaju javnog novca) mogu zamisliti i sprovesti samo egocentricne nedovrsene/neizgradjene osobe koje na taj nacin kompenziraju sve svoje nedostatke. Takve osobe zasluzuju samo i iskljucivo dobar degenek, a potpm sve ostale zakonom propisane sankcije
- Red Wolf
#58 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ti si fulio drzavu,ovdje se krade po profesiji,iz hobija,iz dosade,pokrali su drzavu,entitete,kantone,opstine,mjesne zajednice,pokrase iz haustora,kradu na trznici u tramvaju u kusuru ti uvali zvake,kradu profesori,doktori(kovertirano),kradu vozaci naftu,uzimaju da te sahrane,kradu cipele iz dzamija,kradu kutije sa pomoci,kradu iz javnih kuhinja,KRADUUUUUArc_Angel wrote:Svako ko kaze da bi ukrao
Sam koncept kradje/unistavnja javnog dobra(u ovom slucaju javnog novca) mogu zamisliti i sprovesti samo egocentricne nedovrsene/neizgradjene osobe koje na taj nacin kompenziraju sve svoje nedostatke. Takve osobe zasluzuju samo i iskljucivo dobar degenek, a potpm sve ostale zakonom propisane sankcije![]()
![]()
![]()
-
daddy-kool
#59 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Zaključak je bio da ne treba krasti.Mister Yes wrote:
I kakvi su rezultati tog eksperimenta?
- Cherry-Cherry
- JeronimoBa
#61 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
frontalni_kokuz wrote:to ne bi bila kradja, nego zastita nacionalnog interesa
- Cherry-Cherry
#62 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Vjerujem da se sve vrati u životu.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#63 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Užas!Mister Yes wrote: Što je sasvim prirodna radnja (prisutna svuda u prirodi). Potpuno je prirodno raditi u svoju korist a na štetu drugoga. Uzmi samo primjer životinja koje se hrane drugim životinjama. Naravno, za razliku od životinja čovjek je svjestan mogućnosti kazne (ne samo od strane zakona već i osvete). Postavljač teme je u startu izbacio taj ključni faktor čime je napravio neprirodnu situaciju. Ja lično nikad ne bih ukrao jer se bojim moguće kazne. Ali na njegovo pitanje sam odgovorio sa "Da, naravno".
Ovo što govoriš je uzrok sve patnje i agonije u kojem se nalazi naš narod. Neposredno nakon završetka rata u BiH, dosta njih su poslali o trošku građana BiH, na visoke svjetske prestižne svjetske škole menadžmenta gdje su iste obučili da upravljaju ''bez merhameta'' sistemom ''Homo homini lupus'', a to je latinska izreka koja znači ''Čovjek je (svome prvom suradniku) čovjeku vuk.

Većina nije ni znala, niti je bila svjesna kakve će posljedice po BiH društvo izazvati ti isti pojedinci. Nakon što su vratili sa školovanja širom BiH su primijenili ovu metodu u praksi i prenijeli je na druge. Iza njih su ostali oni koji su ovaj način i metode upravljanja naslijedili od istih, pa se zbog toga skoro kod svih koji su na pozicijama javlja životinjski egoizam, surovost "bez merhameta", bez suosjećanja, empatije i bez grižnje savjesti što je sasvim u suprotnosti sa ljudskom prirodom, našom bosanskom tradicijom i kulturom. Ovo nehumano ateističko učenje poslije rata su izučavali svi oni koji su poslije rata o trošku države poslati na školovanje. Predaje se na visokim školama menadžmenta, a preuzeto je od psihopate Thomasa Hobbesa koji u svom djelu “Levijatan” piše da je “Čovjek čovjeku vuk” (Homo homini lupus). Psihopata Hobbes naime polazi od čovjekove nagonske prirode. Država nije božanska tvorevina, nego rezultat društvenog ugovora. Tezom o nepovredivosti apsolutne vlasti, Hobbes izražava interese i potrebe onoga dijela buržoazije koja je tada trebala jaku vlast. Hobbes tvrdi da su ljudi svojim tjelesnim i duhovnim sposobnostima približno jednaki. Zato, ako u prirodnom stanju, dva čovjeka zažele istu jabuku, oni se nužno sukobljavaju (bellum omnium contra omnes). Iz straha svaki nastoji preduhitriti drugoga. Zato je čovjek čovjeku vuk, bijesan i surov. Strah od smrti ljude čini sklonima miru i spremnima da se odreknu svog prirodnog prava na sve, uz uvjet da to učine i drugi i da svoju vlast prenesu na pojedinca ili na skupinu ljudi. Društvenim ugovorom ljudi savladavaju nedostatke prirodnog stanja. Mnoštvo ujedinjeno razumom u jednu ličnost = država. Suveren-nosilac te vlasti, ima neograničenu vlast, a pojedinci ne mogu mijenjati oblik vladavine jer je ugovor neopoziv. Zbog ovog bolesnog učenja psihopate Thomasa Hobbesa primijenjenog u praksi širom BiH i ne živimo poput ljudi, već poput životinja.
- Arteta
#64 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ne zavaravaj se, i ti bi ukrao.Arc_Angel wrote:Svako ko kaze da bi ukrao
Sam koncept kradje/unistavnja javnog dobra(u ovom slucaju javnog novca) mogu zamisliti i sprovesti samo egocentricne nedovrsene/neizgradjene osobe koje na taj nacin kompenziraju sve svoje nedostatke. Takve osobe zasluzuju samo i iskljucivo dobar degenek, a potpm sve ostale zakonom propisane sankcije![]()
![]()
![]()
- Havatar
#65 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
antimobbing wrote:Užas!Mister Yes wrote: Što je sasvim prirodna radnja (prisutna svuda u prirodi). Potpuno je prirodno raditi u svoju korist a na štetu drugoga. Uzmi samo primjer životinja koje se hrane drugim životinjama. Naravno, za razliku od životinja čovjek je svjestan mogućnosti kazne (ne samo od strane zakona već i osvete). Postavljač teme je u startu izbacio taj ključni faktor čime je napravio neprirodnu situaciju. Ja lično nikad ne bih ukrao jer se bojim moguće kazne. Ali na njegovo pitanje sam odgovorio sa "Da, naravno".
Ovo što govoriš je uzrok sve patnje i agonije u kojem se nalazi naš narod. Neposredno nakon završetka rata u BiH, dosta njih su poslali o trošku građana BiH, na visoke svjetske prestižne svjetske škole menadžmenta gdje su iste obučili da upravljaju ''bez merhameta'' sistemom ''Homo homini lupus'', a to je latinska izreka koja znači ''Čovjek je (svome prvom suradniku) čovjeku vuk.
Većina nije ni znala, niti je bila svjesna kakve će posljedice po BiH društvo izazvati ti isti pojedinci. Nakon što su vratili sa školovanja širom BiH su primijenili ovu metodu u praksi i prenijeli je na druge. Iza njih su ostali oni koji su ovaj način i metode upravljanja naslijedili od istih, pa se zbog toga skoro kod svih koji su na pozicijama javlja životinjski egoizam, surovost "bez merhameta", bez suosjećanja, empatije i bez grižnje savjesti što je sasvim u suprotnosti sa ljudskom prirodom, našom bosanskom tradicijom i kulturom. Ovo nehumano ateističko učenje poslije rata su izučavali svi oni koji su poslije rata o trošku države poslati na školovanje. Predaje se na visokim školama menadžmenta, a preuzeto je od psihopate Thomasa Hobbesa koji u svom djelu “Levijatan” piše da je “Čovjek čovjeku vuk” (Homo homini lupus). Psihopata Hobbes naime polazi od čovjekove nagonske prirode. Država nije božanska tvorevina, nego rezultat društvenog ugovora. Tezom o nepovredivosti apsolutne vlasti, Hobbes izražava interese i potrebe onoga dijela buržoazije koja je tada trebala jaku vlast. Hobbes tvrdi da su ljudi svojim tjelesnim i duhovnim sposobnostima približno jednaki. Zato, ako u prirodnom stanju, dva čovjeka zažele istu jabuku, oni se nužno sukobljavaju (bellum omnium contra omnes). Iz straha svaki nastoji preduhitriti drugoga. Zato je čovjek čovjeku vuk, bijesan i surov. Strah od smrti ljude čini sklonima miru i spremnima da se odreknu svog prirodnog prava na sve, uz uvjet da to učine i drugi i da svoju vlast prenesu na pojedinca ili na skupinu ljudi. Društvenim ugovorom ljudi savladavaju nedostatke prirodnog stanja. Mnoštvo ujedinjeno razumom u jednu ličnost = država. Suveren-nosilac te vlasti, ima neograničenu vlast, a pojedinci ne mogu mijenjati oblik vladavine jer je ugovor neopoziv. Zbog ovog bolesnog učenja psihopate Thomasa Hobbesa primijenjenog u praksi širom BiH i ne živimo poput ljudi, već poput životinja.
- Mister Yes
#66 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Znači da su u eksperimentu učestvovali religiozni ili budaledaddy-kool wrote:Zaključak je bio da ne treba krasti.Mister Yes wrote:
I kakvi su rezultati tog eksperimenta?
- Mister Yes
#67 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Oh da li to moje oči dobro vide? Jesi li to zaista Ti veliki učitelju? Sanjao sam da će mi se jednog dana obratiti neki od superjunaka i evo konačno se moj san ostvario. Još kada bi pristao da zajedno šetamo plažom i čitamo NičeTa mojoj sreći ne bi bilo kraja. What say you?antimobbing wrote: Užas!
Šalu na stranu, od kada je svijeta i vijeka uvijek su bili moralni i bogati. Neka nama religija bog im dao lijepo zdravlje.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#68 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Nisam nikakav učitelj posebno ne veliki, već obična ništavna praška u svemiru i manje od toga.
Jednostavno, samo volim puno da čitam i ništa više. Poslije rata, dosta naših ljudi su poslali na visoke škole menadžmenta gdje su im ispirali mozak principima i načelima korporativnog upravljanja koje je zasnovano na bolesnim učenjima psihopate Thomasa Hobbesa.
Jednostavno, samo volim puno da čitam i ništa više. Poslije rata, dosta naših ljudi su poslali na visoke škole menadžmenta gdje su im ispirali mozak principima i načelima korporativnog upravljanja koje je zasnovano na bolesnim učenjima psihopate Thomasa Hobbesa.
Povratkom sa tih visokih škola moglo se primijetiti da ti ljudi više nisu bili normalni i da su od njih napravili zombije ''bez duše'' koji su sebi nemaju normalnih ljudskih osobina kao što je empatija i suosjećanje prema drugom i grižnja savjesti. Svoje ''vještine'' su prenijeli na druge ispod sebe klonirajući taj psihopatski bolestan način upravljanja “Čovjek je čovjeku vuk” (Homo homini lupus). Većina je prihvatila to kao normalan način života i ophođenja, ne shvaćajući da se radi o devijaciji koja izaziva kolateralne štete državi i našem narodu. Vezano za bogate što kažeš, kako je svijeta i vijeka bogataši nikad nisu imali puno morala niti suosjećanja prema drugima, već su samo težili prema što većoj eksploataciji sirotinje, a upravo zbog takve surove ljudske prirode su i bogati.http://bs.scribd.com/doc/51503397/14/THOMAS-HOBBES
Hobbesove koncepcije su u potpunoj suprotnosti sa kršćanskim koncepcijama jer je smatrao da je čovjek dio prirode i da funkcionira prema principima mehanike materijalnih čestica, po čemu je Hobbes materijalista. U svojim tumačenjima ljudske prirode nije uopće koristio pojam duše, smatrajući da ona ne postoji, po čemu su njegove koncepcije dobile ime “Hobbesov skepticizam”.
- Sir Smoke a Lot
#69 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Za toliku cifru ne bi mi mogao brat sta zamjerit ako me dovede u situaciju 
Mada, kad uzimas u firmi, ako si pametan... Cijedis pomalo, niko ne konta, svima dobro a trudis se da radom 'pokrijes' te svoje 'bonuse'.
500k se potrosi... Ljudi juce milijarderi bili danas 'spali na' milione, puno je takvih. Pa reci jel bolje uzeti 500k odmah ili pojedinacno se godinama 'bocati' miljama.
Domaca gamad ( politika, drzavne firme... ) uzme odmah sve sto moze pa sta god da se desi zbog toga, svakako nece odgovarati.
Mada, kad uzimas u firmi, ako si pametan... Cijedis pomalo, niko ne konta, svima dobro a trudis se da radom 'pokrijes' te svoje 'bonuse'.
500k se potrosi... Ljudi juce milijarderi bili danas 'spali na' milione, puno je takvih. Pa reci jel bolje uzeti 500k odmah ili pojedinacno se godinama 'bocati' miljama.
Domaca gamad ( politika, drzavne firme... ) uzme odmah sve sto moze pa sta god da se desi zbog toga, svakako nece odgovarati.
- MedenoSrce
#70 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Sve i da imam priliku ne bih.
Otisla ja da razmjenim novca, zafalilo mi na moretu.
Dam djevojci u mjenjacnici 100km, zezamo se nesto nas dvije ima li vrucine, mahmurluka i tako
broji ona meni 100e, i broji 3x, kaze izvini molim te tek sam se probudila pa moram vise puta provjeriti da ti ne bih dala pogresno
uzmem ja onaj novac, krenem na vrata i kontam majku mu zar ja njoj ne dadoh 100km, vratim se kazem joj hajde ti prebroj jos jednom i odemo nas dvije na radler o njenom trosku
Otisla ja da razmjenim novca, zafalilo mi na moretu.
Dam djevojci u mjenjacnici 100km, zezamo se nesto nas dvije ima li vrucine, mahmurluka i tako
broji ona meni 100e, i broji 3x, kaze izvini molim te tek sam se probudila pa moram vise puta provjeriti da ti ne bih dala pogresno
uzmem ja onaj novac, krenem na vrata i kontam majku mu zar ja njoj ne dadoh 100km, vratim se kazem joj hajde ti prebroj jos jednom i odemo nas dvije na radler o njenom trosku
- Arc_Angel
#71 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Meni su najbolji oni koji svoj izbor opravdavaju tezom da bi i onaj drugi isto tako ukraoArteta wrote:Ne zavaravaj se, i ti bi ukrao.Arc_Angel wrote:Svako ko kaze da bi ukrao
![]()
![]()
Poslije njih su mi najdrazi veliki vijernici koji oprost za svoja djela traze petkom za vrijeme dzume u prvim safovima
Nakon toga posebno su mi dragi oni koji govore da je to normalno prirodno stanje
Mogu ovako u nedogled...... ali ono sto svi oni imaju zajednicko jeste da traze izgovore za svoja (ne)djela
- Arc_Angel
#72 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Albert Ajnštaj je jednom rekaoMister Yes wrote:Oh da li to moje oči dobro vide? Jesi li to zaista Ti veliki učitelju? Sanjao sam da će mi se jednog dana obratiti neki od superjunaka i evo konačno se moj san ostvario. Još kada bi pristao da zajedno šetamo plažom i čitamo NičeTa mojoj sreći ne bi bilo kraja. What say you?antimobbing wrote: Užas!
Većina nije ni znala, niti je bila svjesna kakve će posljedice po BiH društvo izazvati ti isti pojedinci. Nakon što su vratili sa školovanja širom BiH su primijenili ovu metodu u praksi i prenijeli je na druge. Iza njih su ostali oni koji su ovaj način i metode upravljanja naslijedili od istih, pa se zbog toga skoro kod svih koji su na pozicijama javlja životinjski egoizam, surovost "bez merhameta", bez suosjećanja, empatije i bez grižnje savjesti što je sasvim u suprotnosti sa ljudskom prirodom, našom bosanskom tradicijom i kulturom. Ovo nehumano ateističko učenje poslije rata su izučavali svi oni koji su poslije rata o trošku države poslati na školovanje. Predaje se na visokim školama menadžmenta, a preuzeto je od psihopate Thomasa Hobbesa koji u svom djelu “Levijatan” piše da je “Čovjek čovjeku vuk” (Homo homini lupus). Psihopata Hobbes naime polazi od čovjekove nagonske prirode. Država nije božanska tvorevina, nego rezultat društvenog ugovora. Tezom o nepovredivosti apsolutne vlasti, Hobbes izražava interese i potrebe onoga dijela buržoazije koja je tada trebala jaku vlast. Hobbes tvrdi da su ljudi svojim tjelesnim i duhovnim sposobnostima približno jednaki. Zato, ako u prirodnom stanju, dva čovjeka zažele istu jabuku, oni se nužno sukobljavaju (bellum omnium contra omnes). Iz straha svaki nastoji preduhitriti drugoga. Zato je čovjek čovjeku vuk, bijesan i surov. Strah od smrti ljude čini sklonima miru i spremnima da se odreknu svog prirodnog prava na sve, uz uvjet da to učine i drugi i da svoju vlast prenesu na pojedinca ili na skupinu ljudi. Društvenim ugovorom ljudi savladavaju nedostatke prirodnog stanja. Mnoštvo ujedinjeno razumom u jednu ličnost = država. Suveren-nosilac te vlasti, ima neograničenu vlast, a pojedinci ne mogu mijenjati oblik vladavine jer je ugovor neopoziv. Zbog ovog bolesnog učenja psihopate Thomasa Hobbesa primijenjenog u praksi širom BiH i ne živimo poput ljudi, već poput životinja.![]()
Šalu na stranu, od kada je svijeta i vijeka uvijek su bili moralni i bogati. Neka nama religija bog im dao lijepo zdravlje.
"We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them."
"Ne mozemo rijesiti nase probleme koristenjem istog nacina razmisljanja kao kada smo ih i stvorili"
Ovo je rekao Albert Ajnštajn jedan od najvecih umova koje je covjecanstvo ikada imalo.
A ti si za Ajnštajna jedna obicna karanana
Drugi put dobro razmisli kad pokusas da ga nekom "suknes"
- shibonja
#73 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Prilike su sklone spremnom umu 
-
daddy-kool
#74 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ja religiju nisam spominjao, znam šta te žulja.Mister Yes wrote:Znači da su u eksperimentu učestvovali religiozni ili budaledaddy-kool wrote:
Zaključak je bio da ne treba krasti.
A pazi, ako tako zaista misliš, onda trebaš stvarati prilike da ukradeš novac bez kazne, ili bar da je kazna manja od ostvarene dobiti. Počni pomalo, nijednom lopovu se ne ukaže odmah velika prilika.
- Arc_Angel
#75 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Cijeli citat bi bioshibonja wrote:Prilike su sklone spremnom umu
"Did you ever observe to whom the accidents happen? Chance favors only the prepared mind."
- Louis Pasteur
Pokusaj koristenje dijela citata izvadjenog iz konteksta jednog velikog naucnika za komentar (citaj odobravanje) na ovoj temi je u najmanju ruku neozbiljan
P.S.
Isti taj covjek je posvetio citav svoj zivot da poboljsa sveopste uslove i zdravlje svih ljudi svojim naucnim otkricima