da li bi otisli ???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

da li bi ostavili voljenu osobu i napustili ovu zemlju da vam se ukaze prilika ???

Poll ended at 03/08/2011 00:41

DA
33
40%
NE
49
60%

Total votes: 82

iForumashica

#226 Re: da li bi otisli ???

Post by iForumashica »

...
Last edited by iForumashica on 17/08/2011 18:43, edited 1 time in total.
oridjidji

#227 Re: da li bi otisli ???

Post by oridjidji »

swemiracxx wrote:zanima me...
npr. imate savrsenu osobu kraj sebe...
i trenutno vam je sve divno i krasno...
ali...
ukaze vam se prilika da odete u ameriku da radite u svojoj struci
plata super
ugovor minimum na 3 godine i sve, sve , sve...
ali da li bi mogli da ostavite ovde ljubav i da odete...
msm, zivot nije bajka ni americki film i daljina, tolika daljina
i velika vremenska razdvojenost u velikom broju slucajeva uradi svoje...
spucao bih gore odmah... pa nije ljubav Balaseviceva pjesma da se ne moze prozivjeti s drugom damom ponovo...
swemiracxx

#228 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

Bloody Mary wrote:Ne napredovati u zivotu zbog "ljubavi" ma daj covjece kao da ljubav danas uopce postoji.Danas si u sretnoj i "savrsenoj" vezi sutra nisi, to je nesto sto nije sigurno....I ti ne bi postavio ovo pitanje da si 100% siguran u svoju odluku.
siguran i guram stvari na svoj nacin ...slazem se sa nekim dijelom tvog komentara ...al bar cu da pokusam na svoj nacin da igram ovu utakmicu do kraja ... :)
ljubav_aha

#229 Re: da li bi otisli ???

Post by ljubav_aha »

swemiracxx wrote:
Bloody Mary wrote:Ne napredovati u zivotu zbog "ljubavi" ma daj covjece kao da ljubav danas uopce postoji.Danas si u sretnoj i "savrsenoj" vezi sutra nisi, to je nesto sto nije sigurno....I ti ne bi postavio ovo pitanje da si 100% siguran u svoju odluku.
siguran i guram stvari na svoj nacin ...slazem se sa nekim dijelom tvog komentara ...al bar cu da pokusam na svoj nacin da igram ovu utakmicu do kraja ... :)
tebi je jos uvijek finansijski dobro BiH,imas dobro placen posao
necko_hz

#230 Re: da li bi otisli ???

Post by necko_hz »

babyline wrote:malo fulam temu, ali me zivo zanima: da li biste otisli... na odrediste gdje as ceka vasa naj-osoba i za pocetak ostavili svoj trenutni zivot, posao, karijer, prijatelje.. i ostalo :?

najljubaznije zahvaljujem na odgovorima :-D
Ne bih !
Cholina_Lokica

#231 Re: da li bi otisli ???

Post by Cholina_Lokica »

babyline wrote:malo fulam temu, ali me zivo zanima: da li biste otisli... na odrediste gdje as ceka vasa naj-osoba i za pocetak ostavili svoj trenutni zivot, posao, karijer, prijatelje.. i ostalo :?

Ako je na Mauricijusu iste sekunde :D
jedna tamo

#232 Re: da li bi otisli ???

Post by jedna tamo »

u fameliji imam takav slučaj :D
znači bilo joj 39 kuka ošla mlada rodila sa 41 i sve napustila, sad će doći vamo svi 2 mjeseca sa malim dječakom
al ključno je ovo vaša naj osoba jer su oni fakat jedno drugom naj osobe
baustelac

#233 Re: da li bi otisli ???

Post by baustelac »

Zavisi, ako je s magarca na konja onda da :dance:
dječak sa šibicama

#234 Re: da li bi otisli ???

Post by dječak sa šibicama »

Zaboravila si porodicu (medju ovim ostavljenim, oca, majku, sestru, brata itd.) :wink:

Ne znam kako bi ostavio omiljenu tetku, ne znam, to bi mi tesko palo.. a tek od strica zenu, ajoj, strina, sve bi mi suze niz ledja za njom.

Naravno da da. Prijatelji i nisu neki, ono sto je valjalo to je vec tamo gdje je trenutno 4 ujutro ili 7 navecer, karijera malo jaca, posao jos jaci, familija na ranu ih priviti, i tako dalje.

Jedino bi mi par osoba bilo zao ostaviti, ali... ako se radi o Pravoj, bez razmisljanja i u juznoafricku republiku, ili ne znam, na Aljasku.
juli84

#235 Re: da li bi otisli ???

Post by juli84 »

Ne, ali bih učinila sve da on dođe kod mene :)
vox-populi

#236 Re: da li bi otisli ???

Post by vox-populi »

Evo procitah cijelu temu....

Hmm, sta reci.

Rijetko u zivotu postoje crno-bijele situacije, ili-ili. Obicno iza ovog crnog ima dosta bijelog i obratno.

Ali hajde hipoteticki da probam.

Samo zbog lose perspektive bih otisao. Koliko god to brutalno zvucalo, samo od ljubavi se ne zivi. Prije ili kasnije ce zbog lose finansijske situacije mali problem postati veliki, sitnice ce poceti da smetaju itd. A pocece da smetaju zbog generalnog nezadovoljstva, bez obzira sto ce me onda docekati kuci, razumjeti, pruziti podrsku... to mi ipak nece rijesiti problem, samo ce ga odgoditi i samo ce me privremeno smiriti.
Nisam misljenja da je novac sve u zivotu, ali je sa novcem sve definitivno lakse. I bez novca, ili sa malo novca je sve, pa i ljubav, dosta teze. Bio sam u situaciji i da imam, pa nemam pa opet imam i vrlo dobro znam, na zalost iz vlastitog iskustva, kako se finansijska situacija moze odraziti na vezu i generalno na zivot.

Konkretno na primjeru gdje ona nikako ne moze otici, hmm, nisam siguran da bih ja to licno mogao razumjeti.
To bi mi mozda bilo ok da oboje imamo dobar posao i da odlazak nije nuzda. I ako je brak na pomolu. U svim drugim situacijama je nefer uskratiti sebi once in a lifetime priliku da se osigura siguran zivot.
Ljubav na daljinu tesko da moze fercerati, ali ako smo vec dugo zajedno i ako je to to, onda 2-3 godine ne znace apsolutno nista.

@babyline

ostavio sam u Sarajevu siguran posao, poziciju na kojoj sam radio 7 godina sa platom od preko 1000€, ostavio sam novo auto, odbio odobreni kredit za stan, ostavio roditelje i sve prijatelje i dosao za voljenom osobom u zemlju koju tada nisam nesto gotivio i ciji jezik nisam poznavao. Dakle, it goes both ways.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#237 Re: da li bi otisli ???

Post by plain vanilla »

vox-populi wrote:Evo procitah cijelu temu....

Hmm, sta reci.

Rijetko u zivotu postoje crno-bijele situacije, ili-ili. Obicno iza ovog crnog ima dosta bijelog i obratno.

Samo zbog lose perspektive bih otisao. Koliko god to brutalno zvucalo, samo od ljubavi se ne zivi. Prije ili kasnije ce zbog lose finansijske situacije mali problem postati veliki, sitnice ce poceti da smetaju itd. A pocece da smetaju zbog generalnog nezadovoljstva, bez obzira sto ce me onda docekati kuci, razumjeti, pruziti podrsku... to mi ipak nece rijesiti problem, samo ce ga odgoditi i samo ce me privremeno smiriti.
Nisam misljenja da je novac sve u zivotu, ali je sa novcem sve definitivno lakse. I bez novca, ili sa malo novca je sve, pa i ljubav, dosta teze. Bio sam u situaciji i da imam, pa nemam pa opet imam i vrlo dobro znam, na zalost iz vlastitog iskustva, kako se finansijska situacija moze odraziti na vezu i generalno na zivot.

Konkretno na primjeru gdje ona nikako ne moze otici, hmm, nisam siguran da bih ja to licno mogao razumjeti.
To bi mi mozda bilo ok da oboje imamo dobar posao i da odlazak nije nuzda. I ako je brak na pomolu. U svim drugim situacijama je nefer uskratiti sebi once in a lifetime priliku da se osigura siguran zivot.
Ljubav na daljinu tesko da moze fercerati, ali ako smo vec dugo zajedno i ako je to to, onda 2-3 godine ne znace apsolutno nista.
pa jos u ono vrijeme, prije rata ovdje, ljudi su ostavljali obitelji i odlazili trbuhom za kruhom u Europu..

evo i sada, pola mog grada je u Kuvajtu, svi gledaju kako se docepati bilo kakvog posla, bas zato sto imaju obitelji i sto moraju prezivjeti..naravno da im nije lako, ali to je zivot..
swemiracxx

#238 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

ne bih ...to je slavlje unaprijed !
swemiracxx

#239 Re: da li bi otisli ???

Post by swemiracxx »

vox-populi wrote:Evo procitah cijelu temu....

Hmm, sta reci.

@babyline

ostavio sam u Sarajevu siguran posao, poziciju na kojoj sam radio 7 godina sa platom od preko 1000€, ostavio sam novo auto, odbio odobreni kredit za stan, ostavio roditelje i sve prijatelje i dosao za voljenom osobom u zemlju koju tada nisam nesto gotivio i ciji jezik nisam poznavao. Dakle, it goes both ways.

prijatelju svi mi biramo ono sto je u datom trenutku ponudeno ... ja sam birao nju :) bice jos prilika :mrgreen:
......

#240 Re: da li bi otisli ???

Post by ...... »

Pitala bih ga da idemo skupa, ako bi odbio.. time bi mi sve rekao i ja bih otisla sama.
mala90

#241 Re: da li bi otisli ???

Post by mala90 »

Nisam bas sve procitala ali morala sam se ukljuciti u ovu temu.
Ako ti se pruzi prilika da ides, IDI, onaj ko te voli cekat ce te, ako je to stvarno ljubav, ako nije vidjet ce se vremenom.
Uvijek u zivotu trebas gledati sebe, ljudi dolaze u tvoj zivot i odlaze, samo ti ostajes sam sasobom i zato se trebas boriti da napravis od sebe licnost kakvu zelis... takve stvari se ne pruzaju svaki dan, to je jednom ili nijednom u zivotu... sad i odma ... uzmi ili ostavi.

Evo mog primjera...Prije nekoliko godina sam dobila ponudu da idem vani iz Bosne, imala sam vezu 3 godine, savrsenu vezu...i bilo je tesko odluciti, ali ipak sam pristala da odem a on ce cekati.. jbs ljubav ako cemo mi zivjeti od njegovih 350 i mojih 250 KM... (njegovih u zimi nema, sezonski radnik)... kad cemo i kako sebi sta ostvarit u zivotu?? zar bi morali cio zivot raditi samo za hranu i racune?? ne bi bilo nista sa strane da se ostavi...
Trajali smo tako na daljinu godinu dana... onda je nekako pocela da nestaje ta ljubav i sa moje i sa njegove strane i razisli smo se... ne traje ljubav zauvijek vec covjek navikne biti s jednom osobom dugo vremena pa misli da nema druge, bolje, ljepse...jednostavno se boji promjene... sad kad razmislim i da sam ostala vjerujem da bi se isto desilo, samo bi ja bila uskracena svog zivota i uspjeha...

"Covjek je proklet i zali za svim putevima kojima nije prosao. A ko zna sta bi me i na drugim cekalo." M.Selimovic

P.S. Ne kajem se ni jedne sekunde zbog svoje odluke.

Pozz!
samko1974

#242 Re: da li bi otisli ???

Post by samko1974 »

mala90 wrote:Nisam bas sve procitala ali morala sam se ukljuciti u ovu temu.
Ako ti se pruzi prilika da ides, IDI, onaj ko te voli cekat ce te, ako je to stvarno ljubav, ako nije vidjet ce se vremenom.
Uvijek u zivotu trebas gledati sebe, ljudi dolaze u tvoj zivot i odlaze, samo ti ostajes sam sasobom i zato se trebas boriti da napravis od sebe licnost kakvu zelis... takve stvari se ne pruzaju svaki dan, to je jednom ili nijednom u zivotu... sad i odma ... uzmi ili ostavi.

Evo mog primjera...Prije nekoliko godina sam dobila ponudu da idem vani iz Bosne, imala sam vezu 3 godine, savrsenu vezu...i bilo je tesko odluciti, ali ipak sam pristala da odem a on ce cekati.. jbs ljubav ako cemo mi zivjeti od njegovih 350 i mojih 250 KM... (njegovih u zimi nema, sezonski radnik)... kad cemo i kako sebi sta ostvarit u zivotu?? zar bi morali cio zivot raditi samo za hranu i racune?? ne bi bilo nista sa strane da se ostavi...
Trajali smo tako na daljinu godinu dana... onda je nekako pocela da nestaje ta ljubav i sa moje i sa njegove strane i razisli smo se... ne traje ljubav zauvijek vec covjek navikne biti s jednom osobom dugo vremena pa misli da nema druge, bolje, ljepse...jednostavno se boji promjene... sad kad razmislim i da sam ostala vjerujem da bi se isto desilo, samo bi ja bila uskracena svog zivota i uspjeha...

"Covjek je proklet i zali za svim putevima kojima nije prosao. A ko zna sta bi me i na drugim cekalo." M.Selimovic

P.S. Ne kajem se ni jedne sekunde zbog svoje odluke.

Pozz!

Trenutno se ne kajes, a ko zna hoces li kasnije u buducnosti :D
samko1974

#243 Re: da li bi otisli ???

Post by samko1974 »

Zanimljivo pitanje, valjda kako ko, neko bi a neko ne bi.Moja supruga jeste ostavila sve i dosla ovdje kod mene.Ostavila odlican posao (doduse ne odlicno i placen al bh prilike solidno) ostavila svu familiju, rodbinu i prijatelje i dosla ovamo gdje nikoga nije znala osim mene, ni jezika dovoljno nije znala .Trenutno ima posao al ne onako dobar kao u BiH (iako je ovdje bolje placena) ali to i nije neka posebna razlika ako uzmemo u obzir da se ovdje placaju krediti a u Bosni nije morala.Tako da se moze reci bolje u Bosni 1000 maraka mjesecno bez kredita nego ovdje u USA 3000 dollara mjesecno sa kreditima.Tako da sve u svemu neko bi ipak sve ostavio za ljubav :-D
piupiu

#244 Re: da li bi otisli ???

Post by piupiu »

Meni ovo pitanje nekako pogresno. Ako je ta osoba ta, onda ce se valjda naci nacin da i ta osoba dodje? Sto mora biti ili-ili? Ko hoce, naci ce nacin.
kaponeh1

#245 Re: da li bi otisli ???

Post by kaponeh1 »

Moja supruga je bila u ovakvoj situaciji, ja ili francuska... Tamo rodbina, obrazovanje, posao...itd. Ne samo francuska, vec pariz! Izabrala je mene, covjeka koji je u tom momentu imao sve! Novac, radnju i najvise od svega, ljubav prema njoj! Taj biznis mi je bio sve u zivotu, par mjeseci nakon sto je ona napravila taj izbor, meni biznis propadne i vratim se medju raju na platne liste...! Nije mi bilo bitno, nisam se ni okrenuo, volio sam je a i ona mene. Izabrala je mene kada sam imao sve, udala se za mene kada nisam imao apsolutno i u potpunosti nista, otisla od mene dok sam ponovo sve sticao i zanemario njenu ljubav...!
Dakle, sve bude i prodje, sva bogatstva i neimastine su samo bljeskovi u nasim zivotima kojima ne treba predavati neku posebnu paznju sem onaj mali dio koji im pripada i u zivotu se moze i s jednim i sa drugim, lahko, no, bez ljubavi i osobe koju istinski volis...tesko! Kada imas svo bogatstvo ovog svijeta, djaba ti bez ljubavi, prazan zivot! Zivot u bijedi sa ljubavi pored sebe ti si najbogatiji covjek na svijetu!
Zelena Carapa

#246 Re: da li bi otisli ???

Post by Zelena Carapa »

kaponeh1 wrote:Moja supruga je bila u ovakvoj situaciji, ja ili francuska... Tamo rodbina, obrazovanje, posao...itd. Ne samo francuska, vec pariz! Izabrala je mene, covjeka koji je u tom momentu imao sve! Novac, radnju i najvise od svega, ljubav prema njoj! Taj biznis mi je bio sve u zivotu, par mjeseci nakon sto je ona napravila taj izbor, meni biznis propadne i vratim se medju raju na platne liste...! Nije mi bilo bitno, nisam se ni okrenuo, volio sam je a i ona mene. Izabrala je mene kada sam imao sve, udala se za mene kada nisam imao apsolutno i u potpunosti nista, otisla od mene dok sam ponovo sve sticao i zanemario njenu ljubav...!
Dakle, sve bude i prodje, sva bogatstva i neimastine su samo bljeskovi u nasim zivotima kojima ne treba predavati neku posebnu paznju sem onaj mali dio koji im pripada i u zivotu se moze i s jednim i sa drugim, lahko, no, bez ljubavi i osobe koju istinski volis...tesko! Kada imas svo bogatstvo ovog svijeta, djaba ti bez ljubavi, prazan zivot! Zivot u bijedi sa ljubavi pored sebe ti si najbogatiji covjek na svijetu!
wow. Inspirativno, za jednog muskarca mislim :)
malaplavooka

#247 Re: da li bi otisli ???

Post by malaplavooka »

kaponeh1 wrote:Moja supruga je bila u ovakvoj situaciji, ja ili francuska... Tamo rodbina, obrazovanje, posao...itd. Ne samo francuska, vec pariz! Izabrala je mene, covjeka koji je u tom momentu imao sve! Novac, radnju i najvise od svega, ljubav prema njoj! Taj biznis mi je bio sve u zivotu, par mjeseci nakon sto je ona napravila taj izbor, meni biznis propadne i vratim se medju raju na platne liste...! Nije mi bilo bitno, nisam se ni okrenuo, volio sam je a i ona mene. Izabrala je mene kada sam imao sve, udala se za mene kada nisam imao apsolutno i u potpunosti nista, otisla od mene dok sam ponovo sve sticao i zanemario njenu ljubav...!

Svaka čast!
Imam ja nešto slično u svojoj kući.Tata imao takav posao da je vukao mamu i djecu po cijeloj bivšoj drzavi. Kućili se 100 puta, djeca mijenjala škole 100 puta...iz moje perspektive bespotrebno iz njihove-neophodno. Ona kaže da izbora u stvari i nije bilo, gdje on tu i ona. A mogla je lijepo ostati kući i čekati da on povremeno dođe ali...NE.Izabrali jedno drugo. Nas djecu mazili na svakom koraku, ali uvijek se znalo : Ona je njemu broj 1, on njoj takođe.Danas su stari, imaju sve, mirnu starost, brižnu djecu, kažu kad bi opet morali ponovo ništa ne bi mijenjali.

Brak ne mogu ni zamisliti drugačije nego što su ga oni imali.
dječak sa šibicama

#248 Re: da li bi otisli ???

Post by dječak sa šibicama »

Jesam li dobro shvatio, ona je na kraju ptisla od tebe?

Izvinjavam se na pitanju, ali ne razumijem taj detalj....

A sa zadnjim konstatacijama se slazem... sto se bas i ne slaze sa mojom tvrdnjom na drugoj temi da je ljubav sranje :D

Bez duse si niko, bez duse si nista.... imati osobu koja te voli i koju volis, pored sebe, najvece bogatstvo na svijetu. I prijatelje i porodicu, ali prije svega Nju.

Svi mi koji nemamo Nju (ili Njega) znamo koliko je zivot siromasan bez tog "sitnog detalja".

Nemam ni neke velike pare, ni veliko bogatstvo, ali nikada sa tolikom ceznjom ne gledam na materijalna bogatstva drugih koliko na zaljubljene parove koji se drze za ruku, i to sto starije osobe, to je ceznja veca.
malaplavooka

#249 Re: da li bi otisli ???

Post by malaplavooka »

dječak sa šibicama wrote:
Jesam li dobro shvatio, ona je na kraju ptisla od tebe?

Izvinjavam se na pitanju, ali ne razumijem taj detalj....

A sa zadnjim konstatacijama se slazem... sto se bas i ne slaze sa mojom tvrdnjom na drugoj temi da je ljubav sranje :D

Bez duse si niko, bez duse si nista.... imati osobu koja te voli i koju volis, pored sebe, najvece bogatstvo na svijetu. I prijatelje i porodicu, ali prije svega Nju.

Svi mi koji nemamo Nju (ili Njega) znamo koliko je zivot siromasan bez tog "sitnog detalja".

Nemam ni neke velike pare, ni veliko bogatstvo, ali nikada sa tolikom ceznjom ne gledam na materijalna bogatstva drugih koliko na zaljubljene parove koji se drze za ruku, i to sto starije osobe, to je ceznja veca.

Da. Samo ne znam zašto se neki ljudi ne bore za NJU ili NJEGA..mada su svjesni da je to to...Nikad mi neće biti jasno kako to sujeta pobijedi ljubav. Nikada.
Una ragazza

#250 Re: da li bi otisli ???

Post by Una ragazza »

Nekad jednostavno ne mozes vise da se boris..kad pogledas realno, racionalno i u jednom trenutku vidis da nije to to nije vise ni ljubav dovoljna..
Post Reply