Jašta neg' bi išla, ne bih je ostavio ba ni za koje pare.Cholina_Lokica wrote:Isla bi ona za tobom
da li bi otisli ???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ghost_Rider_XXX
#276 Re: da li bi otisli ???
-
Strpljiva
#277 Re: da li bi otisli ???
Ma nek' si ti nama uhvatila macanažuta wrote:Danas je malo drugačija situacija a to pretim iz okruženja sve nove kolegice prvo imaju cilj završit fakultet ,kupiti stan auto i eto ti 35 i one nisu izgubljene već nafurane one su mace imaju sve u životu samo im još fali macan
al se kasno sjete traže da je zgodan ima lovu stn auto i šta se dešava zaboravile su da je prošlo 10-15 godina od kad su bile mlade lijepe i da su imale druge prioritete a godine ostavljaju svoj trag i one il ostaju same il nečije ljubavnice
- Cholina_Lokica
#278 Re: da li bi otisli ???
Ne ureklo seGhost_Rider_XXX wrote:Jašta neg' bi išla, ne bih je ostavio ba ni za koje pare.Cholina_Lokica wrote:Isla bi ona za tobom
- kaponeh1
#279 Re: da li bi otisli ???
Da, otisla ali jos uvijek se borim da je vratim...dječak sa šibicama wrote:Jesam li dobro shvatio, ona je na kraju ptisla od tebe?kaponeh1 wrote:Moja supruga je bila u ovakvoj situaciji, ja ili francuska... Tamo rodbina, obrazovanje, posao...itd. Ne samo francuska, vec pariz! Izabrala je mene, covjeka koji je u tom momentu imao sve! Novac, radnju i najvise od svega, ljubav prema njoj! Taj biznis mi je bio sve u zivotu, par mjeseci nakon sto je ona napravila taj izbor, meni biznis propadne i vratim se medju raju na platne liste...! Nije mi bilo bitno, nisam se ni okrenuo, volio sam je a i ona mene. Izabrala je mene kada sam imao sve, udala se za mene kada nisam imao apsolutno i u potpunosti nista, otisla od mene dok sam ponovo sve sticao i zanemario njenu ljubav...!
Dakle, sve bude i prodje, sva bogatstva i neimastine su samo bljeskovi u nasim zivotima kojima ne treba predavati neku posebnu paznju sem onaj mali dio koji im pripada i u zivotu se moze i s jednim i sa drugim, lahko, no, bez ljubavi i osobe koju istinski volis...tesko! Kada imas svo bogatstvo ovog svijeta, djaba ti bez ljubavi, prazan zivot! Zivot u bijedi sa ljubavi pored sebe ti si najbogatiji covjek na svijetu!
Izvinjavam se na pitanju, ali ne razumijem taj detalj....
A sa zadnjim konstatacijama se slazem... sto se bas i ne slaze sa mojom tvrdnjom na drugoj temi da je ljubav sranje
Bez duse si niko, bez duse si nista.... imati osobu koja te voli i koju volis, pored sebe, najvece bogatstvo na svijetu. I prijatelje i porodicu, ali prije svega Nju.
Svi mi koji nemamo Nju (ili Njega) znamo koliko je zivot siromasan bez tog "sitnog detalja".
Nemam ni neke velike pare, ni veliko bogatstvo, ali nikada sa tolikom ceznjom ne gledam na materijalna bogatstva drugih koliko na zaljubljene parove koji se drze za ruku, i to sto starije osobe, to je ceznja veca.
-
dječak sa šibicama
#280 Re: da li bi otisli ???
E pa sa srecom, da je vratis
Od srca zelim.... i drugi put pamet u glavu, mada ti si jedan od onih koji su lekciju ocito naucili
Od srca zelim.... i drugi put pamet u glavu, mada ti si jedan od onih koji su lekciju ocito naucili
- ema_
#281 Re: da li bi otisli ???
Sve je to relativno, i jednom jednostavno shvatiš da si sam sebi na prvom mjestu, pored porodice naravno, a da su svi drugi zamjenjivi i prolazni. Ako si ti fin, naletit ćeš na ne tako finu, koja će te budalom praviti i jednom samo dvicu udijeliti, i obrnuto. Ovi izuzeci koje je strefila ta famozna srodna duša, samo su tu da potvrde pravilo. I drago mi je zbog njih, naraFno
.
I to je tako, ukratko.
I to je tako, ukratko.
- kaponeh1
#282 Re: da li bi otisli ???
Heh da, ipak, citav zivot ucimo...! Bitno je htjeti, svakim iskustvom biti bolji...dječak sa šibicama wrote:E pa sa srecom, da je vratis![]()
Hvala...
- Anell
#283 Re: da li bi otisli ???
pa u americi sad ima manje posla nego kod nas 
- Ma.Le.Na
#284 Re: da li bi otisli ???
babyline wrote:kakva tuzna pricažuta wrote:Danas je malo drugačija situacija a to pretim iz okruženja sve nove kolegice prvo imaju cilj završit fakultet ,kupiti stan auto i eto ti 35 i one nisu izgubljene već nafurane one su mace imaju sve u životu samo im još fali macan
al se kasno sjete traže da je zgodan ima lovu stn auto i šta se dešava zaboravile su da je prošlo 10-15 godina od kad su bile mlade lijepe i da su imale druge prioritete a godine ostavljaju svoj trag i one il ostaju same il nečije ljubavnice
jbg...poslije 35. nema zivota...uzmi ubij pa se pusku

- Loulou
#285 Re: da li bi otisli ???
'ajde boga ti,nađe krpa zakrpuMa.Le.Na wrote: jbg...poslije 35. nema zivota...uzmi ubij pa se pusku![]()

- Ma.Le.Na
#286 Re: da li bi otisli ???
ajme sto je keksi

- Loulou
#287 Re: da li bi otisli ???
Kažem ja
dohakat će nam lady 
- Zelena Carapa
#288 Re: da li bi otisli ???
Kako je lijepo sve znatižuta wrote:Danas je malo drugačija situacija a to pretim iz okruženja sve nove kolegice prvo imaju cilj završit fakultet ,kupiti stan auto i eto ti 35 i one nisu izgubljene već nafurane one su mace imaju sve u životu samo im još fali macan
Puno lakse, mozak se ne napreze ba
- Ghost_Rider_XXX
#289 Re: da li bi otisli ???
Nije to tako, u silnoj jurnjavi za materijalnim ispuštamo prave vrijednosti. Super je i stan i auto i fakultet i bazen i golf teren, al kad nemaš to s nekim podjelit koji će ti moj.Zelena Carapa wrote:Kako je lijepo sve znatiI sve zene ukalupiti i odrediti im putanje kretanja.
Puno lakse, mozak se ne napreze baa i opravdas se sebi sto nemas ni skolu, ni stan ni auto
Još žalosnije je što se ljudi totalno poistvjećuju sa onim što imaju ili nemaju, otišao nam je sistem vrijednosti u vražju mater.
- Zelena Carapa
#290 Re: da li bi otisli ???
Slazem se s tobom. Ne slazem se sa osobom kojoj sam replicirala. U mnogocemu.Ghost_Rider_XXX wrote:Nije to tako, u silnoj jurnjavi za materijalnim ispuštamo prave vrijednosti. Super je i stan i auto i fakultet i bazen i golf teren, al kad nemaš to s nekim podjelit koji će ti moj.Zelena Carapa wrote:Kako je lijepo sve znatiI sve zene ukalupiti i odrediti im putanje kretanja.
Puno lakse, mozak se ne napreze baa i opravdas se sebi sto nemas ni skolu, ni stan ni auto
Još žalosnije je što se ljudi totalno poistvjećuju sa onim što imaju ili nemaju, otišao nam je sistem vrijednosti u vražju mater.
Prvo, reagujem na age diskriminaciju. Drugo, reagujem na stereotipe. Reagujem i na zene koje misle da se vaznije udati nego fakultet zavrsiti. Reagujem i na one sto misle da je udaja (niti rijeci o ljubavi) ultimativni cilj zenskog zivota.
I na poslijetku, mislim da je moguce postici balans svega navedenog gore i biti sretan
- madner
#291 Re: da li bi otisli ???
Age diskriminacija
Kupite golfa 2, 85 godiste i ne diskriminirajte po godinama. Platite ga kao da je izasao sad iz fabrike
Kupite golfa 2, 85 godiste i ne diskriminirajte po godinama. Platite ga kao da je izasao sad iz fabrike
-
dječak sa šibicama
#292 Re: da li bi otisli ???
Ghost_Rider_XXX wrote:Nije to tako, u silnoj jurnjavi za materijalnim ispuštamo prave vrijednosti. Super je i stan i auto i fakultet i bazen i golf teren, al kad nemaš to s nekim podjelit koji će ti moj.Zelena Carapa wrote:Kako je lijepo sve znatiI sve zene ukalupiti i odrediti im putanje kretanja.

ne znam sto, on mi prvi pada na pamet, jos se madner ukazao, pa ono...
-
hocunecu
#293 Re: da li bi otisli ???
nece ga kupovat sigurno ko ima pare za novog
problem nastaje kad gleda novog a nema uslova ni za ovog 85 godiste
- Ghost_Rider_XXX
#294 Re: da li bi otisli ???
Na žalost reagovala ili ne age diskriminacija je prisutna i teško da će se uspjeti iskorijeniti. Za nas je normalno da smo s 35-40 po kafanama neoženjeni i ganjamo teenagerice, dok ako je žansko u tridesetim i neudata i bez dvoje djece, kredita i hipoteke, na mah joj nešto fali.Zelena Carapa wrote:Slazem se s tobom. Ne slazem se sa osobom kojoj sam replicirala. U mnogocemu.Ghost_Rider_XXX wrote:Nije to tako, u silnoj jurnjavi za materijalnim ispuštamo prave vrijednosti. Super je i stan i auto i fakultet i bazen i golf teren, al kad nemaš to s nekim podjelit koji će ti moj.Zelena Carapa wrote:Kako je lijepo sve znatiI sve zene ukalupiti i odrediti im putanje kretanja.
Prvo, reagujem na age diskriminaciju. Drugo, reagujem na stereotipe. Reagujem i na zene koje misle da se vaznije udati nego fakultet zavrsiti. Reagujem i na one sto misle da je udaja (niti rijeci o ljubavi) ultimativni cilj zenskog zivota.
I na poslijetku, mislim da je moguce postici balans svega navedenog gore i biti sretan
E sad kao što reče ima jako mnogo cura kojima je utlimativni cilj u životu dobro se udat, ljubav, razumjevanje, poštovanje zdra'o, al njen džuvegija ima gutu u pantalonama (mislim na dolare, marke, lire itd.) i ona je sva sretna.
Jebi ga recesija pogadja i ljubav.
- madner
#295 Re: da li bi otisli ???
Pa nema problema tu, jer ko nema para kupi ono zasta ima. Problem je sto vlasnici golfova jos uvijek svoje pokusavaju prodati kao da u medjuvremenu nema puno veci izbor, puno bolja auta koja su usla malo u godine ali su u svim segmentima bolja.hocunecu wrote:nece ga kupovat sigurno ko ima pare za novog
- Zelena Carapa
#296 Re: da li bi otisli ???
za vecinu mozda jeste normalno, za sve nije

- Zelena Carapa
#297 Re: da li bi otisli ???
Negdje procitah da ljudi koji objektiviziraju zene i porede ih s automobilima imaju mali.. 
-
dječak sa šibicama
#298 Re: da li bi otisli ???
Predrasude.Ghost_Rider_XXX wrote:
Na žalost reagovala ili ne age diskriminacija je prisutna i teško da će se uspjeti iskorijeniti. Za nas je normalno da smo s 35-40 po kafanama neoženjeni i ganjamo teenagerice, dok ako je žansko u tridesetim i neudata i bez dvoje djece, kredita i hipoteke, na mah joj nešto fali.
E sad kao što reče ima jako mnogo cura kojima je utlimativni cilj u životu dobro se udat, ljubav, razumjevanje, poštovanje zdra'o, al njen džuvegija ima gutu u pantalonama (mislim na dolare, marke, lire itd.) i ona je sva sretna.
Jebi ga recesija pogadja i ljubav.
Kao i moja, kad vidim djevojku od 23 godine recimo, sa dvoje djece i trecim na putu, odmah u glavi zakljucak "seljancica".
Licno ne vidim nista lose u tome da djevojka u tridesetim nije udata odnosno ne mislim da joj nesto fali.
Mozda i fali, sta ja znam, ali kontam mozda nije imala srece sa muskarcima. Cak volim misliti da su to one koje iumaju malo mozga u glavi pa ne lete za prvim dasom koji je kupi bankovnim racunom.
I volim vjerovati da su to zene koje znaju sta hoce, a ne klinke od 20 i nesto godina, koje danas misle jedno, sutra drugo. Nista protiv klinki, neka nama njih
- Ghost_Rider_XXX
#299 Re: da li bi otisli ???
Dječače sve je to istina što ti pričaš, ali ne frcera to baš tako u real life. Više ide ova metafora sa autima motorima i šasijama.
-
dječak sa šibicama
#300 Re: da li bi otisli ???
Nisam ni rekao da ne fercera
ja svoje misljenje govorim.
A kako vecina drustva gleda na nesto, zalibo me krasni... penis.
A kako vecina drustva gleda na nesto, zalibo me krasni... penis.