Da li bh. policija treba više udarati?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#826 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Chmoljo »

fuj :)
Janjicar

#827 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

drug_profi wrote:Insinuacija je da je Davidovo ubistvo organizovano. Ja ne znam istinu i necu tvrditi nista.
Problem je sto vi to gurate u o u temu kao argument gdje je potpuno nebitno jel izvrsilac ili nalogodavac policajac kad je to nesto sasvim drugo od policijske grubosti i prekoracenja ovlasti. Sami kazete organizovano ubistvo.

U drustvu gdje sitni kriminalci terorisu posten svijet a sistem ih ne uklanja efikasno, jedina satisfakcija tom postenom svijetu je adekvatna sljaga mangupima na baterije.
Davidovo ubistvo je policijska grubost, i ništa drugo. MUP RS je direktno učestvovao u zataskivanju ubistva ( najmanje ), koliko znam MUP RS je dio BH policije ?

Jedina satisfakcija al nasilnicima i onim koji svoje frustracije liječe na maltretiranju drugih. Poštenom čovjeku nikad neće biti satisfakcija kako 5 policajaca gleda a jedan šamara čovjeka.
Janjicar

#828 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

I dosadni ste s generalizacijom, pošten svijet, pošten narod. U BiH ovakvoj kakvoj jest nema poštenog naroda ima samo pošten, pravedan pojedinac koji ima Ime i Prezime.
drug_profi

#829 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by drug_profi »

Odveli ste temu u smjeru koji mi se gadi tako da vas ostavljam da uzivate. Imam pametnija posla.
Janjicar

#830 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Janjicar »

drug_profi wrote:Odveli ste temu u smjeru koji mi se gadi tako da vas ostavljam da uzivate. Imam pametnija posla.
I meni se gadi sto je MUP RS ubio i zataškao ubistvo al et treba da se makar priča o tome. Sretno
Hakiz

#831 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

uglavnomja wrote:
Hakiz wrote:Alit, uprav to je uređen sistem. Revizor me zatekne bez karte, neću da platim kaznu, neću da mu dam ličnu, on zove policiju. Tako to i treba da se radi. Ja krenem sa stanice, on me uhvati za ruku da me zaustavi, onda je to napad. Opkole me, i to je napad. Nije to topla voda, drug mi je bio u metrou, nije htio da plati kaznu, na sljedećoj stanici su ušli policajci i odveli ga. Nije ga revizor hapsio, zadržavao na stanici itd. Zna se ko u uređenom sistemu ima pravo da zadržava osobe i hapsi. Zadržavanje osobe od strane neovlaštene osobe je protiv zakona, maltene otmica.

To što u Kantonu nisu u stanju da naprave sistem po kojem revizor kada naiđe na putnika koji odbija saradnju zove policiju koja tog putnika sačeka na sljedećoj stanici, to nije razlog da revizor koji nema ovlaštenja da zadržava i hapsi to radi.

Slično je kada ja i slični meni koji imamo mjesečnu kartu (koliko god je GRAS sranje, ako ga koristim red je da ga platim) čekamo u tramvaju jer je revizor rekao vozaču da ne vozi zbog putnika bez karte. I time nam ugrožava egzistenciju jer možemo izgubiti posao zbog kašnjenja, zdravlje jer idemo kod ljekara itd. Kretene to ne interesuje. A kada napravim frku onda revizor kaže što ne galamim na putnika bez karte. Pa neću ja raditi tvoj posao, mene koji sam platio kartu vozi kako treba, a kako da riješiš putnika bez karte a da meni ne ugrožavaš uslugu koju sam platio, to je tvoj problem da skontaš.

GRAS koji pravi problem putnicima sa kartom zbog onih bez karte, policija koja koristi fizičku silu jer može ne jer je ugrožena, sve je to ista priča. Kako je pravljenje sistema skup i težak posao, pustiće se kršenje zakona od strane službenih lica. Linija manjeg otpora i oportunizam.

I zato i živimo ovako kako živimo.

koja zamjena osnovne teze :-)

prvo i vani je tako, osoba nema kartu, ne da licnu, nece da izadje - tramvaj ne vozi!
nije reva rekao vozacu da ne vozi
to je politika, firma se stiti od kradje

dakle nije kriv ni reva ni gras sto tramvaj ne vozi nego je kriv putnik bez karte koji jos i ne da licnu!
zar je to tako tesko shvatiti?
gras treba da bude na gubitku? svakako su tramvaji za otpada, jos treba i da se prihodi smanje?

svi u tramvaju ce misliti (niko nece reci naravno) krezavi sandzo zaustavio citav tramvaja zbog cure bez karte ... izivljava se na njoj i putnicima
pa nije tako
ovlasteni revizor i vozac tramvaja su postupiili po pravilima i zadrzali putnicu u tramvaju, bez upotrebe sile :D do dolaska policije
bijes mase bi trebao da ide prema curi, koja ne samo da se vozi bez karte nego je jos i bezobrazna, laze i pokusava da prevari zakon, glumi mudo marjanovo ...
ako nekoga izvedu i zadrze na stanici - to je da ucine uslugu putnicima u tranvaju
ali jok, u bosni sve sto mirise na vlast i na autoritet treba popljuvati, ignorisati, bagatelisati ... sama ova tema je primjer - pljuc po policiji iako je onaj samar :thumbup:

kruzi fama reva nema nikakva prava, koji ce oonda qrac uopste biti zaposlen? i ako ne moze nista putnicima bez karte - onda ukinuti karte skroz ...

nastasia, nikakve veze s tobom :)
Hoćeš reći da putnici koji imaju kartu treba da ispaštaju?

I treba da nam je ovako kako nam je.

Onaj šamar je odraz toga šta institucije misle o građanima kojma treba da pruže uslugu. Ako prihvatiš da policajac može da prekrši pravilo službe prema građaninu i ošamari nekoga kada nije ugrožen, onda po istom principu svaki službenik kada hoće smije prekršiti pravilo službe prema bilo kojem građaninu.
julisiz es grant

#832 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by julisiz es grant »

drug_profi wrote:Odveli ste temu u smjeru koji mi se gadi tako da vas ostavljam da uzivate. Imam pametnija posla.
Ne kontam. Je li policija malo više udarala i ubila momka ili šta?
espn

#833 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by espn »

Ne treba.
kakavdanakneiskustvu

#834 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:Odjednom od oca ubijenog mladica predjosmo na borca VRS.

ja bolan,valjda je trebao biti jedini banjalucki pripadnik hvo-a
uglavnomja

#835 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by uglavnomja »

Hakiz wrote: Hoćeš reći da putnici koji imaju kartu treba da ispaštaju?

.

putnici sa placenom kartom treba da shvate da tramvaj stoji zbog tog jednog pojedinca bez karte i da zato ispastaju..., a ne zbog revizora i policije :)
triconja

#836 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by triconja »

uglavnomja wrote:

.

putnici sa placenom kartom treba da shvate da tramvaj stoji zbog tog jednog pojedinca bez karte i da zato ispastaju..., a ne zbog revizora i policije :)
Ne mogu neki da skontaju da je najbolja kazna kolektivna. Kad se citav kolektiv kazni onda se o nekim stvarima i pocne razmisljati :lol:
Hakiz

#837 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

uglavnomja wrote:

.

Ne trebaju to da shvate. Nema kolektivne odgovornosti, odgovoran je onaj ko je prekršio pravila. Onaj koji je kupio kartu mora dobiti uslugu koju je platio. Ako je ne dobije, pružalac usluge ga je prevario i opljačkao.

To ti je isto kao kada bi zbog jednog stana koji ne plaća vodu ili struju, svima u zgradi koji plaćaju bili isključeni voda ili struja.
Hakiz

#838 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

triconja wrote:
uglavnomja wrote:

.

Ne mogu neki da skontaju da je najbolja kazna kolektivna. Kad se citav kolektiv kazni onda se o nekim stvarima i pocne razmisljati :lol:
Sve je to u teoriji i akademskoj rapravi lijepo. Dok ne budeš ti žrtva kolektivne kazne, a da nisi lično kriv. Ako se to desi, koncept kolektivne odgovornosti postaje neprihvatljiv.
kox

#839 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kox »

Svaka policija šamara i to uglavnom huligane, sitne kriminalce i sl. Pa neće John Gottia pozornik išamarati :-)
Dovoljno je malo proguglati:
Šamaranje maloljetnika:
USA:
http://www.baltimoresun.com/videos/86084678-132.html
Kanada :-) :
https://www.youtube.com/watch?v=72z9OW4nHv8

i tu su sati i sati sličnih materijala, pogotovo iz USA. Nekada bude neki postupak kada ih slučajno snime, uglavnom budu oslobođeni, eventualno grad plati odštetu. Većinom nikome ništa.
Čini mi se da mnogo ljudi sa ove teme nema dodira sa stvarnim svijetom.
Last edited by kox on 14/08/2018 14:32, edited 1 time in total.
kox

#840 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kox »

.
triconja

#841 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by triconja »

Hakiz wrote: Sve je to u teoriji i akademskoj rapravi lijepo. Dok ne budeš ti žrtva kolektivne kazne, a da nisi lično kriv. Ako se to desi, koncept kolektivne odgovornosti postaje neprihvatljiv.
Mojne mi tih propagandi svega ti, koliko su me puta kolektivno kaznili kroz osnovnu i srednju skolu radi par belajbega (ne samo mene i prekrsioca, nego i citav kolektiv) i onda se skupi par pa to ispravljaju i tako to.

Kako kad se neko javlja pa se da tezi kontrolni ili teza pitanja tako isto kad neko jede govna pa se radi neki test ili fizicki jebeno. U prvom slucaju se sa par strebera poprica i tako to (u toj sam skupini redovan bio, mislim pod prijetnjama da "smanjim dozivljaj") a u drugom slucaju je to kazna od autoritativnog lica (nastavnika, profesora).

Redovno idem cestom, jal pjeske jal autom i ne krsim nikakve propise. Sta bih trebo kad je neka guzva i uvid na mjestu nesrece pa otezan ili skroz blokiran saobracaj pa ni tamo ni vamo dok se ne zavrsi? Jel i to kolektivna kazna? Kad me pajkan zaustavi radi rutinske kontrole trebam mu jebat mater jer je glup zato sto ne ganja prave kriminalce i da nad dobrim i uzornim narodom ne vrsi kolektivne pespotrebne radnje (zaustavljajuci i tako)?

Sve je to fino oko tih selektivnih kazni u akademskim krugovima i na prelima naprdjivat ali to tako i nije u praksi.
moonca

#842 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

kox wrote:Svaka policija šamara i to uglavnom huligane, sitne kriminalce i sl. Pa neće John Gottia pozornik išamarati :-)
Šamaranje maloljetnika:
USA:
.
Da si dalje pratio slucaj nasao bi da je ...
School police officer in video was fired as sheriff's deputy in 2003
:-)

itd --- nigdje se ne tolerise samaranje, cak ni od roditelja. Balkanci vani svoje dijete mogu samo jednom osamariti. :wink:
kakavdanakneiskustvu

#843 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kakavdanakneiskustvu »

a oni koji nisu balkanci?
moonca

#844 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

Tacno, i oni. :-)

Medjutim sistem radi i naplati. Roditelj plati kaznu i ide na casove prevaspitavanja-koje opet plati i plus na odredjeni broj sati kao -community service- gdje ga posalju da radi. :-) dakle ,ako siz zaoslen moras uzeti slobodne sate...

Ne znam zasto u Bosni nije isti zakon.Eto budzeta drzavi. :zoka:
Last edited by moonca on 14/08/2018 15:10, edited 1 time in total.
kox

#845 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kox »

moonca wrote:
kox wrote:Svaka policija šamara i to uglavnom huligane, sitne kriminalce i sl. Pa neće John Gottia pozornik išamarati :-)
Šamaranje maloljetnika:
USA:
.
Da si dalje pratio slucaj nasao bi da je ...
School police officer in video was fired as sheriff's deputy in 2003
:-)

itd --- nigdje se ne tolerise samaranje, cak ni od roditelja. Balkanci vani svoje dijete mogu samo jednom osamariti. :wink:
Ovo je slučaj iz 2016 :lol: Nakon incidenta iz 2003 kada je otpušten on je ponovo zaposlen kao školski policajac.
Google is your friend, ako te interesuje naći ćeš na youtubeu snimke američkih policajaca koji šamaraju ljude koji im ne predstavljaju prijetnju a koji za to nisu kažnjeni. Ja sam postavio snimke šamaranja maloljetnika kao ekstremne primjere.
moonca

#846 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

:roll:
Kaznjen je a kazna samo samaranjA, troskovi suda ili je isao gdje sam gore napisla ,mu se brisu iz evidencije.
uglavnomja

#847 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by uglavnomja »

Hakiz wrote:
uglavnomja wrote:

.

Ne trebaju to da shvate. Nema kolektivne odgovornosti, odgovoran je onaj ko je prekršio pravila. Onaj koji je kupio kartu mora dobiti uslugu koju je platio. Ako je ne dobije, pružalac usluge ga je prevario i opljačkao.

To ti je isto kao kada bi zbog jednog stana koji ne plaća vodu ili struju, svima u zgradi koji plaćaju bili isključeni voda ili struja.
cuj ne treba da shavte :-) treba da misle da se reva izivljava iz cista mira :D olipijski sampionu u hrakanju svega sto ima uniformu i na budzetu je :thumbup:

prvi koji je prekrsio pravilo je lik koji je usao u vozilo bez karte! kapak
sve ostalo su posljedice njegovog cina.
kox

#848 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by kox »

@moonca: Upitnik iznad glave šta je pisac htio da kaže.
Last edited by kox on 14/08/2018 15:17, edited 1 time in total.
Hakiz

#849 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by Hakiz »

uglavnomja wrote: prvi koji je prekrsio pravilo je lik koji je usao u vozilo bez karte! kapak
sve ostalo su posljedice njegovog cina.
On treba da snosi posljedice. Ne drugi.
moonca

#850 Re: Da li bh. policija treba više udarati?

Post by moonca »

Kako bi ti zastitio druge u ovakvim situacijama?
Post Reply