Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hrusta wrote:sriker, hahahaha sto me dobro nasmija kad pomenu ti one tenavice tj. " Yugosport" patike, imo sam dvoje pari, ali znali iko koji je fazon fakat bio sa njima, odakle dodjose onolike patike odjednom, jeli bilo skladiste negdje u SA, ja nisam bio nikad cuo za njih prije rata, ako neko moze objasniti, bas me zanima.....
Hahaha pa možeš misliti kako sam se tek ja ismijao kad sam te legendarne patike vidio na nogama jednog lole 2002 godine.Nisam mogao da vjerujem...nove.
Mislim da su se te patike nalazile u nekom skladištu na Supu.
Nije prozirna, daleko od toga da je cvrsta ali prozirna nije!
Zamisli da je ovo dio Srbije, da istocna bosna ima status Zajecarskog okruga, da ti je predsjednik Tadic, premijer Kostunica, da ucis sve o Prvom srpskom ustanku, da napamet znas sve manastire od grcke dovde, da sluzis vojsku u kojoj ce ovaj put 98% oficirskog kadra biti srpske nacionalnosti, da ides na sud gdje te ceka mlada sudinica frisko zaposlena iz Apatina.
Pitaj Madjare u Vojvodini kako je to, pitaj Srbe u Istocnoj Slavoniji, pitaj Bosnjake u Sandzaku, pitaj Albance na jugu Srbije....
ins wrote:Nije prozirna, daleko od toga da je cvrsta ali prozirna nije!
Zamisli da je ovo dio Srbije, da istocna bosna ima status Zajecarskog okruga, da ti je predsjednik Tadic, premijer Kostunica, da ucis sve o Prvom srpskom ustanku, da napamet znas sve manastire od grcke dovde, da sluzis vojsku u kojoj ce ovaj put 98% oficirskog kadra biti srpske nacionalnosti, da ides na sud gdje te ceka mlada sudinica frisko zaposlena iz Apatina.
Pitaj Madjare u Vojvodini kako je to, pitaj Srbe u Istocnoj Slavoniji, pitaj Bosnjake u Sandzaku, pitaj Albance na jugu Srbije....
Care zapito sam se ja kako je nama Bosancima u BIH. Pa razgulio.
Patriota-Izdajnik isti ti k.... Slomise ledja, opasali torove, pa ti bleci ako ti se bleci. Ocita pat pozicija, koja odgovara novokomponovanim komercijalistima (citaj kriminaci) . Pa ja sad mogu zamisljet da je grana na drini a vac kod doboju tabla stoji. "Dobro dosli u rs". Multikulturna BIH je u lektiri za neke nove generacije. Ova danasnja je polovicno spremna za rat a polovicno za putaru u dijasporu.
mr.nice wrote:Jedno malo pitanje, nadam se na iskrenom odgovoru...(ako niste imali dovoljno godina 1992. da sami odlucite vazi i za vas...)
5. 3. 1992: Ja bih da pozovem gradjane (Sarajeva, op.aut.) da sve ovo prime na hladnokrvan nacin, da ne nasjedaju na glasine i price. Postoje snage koje zele da izazovu haos i paniku - nemojte nasjesti tome - situacija je pod kontrolom i mirno setajte gradom.
17. 3. 1992: Rata u BiH nece biti, ni domaceg ni uvezenog.
Sta bi da je sada 6.4.92.?
Ma naravno ispalio bi se ko metak, zavrsio fax negdje vani, osnovao porodicu i zaboravo da Bosna postoji, ali posto malo ko od nas razmislja glavom (cim mozemo da si postavimo pitanje sta bi uradili kada vidimo da nam se rat priblizava), onda bi vjerovatno uradio isto, ostao, ako nista bar se dernecilo kao da sutra ne postoji.
CovjekIzBosne wrote:Jednostavno nevjerujem da neko ko je vidio kako mu kolju oca brata porodicu moze reci da bi otisao i pobjegao, pitaj jarane to jednog Srebrenicana pa ces da vidis sta ce da ti kaze, ili mozda covjeka iz SA kojem su granate djete uzele.
Samo reci gdje si i koliko hoćeš da ti ih dovedem. Tvoja obaveza je da im daš po cener. Možeš odmah kuću pod hipoteku staviti
Daj ne se*i
Sad da je 1992 ja bio da sva djeca i zene i nejac izadu a ne one guzonje debele da bjeze i kriju se, a sve vojno sposobne muskarce bi ostavio u zemlji a koji bi pokuso da prede granicu licno bih ga ubio na licu mjesta.
A i oni koji su vojno sposobni a pobjegnu iz BIH NIKAD im vise nebi dopustio da se vrate.
Ne seRi ti, čobane maloumni.
Ja ti nudim da ti dovedem koliko hoćeš Srebreničana i Bratunčana pred vrata i da ti kažu šta bi uradili da se ponovo zapuca, a ti mi uzeo kenjati.
Kad već spominješ '92. i šta BI ti uradio, gdje si bio '92. i šta SI radio
Eshek wrote:
Samo reci gdje si i koliko hoćeš da ti ih dovedem. Tvoja obaveza je da im daš po cener. Možeš odmah kuću pod hipoteku staviti
Daj ne se*i
Sad da je 1992 ja bio da sva djeca i zene i nejac izadu a ne one guzonje debele da bjeze i kriju se, a sve vojno sposobne muskarce bi ostavio u zemlji a koji bi pokuso da prede granicu licno bih ga ubio na licu mjesta.
A i oni koji su vojno sposobni a pobjegnu iz BIH NIKAD im vise nebi dopustio da se vrate.
Ne seRi ti, čobane maloumni.
Ja ti nudim da ti dovedem koliko hoćeš Srebreničana i Bratunčana pred vrata i da ti kažu šta bi uradili da se ponovo zapuca, a ti mi uzeo kenjati.
Kad već spominješ '92. i šta BI ti uradio, gdje si bio '92. i šta SI radio
HOMER_SA wrote:Sta bi da je sada 6.4.92.?
Ma naravno ispalio bi se ko metak, zavrsio fax negdje vani, osnovao porodicu i zaboravo da Bosna postoji, ali posto malo ko od nas razmislja glavom (cim mozemo da si postavimo pitanje sta bi uradili kada vidimo da nam se rat priblizava), onda bi vjerovatno uradio isto, ostao, ako nista bar se dernecilo kao da sutra ne postoji.
vala jedan je dovoljan. okusio sam sve "cari" tog rata, i s obzirom da sam se ispalio iz BiH prije dvije godine tek, lagano bi otisao u INS ili ti ICE po novom i ljubazno zatrazio azil.
Doduse kako ovi nasi hodaju po iranu mogao bi vrlo brzo zatraziti bez obzira hocel biti rat ili ne!
Vrlo dobar (4) nema ovzemaljske sile koja bi me zadrzala u onom (ratnom) i ovom (Dejtonskom) cirkusu....
A moze i odlican (5) iliti bar dan ranije....
I uzalud moju djecu uce prepranu istoriju i domoljublje u skoli, ja ih ucim kako ce duze i kvalitetnije zivjeti po staroj narodnoj "Beganova majka nikad nije plakala...." a "Domovina je tamo gdje se moze normalno zivjeti...." i svaki dan primjer i poredjenje na relaciji BiH i Svijet.... Pa neka odluce kad dodje vrijeme za to... a doci ce vrlo brzo....
E da mi se vratiti u '92, otisla bih bilo gdje ne bih glave okrenula....
uhljupce wrote:Vjerujem da je dobar dio ovih koji su glasali za opciju 4 u krivu ... Ostali bi mi ...
zbog cega, da se boris, izgubis nogu, a onda izgubis i svako ljudsko dostojanstvo. Primas invalidninu od 300 KM i gledas kako ces prezivjeti dok politicari koji su sjedili u logistici ili bili varijanta noge primaju po 5-6 hiljada maraka. Jel bi zato ostao. Hvala Bogu da nisam bio borac u ovom ratu niti na jednoj strani jer bi streljo do sad nekog...