Da je danas 06.04.1992 vi bi ste?

Da je danas 06.04.1992 vi bi ste?

Poll ended at 08/09/2007 23:45

1. Uzeli oruzije u ruke kao i 1992.
15
14%
2. Uzeli pasos u ruke i otisli kao i 1992.
7
6%
3. Uzeo bih oruzije u ruke jer nisam onda.
31
29%
4. Uzeo pasos u ruke jer nisam onda.
55
51%

Total votes: 108

CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Zasto nije stavljena opcija,
5.Bio zrtva i meta za agresorske puske. pa onda sestu opcijyu
6.Borio se za svoj narod.

Rat je bio surov nema sta ali, nerazumijem ljude kad kazu da smo mi imali neke "opcije" pa bili smo okruzeni sa SVIH strana nije bilo pitanje i nije nam agresor dao opciju da ili idemo ili da ostanemo, nego nam je od njega bila poruka da ce ako do nas dode sve nas poklati.Nama je bilo jedino pitanje koje smo sami sebi postavili BITI ILI NEBITI!!!!! :( :( :( :(
I kog K***A vise pokusavate da izjednacite strane, i postavljate pitanja i pisete kao mi imali neke "opcije", mi nismo imali nikakve opcije i nismo poceli ovaj rat i nismo isli u necije kuce da palimo i protejrujemo, nego smo se branili i borili za OPSTANAK :x :x :x :x :x
Zato vise kog K***A pisete o nekim opcijama i SR***MA :x :x :x :x :x
Ergot

Post by Ergot »

Puska brate, kivan sam. Al pazio bih dobro na koga pucam, i kojim redoslijedom.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

mostarac wrote:Ja bi, kao svaki pravi i posteni patriota, koji voli svoju zemlju i zalaze se za njen prosperitet i napredak i napredak njenog naroda u najtezim trenucima pod domovinu, otisao da to sve gledam sa sigurne udaljenosti od minimalno 1.000 km i da vicem "Ne daj se Bosno" :D
Onda bi se vratio kad sve zavrsi, uletio pogodnom ministru 5-10 hiljadarki, dobio vojnu knjizicu i certifikate, platio i za posao i kurchio se po gradu, dok vi patriote dizete kredite :D
Pa ti i onako imas Hrvatsku "putovnicu" tako da bi ti bilo mngo lakse, a ni sad te niko ne tjera da budes u BIH.
Jednostavno nevjerujem da neko ko je vidio kako mu kolju oca brata porodicu moze reci da bi otisao i pobjegao, pitaj jarane to jednog Srebrenicana pa ces da vidis sta ce da ti kaze, ili mozda covjeka iz SA kojem su granate djete uzele. :-? :-? :-? :( :(
Eshek

Post by Eshek »

CovjekIzBosne wrote:Jednostavno nevjerujem da neko ko je vidio kako mu kolju oca brata porodicu moze reci da bi otisao i pobjegao, pitaj jarane to jednog Srebrenicana pa ces da vidis sta ce da ti kaze, ili mozda covjeka iz SA kojem su granate djete uzele. :-? :-? :-? :( :(
Samo reci gdje si i koliko hoćeš da ti ih dovedem. Tvoja obaveza je da im daš po cener. Možeš odmah kuću pod hipoteku staviti
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Eshek wrote:
CovjekIzBosne wrote:Jednostavno nevjerujem da neko ko je vidio kako mu kolju oca brata porodicu moze reci da bi otisao i pobjegao, pitaj jarane to jednog Srebrenicana pa ces da vidis sta ce da ti kaze, ili mozda covjeka iz SA kojem su granate djete uzele. :-? :-? :-? :( :(
Samo reci gdje si i koliko hoćeš da ti ih dovedem. Tvoja obaveza je da im daš po cener. Možeš odmah kuću pod hipoteku staviti
Daj ne se*i
Sad da je 1992 ja bio da sva djeca i zene i nejac izadu a ne one guzonje debele da bjeze i kriju se, a sve vojno sposobne muskarce bi ostavio u zemlji a koji bi pokuso da prede granicu licno bih ga ubio na licu mjesta. :x :x
A i oni koji su vojno sposobni a pobjegnu iz BIH NIKAD im vise nebi dopustio da se vrate.
Ludi Kure

Post by Ludi Kure »

CovjekIzBosne wrote:
Eshek wrote:
Daj ne se*i
Sad da je 1992 ja bio da sva djeca i zene i nejac izadu a ne one guzonje debele da bjeze i kriju se, a sve vojno sposobne muskarce bi ostavio u zemlji a koji bi pokuso da prede granicu licno bih ga ubio na licu mjesta. :x :x
A i oni koji su vojno sposobni a pobjegnu iz BIH NIKAD im vise nebi dopustio da se vrate.
nemoj tako, s*ebat ces ove "raseljene" po zapadu... gdje ce onda dolaziti na godisnji odmor :x
mrgud@

Post by mrgud@ »

Neznam ljudi... vuce me broj 4, uradila bih to. Sad znam. Onda nismo znali sta nas ceka, mislili smo to ce biti gotovo za par dana ili mjeseci, i bice sve kao prije. Mogla bih sve izdrzati ponovo jer sam jaca sigurno ali ne bih se vise preispitivala kad vidim danas koliko, onda normalnih ljudi, danas hoda okolo poluludi, vrse samoubistva i piju tablete za smirenje i protiv nesnosnih glavobolja. Mozda sam imala srecu kao i odredjeni broj, tada djevojaka i mladica, da prezive sve to i ostanu "normalni". Inace moja generacija je sigurno tvrdim najmalobrojnija u BiH danas, jer su kad je rat poceo bili taman punoljetni i za vojske, ginuli su za neke ideale puni zivota. Danas se guzonje bogate i pjevaju "Al' se nekad dobro kralo BAS...", Djole je znao otpjevati pjesmu pa to je cudo :lol: :lol:

:? mislim da je prerano da me jutros depra strefi... :run: bjezim ja s ove teme sad, da vidim sta ima novo na "lubav i sex" :D
konyan

Post by konyan »

Prije mjeseca se ne bih zaustavio. Garant. :D
striker

Post by striker »

Proslavio bih 19 rođendan,"zadužio" YUGOSPORT patike i "šmajser" i opet isto kao i onda(pod 1),ali pod uslovom da je živ general i ekipa koje više nema...
Samo ovaj put bih drugačije i pametnije da me poslije svega ne bi "pojela " nepravda koja se sad ubi.
Joško

Post by Joško »

Pušku u ruke i u rat!
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Naravno pod 2, s malom razlikom, nebi ceko 3 godine preko ledja nego bi ga odma zapalio.
dr.iver

Post by dr.iver »

za mene opcija br.4.
crnjak

Post by crnjak »

dr.iver wrote:za mene opcija br.4.
to kako smo navikli :D
hrusta

Post by hrusta »

e ovako, 6.4'92 je sve pocelo, e da sam kakav vidovnjak (ili da mogu posuditi Delorian od Martija McFly-a i vratiti se u '92, sto bi fakat toliko volio uraditi) onda bi ja fino 3.1.92 (1-2 su neradni dani) pred skupstinu uzo oruzje poredo sve jednog iz sda, sds-a i hdz i jos kojeg glavana koji onako negoduje sto mu guzvam odijelo iz varteksa i fino metak u celo svima njima, i zovnuti snimatelja sa bht1 (tj. rtv sa) i neka snimi. i onda fino raspisati izbore sljedece sedmice i fino staviti slogan "sljedeci krug biranja je do vas, pa izvolite kandidati iznesite vase prijedloge".

neznam, mozda vam ovo zvuci glupo ali eto tako ja mislim, ali fakat negine mi se za njihove fotelje.....
Fiore

#65 we

Post by Fiore »

E fali opcija : Uzeo u ruke mobitel....

Znam najmanje 10 stvari koje bih odma uradio.,ali to nije za javnost 8)
hrusta

Post by hrusta »

sriker, hahahaha sto me dobro nasmija kad pomenu ti one tenavice tj. " Yugosport" patike, imo sam dvoje pari, ali znali iko koji je fazon fakat bio sa njima, odakle dodjose onolike patike odjednom, jeli bilo skladiste negdje u SA, ja nisam bio nikad cuo za njih prije rata, ako neko moze objasniti, bas me zanima..... :?
black

Post by black »

vala mi je na vrh glave slicnih tema...ali et..naravno da bi otisao..mislim da sam dovoljno dao a dobio da ne kazem sta...nemam cak ni zdravstvene a RVI sam..da mi nesto bude mogu samo krepat na sred ulice...
Liberalism

Post by Liberalism »

black wrote:vala mi je na vrh glave slicnih tema...ali et..naravno da bi otisao..mislim da sam dovoljno dao a dobio da ne kazem sta...nemam cak ni zdravstvene a RVI sam..da mi nesto bude mogu samo krepat na sred ulice...
Kako moze biti da nemas zdravstvenu zastitu ako primas licnu invalidninu ko RVI?

Ne samo da nemas zdravstveno vec imas mjesec dana godisnje besplatno u svim banjama u F BiH....
black

Post by black »

Liberalism wrote:
black wrote:vala mi je na vrh glave slicnih tema...ali et..naravno da bi otisao..mislim da sam dovoljno dao a dobio da ne kazem sta...nemam cak ni zdravstvene a RVI sam..da mi nesto bude mogu samo krepat na sred ulice...
Kako moze biti da nemas zdravstvenu zastitu ako primas licnu invalidninu ko RVI?

Ne samo da nemas zdravstveno vec imas mjesec dana godisnje besplatno u svim banjama u F BiH....
ma evo sad se zezam sa nekim komisijama itd. vucaju me ima pola godine..
ins

Post by ins »

Jednom patriota = uvijek patriota!

Odbrana zemlja, grada i svog nacina zivota nema veze sa korupcijom, ministrima, Laktasima, slovenackim fondovima, americkim lanc paketima, povlasticama, UNHCR folijama, certifikatima... vec sa svojim porijeklom, imenom, tradicijom, i vec spomentim gradom i nacinom zivota. :kravata:

Pitao bih ja vas kako bi vam bilo da ove 2007. gledate kartu gdje je granica Srbija - Hrvatska na Neretvi i Bosni... :x
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

ins wrote:Jednom patriota = uvijek patriota!

Odbrana zemlja, grada i svog nacina zivota nema veze sa korupcijom, ministrima, Laktasima, slovenackim fondovima, americkim lanc paketima, povlasticama, UNHCR folijama, certifikatima... vec sa svojim porijeklom, imenom, tradicijom, i vec spomentim gradom i nacinom zivota. :kravata:

Pitao bih ja vas kako bi vam bilo da ove 2007. gledate kartu gdje je granica Srbija - Hrvatska na Neretvi i Bosni... :x
Pa zar ti kartu BIH vidis drugacije? Mislim jel granica na drini il negdje oko doboja?
ins

Post by ins »

Kako rekoh, pitao bih vas ja da je stvarna granica tu...
mostarac

Post by mostarac »

ins wrote:Kako rekoh, pitao bih vas ja da je stvarna granica tu...
iskreno receno vise mi je svejedno
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

ins wrote:Kako rekoh, pitao bih vas ja da je stvarna granica tu...
nazalost care tu je samo prozirna.
Maraschino

Post by Maraschino »

eh da sam znao,

prvo bih narucio Batmen odijelo :D

a Spyderman za rezervu :-) pa ozezi 8)
Post Reply