A nase je, ljudski je, da se borimo protiv tih virusa. Za neke je potreban Tamiflu, nekada je dovoljno djelovati politicki a nekada se moramo pouzdati u farmaceutske vrijednosti rjesenja zvanog M60A3. Mi se sa virusom velikosrpstva sada trebamo boriti ofanzivom dobre volje, kojom bi se izvrsilo invaziju na manji entitet tribinama, okruglim stolovima i predavanjima, treba nastaviti lobiranje vani i nadmudrivanje u parlamentu, ali ako velikosrpski faktor mutira, odgovor i za to postoji.osa wrote:1gorstak wrote:Nema se tu sta "priznavati", to je opstepoznata cinjenica, virus se zove velikosrpstvo i drzava ce stati na svoje noge kada s politicke scene nestane velikosrpstva kao relevantnog politickog faktora. Ja ne znam ko je tebi rekao da odmah treba krenuti s eutanazijom kada se neko razboli, ali nije ni bitno. BiH ce opstati i ti ne mozes uraditi apsolutno nista da to promjenis.Lustracija! wrote: Daytonska BiH je bolesna, htio ti to (ili ja) priznati ili ne.
e gorštak, gorštak, taj ti je virus poput virusa gripe, stalno evoluira i vrlo često mijenja nositelje, tako da se cjepivo protiv njega može naći, ali kratkotrajno, kao uostalom i protiv virusa koji nastanjuju hrvate i bošnjake.
D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
- 1gorstak
#51 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
- osa
#52 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
gledajući tvoj odgovor pomislio sam da ti nisi odrastao na ovim prostorima, naime ti kao terapiju za karcinom , prepisuješ vitamine, ta terapija djeluje samo u maloj mjeri nešto kao autosugestija, a to nije dug period kod ovakvih dijagnoza, pacijent je osuđen na propast, bez radikalnih terapija naravno.1gorstak wrote:A nase je, ljudski je, da se borimo protiv tih virusa. Za neke je potreban Tamiflu, nekada je dovoljno djelovati politicki a nekada se moramo pouzdati u farmaceutske vrijednosti rjesenja zvanog M60A3. Mi se sa virusom velikosrpstva sada trebamo boriti ofanzivom dobre volje, kojom bi se izvrsilo invaziju na manji entitet tribinama, okruglim stolovima i predavanjima, treba nastaviti lobiranje vani i nadmudrivanje u parlamentu, ali ako velikosrpski faktor mutira, odgovor i za to postoji.osa wrote:1gorstak wrote:
Nema se tu sta "priznavati", to je opstepoznata cinjenica, virus se zove velikosrpstvo i drzava ce stati na svoje noge kada s politicke scene nestane velikosrpstva kao relevantnog politickog faktora. Ja ne znam ko je tebi rekao da odmah treba krenuti s eutanazijom kada se neko razboli, ali nije ni bitno. BiH ce opstati i ti ne mozes uraditi apsolutno nista da to promjenis.
e gorštak, gorštak, taj ti je virus poput virusa gripe, stalno evoluira i vrlo često mijenja nositelje, tako da se cjepivo protiv njega može naći, ali kratkotrajno, kao uostalom i protiv virusa koji nastanjuju hrvate i bošnjake.
-
palermo
#53 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
Pošto vidim da se ovdje spominje riječ defanziva, i da su neke spodobe odjednom dobile krila, samo da se potpišem ispod svakog posta od 1gorštaka.
-
palermo
#54 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
To k'o biva ti predlažeš traktore ?osa wrote:
gledajući tvoj odgovor pomislio sam da ti nisi odrastao na ovim prostorima, naime ti kao terapiju za karcinom , prepisuješ vitamine, ta terapija djeluje samo u maloj mjeri nešto kao autosugestija, a to nije dug period kod ovakvih dijagnoza, pacijent je osuđen na propast, bez radikalnih terapija naravno.
- 1gorstak
#55 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
Ruzna generalizacija koja niti je istinita niti pomaze multietnicko drustvo. U manjem je entitetu izlaznost na izborima jedva natpolovicna, tako da tu odmah imas 48 % odraslih koji zbog ovog ili onog razloga ne pruzaju podrsku velikosrpskoj ideji. Pretpostavljam da ne glasaju jer ne misle da bez kvalitetnog vodjstva mogu puno uraditi, a kvalitetno vodjsto ne mogu imati jer velikosrpstvo djeluje na principima mafijaskog klana i ne dozvoljava djelovanje istinske opozicije, pa otud likvidacije, zigosanje izdajnistvom itd. Od 50 i kusur onih koji ipak glasaju, tu je bar desetak procenata onih koji Dodiku i njegovim istomisljenicima daju glas iz straha od drzave u kojoj vecina (Bosnjaci) odlucuju o svemu. Da SDP i Silajdzic aktivno djeluju na tlu manjeg entiteta, da vrse ofanzivu dobre volje na stanovnistvo manjeg entiteta, objasnjavajuci kojim to politickim rjesenjima mogu svi biti zadovoljni (decentralizacija bez etnickog karaktera), manje bi inace casnih Srba bilo izmanipulisano RTRS-om, jer bi Silajdzic i Lagumdzija bili medju njima na terenu da objasne konkretno svoju viziju. Sjediti u Sarajevu i drkati, a kritikovati sire mase u manjem entitetu kojim se uopste ne pruza ruka (s pozivnicom na tribine i predavanja po Derventi, Modrici, Prnjavoru ..... ) nije u redu. Ovaj okrsaj sa velikosrpstvom smo svakako dobili, i oni su sada u defanzivi koja podsjeca na Hitlerov ocaj, ali ako se ovih zadnjih par pobjeda moze brze i efikasnije dobiti i borbom za "hearts and minds", onda treba otici u Derventu i jednom u dva mjeseca odrzati tribinu SDP-a, onda treba preseliti centralu SDA iz centra Sarajeva u Lukavicu, onda treba ignorisati entitetsku granicu pri svakom, pa i politickom djelovanju. I na kraju djeca. Djeca nisu odgovorni clanovi drustva, tu odgovornost do punoljetnih godina snose roditelji, tako da i tu mozes izbaciti 20-30 %. Na kraju, dodjemo do nekih dvadesetak procenata srpskog naroda u manjem entitetu koji vrse teror i kampanjom zastrasivanja odrzavaju utjecaj velikosrpstva.KENJAC wrote:... a svi znamo da su SVI Srbi velikoSrbi onda cemo mi 'vako...
Toliko o generalizacijama. A sto se tice rjesenja, ima ih nekoliko, i jako dobrih i jako losih, ali niti jedno od njih ne ukljucuje nestanak BiH. Kako ti nije pala na pamet mogucnost da posljednjim potezima medjunarodna zajednica zeli pospjesiti iseljavanje u Srbiju i Hrvatsku (na sto i Bojan Bajic upozorava), kako bi se do stabilizacije doslo prostom demografijom, udjelom Bosnjaka od 60 % u ukupnom stanovnistvu (sto otvara milion kombinacija za izborni inzenjering) ?
Lose rjesenje, ali bez kapi prolivene krvi i uz ocuvanje teritorijalnog integriteta BiH.
- osa
#56 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
ni u snu, naime gdje će te recimo primiti s traktorom u srbiju, hrvatsku, crnu goru, gdje?palermo wrote:To k'o biva ti predlažeš traktore ?osa wrote:
gledajući tvoj odgovor pomislio sam da ti nisi odrastao na ovim prostorima, naime ti kao terapiju za karcinom , prepisuješ vitamine, ta terapija djeluje samo u maloj mjeri nešto kao autosugestija, a to nije dug period kod ovakvih dijagnoza, pacijent je osuđen na propast, bez radikalnih terapija naravno.
- statix
#57 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
Donosenje zakona bitnih za stabilnost, jacanje i ulazak BiH u EU, od strane onih kojima to ne odgovara, jer automatski slabi entitet i cinit ce sve da ucine drzavu politicki nestabilnom i nesigurnom, a tada ti je posljedica ovakav poredak D&B.bogumil-8 wrote:@lustracija, pročitaj ponovo i pažljivo svaku riječ: "..., a za nestrpljive navedeni link može biti od koristi."1gorstak wrote: Napredak BiH nije moguc sve dok velikosrpski faktor pokusava manji entitet predstaviti drzavom, i jos gore, samo srpskom drzavom koja je privremeno u okviru BiH. Mrcvarenje ce se mozda nastaviti i sljedecih dvadeset godina, a za nestrpljive navedeni link moze biti od koristi.
Kako ti (a ja ne) ovo shvataš kao sugestiju za iseljavanje?!
Svi koji se zalažu za rušenje "tuzlanskog modela" su "neprijatelji" BiH (kao državne zajednice) i državljana BiH.!
Kome sve ne odgovara "tuzlanski model" (ko ga sve želi "urušiti", lažima, jeftinom propagandom,...)?!Na moju žalost kao da je sve manje onih koji ovako razmišljaju (ili su u "defanzivi", ustuknuli pred ovim bahatim i bezobraznim, jer bi im se trebalo suprotstaviti istim sredstvima, a to ljudima koji se zalažu za suživot nije u karakteru).1gorštak wrote:Da je tako malo nas koji se zalazemo za suzivot, BiH bi davno bila mrtva.
Na moju radost (jer sam se lično u to uvjerio) ima prilično mnogo ljudi i u "republici srpskoj" koji jesu za suživot (što rek`o Batko - "normalni ljudi"). Ni blizu nisu onakvi kakve ih Dodik želi oslikati (ili kakvim ih slikaju "ove naše budale", uglavnom "naši" klero-nacionalisti).
Da smo, odmah nakon Dejtona, ekonomski jačali "federaciju" (a pravno i politički je uredili prema "tuzlanskom modelu") danas bi već bili ujedinjeni!
Šta (ili ko) nas sprečava da "federaciju" uredimo kao normalnu i naprednu drušvenu (ekonomsko-političku) zajednicu?!
-
palermo
#58 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
A jadan, ne znam ti ja ni voziti traktora....mrka ti je izgleda meni kapaosa wrote:ni u snu, naime gdje će te recimo primiti s traktorom u srbiju, hrvatsku, crnu goru, gdje?palermo wrote:To k'o biva ti predlažeš traktore ?osa wrote:
- osa
#59 Re: D&B snizio rejting BiH. Pa dokle vise?
palermo wrote:A jadan, ne znam ti ja ni voziti traktora....mrka ti je izgleda meni kapaosa wrote:ni u snu, naime gdje će te recimo primiti s traktorom u srbiju, hrvatsku, crnu goru, gdje?palermo wrote:
To k'o biva ti predlažeš traktore ?
valjda će se naći neki komšija koji zna.