Cvijeće u kontejneru

Kad je red baciti cvijeće u kontejner?

Dok delegacija ulazi u autobuse
58
42%
Kada delegacija pređe Vrace
11
8%
Dan poslije ceremonije
17
12%
Kada se cvijeće osuši
51
37%

Total votes: 137

Bodkin

#426 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote:
Drinski wrote: Mozes ti misliti i pokazivati sto god zelis, al onih iskompleksiranih merhametli budala koje se izvinjavaju i misle o komsijama, je sve manje.
Tako je! Sve po receptu mostara i banja luke :thumbup: to su te progresivne sredine
Bodkin, znas sta mislim o tebi, pa hajde dalje...da se ne vrtimo u krug.

On topic: sjetih se jedne izjave Ive Komsica, veli uvijek je neko nekom podredjen, tako je od zenidbe pa do drzave.
Moj jedini cilj na forumu je da drinski&co ima pozitivno misljenje o meni :thumbup:
A Ivo je u pravu. Neko donji useheru, neko u mostaru i bl :thumbup:
Drinski

#427 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Drinski »

Pa cim to gledas na principu torovskih podjela, jasno je da izvodis takav zakljucak. To naravno govori o tebi. Pozadinu mozemo da naslucujemo. Mene, medjutim, zanima dominacija u cijeloj drzavi. Znam da ti je tesko to prihvatiti, ali nije do mene. Naprosto, Bosnjaci se ne trebaju ponasati ko ilegalci u svojoj kuci, nego vrlo jako zalupati sakom po stolu.
Drinski

#428 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Drinski »

Bradafilozof wrote:
Drinski wrote:Ma ne znam sta da vam kazem, meni nije zao sto se napadnuti ne izvinjava napadacu, meni je zao sto je komanda neprijateljske armije pustena da ode, ipak je to i rat i legitiman vojni cilj, a izmedju svojih i tudjih interesa ja naravno biram svoje. Moguce je i da neko drugacije misli i da negdje postoji drugacija praksa. Ipak na zemaljskoj kugli ima svasta.
Hag he utvrdio da su bili legitiman cilj. Smatram da ih he sve trebalo zarobiti i zaplijeniti oruzje i vozila.
Vidis da to ne smatraju ovdje.
Bradafilozof

#429 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bradafilozof »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:
Bodkin wrote:[

Tako je! Sve po receptu mostara i banja luke :thumbup: to su te progresivne sredine
Bodkin, znas sta mislim o tebi, pa hajde dalje...da se ne vrtimo u krug.

On topic: sjetih se jedne izjave Ive Komsica, veli uvijek je neko nekom podredjen, tako je od zenidbe pa do drzave.
Moj jedini cilj na forumu je da drinski&co ima pozitivno misljenje o meni :thumbup:
A Ivo je u pravu. Neko donji useheru, neko u mostaru i bl :thumbup:
otom potom. Muslim da ce kazna za genocidne prije ili poslije doci.
Bradafilozof

#430 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bradafilozof »

Innovation wrote:
Drinski wrote:Do kad da se stidite? Sve dok i najmanje dijete ne bude znalo da smo mi vecina i gazde i da drugi trebaju nama da se prilagodjavaju i izvinjavaju.
Image :plete:
Da prostis, ko da je vlazan?
Mislim, neumjesno je to, nadji si muskarca.
Bodkin

#431 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bodkin »

Drinski wrote:Pa cim to gledas na principu torovskih podjela, jasno je da izvodis takav zakljucak. To naravno govori o tebi. Pozadinu mozemo da naslucujemo. Mene, medjutim, zanima dominacija u cijeloj drzavi. Znam da ti je tesko to prihvatiti, ali nije do mene. Naprosto, Bosnjaci se ne trebaju ponasati ko ilegalci u svojoj kuci, nego vrlo jako zalupati sakom po stolu.
Naravno. Davno sam ja rekao sve pare sto se daju na kbrazovanje prebaciti u bosnjacki fond za tenkove :thumbup: nema drugog nacina za dominaciju na cijeom teritoriju
Bradafilozof

#432 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bradafilozof »

Drinski wrote:
Bradafilozof wrote:
Drinski wrote:Ma ne znam sta da vam kazem, meni nije zao sto se napadnuti ne izvinjava napadacu, meni je zao sto je komanda neprijateljske armije pustena da ode, ipak je to i rat i legitiman vojni cilj, a izmedju svojih i tudjih interesa ja naravno biram svoje. Moguce je i da neko drugacije misli i da negdje postoji drugacija praksa. Ipak na zemaljskoj kugli ima svasta.
Hag he utvrdio da su bili legitiman cilj. Smatram da ih he sve trebalo zarobiti i zaplijeniti oruzje i vozila.
Ma koga briga sta genocidni smatraju. Da imaju obraza zavukli bi se u misju rupu.
Bodkin

#433 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bradafilozof wrote:
Znaci zato sto je hag danas utvrdio da je legitimno, retroaktivno je to trebalo biti uradjeno :D znaci sve sto je hag utvrdio je legitimno? Sve presude su ok? :D i tom logikom ono sto hag nije utvrdio da je zlocin, se ne moze smatrati zlocinom? :D
Drinski

#434 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:Pa cim to gledas na principu torovskih podjela, jasno je da izvodis takav zakljucak. To naravno govori o tebi. Pozadinu mozemo da naslucujemo. Mene, medjutim, zanima dominacija u cijeloj drzavi. Znam da ti je tesko to prihvatiti, ali nije do mene. Naprosto, Bosnjaci se ne trebaju ponasati ko ilegalci u svojoj kuci, nego vrlo jako zalupati sakom po stolu.
Naravno. Davno sam ja rekao sve pare sto se daju na kbrazovanje prebaciti u bosnjacki fond za tenkove :thumbup: nema drugog nacina za dominaciju na cijeom teritoriju
Pa ne bi kupili puno tenkova jer se jako malo daje za nauku. I ima drugih opcija.

Vidis da se vrtimo u krug.
Bradafilozof

#435 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bradafilozof »

Bodkin wrote:
Sad ti smetaju cetnucke metode?
Drinski

#436 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Drinski »

Bodkin wrote: znaci sve sto je hag utvrdio je legitimno? Sve presude su ok? :D i tom logikom ono sto hag nije utvrdio da je zlocin, se ne moze smatrati zlocinom? :D
Ma jok, ja sam mnogo pragmaticniji, umjesto rasprave o Hagu, sve ih je trebalo kao legitiman vojni cilj likvidirati.
hizo ramidovic

#437 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote: Naravno. Davno sam ja rekao sve pare sto se daju na kbrazovanje prebaciti u bosnjacki fond za tenkove :thumbup: nema drugog nacina za dominaciju na cijeom teritoriju
po uzoru na komsije, koje su to davno uradile...
Bradafilozof

#438 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bradafilozof »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:
Bradafilozof wrote:[q
Znaci zato sto je hag danas utvrdio da je legitimno, retroaktivno je to trebalo biti uradjeno :D znaci sve sto je hag utvrdio je legitimno? Sve presude su ok? :D i tom logikom ono sto hag nije utvrdio da je zlocin, se ne moze smatrati zlocinom? :D
Hag je potvrdio ono sto smo vec znali.mi nismo, za razliku od cetnika, genocidna vojska. Ne bre, nismo i nikad necemo biti isti.
Bodkin

#439 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote: znaci sve sto je hag utvrdio je legitimno? Sve presude su ok? :D i tom logikom ono sto hag nije utvrdio da je zlocin, se ne moze smatrati zlocinom? :D
Ma jok, ja sam mnogo pragmaticniji, umjesto rasprave o Hagu, sve ih je trebalo kao legitiman vojni cilj likvidirati.
Naravno :thumbup:
LBVIEW

#440 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:Kako vole ljudi individualizirati krivicu kad im odgovara :izet:
Cija krivica,je li ovog sto pobaca cvijece ili moze bit' pojedinih sto su,u svojstvu agresora,u napadu na grad
ubijali civile,izmedu ostalih i momcica s kosarkaskom loptom?
Bodkin

#441 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Cija krivica,je li ovog sto pobaca cvijece ili moze bit' pojedinih sto su,u svojstvu agresora,u napadu na grad
Kako pojedinih? Nisu svi zlocinci?
seln

#442 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by seln »

Hitovi godine:

1967 - Whisky in the jar
1986 - Rats in the kitchen
2016 - Flowers in the dumpster
PM72

#443 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by PM72 »

Bradafilozof wrote:
I ja tako isto mislim.Trebalo je ZAROBITI a ne ubijati oficire i vojnike a MTS zaplijeniti.Pod ovo "ubijati" mislim na onih 4 oficira i vojnika u koloni što su bezveze ubijeni - da su ih izveli niko se ne bi otimao.Trebalo je zarobiti Kukanjca i čitav štab Druge vojne oblasti.Oni razguli prvi...

Tako je trebalo uraditi i sa kasarnom Maršal Tito.Sve pozarobljavati,skinuti i razoružati.Bez ubijanja ili maltretiranja.Poslije ih naravno razmijeniti ali za oružje i municiju.Bilo je tu dosta "kapitalaca" za koje bi generalštab u Beogradu da mnoge ustupke.Možda bi podigli i avione ali nakon prvog naleta i ispuštenih bombi - sve ih pobiti pa nek jebu mater,kad sve ode u helać neka i oni idu...

Naravno,sad nakon 24 godine lako je naprđivati.Tad nisi imao ni s kim ni čim to odraditi.Sve je to bilo isparčano,neuvezano,neorganizovano...
Bradafilozof

#444 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bradafilozof »

A gle nije mi poznato pid kojim okolnostima su ubijeni.
no svakako nas je nasa nevidjena naivnost debelokostala. Oruzje nam idpred nosa ode.
PM72

#445 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by PM72 »

Nisu ni meni poznati detalji jer da jesu- već bi bio ispitivan od strane "nadležnih". ;-)

Ono što znam jeste da su u sanitetskom vozilu JNA ubijena 4 pukovnika i vozač iz Han Pijeska (vojnik na odsluženju vojnog roka) i jedna žena.Imaš imena na internetu,mrsko mi sad tražiti.Smio bih ruku na panj staviti da nije bilo nikave naredbe sa više distance nego je to uradio neki naoružani teritorijalac na "svoju ruku".Nakon toga je propaganda učinila svoje pa je ispalo kako je u Dobrovoljačkoj pobijeno 42 oficira i vojnika a istina je da su "privalili" sve poginule pripadnike JNA od Skenderije,oklopnjaka kod Estrade,doma JNA,Teatra itd stradali u ta dva dana.

Niko od njih ne kaže kako su oficiri JNA upali to jutro u glavnu poštu i zapalili je -da Sarajevo ostane bez veze sa vanjskim svijetom.Niko ne pominje BOV na mostu Skenderija kako djeluje po braniteljima niti tenkove niže mosta Skenderija prema Vrbanji.Ja sam taj snimak gledao.

A što se tiče oružja što nam je otišlo ispred nosa...to je talašika.Glavninu su izvukli mjesecima prije,ja se sjećam kolona vozila JNA kako idu tranzitom prema Palama.Jednom sam nabrojao 70 dajčeva i TAM-ova.Nisu nosili konzerve niti gas maske.
LBVIEW

#446 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Kako pojedinih? Nisu svi zlocinci?
Pa da, pojedinci koji su,uprkos upozorenju,naoruzani u kolima hitne pomoci,pokusali nastaviti zapoceto-agresiju na medunarodno priznaju drzavu.Gdje se to naoruzani pripadnici strane oruzane sile, kojoj se sasvim legitimno moze prisititi i etiketa terorista(zbog kidnapovanja predsjednika),propustaju, nakon sto su se oglusili na upozorenje?
Ne znam samo po kojem to tumacenju Zenevske konvencije naoruzani oficiri nisu legitiman cilj,moguce one srpske koja vrijedi samo za srpsku vojsku,za ostatak svijeta ocigledno ne(vidjeti pod slucaj Ganic/Divjak).
PM72

#447 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by PM72 »

Pa da, pojedinci koji su,uprkos upozorenju,naoruzani u kolima hitne pomoci,pokusali nastaviti zapoceto-agresiju na medunarodno priznaju drzavu.Gdje se to naoruzani pripadnici strane oruzane sile, kojoj se sasvim legitimno moze prisititi i etiketa terorista(zbog kidnapovanja predsjednika),propustaju, nakon sto su se oglusili na upozorenje?
Ne znam samo po kojem to tumacenju Zenevske konvencije naoruzani oficiri nisu legitiman cilj,moguce one srpske koja vrijedi samo za srpsku vojsku,za ostatak svijeta ocigledno ne(vidjeti pod slucaj Ganic/Divjak).
Naoružani oficiri "strane" zemlje u vojnom sukobu jesu "legitiman "cilj ...samo,ti oficiri nisu pali s marsa niti su došli iz susjedne zemlje.Mjesec dana prije ti isti oficiri bili su "svoji na svom".To što su bili naoružani (pištoljima) u kolima hitne pomoći znači da nisu imali drugih vozila pa su ušli u svoje vojno sanitetsko vozilo a ne hitne pomoći ili koševske bolnice.Ne mogu da vjerujem da je i Šuko Nurmela koja je stradala (građansko lice - civil zaposleno pri JNA - Muslimanka) nosila zolju jal sijač i pucala po okolini.
U u vojnim sukobima postoje neki dogovori i primirja da se izvuku mrtvi i ranjeni,da se transportuju zarobljenici ili evakuišu trupe.Kolona u kojoj su se izvlačili bila je pod pratnjom UN-a a njeno izvlačenje dogovoreno je na najvišim distancama obje strane.

Legitiman cilji bili su vojnici koji su napali Predsjedništvo kao i oni što su krenuli pa zaustavljeni i zarobljeni kod Pozorišta.Legitiman vojni cilj je bio i onaj BOV kod estrade kojeg su spržili osom.Ubijanje onih koji se povlače i ne pružaju otpor ne opravdavam.Drugi je padež bio sukob u Tuzli,krenuli da se povlače pa pucali po narodu.Branitelji Tuzle su uradili sve što je bilo u njihovoj moći da ne dođe do sukoba ali pijana i bijesna stoka - rezervisti sa Majevice- uzdala se u silu i oružje misleći da im niko ništa ne može.
Bradafilozof

#448 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by Bradafilozof »

Pa nisu obi bas sami napali sarajevo. Neko iz komande je to planirao, pruzio im logisticku i svaku drugu podrsku, gdje ubrajam i sanitetsku. Hag je s pravom utvrdio da su svi bili legitimna meta.
PM72

#449 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by PM72 »

Generalštab JNA u Beogradu kao i oni u komandi 2 vojne oblasti nisu ozbiljno shvatali odlučnost branilaca jer bi u protivnom poslali mnogo jače snage.Oslonili su se na moć naoružanih Srba u i oko Sarajeva kao i na brojnost vojnika po kasarnama i postavljenu artiljeriju oko grada.Mislili su da će lako obaviti posao...

Zaštitni puk ili specijalci koji su napali Predsjedništvo vjerovali su u moć svojih vojnika i oficira kao i sijače i pancire koji su imali na sebi.Naspram njih bili su momci u tenama sa ponekom zoljom ili osom.Nisu računali da će ih dočekati Vikićevi specijalci sa protivoklopima uzetim u Pretisu kao i pripadnici MUP-a kao i momci iz TOBiH.

Sa 30 ili 50 ljudi ozbiljna vojska ne zauzima ni selo a nadobudne oficirske mješine iz komande mislile su da će se slabo naoružani branitelji razbježati kad vide puhove i BOV-ove pune specijalaca naoružanih do zuba,sa pancirima do muda,šljemovima i sijačima.Jedni krenuli iz pravca Vojne bolnice a drugi iz komande na Bistriku.Popušili ga i jedni i drugi.Ovi što su krenuli iz komande bolje su prošli jer su svi zarobljeni,razoružani i poniženi.Ovi drugi na Skenderiji su izroštiljani...

Da su krenuli punim efektivima što podrazumjeva artiljerijsku pripremu od nekoliko hiljada granata uz upotrebu aviona i pješadijom iz maršalke,iz komande na Bistriku,sa Vraca,Jajce kasarne i sa Pala...završili bi posao do podne.

Srećom po nas - nisu imali pameti a bogami ni testisa za tako nešto.
madner

#450 Re: Cvijeće u kontejneru

Post by madner »

JNA je u tom momentu bila u raspadu i totalnom rasulu. Da su mogli poslati nesto vise poslali bi. No posto Milosevic nije dopustio mobilizaciju, sve sto su imali su te male jedinice.

Pa nisu imali dovoljno vozaca da izvuku sva vozila a ne nesto vise.
Post Reply