Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

RNG_25

#401 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

muha_sa wrote:
RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Evo Srbi se osipaju samo tako, nece ih bit za 75 godina ni 4 miliona, i pitam te dok kad.
Kad u propast svi odemo, mozda do tad.
Sanjaj.
jel manji BH entitet stvoren voljom srpskog naroda u BiH :?
Da, ali ne samo njihovom.
RNG_25

#402 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

hizo ramidovic wrote:
RNG_25 wrote:Šta reći, relativizam je u modi, pa tako su isti ljudi za jedan narod zločinci, a za drugi heroji.
dobokouman i smislen odgovor, koji islamisti i dzihadisti iz tzv kvazi-drzave bih ne mogu razumjeti.
vidi se odmah da si pametan covjek i dobricina u dusi...
I dan danas, velike sile imaju (tj. proglašavaju) svoje heroje, ljude koji ginu ili bivaju ranjavani zaradi interesa svojih država. Bez obzira koliko ti interesi bili nemoralni, pogrešni, neistiniti i drugo.

Za bošnjake, naravno, jeste bitno da proglase zločincima one koje smatraju da su zločinci, ali tražiti od bilo koga drugog da ti na osnovu vlastite tragedije da ustupke... je uzaludan čin. Pa sama BiH to dokazuje.
RNG_25

#403 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

cyprus wrote:Baš tako - socijalni darvinizam - koncept prevaziđen i odbačen u prvoj polovini prošlog stoljeća... Još jedan pokazatelj koliko je ovdje vrijeme stalo...
Sanjaj. Ideje nikada ne umiru. Ali same ideje, tj. sami nazivi su nebitni ovdje. Bitno je da bošnjaci računaju na stvari koje im idu ili premalo ili ne idu uopšte u korist.

A glavni resurs, oni sami sebi, se prikladno zanemaruje. Viđeno bezbroj puta.
RNG_25

#404 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

cyprus wrote:Njima je svaki dan ovog ludila
Kojeg nema.
Zato vazda govorim da je bošnjački nacionalizam opasniji po opstojnost ove države od srpskog ili hrvatskog...
Aha, da. Imamo čitavu historiju koja nam dokazuje - suprotno.
Srpski i hrvatski separatisti su dali sve od sebe, ali nisu mogli uništiti ovu državu...
Što ne znači da neće, ili da je priča završena. Govorim o višedecenijskim i stoljetnim dešavanjima, naravno, ne o dnevnopolitičkim trakavicama koje služe prvenstveno za mazanje očiju "običnom puku".
hizo ramidovic

#405 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

RNG_25 wrote: I dan danas, velike sile imaju (tj. proglašavaju) svoje heroje, ljude koji ginu ili bivaju ranjavani zaradi interesa svojih država. Bez obzira koliko ti interesi bili nemoralni, pogrešni, neistiniti i drugo.

Za bošnjake, naravno, jeste bitno da proglase zločincima one koje smatraju da su zločinci, ali tražiti od bilo koga drugog da ti na osnovu vlastite tragedije da ustupke... je uzaludan čin. Pa sama BiH to dokazuje.
sve si sto posto upravu i svi se apsolutno slazemo s tobom. alijini islamisti ne mogu da shvate da su zlocinci oni za koje srbi kazu da su zlocinci a ne tamo nekakav medjunarodni sud u hagu.
i naravno da su tzv bosnjaci sami krivi za svoju tragediju jer da su na vreme pobegli ne bi ih morali srpski heroji terati u logore, a mogli su se i vratiti veri pradedovskoj i tako izbeci progone, silovanja, logore, masovne grobnice itd.
Danguba

#406 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/osce-vra ... /161028047

Djikan kada umisli da je magarac
"Prema navedenim domaćim i međunarodnim aktima, Republika Srpska je nositelj unutrašnjeg, a dijelom i međunarodnog suvereniteta. RS je stvorena političkom voljom naroda, prihvaćena od međunarodne zajednice kao državotvorna jedinica u Bosni i Hercegovini. Prema dejtonskim rješenjima, entiteti su potvrđeni Ustavom Bosne i Hercegovine, jer su nastali ranije i imali su nepotpun međunarodni subjektivitet a, faktički, sva obilježja suverenih država", rekao je Čubrilović na svečanoj sjednici RS-a i dodao:

"Republika Srpska ima sve konstitutivne elemente državnosti: teritorij, stanovništvo, vlast koja funkcioniše, ustavni poredak i funkcionalan pravni sustav. Ustavom Bosne i Hercegovine potvrđeno je postojanje Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine i njihov državnopravni status. Njegovim potpisivanjem, entiteti su, na izvjestan način, priznati kao države koje se udružuju u novu državu i time prenose dio svog suvereniteta".

S obzirom na to da međunarodna zajednica priznaje samo državu BiH kao subjekt međunarodnog prava ostaje nejasno kako su strane diplomate uopće mogle prisustvovati sjednici na kojoj se priča o nepostojećem teritorijalnom integritetu jedne od administrativno-teritorijalnih jedinica BiH. Inače, teritorijalni integritet je načelo međunarodnog javnog prava koje uživaju suverene države i koji se odnosi na nepovredivost vlastitih granica. U slučaju BiH, taj princip odnosi se na državu, a ne na njene entitete.
jednog dana ce poceti i njakati. Drzava, suverenitet, samostalnost pa eto malo u BiH jer smo im prenijeli dio suvereniteta...Tito dragi, Ovaj covjek vec duze vrijeme bunca a ne zna ni sta izlazi iz krmecih usta.
m_l

#407 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by m_l »

Da ponovimo!

Sasvim jasno i precizno:
Srđan Šušnica wrote:
Narod, koji već 26 godina trpi jednu te istu medijsku i informativnu obmanu, iz iste beogradske udbaške kuhinje, nikada neće shvatiti da ovdje neće biti mira i stabilnosti dok većina bosanskih Srba ne prođe kroz katarzu, odrekne se zločina i RS-a i dok ne zatraži političku odgovornost države Srbije i političke elite za rat i zločine koje su činili u ime "srpstva".

Genocid ima svoje političko ime i prezime, a to je "Republika Srpska". U tom imenu i prezimenu je sadržana sva suština, ciljevi i uzroci agresije i rata u Bosni i Hercegovini. Tu su sadržani i granica, i politički motivi genocida. Dok to ne shvati većina građana i dobar dio političke elite ovdje i u Srbiji, neće biti katarze, niti pomirenja.
RNG_25

#408 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

hizo ramidovic wrote:
RNG_25 wrote: I dan danas, velike sile imaju (tj. proglašavaju) svoje heroje, ljude koji ginu ili bivaju ranjavani zaradi interesa svojih država. Bez obzira koliko ti interesi bili nemoralni, pogrešni, neistiniti i drugo.

sve si sto posto upravu i svi se apsolutno slazemo s tobom. alijini islamisti ne mogu da shvate da su zlocinci oni za koje srbi kazu da su zlocinci a ne tamo nekakav medjunarodni sud u hagu.
i naravno da su tzv bosnjaci sami krivi za svoju tragediju jer da su na vreme pobegli ne bi ih morali srpski heroji terati u logore, a mogli su se i vratiti veri pradedovskoj i tako izbeci progone, silovanja, logore, masovne grobnice itd.
Heh, "sud u Hagu", kao da je isti arbitar istine. Uostalom, kao što rekoh, nije svakog ni briga šta neki sud kaže, čak i ako je upravu.

Ostatak tvog posta svakako nema veze sa onim šta je rečeno od strane mene.
stari grad Visegrad

#409 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by stari grad Visegrad »

OSCE vraća priznanje koje mu je dodijelila Narodna skupština RS-a.
Time su jasno poakazali da su protiv dodjeljivanja priznanja ratnim zlocincima.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/osce-vra ... /161028047
Sanjarko

#410 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Pa sa takvim razmisljanjem necemo dugo dogurati, niko.

Evo Logika Djeca su Slabija pa hajmo mi Stariji Djecu Otimat, Radit im svasta itd.
Ej pa vec ima toga, svuda po Svijetu.
Kad Glad zavlada hej Hajmo i Ljude Ubijat i Jest, a i toga bilo po svijetu a ima i sad.
Znaci najbolje da svi ubijamo, pljackamo, silujemo, otimamo, dilamo, i sta sve ne od Zla da cinimo.
To bi bilo najbolje.
Ono bas.
Ono što sam napisao naravno može biti shvaćeno na razne načine, jer je u konačnici samo općenito.

Ali da, ako je to potrebno za opstanak - onda je to opravdano. Vi (tj. bošnjaci) samo umišljate da imate neku moralnu superiornost jer kao ne radite ono što vama vaši susjedi stoljećima rade. Nemate nikakvu superiornost, već ste inferiorni u svemu, zbog svoje slabosti. Slabosti koja je dobrim dijelom dragovoljna i svojevoljna, nikako nametnuta - kao što tvoji postovi uostalom i pokazuju.
Nemam Ja sta umisljat.
Evo Stariji, Naoruzan do zuba, otme Slabijeg od sebe Dijete, i ubije Dijete i proda organe da zaradi novac.
Ista stvar u svemu drugom.
Ja se naoruzam i po tome sam jaci i dodzem da tebe mlatnem i tvoju porodicu i da vam sve otmem.
Znaci to ti je Logika, i sta mislis dokle se dodze sa tim razmisljanjem.

Znaci po toj Logici su Mafijasi, Ubice, Dileri, Silovatelji itd. bilo koji Zlocinci upravu i zamisli da sad se
svi mi tako ponasamo, gdje bi nam bio kraj, dogurali bi daleko. U visine. Daleko, Daleko.

Samo ne kontam sto onda kukaju na Svabe, Austrougare, Hrvate, Albance, Turke i ostale kur.. palce.
Zar onda i svi nabrojani nisu bili upravu a Srbi ukrivu itd.
Zar onda i svi ovi nisu nista onda lose ucinili po toj logici.

Pogotovo od Mafijasa pa nadalje.
Po tome ni Dek Trbosjek i drugi nisu nista lose ucinili, jer jbg bili su Jaci od Svojih Zrtava.
Sanjarko

#411 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Zar tom logikom i svi drugi Zlocinci nisu onda upravu.
Ak postanu jaci, itd. onda mogu sve radit, zar ne.

I Mafija, i ovi i oni.
Zločinci ovi, zločinci oni.

Nikog više nije briga što su Evropljani prije 3-4 stoljeća izvršili genocide na indijancima Sjeverne Amerike, raznim narodima Srendnje i Južne Amerike. Nikoga nije briga što su stoljećima Britanci i društvo imali pravo da nametnu ropstvo inferiornim narodima. Ili što su npr. Osmanlije redom sve osvajali gdje su stigli. Ili što su Mongoli porušili nekadašnji Islamski svijet, samo da bi primili Islam i dalje nastavili biti kao muslimani.

Prvi zakon međunarodnih odnosa je moć. Sve ostalo ide poslije toga. Moć ne podrazumijeva činjenje zločina.

Naravno, mali narodi imaju malo moći. Ali poenta je to shvatiti, prihvatiti i pokušati igrati u skladu sa svojim mogućnostima. Ovo kreveljenje o zločinima, moralnoj "superiornosti" je isprazno, nikog nije briga za to. Treba raditi kako drugi rade, ne kako drugi kažu.
Pa znam Ja da tako Psihopate razmisljaju, znaci dodzi do Moci bez obzira koga moras Ubit, itd.
I opet kazem znaci svaki Zlocinac je po toj logici upravu, bez obzira sta je uradio.
Sanjarko

#412 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Evo Srbi se osipaju samo tako, nece ih bit za 75 godina ni 4 miliona, i pitam te dok kad.
Kad u propast svi odemo, mozda do tad.
Sanjaj.
To ti je fakat, imas eno temu demografija.
I ne samo na ovom forumu, u RS-u Srba vjerovatno ima oko milion a mozda i manje.
Jos kad odumru ove starije generacije, vidjet cemo jel to san.

A Ja to ne sanjam nit se radujem tome.
Ja sanjam sasvim nesto drugo, i vizije imam sasvim necega drugog.
Ne mozes ni zamislit sta sve sam usnio, vidio, smislio itd.
Last edited by Sanjarko on 28/10/2016 23:59, edited 1 time in total.
Sanjarko

#413 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

hizo ramidovic wrote:

Pa evo heroji sto ne naletite ponovo na jos jednu rundu, evo mozete na me samog, dam vam fore vas dvojica a Ja sam, jos sam Ja i bolesnik.

Fore vam dam, hajd meni na noge dodzete i tako kazete "Noz, zica, Srebrenica" i slicno.
Jos vam fore dam.

Znaci 2 vs 1

PS. Mozete sve povest sa sobom, sve koji tako misle, slicne vama.
RNG_25

#414 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

Smiri doživljaj. Šta je trebalo reći - rečeno je, bar što se mene tiče. Za sada.
cyprus

#415 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

RNG_25 wrote:
cyprus wrote:Baš tako - socijalni darvinizam - koncept prevaziđen i odbačen u prvoj polovini prošlog stoljeća... Još jedan pokazatelj koliko je ovdje vrijeme stalo...
Sanjaj. Ideje nikada ne umiru. Ali same ideje, tj. sami nazivi su nebitni ovdje. Bitno je da bošnjaci računaju na stvari koje im idu ili premalo ili ne idu uopšte u korist.

Naravno, to što civilizacijska dostignuća prevaziđu i odbace određene ideje i poglede, ne znači da ti pogledi umiru... Uvijek je bilo, uvijek ima, i uvijek će biti pojedinaca i grupa koji nisu dorasli idejama svoga vremena, i koji će se zato hvatati za retrogradne norme iz prošlosti... Tako je i tebi recimo ideja socijalnog darvinizma bliska... Doduše, ne samo tebi... Nisi ti jedini koji smatra da se prirodni zakoni i zakon jačeg trebaju vjerno preslikavati i na društvene prilike...

Ali samo zato što ta ideja još uvijek preživljava u nekim glavama, ne znači da nije davno prevaziđena...

PS @statixx, razumijemo se :thumbup:
Kikibombona

#416 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Kikibombona »

cyprus wrote:
RNG_25 wrote:

Naravno, to što civilizacijska dostignuća prevaziđu i odbace određene ideje i poglede, ne znači da ti pogledi umiru... Uvijek je bilo, uvijek ima, i uvijek će biti pojedinaca i grupa koji nisu dorasli idejama svoga vremena, i koji će se zato hvatati za retrogradne norme iz prošlosti... Tako je i tebi recimo ideja socijalnog darvinizma bliska... Doduše, ne samo tebi... Nisi ti jedini koji smatra da se prirodni zakoni i zakon jačeg trebaju vjerno preslikavati i na društvene prilike...

Ali samo zato što ta ideja još uvijek preživljava u nekim glavama, ne znači da nije davno prevaziđena...

U glavama celnika Amerike, Rusije, Kine, Britanije, Izraela, Turske, Irana i drugih.

I tako je od kada je svijeta i vijeka.

U pravu je RNG u mnogo cemu. Slabo se ko van BiH sekira za desavanja u BiH, a mi se sve pitamo do kada ce svijet tolerisati fasizam, kriminal, ksenofobiju i druge posasti koje vladaju Bosnom.

Kao sto se Ante ili Mujo brinu radi situacije na Haitiju, tako su Obama i Merkel zabrinuti za situaciju u BiH. I manje od toga.
cyprus

#417 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

Kikibombona wrote:
cyprus wrote:Naravno, to što civilizacijska dostignuća prevaziđu i odbace određene ideje i poglede, ne znači da ti pogledi umiru... Uvijek je bilo, uvijek ima, i uvijek će biti pojedinaca i grupa koji nisu dorasli idejama svoga vremena, i koji će se zato hvatati za retrogradne norme iz prošlosti... Tako je i tebi recimo ideja socijalnog darvinizma bliska... Doduše, ne samo tebi... Nisi ti jedini koji smatra da se prirodni zakoni i zakon jačeg trebaju vjerno preslikavati i na društvene prilike...

U glavama celnika Amerike, Rusije, Kine, Britanije, Izraela, Turske, Irana i drugih.

I tako je od kada je svijeta i vijeka.

U pravu je RNG u mnogo cemu. Slabo se ko van BiH sikira za desavanja u BiH, a mi se sve pitamo do kada ce svijet tolerisati fasizam, kriminal, ksenofobiju i druge posasti koje vladaju Bosnom.

Kao sto se Ante ili Mujo brinu radi situacije na Haitiju, tako su Obama i Merkel zabrinuti za situaciju u BiH. I manje od toga.
Jedna je stvar želja za većom kontrolom i zastupanje interesa, a nešto drugo su brutalni prirodni zakoni i pozivanje na iste... Interesi će uvijek postojati, ali načini zastupanja istih su se mijenjali kroz historiju... I mnogi od njih su prevaziđeni... Npr. velikodržavne ideje su prevaziđene... Uz nekoliko manjih izuzetaka, fokus velikih sila i generalno ozbiljnih država nije više teritorijalno širenje, što je slučaj bio do prije 100 i kusur godina... Uvidjelo se da države mogu štititi svoje interese i bez teritorijalne ekspanzije...

Nažalost, mnogi umovi to nisu sposobni svariti, pa im je socijalni darvinizam, organička teorija države i lebensraum i dalje maksimum njihovog političkog promišljanja...

A što se tiče svijeta i BiH - tačno je da je međunarodnoj zajednici generalno najbitnije samo da se ne talasa previše... Možda se oni i bi više bavili našim pitanjem, ali je u svijetu previše drugih većih žarišta i problema...
RNG_25

#418 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

cyprus wrote:Naravno, to što civilizacijska dostignuća prevaziđu i odbace određene ideje i poglede, ne znači da ti pogledi umiru... Uvijek je bilo, uvijek ima, i uvijek će biti pojedinaca i grupa koji nisu dorasli idejama svoga vremena, i koji će se zato hvatati za retrogradne norme iz prošlosti... Tako je i tebi recimo ideja socijalnog darvinizma bliska... Doduše, ne samo tebi... Nisi ti jedini koji smatra da se prirodni zakoni i zakon jačeg trebaju vjerno preslikavati i na društvene prilike...

"Civilizacijska dostignuća" bi bila ozbiljna sintagma da nije, jel', propadanja civilizacija, što je također prirodna i neizbježna pojava. Vi ljudi ko da nikada niste ništa od historije pročitali, kao da nisu postojale civilizacije i prije 10 hiljada godina, pa su propale i bile (naravno privremeno) zamijenjene nečim puno smrtonosnijim.

To što je današnja "civilizacija" globalnog karaktera ni u kom slučaju ne pretpostavlja njenu vječnost. Ah da, unatoč "civilizaciji" i dalje imamo upravo te navodno "civilizirane" države koje siju smrt i teror gdje stignu širom svijeta.

To sve gore rečeno je samo digresija, jer ono o čemu ja govorim čitavo vrijeme je - ne mogu se bošnjaci ponašati kao da su okruženi Belgijom, Andorom i Hong Kongom, i očekivati opstanak, dokle god su u realnosti okruženi onima kojima su okruženi. To što bi vi da vaše parče Balkana bude "civilizacija" (koja, ponavljam, je svakako kao i sve temporalna, a ne trajna), a realnost u zadnjih nekoliko stoljeća pokazuje drugačiju sliku je notorna naivnost i glupost.

Kad kažem "igrati po pravilima igre", onda to znači prepoznati da pravila igre u regiji mogu sadržavati stvari koje su drugačije u odnosu na pravila koja npr. vrijede za neki Luksemburg. Ta pravila igre su dobrim dijelom uvjetovani onime što većina bošnjaka jeste u odnosu na susjede - muslimani, druga etnička grupacija, drugi običaji.

Post scriptum: Manje od stoljeća prije, Evropa je objektivno bila "najcivilizovanija" regija Zemlje. Pa se onda pojave ekonomske krize (također prirodna stvar, neizbježna), pa se pojave razne radikalne ideje (npr. fašizam), te famozna visoka civilizacija se pretvori u kolektivnu masovnu klaonicu u drugom svjetskom ratu. To što vi pretpostavljate da su takve pojave "prevaziđene" znači da pretpostavljate da je promjena kao takva postala ograničena. No nemate nikakav dokaz za to, a ja imam kompletnu historiju da mi pokaže kako promjena nikada ne bude de novo limitirana, te stvari koje su se već desile će se također opet desiti. Sve što se može učiniti jeste spremiti se, da se kroz sve to izgura sa što manje patnje.
Last edited by RNG_25 on 29/10/2016 08:10, edited 1 time in total.
muha_sa

#419 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by muha_sa »

RNG_25 wrote:
muha_sa wrote:
RNG_25 wrote:
Sanjaj.
jel manji BH entitet stvoren voljom srpskog naroda u BiH :?
Da, ali ne samo njihovom.
sreca vaša pa su na ovoj strani nesposobni uhljupi od kojih vas glava nece zaboljet inace bi vaših praunuka unuci ispaštali UZP stvaranja genocidne tvorevine.
Da su sposobni kao što nisu vi bi se o jadu zabavili i ne bi odlikovanje osudjenim ratnim zlocincima dodjeljivali nit bi vam oni i slicni uzori bili vec bi ih proklinjali što morate isplacivat što su u vaše ime popljackali, popalili, protjerali, silovali, ubili, zaklali.........................

mirno spavajte i uživajte u genocidnoj u cijim su temeljima preko 400 grobnica dojucerašnjih komšija
Kikibombona

#420 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Kikibombona »

[quote="cyprus"]Jedna je stvar želja za većom kontrolom i zastupanje interesa, a nešto drugo su brutalni prirodni zakoni i pozivanje na iste... Interesi će uvijek postojati, ali načini zastupanja istih su se mijenjali kroz historiju... I mnogi od njih su prevaziđeni... Npr. velikodržavne ideje su prevaziđene... Uz nekoliko manjih izuzetaka, fokus velikih sila i generalno ozbiljnih država nije više teritorijalno širenje, što je slučaj bio do prije 100 i kusur godina... Uvidjelo se da države mogu štititi svoje interese i bez teritorijalne ekspanzije...

Nažalost, mnogi umovi to nisu sposobni svariti, pa im je socijalni darvinizam, organička teorija države i lebensraum i dalje maksimum njihovog političkog promišljanja...

A što se tiče svijeta i BiH - tačno je da je međunarodnoj zajednici generalno najbitnije samo da se ne talasa previše... Možda se oni i bi više bavili našim pitanjem, ali je u svijetu previše drugih većih žarišta i problema...[/quote]

Princip je isti, ostalo su nijanse. Samo su se metode promijenile. Nekada je bila potrebna vojnicka cizma, danas su potrebne banke, koorporacije, propagandna masinerija, politicki pritisak, ucjene razne vrste i sl. Veliki opet milom ili silom vlada nad malim. Ako se mali opire, veliki ga jede ekonomski, politicki, propagandnom masinerijom, pa u konacnici i ratom.

Evo ti primjer recimo Crne Gore. Ne mozes biti neovisan. Moras u NATO. Pleses izmedju dvije vatre. Sta god odlucis, isprovocirat ces jednog od dva silnika. Neovisnost ne postoji. Jaci odredjuje pravila, namece svoju volju.

Imas dobar primjer u ratovima na BI itd. Veliki koriste moral, pravo i pravdu po potrebi, nista od toga ne postuju. To su samo politicki alati. Al' da ne idemo dalje, nije tema. Ja vidim brutalnu prirodnu selekciju, koja je samo malo bolje usminkana nego ranije.
RNG_25

#421 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

cyprus wrote:I mnogi od njih su prevaziđeni... Npr. velikodržavne ideje su prevaziđene... Uz nekoliko manjih izuzetaka, fokus velikih sila i generalno ozbiljnih država nije više teritorijalno širenje, što je slučaj bio do prije 100 i kusur godina... Uvidjelo se da države mogu štititi svoje interese i bez teritorijalne ekspanzije...
To ne mijenja činjenicu da je gomila država u vazalnom odnosu prema npr. velikim silama tipa SAD-a. No, ako nisi velika sila, ali si jači od susjeda, i imaš ratoborniji "duh", onda ti preostaje:
Teritorijalna ekspanzija. Srbi su to pokušali i srbi su u tome uspjeli. BiH je teritorijalno, u najboljem slučaju, postala okupirana teritorija, priznala poraz prije par decenija, te danas imamo da srbi u RS imaju veću moć i veću kontrolu nego što bi npr. bošnjaci u teoriji trebali imati s obzirom da su nominalno "državljani BiH kao i srbi".
RNG_25

#422 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

muha_sa wrote:sreca vaša pa su na ovoj strani nesposobni uhljupi od kojih vas glava nece zaboljet inace bi vaših praunuka unuci ispaštali UZP stvaranja genocidne tvorevine.
Da su sposobni kao što nisu vi bi se o jadu zabavili i ne bi odlikovanje osudjenim ratnim zlocincima dodjeljivali nit bi vam oni i slicni uzori bili vec bi ih proklinjali što morate isplacivat što su u vaše ime popljackali, popalili, protjerali, silovali, ubili, zaklali.........................

mirno spavajte i uživajte u genocidnoj u cijim su temeljima preko 400 grobnica dojucerašnjih komšija
Šta bi bilo kad bi bilo nije teorija, već samo puka želja.

Nije ni amerikance posebno briga što su dio indijanaca istrijebili, a ostatak sveli na nebitan i nemoćan faktor. Bitno je da došljaci u Americi sada imaju potpunu moć u svemu. A onda kažu "ma to je prevaziđeno". Naravno da je prevaziđeno, heh, kada više nema onih prema kojima su te metode potrebne.

Ko zna, možda će jednog dana i na balkanu te metode biti "prevaziđene"... kada više ne bude onih prema kojima se iste mogu primijeniti.

A to sve će trajati do momenta kolapsa i propasti civilizacije u Evropi, što će se desiti jednog dana sigurno. Za koju godinu ili deceniju ili stoljeće - svejedno je, jer historija ne završava sa 21. stoljećem. Tada, tj. kada civilizacija propadne, opet će biti u modi barbarizam.
daddy-kool

#423 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by daddy-kool »

A što vas čovjek zatrola.

I još ko fol zabrinut za Bošnjake. :-)
hizo ramidovic

#424 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

RNG_25 wrote: Heh, "sud u Hagu", kao da je isti arbitar istine. Uostalom, kao što rekoh, nije svakog ni briga šta neki sud kaže, čak i ako je upravu.

Ostatak tvog posta svakako nema veze sa onim šta je rečeno od strane mene.
bravo, tzv. sud u hagu, kao leglo islamsko-dzihadske zavere protiv vascelog srpskog naroda nije merodavan i sudi samo srbima kao da su srbi napravili najvise zlocina.
taj tzv. sud trebao bi se ugledati na srpske sudove kad je u pitanju posteno i pravedno sudjenje.
RNG_25

#425 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

daddy-kool wrote:A što vas čovjek zatrola.

I još ko fol zabrinut za Bošnjake. :-)
To što neko trola, ako i kada trola, ni na koji način ne utiče na istinitost iznešenih tvrdnji. "Običnim ljudima", doduše, je draži konformizam i isprazna nada, pa se snebivaju kada im istina bude ovako abrazivno predstavljena i bez pardona bačena u facu.
Post Reply