Čudaci na sarajevskim ulicama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

astrid

#376 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by astrid »

Koliko sam informisana..Bobo je umro 2010. u staračkom domu.
Hadzi Lojo

#377 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Hadzi Lojo »

Bas mi ga nesto zao, nek mu je laka zemlja.
Hadzi Lojo

#378 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Hadzi Lojo »

Sjecam se, slusao sam jednom njegov razgovor sa nekom zenom.

terra_incognita wrote:
Hadzi Lojo wrote:Njega ne znam, ali se sjecam onog velikog momka ciji je otac bio cuveni doktor (bila njegova bista tamo) u Bolnici Kosevo, na zalost sin mu je obolio u djetinjstvu (navodno od upale mozga) , onako bio uredan decko ogromnih dimenzija i obicno kod Higijenskog je sacekivao mlade dame i predstavlajo se kao neki uvazeni gospodin jako uljudnim rjecnikom. Na prvi oment je izgledao noramalan i mnogi koji ga nisu znali upustali su se u diskusiju sve dotle dok on nije poceo da lupa. Meni ga je bilo zao, pogotovo kad ga mangupi uzmu na trehu da ga zajebaju.
Znao sve o svakoj familiji, samo kazes kako se prezivas i dobijes porodicno stablo za tren oka.
sary

#379 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by sary »

Vidjam u zadnje vrijeme po gradu, plavu djevojku, hoda sva unezvjerena, rascupana.
Prije je bila sasvim ok.lijepa cura, mislim da se bavila manekenstvom?
zna li neko sta joj bi ?
Last edited by sary on 09/03/2012 11:28, edited 1 time in total.
mikogoago

#380 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by mikogoago »

Vidim cesto se ponavljaju pitanja o Pinji da li je ziv.Pinjo je umro oko 2008. g. ako se dobro sjecam moze biti koja godina prije i to mi je rekao njegov brat DJale kada smo se sreli te 2008.g.
Tema je simpa,ali sto rece vec neko ranije.Upravo zbog tih dragih cudaka nemojte navoditi sve njihove intimne podatke, oni isto imaju familije i ako su vam zaista dragi bar ih postujte na taj nacin pa ne iznosite privatne podatke.
hurmasica

#381 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by hurmasica »

a dze sam ja*??? mene niko nije postavio na ovu teme ehhheee
zateznistub

#382 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by zateznistub »

sary wrote:Vidjam u zadnje vrijeme po gradu, plavu djevojku, hoda sva unezvjerena, rascupana.
zna li neko sta joj bi ?
Da nije @rascupana sa ovog foruma? :D

Salim se, naravno.

neke godine a prije rata sam naletio na trojicu koja su maltretirala jednog momka koji nazalost nije bio sav svoj, pitao ih zasto rade to sto rade i nakon krace prepirke pobijemo se. znam da sam dobio strasne batine ali sam jednom zasigurno slomio nos.
Chisum

#383 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Chisum »

muha_sa wrote:
Obuca9 wrote:
Image
ovo je Sejo sa Vratnika a Horo je drugi lik.
Haha.... eki Seje... :lol:

Najjaci je kad se zalaufa oko Sebilja, pa odjednom prikoci, k'o pod rucnom, pa se propne i iz one svoje zelene pernate jakne izbaci glavu, k'o kornjaca.

Ima onih majmuna, natovare mu se na kosti, jadniku, pa mu ne daju oka otvorit... Prije je raji prijetio Dinom Bijelim... :lol:
Dide

#384 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Dide »

:lol: :lol: :lol: Sejo je ziva legenda

hurmasica

#385 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by hurmasica »

sary wrote:Vidjam u zadnje vrijeme po gradu, plavu djevojku, hoda sva unezvjerena, rascupana.
zna li neko sta joj bi ?
vidjam je i ja cesto. isto tako sam cula pricu da je nekada bila manekenka. ono sto je cudno je to da veoma mladoliko izgleda a ima preko 40 godina. mislim da je jedno vrijeme bila i voditeljica na nekom od nasih kanala, ali nikako nije uspijela da ostvari karijeru, pa je zbog toga skrenula.
jedno je bila neka revija u ferhadiji, prije par godina, i ona je uletjela medju manekenke i pocela da hoda. obezjbjedjenje ju je odvuklo u strano. bas mi je zao
ice2cube

#386 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by ice2cube »

Koje ste vi mahaluse :-) :D
vinnie_jones

#387 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by vinnie_jones »

Vanja Žujo: Pozdrav naročitim Sarajlijama
Ima ljudi koji nisu od ovoga svijeta… Nonšalantno ih svrstavamo među čudake, „lere“, „oriđinale“, „jurodive“*… Njih nisu ni dotaknule racionalnost i svakidašnja suha pragmatičnost… Oni govore jezikom posebnog poetskog naboja, koji nama, „standardnim, redovnim, urednim“ ljudima, uglavnom nije razumljiv… Ako čudnovati steknu glas kao umjetnici, onda sve ono što ih je izdvajalo i žigosalo u malograđanskim naklapanjima, postane zanimljivo, šarmantno, čarobno… Mi, standardni, redovni, uredni, razmjenjujemo ovih dana prekomjerne želje („Sve najbolje“, „puno sreće“,“puno zdravlja“, „veselja“, „para“)… činimo to jednim klikom. Nesrazmjer između naše moći i ogromnosti onoga što, navodno, želimo drugima, zapravo nas demaskira. Želimo drugima ono, na šta nemamo nikakvog uticaja, a to nas baš ništa i ne košta, sem sitniša koji ubere telekomunikacijska kompanija. Ne govorim ja o iskrenosti, o namjerama… Govorim o stanju fakata.

Ljudi iz prve rečenice, služe nam za povremenu zabavu, upotpunjavanje kolorita sredine, kao povod za viceve, anegdote, a počesto i za grube šale. Njima niko ništa ne čestita, niti im upućuje želje… O njih smo se nebrojeno puta ogriješili…(Ne mislim svako od nas pojedinačno, nego u ružnom zbiru.).

Stoga mislim danas na desetine ovih naročitih Sarajlija, bez kojih bi naš grad izgubio važan okus i miris, jednu bitnu nijansu svog spektra, te blagotvorni zvuk… Bez njih bi Sarajevo odavno potonulo u bljutavu, gluhonijemu dosadu… Ne usuđujem se razmetati krupnim i sjajnim željama… Ja, uz smjenu dviju godina, pozdravljam te nekadašnje, sadašnje i buduće sugrađane…

Toliko mogu…

Prilika je da pozdravim i Dovlanetovce, također bez golemih želja, ali sa iskrenim osjećanjem prijateljstva i čvrstim uvjerenjem, da to društvo u našem vremenu predstavlja, u mnogom pogledu, istinsku sarajevsku reprezentaciju.

Evo nekoliko portreta, koje valja pogledati čista srca.

U „lirskoj dikusiji sa Dušanovim zakonikom“, Desanka Maksimović se i estetski i moralno superiorno zalaže za naročite, za bezazlene.

Тражим помиловање

за безазлене,

за њине зачуђености недогледне,

за људе вечно малолетне,

за утописте,

за преко воде преведене жедне,

за преко блага преведене чисте,

за онога што снове ваздан дене,

за тихе, за сетне,

за оне сасвим друкчије од мене

и за оне са мном истоветне.

За неспретне и неуке,

за оне који се спотичу преко прага,

који чашу испуштају из руке,

за оне што увек у прикрајак стану,

које свака мала ствар раздрага,

с којим се сваки радосно сретне,

за оне који иду замишљени

као да носе капљицу на длану,

за оне који нису слични мени

и за оне са мном истоветне.

*/što je u engleskom, možda, codger ili u njemačkom Eigenbrötler, a u sarajevskom govoru osmanskog razdoblja tevećelija…/
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
julisiz es grant

#388 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by julisiz es grant »

Na slici 3: Elton John baba :D
dezurni_ucenik

#389 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by dezurni_ucenik »

ima onaj sa naocalama ,procelav,stalno hoda sam po gradu.Kad sam krenuo studirati Pravo,on je skoro svaki dan bio tamo,trazio cigare od ljudi.Pitao mene jednom,ja mu dam dvije(hajd vidim nije da nije on u redu,sevapa da zaradim :) ).Zapali on jednu ,povuce dva tri dima ,i baci je.Tako i drugu ,zapali,povuce par dimova i baci i nju.I ode.Ja kontam,jesam i glup vala. :D
MajcinaDusica

#390 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by MajcinaDusica »

Slobodan se jako vrijeđao kad ga zovu Slobo ili Bobo i insistirao da se zove Slobodan (i zvao miliciju kad ga zovnu Slobo), pa vas molim da ga i ovdje zovete punim imenom.

Bile su dvije sestre, jedna je umrla poodavno, mislim da je druga još živa (do neki dan je bila), stanovale su na dnu stepenica pored Muzičke i hranile sve ulične životinje, najviše golubove što se jasno vidi po fasadi oko prozora. Jako ekscentrično obučene. Ova koja je živa ima svije sijede pletenice i kapu i kaput (u svako doba godine) i nosi cekere pune valjda nečeg što joj na pijaci i u tržnici daju za mace i cuke i golubove. Uvijek su ispred Pikadilija sjedili besposleni gelipteri s pivom iz granapa i dobacivali za njima, a meni je uvijek dolazilo da se posvađam i branim ih.

Uvijek je Sarajevo (valjda kao i drugi gradovi) imalo te svoje likove, ali je nažalost uvijek imalo i jadove koji su na njima pokazivali svoju moć. I one još gore što se s njima kobajagi druže, a zapravo im samo služe za ismijavanje.
tagomago

#391 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tagomago »

Obuca9 wrote:
GOLFER wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Je li Nurija još živ?
Image
vidio sam ga prije 2-3 mjeseca pije pivu kod 2 gimnazije na zidicu :D
Nurija je gore već godinama redovan :)
ah ti bokca, vidi nurije u najboljšem izdanju :mrgreen:
ako ništa, uvijek ima otvarač za flašu i uljudno otvara radlere ljeti, kad ugrije :mrgreen:

kad smo kod ovih ulica, gdje je stanko, ili kako se već zove, mota(o) se oko hadži-idrizove i više, poeta :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#392 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by KatarinaKosaca »

MajcinaDusica wrote:Bile su dvije sestre, jedna je umrla poodavno, mislim da je druga još živa (do neki dan je bila), stanovale su na dnu stepenica pored Muzičke i hranile sve ulične životinje, najviše golubove što se jasno vidi po fasadi oko prozora. Jako ekscentrično obučene. Ova koja je živa ima svije sijede pletenice i kapu i kaput (u svako doba godine) i nosi cekere pune valjda nečeg što joj na pijaci i u tržnici daju za mace i cuke i golubove. Uvijek su ispred Pikadilija sjedili besposleni gelipteri s pivom iz granapa i dobacivali za njima, a meni je uvijek dolazilo da se posvađam i branim ih.
Imale su oca nekad i jednako tako su hodali troje. Mislim da je umrla i ta o kojoj govoriš, bar po prozorima, a možda je još i živa ali je ne vidim...Spominjani su na ovoj temi već.
kokuz_sa

#393 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by kokuz_sa »

jel ko postavljao ovdje Tvorovo "zatvorsko" pismo :D
muha_sa

#394 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by muha_sa »

exCVILA

#395 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by exCVILA »

Starac_Foco wrote:Taj sto prodaje olovke i upaljace je mislim Sika ili Siki, tako nesto.
Ko se sjeca Boze zeca i njegove male Coca - Cole u staklenoj boci?

Bozo legenda sta si u horoskopu kaze rudar a zeni se u subotu.
Tu je i Namik
a kada su se oni jednom htjeli potuci to je bilo nestvarno
Zatamnjena stakla

#396 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Zatamnjena stakla »

Obuca9 wrote:
GOLFER wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Je li Nurija još živ?
Image
vidio sam ga prije 2-3 mjeseca pije pivu kod 2 gimnazije na zidicu :D
Nurija je gore već godinama redovan :)
ah ti bokca, vidi nurije u najboljšem izdanju :mrgreen:
ako ništa, uvijek ima otvarač za flašu i uljudno otvara radlere ljeti, kad ugrije :mrgreen:

kad smo kod ovih ulica, gdje je stanko, ili kako se već zove, mota(o) se oko hadži-idrizove i više, poeta :mrgreen:[/quote]

Ne skida se sa zida jarane :lol:
GaRGa

#397 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by GaRGa »

Hadzi Lojo wrote:Jebote, pa zar je to Ganiceva vila, nisam znao za to. Pa njega ce sikluk stici kad tad.
Pa jel Bobo ziv jos?

Zbog kuce je i smjesten u ludnicu....
Ductus Holedocus

#398 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Ductus Holedocus »

zna li neko ko su ovi
[img][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/5023/qdl8.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
pakshu

#399 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by pakshu »

Ductus Holedocus wrote:zna li neko ko su ovi