Čudaci na sarajevskim ulicama
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#326 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Kad smo kod cudaka, koji je vrag sa ovolikim motoristima ovo ljeto i to onih nabrijani sto bez razloga naprdjavaju masine dok prolaze kroz guzvu da ti poslije toga zuji u usima jos 15 minuta. Ostavim Sarajevo na samo 4 mjeseca i vec kupite 100 tih prdavaca da mi ih imbecili deru pod prozorom
. Nije ih bilo toliko prije.
-
Kristijana
#327 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ovaj Tvor može proći pod ''čudno'', ''čudak'', jer izvodi budalaštine i ležao je na sred raskrsnice. Može biti i umjetnik - instalacija Go naked in public je česta instalacija i viđamo je i kod svjetski priznatih umjetnika. Umjetnost je kad znači nešto, poručuje nešto. Kad se čovjek samo izvrne da dremne, bez nekog posebnog značenja, tad je to čudaštvo. 
- ranger
#328 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
ne znam dal je bilo vec, ali pitam jel neko zna ko je onaj momak sto se voza tramvajem, redovno stoji pored sofera, a ako ne onda je na stanici, sjedi na onoj klupi i vrti glavom po staklu...
Nadam se da sam dobro objasnio... godinama ga vidjam i izgleda mi ko poremecen...
Nadam se da sam dobro objasnio... godinama ga vidjam i izgleda mi ko poremecen...
- Armadilo
#329 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Da, on je malo poremecen. ZAdnji sam ga put vidio prije mjesec dana. Ja stojao na zadnjem dijelu tramvaja kad on ulazi na Ch. Vili i sjeda na zadnju stolicu. Tada je podigao staru tramvajsku kartu sa poda i skinuo magnetnu traku sa nje i pojeo je.. Ostatak karte je iskomadao na dijelove i i bacio. I was like " WTF "ranger wrote:ne znam dal je bilo vec, ali pitam jel neko zna ko je onaj momak sto se voza tramvajem, redovno stoji pored sofera, a ako ne onda je na stanici, sjedi na onoj klupi i vrti glavom po staklu...
- BHF_Manijak
#330 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Al' najjaca mi je scena bila kad mu ne htjede jedan tramvaj stati da udje!
Kod RTV-a na semaforu stoji trmvaj i on konto uci(valjda ostali vozaci ga pustaju tako jer ga znaju, pretpostavljam!), medjutim tramvaj krenu a ovaj ono u fazonu stani, stani, vozac ni habera samo produzi, ja kad tramvaj spuca nogom, oplako sam!

-
Mr Hiccup
#331 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

zna li neko kako se ovaj covjek zove? uvijek povucen, sutljiv i vazda nesto zapisuje. nerijetko od prolaznika trazi cigaru. najcesce ga se moze vidjeti ispred trznice.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#332 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Tražio mi skoro cigaru baš u kafiću kod pijace. Ne znam kako se zove, ali nije iz te mahale 100%.Mr Hiccup wrote:zna li neko kako se ovaj covjek zove? uvijek povucen, sutljiv i vazda nesto zapisuje. nerijetko od prolaznika trazi cigaru. najcesce ga se moze vidjeti ispred trznice.
-
Hadzi Lojo
#333 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Sta je vama cudno, covjek sjedi, nikoga ne dira. Zar se nekad ne zapitate koliko je ljudi u ratu izgubilo svoje najmilije i pitaj Boga sta su prezivjeli.
Ja se sjecam jedne zene koja je dolazila pred rat svako jutro na stanicu kod TV i govorila (mislim da je bila iz Svrakinog sela): hajte ljudi svi u svoje zemlje odakle ste dosli, ovdje je sve puno inace bice rata, bice rata.
Vidjao sam je jedno dvije godine skoro svako jutro, kasnije je nestala!
Ja se sjecam jedne zene koja je dolazila pred rat svako jutro na stanicu kod TV i govorila (mislim da je bila iz Svrakinog sela): hajte ljudi svi u svoje zemlje odakle ste dosli, ovdje je sve puno inace bice rata, bice rata.
Vidjao sam je jedno dvije godine skoro svako jutro, kasnije je nestala!
-
Hadzi Lojo
#334 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.
- žulijan asanž
#335 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Mr Hiccup wrote:
zna li neko kako se ovaj covjek zove? uvijek povucen, sutljiv i vazda nesto zapisuje. nerijetko od prolaznika trazi cigaru. najcesce ga se moze vidjeti ispred trznice.
ne znam kako se zove, ali ga znam jako dobro. ovaj proganja parove i pise poeziju kad ih gleda kako se fataju
- žulijan asanž
#336 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Hadzi Lojo wrote:Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.
cekaj malo, Horo je onaj s bradicom, sijedi, pogrbljeni lik. malo udaren u glavu. svi ga vole na carsiji i daju mu da jede i pije i cigare... a on zajebava drotove, pekare, mesare, sve žive... jel to taj?? i ko je on uopste??
- chuchumbamayumbe
#337 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Vidim Tvora jučer kod "Borsalina".
Priča sa nekim likom, onako, malo glasnije, ali normala priča. Sredio se Tvor, odijelo, čini mi se i kravata, nosi nekakvu torbicu, ko da nešto radi, raznosi, ko će mu ga znati.
Uglavnom, kao da je malo došao sebi.
Mada, čisto sumnjam, prosto ne vjerujem...
Priča sa nekim likom, onako, malo glasnije, ali normala priča. Sredio se Tvor, odijelo, čini mi se i kravata, nosi nekakvu torbicu, ko da nešto radi, raznosi, ko će mu ga znati.
-
r_faruk
#338 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
skoro sam ga vidio na pijaci, uzeo pivu ispred prodavnice i nesto mumlja. bio u crnom koznom mantilu. inace ga nesto ne vidjam cesto..........chuchumbamayumbe wrote:Vidim Tvora jučer kod "Borsalina".
- Cholina_Lokica
#339 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Polomio bio obje noge koliko skontah iz prica pa je oslabio sa hodanjemr_faruk wrote:skoro sam ga vidio na pijaci, uzeo pivu ispred prodavnice i nesto mumlja. bio u crnom koznom mantilu. inace ga nesto ne vidjam cesto..........chuchumbamayumbe wrote:Vidim Tvora jučer kod "Borsalina".
- arapinho1
#340 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Zovu ga Gazija i stanuje u Kamenici (ako znas gdje je toMr Hiccup wrote:
-
FreakyStyley
#341 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
...
Last edited by FreakyStyley on 05/05/2020 01:05, edited 1 time in total.
- Gringer
#342 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ne gadja kod ekonomske, nego u dvoristu trece gimnazije.. mala ispravka 
- muha_sa
#343 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Horo s fesom na glavi hoda čaršijom više od 40 godinažulijan asanž wrote:Hadzi Lojo wrote:Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.
cekaj malo, Horo je onaj s bradicom, sijedi, pogrbljeni lik. malo udaren u glavu. svi ga vole na carsiji i daju mu da jede i pije i cigare... a on zajebava drotove, pekare, mesare, sve žive... jel to taj?? i ko je on uopste??
- Bullet Tooth Tony
#344 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
A znas li gdje krije pare ?Horo s fesom na glavi hoda čaršijom više od 40 godina svi ga privatnici paze a kad mu dadnu koju paru on im se nasmije i zahvali rijecima--Evo vam ramena--ko eto on ce ih nosit kad im bude dženaza mnogi su preselili a on još tu ne znam jel ima sijedu bradicu al kako ga znam znam da mu je fes na glavi.
- muha_sa
#345 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Bullet Tooth Tony wrote:A znas li gdje krije pare ?Horo s fesom na glavi hoda čaršijom više od 40 godina svi ga privatnici paze a kad mu dadnu koju paru on im se nasmije i zahvali rijecima--Evo vam ramena--ko eto on ce ih nosit kad im bude dženaza mnogi su preselili a on još tu ne znam jel ima sijedu bradicu al kako ga znam znam da mu je fes na glavi.
joooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjj
- Bullet Tooth Tony
#346 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
joj dodje na teraviju gore u carsijsku a kako spusti glavu , spade fes , odose pare .... a mi svi daj daj iz zezancije a on sve pokupi za 4 sekunde i hop pd fes ... kako stane i kako ga ne zulja haj mu ga znaj
- Filter
#347 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
arapinho1 wrote:Zovu ga Gazija i stanuje u Kamenici (ako znas gdje je toMr Hiccup wrote:
zna li neko kako se ovaj covjek zove? uvijek povucen, sutljiv i vazda nesto zapisuje. nerijetko od prolaznika trazi cigaru. najcesce ga se moze vidjeti ispred trznice.)Mislim da ima sizofreniju
kako mene podsjeca na momka sto je prije rata radio u raguzi za sankom... Dino se zove, mensecini
- mirzazmaj
#348 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Koliko znam, zove se fahro.
- PapakizSarajeva
#349 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Oj jeb'o te ... Pa ti si izgleda izvorni Hadzi Lojo kad se sjecas Ismeta Nale ...Hadzi Lojo wrote:Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.
Ne ljuti se, i ja ga se sjecam ... Izgleda da smo iz iste mahale, ili bar komsiluk ...
- muha_sa
#350 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
sjecatel se karananePapakizSarajeva wrote:Oj jeb'o te ... Pa ti si izgleda izvorni Hadzi Lojo kad se sjecas Ismeta Nale ...Hadzi Lojo wrote:Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.![]()
![]()
![]()
Ne ljuti se, i ja ga se sjecam ... Izgleda da smo iz iste mahale, ili bar komsiluk ...