Čudaci na sarajevskim ulicama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#326 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Dado dijasporitus »

Kad smo kod cudaka, koji je vrag sa ovolikim motoristima ovo ljeto i to onih nabrijani sto bez razloga naprdjavaju masine dok prolaze kroz guzvu da ti poslije toga zuji u usima jos 15 minuta. Ostavim Sarajevo na samo 4 mjeseca i vec kupite 100 tih prdavaca da mi ih imbecili deru pod prozorom :x . Nije ih bilo toliko prije.
Kristijana

#327 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Kristijana »

Ovaj Tvor može proći pod ''čudno'', ''čudak'', jer izvodi budalaštine i ležao je na sred raskrsnice. Može biti i umjetnik - instalacija Go naked in public je česta instalacija i viđamo je i kod svjetski priznatih umjetnika. Umjetnost je kad znači nešto, poručuje nešto. Kad se čovjek samo izvrne da dremne, bez nekog posebnog značenja, tad je to čudaštvo. :D
ranger

#328 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by ranger »

ne znam dal je bilo vec, ali pitam jel neko zna ko je onaj momak sto se voza tramvajem, redovno stoji pored sofera, a ako ne onda je na stanici, sjedi na onoj klupi i vrti glavom po staklu...
Nadam se da sam dobro objasnio... godinama ga vidjam i izgleda mi ko poremecen...
Armadilo

#329 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Armadilo »

ranger wrote:ne znam dal je bilo vec, ali pitam jel neko zna ko je onaj momak sto se voza tramvajem, redovno stoji pored sofera, a ako ne onda je na stanici, sjedi na onoj klupi i vrti glavom po staklu...
Nadam se da sam dobro objasnio... godinama ga vidjam i izgleda mi ko poremecen...
Da, on je malo poremecen. ZAdnji sam ga put vidio prije mjesec dana. Ja stojao na zadnjem dijelu tramvaja kad on ulazi na Ch. Vili i sjeda na zadnju stolicu. Tada je podigao staru tramvajsku kartu sa poda i skinuo magnetnu traku sa nje i pojeo je.. Ostatak karte je iskomadao na dijelove i i bacio. I was like " WTF " :D
BHF_Manijak

#330 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by BHF_Manijak »

Al' najjaca mi je scena bila kad mu ne htjede jedan tramvaj stati da udje! :lol: :lol: :mrgreen: Kod RTV-a na semaforu stoji trmvaj i on konto uci(valjda ostali vozaci ga pustaju tako jer ga znaju, pretpostavljam!), medjutim tramvaj krenu a ovaj ono u fazonu stani, stani, vozac ni habera samo produzi, ja kad tramvaj spuca nogom, oplako sam! :lol: :mrgreen:
Mr Hiccup

#331 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Mr Hiccup »

Image

zna li neko kako se ovaj covjek zove? uvijek povucen, sutljiv i vazda nesto zapisuje. nerijetko od prolaznika trazi cigaru. najcesce ga se moze vidjeti ispred trznice.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#332 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by KatarinaKosaca »

Mr Hiccup wrote:zna li neko kako se ovaj covjek zove? uvijek povucen, sutljiv i vazda nesto zapisuje. nerijetko od prolaznika trazi cigaru. najcesce ga se moze vidjeti ispred trznice.
Tražio mi skoro cigaru baš u kafiću kod pijace. Ne znam kako se zove, ali nije iz te mahale 100%.
Hadzi Lojo

#333 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Hadzi Lojo »

Sta je vama cudno, covjek sjedi, nikoga ne dira. Zar se nekad ne zapitate koliko je ljudi u ratu izgubilo svoje najmilije i pitaj Boga sta su prezivjeli.
Ja se sjecam jedne zene koja je dolazila pred rat svako jutro na stanicu kod TV i govorila (mislim da je bila iz Svrakinog sela): hajte ljudi svi u svoje zemlje odakle ste dosli, ovdje je sve puno inace bice rata, bice rata.
Vidjao sam je jedno dvije godine skoro svako jutro, kasnije je nestala!
Hadzi Lojo

#334 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Hadzi Lojo »

Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.
žulijan asanž

#335 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by žulijan asanž »

Mr Hiccup wrote:Image

zna li neko kako se ovaj covjek zove? uvijek povucen, sutljiv i vazda nesto zapisuje. nerijetko od prolaznika trazi cigaru. najcesce ga se moze vidjeti ispred trznice.

ne znam kako se zove, ali ga znam jako dobro. ovaj proganja parove i pise poeziju kad ih gleda kako se fataju :D
žulijan asanž

#336 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by žulijan asanž »

Hadzi Lojo wrote:Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.

cekaj malo, Horo je onaj s bradicom, sijedi, pogrbljeni lik. malo udaren u glavu. svi ga vole na carsiji i daju mu da jede i pije i cigare... a on zajebava drotove, pekare, mesare, sve žive... jel to taj?? i ko je on uopste??
chuchumbamayumbe

#337 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by chuchumbamayumbe »

Vidim Tvora jučer kod "Borsalina".
Priča sa nekim likom, onako, malo glasnije, ali normala priča. Sredio se Tvor, odijelo, čini mi se i kravata, nosi nekakvu torbicu, ko da nešto radi, raznosi, ko će mu ga znati.
Uglavnom, kao da je malo došao sebi.
Mada, čisto sumnjam, prosto ne vjerujem... :-)
r_faruk

#338 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by r_faruk »

chuchumbamayumbe wrote:Vidim Tvora jučer kod "Borsalina".
Priča sa nekim likom, onako, malo glasnije, ali normala priča. Sredio se Tvor, odijelo, čini mi se i kravata, nosi nekakvu torbicu, ko da nešto radi, raznosi, ko će mu ga znati.
skoro sam ga vidio na pijaci, uzeo pivu ispred prodavnice i nesto mumlja. bio u crnom koznom mantilu. inace ga nesto ne vidjam cesto..........
Cholina_Lokica

#339 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Cholina_Lokica »

r_faruk wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Vidim Tvora jučer kod "Borsalina".
skoro sam ga vidio na pijaci, uzeo pivu ispred prodavnice i nesto mumlja. bio u crnom koznom mantilu. inace ga nesto ne vidjam cesto..........
Polomio bio obje noge koliko skontah iz prica pa je oslabio sa hodanjem
arapinho1

#340 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by arapinho1 »

Zovu ga Gazija i stanuje u Kamenici (ako znas gdje je to :D )Mislim da ima sizofreniju :(
FreakyStyley

#341 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by FreakyStyley »

...
Last edited by FreakyStyley on 05/05/2020 01:05, edited 1 time in total.
Gringer

#342 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Gringer »

Ne gadja kod ekonomske, nego u dvoristu trece gimnazije.. mala ispravka :D
muha_sa

#343 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by muha_sa »

žulijan asanž wrote:
Hadzi Lojo wrote:Ja se sjecam starog sa fesom zvani Ismet Nalo. On je popisivao mrtve sa smrtovnica u svoje debele knjige i imao je bolju evidnciiju umrlih nego sve opcine u Sarajevu. poslije zapisivanja isao je na dzenazu a takodje odlazio na zalost da izjavi saucesce familiji. Za Horu znate sa Carsije.

cekaj malo, Horo je onaj s bradicom, sijedi, pogrbljeni lik. malo udaren u glavu. svi ga vole na carsiji i daju mu da jede i pije i cigare... a on zajebava drotove, pekare, mesare, sve žive... jel to taj?? i ko je on uopste??
Horo s fesom na glavi hoda čaršijom više od 40 godina :) svi ga privatnici paze :) a kad mu dadnu koju paru on im se nasmije i zahvali rijecima--Evo vam ramena--ko eto on ce ih nosit kad im bude dženaza :lol: mnogi su preselili a on još tu :D ne znam jel ima sijedu bradicu al kako ga znam znam da mu je fes na glavi.
Bullet Tooth Tony

#344 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Bullet Tooth Tony »

Horo s fesom na glavi hoda čaršijom više od 40 godina svi ga privatnici paze a kad mu dadnu koju paru on im se nasmije i zahvali rijecima--Evo vam ramena--ko eto on ce ih nosit kad im bude dženaza mnogi su preselili a on još tu ne znam jel ima sijedu bradicu al kako ga znam znam da mu je fes na glavi.
A znas li gdje krije pare ? :D
muha_sa

#345 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by muha_sa »

Bullet Tooth Tony wrote:
Horo s fesom na glavi hoda čaršijom više od 40 godina svi ga privatnici paze a kad mu dadnu koju paru on im se nasmije i zahvali rijecima--Evo vam ramena--ko eto on ce ih nosit kad im bude dženaza mnogi su preselili a on još tu ne znam jel ima sijedu bradicu al kako ga znam znam da mu je fes na glavi.
A znas li gdje krije pare ? :D
:lol:

joooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjj :-) pomješo sam Horu i Husu :-) ovo što napisah je prica o Husi a Horo je drugi :-) s Alfakovca je--odavno ga vidio nisam a znam ko je.
Bullet Tooth Tony

#346 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Bullet Tooth Tony »

;-) :D

joj dodje na teraviju gore u carsijsku a kako spusti glavu , spade fes , odose pare .... a mi svi daj daj iz zezancije a on sve pokupi za 4 sekunde i hop pd fes ... kako stane i kako ga ne zulja haj mu ga znaj :D
Filter

#347 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Filter »

arapinho1 wrote:

Zovu ga Gazija i stanuje u Kamenici (ako znas gdje je to :D )Mislim da ima sizofreniju :(

kako mene podsjeca na momka sto je prije rata radio u raguzi za sankom... Dino se zove, mensecini
mirzazmaj

#348 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by mirzazmaj »

Koliko znam, zove se fahro.
PapakizSarajeva

#349 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by PapakizSarajeva »

Oj jeb'o te ... Pa ti si izgleda izvorni Hadzi Lojo kad se sjecas Ismeta Nale ... :lol: :lol: :lol:

Ne ljuti se, i ja ga se sjecam ... Izgleda da smo iz iste mahale, ili bar komsiluk ...
muha_sa

#350 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by muha_sa »

PapakizSarajeva wrote:
Oj jeb'o te ... Pa ti si izgleda izvorni Hadzi Lojo kad se sjecas Ismeta Nale ... :lol: :lol: :lol:

Ne ljuti se, i ja ga se sjecam ... Izgleda da smo iz iste mahale, ili bar komsiluk ...
sjecatel se karanane :? :lol: ne ovog našeg forumaša vec pravog--s čaršije :lol:
Post Reply