Idemo u Braziiiil,idemo u Braziiiill,idemo u Braziiillll
CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
- O'zone
- Globalni moderator
#51 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
Ma koga boli k....!!!!!

-
zavrzlama
#52 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
ne bi rekao...srbija je izgubila Kosovo zbog BIH i Hrvatske...sutra gubi kontrolu nad vojvodinom opet zbog BIH...Basvod wrote:Moguce al Srbi i Hrvati su u opustenijoj poziciji.zavrzlama wrote: rahat patnja se lakse podnosi u drzavi koju volis ,nego u drzavi koju mrzis![]()
zna se gdje vodi,malo Novi Sad,malo Begis,skandinavija i poreko bare..
U dzepu drzavljanstvo Srbije i Hrvatske, tj. Evropske unije. I da propadnu u BiH, Srbija i Hrvatska preko rijeke a Bosnjacima valja i nakon Srba i Hrvata ziviti u BiH. Sta ce iza njih ostati veliko je pitanje... a opet ces ih gledati preko rijeke. Nece otici na Mars.
Rahat patnja unistava BiH. Srbiju i Hrvatsku ne.
Jako su opusteni...zive u drzavi koju mrze...
- muha_sa
#53 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
kud ovo procitahBasvod wrote:Moguce al Srbi i Hrvati su u opustenijoj poziciji.zavrzlama wrote: rahat patnja se lakse podnosi u drzavi koju volis ,nego u drzavi koju mrzis![]()
zna se gdje vodi,malo Novi Sad,malo Begis,skandinavija i poreko bare..
U dzepu drzavljanstvo Srbije i Hrvatske, tj. Evropske unije. I da propadnu u BiH, Srbija i Hrvatska preko rijeke a Bosnjacima valja i nakon Srba i Hrvata ziviti u BiH. Sta ce iza njih ostati veliko je pitanje... a opet ces ih gledati preko rijeke. Nece otici na Mars.
Rahat patnja unistava BiH. Srbiju i Hrvatsku ne.
- Havatar
#54 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
Jos jedna tema u kojoj se stvarnost prikazuje gora nego sto jeste da bi medju stanovnistvom Bosne zavladala apatija i da bi poceli da imaju kompleks nize vrijednosti kako bi lakse moglo njima da se manipulise i od strane susjeda i komsija i od strane medjunarodne zajednice 
- Danguba
#55 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
Srpsko moze biti samo ono sto je u gruntu a sve drugo pripada nekome drugom.arhitekt2 wrote:
Otkuda ti uopće ideja da netko želi pripojiti dio BiH susjednoj ili komšijskoj državi? Možda želi stvoriti samo svoju državu na dijelu teritorije BiH. Nije ovo samo bošnjačka država, nije ti babo cijelu državu ostavio. Možda Srbi misle ovako, ono što je moje moje je a tebi džaba tvoje.Isto misle Hrvati i Bošnjaci.
Meni se čini da je ovo puno realnija slika a da su priče o pripajanju obični spinovi.Svi bi kontrolirali i vladali u što većem komadu BiH i svi je žele podijeliti samo se ne mogu dogovoriti o postotcima. Vremenom, nakon rahat patnje dolazi i rahatluk podjela kolača. Tako je to uvijek bilo i bit će.
-
zavrzlama
#56 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
znaci sandzak komotno moze proglasiti nezavisnu drzavu,ustvari ne moze ,nije istu stvorio na genocidu...arhitekt2 wrote:zavrzlama wrote:imaju.ali nemaju pravo dijeliti drzavu i pripajati njene dijelove drugim drzavama..posteno.Basvod wrote:Zasto, too bad?
Ljudi kao slobodna bica imaju pravo na izbor gdje ce ziviti. Ko misli da ce se bolje snaci u Srbiji neka ide u Srbiju, ili Hrvatsku ili Svedsku.
nego od svog mog posta ti nasao za shodno da se osvrnes na ono too bad....
Otkuda ti uopće ideja da netko želi pripojiti dio BiH susjednoj ili komšijskoj državi? Možda želi stvoriti samo svoju državu na dijelu teritorije BiH. Nije ovo samo bošnjačka država, nije ti babo cijelu državu ostavio. Možda Srbi misle ovako, ono što je moje moje je a tebi džaba tvoje.Isto misle Hrvati i Bošnjaci.
Meni se čini da je ovo puno realnija slika a da su priče o pripajanju obični spinovi.Svi bi kontrolirali i vladali u što većem komadu BiH i svi je žele podijeliti samo se ne mogu dogovoriti o postotcima. Vremenom, nakon rahat patnje dolazi i rahatluk podjela kolača. Tako je to uvijek bilo i bit će.
- muha_sa
#57 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
e jebi ga zavrzlama--nije to istozavrzlama wrote:
znaci sandzak komotno moze proglasiti nezavisnu drzavu,ustvari ne moze ,nije istu stvorio na genocidu...
- uglavnomja
#58 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
dakleM, bosna i, znaci, hercegovina, clanica un, je ono nesto sto ima karakteristike republike, ali se ne zove republika. U biti je federacija, sastavljena od 2 entiteta. Ali se ne zove ni federacija
.
ali zato se jedan entitet zove republika, a drugi federacija
s tim da je nejasno cega je fbih federacija
kantona na podrucju sa vecinskim bosnjacko(muslinasko)-hrvatskim stanovnistvom na dijelovima bosne i dijelovima hercegovine
ili je nako federacija 2 geografska pojma, onako nepotpuna
hebote, haj ti objasni strancu sta je bosna
i hercegovina, naravno, sta pc, a sta fbih
(jednom se osafunjah objasnjavajuci nekim francuzima da je visa strucna sprema niza od visoke
, e pa to je jos i logicno
)
a tek 3 preCednika, pa konstituivni narodi, pa jaooooooooooooooo bosanski jezik ....
kad odes vani pa pounjavas one sheme nema price, ili imas bosanski, hrv i srp, ili nemas, imas s-h-hs ili jugoslovenski
a shemu saljes elektronski, nejma pametovanja, patriotizma, preseravanja ...
fino u startu govorim 3 maternja jezika, znas kako fino izgleda na cv-u
ali zato se jedan entitet zove republika, a drugi federacija
s tim da je nejasno cega je fbih federacija
ili je nako federacija 2 geografska pojma, onako nepotpuna
hebote, haj ti objasni strancu sta je bosna
(jednom se osafunjah objasnjavajuci nekim francuzima da je visa strucna sprema niza od visoke
a tek 3 preCednika, pa konstituivni narodi, pa jaooooooooooooooo bosanski jezik ....
kad odes vani pa pounjavas one sheme nema price, ili imas bosanski, hrv i srp, ili nemas, imas s-h-hs ili jugoslovenski
a shemu saljes elektronski, nejma pametovanja, patriotizma, preseravanja ...
fino u startu govorim 3 maternja jezika, znas kako fino izgleda na cv-u
- akcid
#59 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
Apatija vlada već petnaestak godina, od prve spoznaje u nesposobnost političke elite da državu povede u privredni i društveni razvoj, od shvatanja da su pojedinci i grupice političkih stranaka postavili sebi pozicije iz kojih nemilice za sebe crpe sva bogatstva i sve resurse BiH.Havatar wrote:Jos jedna tema u kojoj se stvarnost prikazuje gora nego sto jeste da bi medju stanovnistvom Bosne zavladala apatija...
Misliš li da ovakvu državu treba prikrivati?
- uglavnomja
#60 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
96., 97., 98. je islo nabolje, mada poslije rata je sve boljeakcid wrote:Apatija vlada već petnaestak godina, od prve spoznaje u nesposobnost političke elite da državu povede u privredni i društveni razvoj, od shvatanja da su pojedinci i grupice političkih stranaka postavili sebi pozicije iz kojih nemilice za sebe crpe sva bogatstva i sve resurse BiH.Havatar wrote:Jos jedna tema u kojoj se stvarnost prikazuje gora nego sto jeste da bi medju stanovnistvom Bosne zavladala apatija...
Misliš li da ovakvu državu treba prikrivati?
a citavo vrijeme je bila KRADJA donacija, milijarde raznih valuta su dolse u bh, najvise za srebrenicu, a garant nisu isle preko vlade pc, gdje su te pare
- muha_sa
#61 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
arhitekt2 wrote:Pa u tome i jest problem što Srbi imaju najviše grunta u BiH. Jesi li siguran da si se dobro izrazio?Danguba wrote:Srpsko moze biti samo ono sto je u gruntu a sve drugo pripada nekome drugom.arhitekt2 wrote:
jest lijepo kad dan ovako s
- Danguba
#62 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
Tako je i Karadzic tumacio karte. Tri kuce na planini i planina se farba u srpsku teritoriju(gruntovno mislim)arhitekt2 wrote:Pa u tome i jest problem što Srbi imaju najviše grunta u BiH. Jesi li siguran da si se dobro izrazio?Danguba wrote:Srpsko moze biti samo ono sto je u gruntu a sve drugo pripada nekome drugom.arhitekt2 wrote:
- Tessaract
#63 Re: CRNA RUPA EVROPE ZVANA BOSNA I HERCEGOVINA
[quote="uglavnomja"
96., 97., 98. je islo nabolje, mada poslije rata je sve bolje
[/quote]
Било је боље јер није могло горе.
96., 97., 98. je islo nabolje, mada poslije rata je sve bolje
Било је боље јер није могло горе.