Svaka cast, otkud da se sjetis Satana Panonskog? Vidio sam ga samo 2 puta, koliko se sjecam bio je iz Slavonije, kad danas pogledam bio je pravi vizionarJudge_Dread wrote:Gdje njega izvuceMarrinchen wrote:Zvao se Ivan Čuljak. Poznat je postao kao Satan Panonski. Poginuo u ratu. Na frontu. Njegove vizije su danas još zanimljivije. Dovoljno je pogledati naslovnicu njegovog LP-a "Bombardiranje New Yorka". Album je snimljen 1989. godine.Judge_Dread wrote:Joj volio bi se sjetit ko je to rekao 90tih nesto tipa ostace Srbija kao beogradski pasaluk. Na korak su do toga sto vjerovatno ima veze s aonom narodnom - kako sijes tako i zanjes.![]()
![]()
![]()
![]()
Crna gora priznala Kosovo
-
dallton
#76 Re: Crna gora priznala Kosovo
- chuchumbamayumbe
#77 Re: Crna gora priznala Kosovo
"Nuklearne olimpijske igre" su neprevazidjeno remek djelo pokojnog Satana Panonskog.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#78 Re: Crna gora priznala Kosovo
Meni lično nije žao Srbije, ali moje emocije nisu bitne i neću da ih miješam sa zdravim razumom. A on mi kaže da je samo priznavanje Kosova bio opasan presedan. Tadić je učinio jedinu ispravnu stvar koju su za duuuugo vremena učinili srpski političari, tj, krenuo je pravnim putem koji je dug, često i nepravedan, ali jedini ispravan i jedini politički. I pored svoje razjarene javnost koja je priželjkivala sankcije prema bivšoj pokrajini, a nerijetko su se čuli pokliči i na vojni čin, Tadić kao zreo političar reagira i daje stvar na diplomaciju. U tom momentu izjavljuje kako se ne bi veselio priznaju susjednih zemalja bivše mu pokrajine sve dok proces traje, a onda oko razroko priznaje Kosovo. Niko nije zabio nož u leđa Srbiji, tako kao Crna Gora. Zajedno su klali, ubijali i pljačkali, a onda je Milo podvio rep, obišao susjedne zemlje, izvukao se bombardiranja 1999, izvukao se Haga i sad su crnogorci čisti. Što se Makedonije tiče, njihova javnost još lamentira za Otcjepljenjem od Srbije, u toj zemlji je čest izraz srbofil za mnoge ljude koji još Beograd doživljavaju kao svoj glavni grad, tako da ovo smatram samo i jedino odlukom VMRODPMNE, iako je rezultat isti. Ostadosmo mi sami koji nismo priznali Kosovo, a Srbi i dalje najviše mrze Silajdžića-
-
dallton
#79 Re: Crna gora priznala Kosovo
Srbi mrze i Ameriku, i EU, i albance, od danas i crnogorce, pa hrvate, pa slovence,pa i silajdzica ....vidis da smo i mi dio svijetaKatarinaKosaca wrote:Meni lično nije žao Srbije, ali moje emocije nisu bitne i neću da ih miješam sa zdravim razumom. A on mi kaže da je samo priznavanje Kosova bio opasan presedan. Tadić je učinio jedinu ispravnu stvar koju su za duuuugo vremena učinili srpski političari, tj, krenuo je pravnim putem koji je dug, često i nepravedan, ali jedini ispravan i jedini politički. I pored svoje razjarene javnost koja je priželjkivala sankcije prema bivšoj pokrajini, a nerijetko su se čuli pokliči i na vojni čin, Tadić kao zreo političar reagira i daje stvar na diplomaciju. U tom momentu izjavljuje kako se ne bi veselio priznaju susjednih zemalja bivše mu pokrajine sve dok proces traje, a onda oko razroko priznaje Kosovo. Niko nije zabio nož u leđa Srbiji, tako kao Crna Gora. Zajedno su klali, ubijali i pljačkali, a onda je Milo podvio rep, obišao susjedne zemlje, izvukao se bombardiranja 1999, izvukao se Haga i sad su crnogorci čisti. Što se Makedonije tiče, njihova javnost još lamentira za Otcjepljenjem od Srbije, u toj zemlji je čest izraz srbofil za mnoge ljude koji još Beograd doživljavaju kao svoj glavni grad, tako da ovo smatram samo i jedino odlukom VMRODPMNE, iako je rezultat isti. Ostadosmo mi sami koji nismo priznali Kosovo, a Srbi i dalje najviše mrze Silajdžića-
-
zavrzlama
- Bosanac sa dna kace
#81 Re: Crna gora priznala Kosovo
Blagoš njima, osjetlaše obraz sami sebi! 
-
KENJAC
#82 Re: Crna gora priznala Kosovo
Ovo sto su uradile Makedonija i Crna Gora potvrdjuju rijeci moga djeda, koji je ratovao sa njima!!! "Njih je bolje imati ko neprijatelje nego ko prijatelje, jer kad ti je neprijatelji- znas sta ti misle, a kad ti je prijatelj ne smijes nikad im okrenut ledja"
-
Marrinchen
#83 Re: Makedonija i Crna Gora danas priznaju Kosovo?
Diskutant(ica) kicky nije ponudio (ponudila) nijedan argument kojim se pobija moja teza da Nikola Gruevski vodi Makedoniju u konflikte sa svim susjedima. Danas i portal Sarajevo-x.com piše o katastrofalnoj politici Nikole Gruevskog i međunarodnoj izolaciji Makedonije.Marrinchen wrote:Pričam o vanjskoj politici Republike Makedonije i odluci o priznavanju Kosova koja je još jedna u nizu katastrofalnih odluka koja je donijeta u kuhinji VMRO-DPMNE. Činjenica je da se u Makedoniji može sve kupiti pa i političke odluke, a tradicija prodaje priznanja nedovoljno priznatih zemalja u svijetu postoji od kasnih devedesetih kada je Džemperkovski dobio cash lovu za priznanje Tajvana koje je za posljedicu imalo prekid bilateralnih odnosa sa najmnogoljudnijom zemljom na svijetu. Prijateljski Tajvan je naravno zeznuo Makedoniju jer je samo pola love uplaćeno a druga polovica nikad nije stigla na račun.kicky wrote:o čemu ti pričaš? o čemu vi svi pričate: kakav rat ljudi! Ok, BiH je u kurcu zbog Dodika, ali Kosovo je davno riješena stvar i ova odluka Crne Gore i Makedonije je očekivana - neki ćre reći da je to rezultat pritisaka, bit ću blaži i reći da je to rezultat približavanja ovih zemalja NATO-u i EU-u!!!Marrinchen wrote:Nikola Gruevski vodi katastrofalnu vanjsku politiku. Nakon što je zakuhao sa svim komšijama možemo otvoriti kladionicu ko će biti prvi s kim će Makedonija zaratiti.
Da bi shvatio o čemu ja ovdje pišem i pričam trebao bi bar povremeno čitati makedonski dnevni tisak. Cijelo Skopje je nakon posljednjeg "bisera" Gruevskog brujalo o ratu u koji će nas jedna bezumna politika odvesti. Gruevski će Makedoniju samo uvaliti u probleme iz kojih ona neće nikad izaći a on će, kao i sva njegova raja, završiti u rezervnoj domaji Bugarskoj. Dosta Dimovska je na terenu sprovodila probugarsku politiku a kada joj to nije upalilo završila je u ljubljenoj. Ljupče je rovario i rovario, sa svojom ekipom je demolirao jednu proslavu Ilindena na Mačkinom kamenu da bi poslije i on nestao u pravcu voljene domovine - Bugarske.
Ne znam je li tebi jasno da ova odluka definitivno zatvara put vraćanja Prohora Pčinjskog Makedoniji?
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081013019
Istina je da je Gruevski lopticu prebacio Sobraniu.
Prema informacijama Međunarodnog instituta IFIMES makedonska Vlada je već isti dan dok je još trajala debata o rezoluciji u Parlamentu, rano popodne donijela odluku da prizna Kosovo, ali sačekala je da Parlament usvoji Rezoluciju i poslije je objavila odluku o priznanju Kosova. IFIMES raspolaže pouzdanom informacijom, da točku dnevnog reda na sjednici Vlade na kojoj se odlučivalo o priznanju nezavisnosti Kosova, nije vodio premijer Nikola Gruevski, već zamjenik premijera za evropske integracije Ivica Bocevski. Navodno premijer Gruevski nije htio, da vodi sjednicu, sa obrazloženjem da ima druge obaveze. Ova informacija pokazuje, da Makedonska vlada nije namjeravala, da uskoro prizna Republiku Kosovo, ali očigledno nije mogla izdržati vanjskopolitički pritisak, što je bilo za očekivati. Ovaj slučaj pokazuje, da Makedonija funkcionira samo pod pritiskom i nikako drukčije. Makedonija je sebe dovela u situaciju, da zbog međunarodnog političkog pritiska prizna nezavisnost Kosova, a ne zbog toga što je Kosovo politička realnost na Balkanu i da je priznavanje nezavisnosti Kosova u interesu Makedonije i regionalne stabilnosti. Tako je i DPA prekinula bojkot i vratila se u Parlament.
- Meho Kodro
#84 Re: Makedonija i Crna Gora danas priznaju Kosovo?
Mesic je jedan od rijetkih stranih politicara koji upozorava na pogubnost Rokijevih (i jos nekih srpskih politicara) najava o podjeli BIH...slavkoimamodilera wrote:Ne budite naivni, nije Mesic budala...Vozdra raja wrote:pici wrote:
Predsjednik Hrvatske je ocijenio da bi novi krvavi sukob na Balkanu mogao u najgorem slučaju dovesti do toga da od BiH ostane "državica muslimana" oko Sarajeva, koja bi bila "evropska Palestina i stjecište terorista".![]()
![]()
Svaka ti cast Mesicu! Fino si nas okarakterisao!![]()
kicky wrote:Ova Mesićeva izjava usmjerena je na adresu Javiera Solane, tj. onih koji bi se trebali baviti Bosnom i činjenicom da se pola njenog teritorija pretvara u totalitarni režim. Iz Mesićeve izjave (pogotovo ovog baljezganja o terorističkoj - muslimannsko - fundamentalističkoj državi) se valja iščitat i poziv SAD-u da se jače involvira u BiH prizivajući tamne stranice ''zelene povijesti''. Nama valja čekati promjenu režima u SAD-u i malu prisniju i zaniteresiraniju politku Amerike - i to prije svega zbog njihovih interesa!
Ove "apokalipticke vizije" su samo poziv nezainteresiranom svijetu da u korijenu sasjece svaki pokusaj nove destabilizacije, prije nego sve "ode dodjavola"
- black
- Bosanac sa dna kace
#86 Re: Crna gora priznala Kosovo
Boze, pa hocel kadar SPC ikad da pocne da govori o dobru i liejpom, o onome o cemu je govorio sam Isus?
kada ce se okanit djavoljeg posla?
kada ce se okanit djavoljeg posla?