Mx wrote:Shoba wrote:Brisbane wrote:[quote="Shoba"
Po svemu sudeci BiH nikad nece priznati Kosovo....
Najsmjesnije od svega je citati postove na Srpskim sajtovima, u kojima bi crnogorce trebalo protjerati iz Beograda, konfiskovati imovinu, ukratko sviju iz razbiti i pobiti....jako veselo....onako,bratski.../quote
Koliko se sjecam Shoba ti si se za to i zalagao ?

i sada mislim da je priznanje Kosova malo cudno i da se kosi sa nekim aspektima medjunarodnog prava.
Po toj logici i RS moze napraviti isto...kao i mnogi drugi regioni u svijetu (Osetija i Abhazija dobar primjer post-Kosovskog razmisljanja)
Ispada da se odcijepiti mogu oni kojima se to dozvoli, a o tome odlucuju najjaci....nema logike niti pravde...
@ Shoba,
Pa eto ti poznajes bolje Medjunarodno Pravo nego nego svjetski experti iz tog domena? De ba nauci nesto u zivotu, procitaj medjunarodnu (svjetsku) a ne lokalnu srpsku istoriju itd. Ogromna je razlika izmedju istoriskog statusa Kosova i R. Srpske u BiH. Kosovo je uvijek bilo albansko dok ga Srbija nije okupirala i anektirala nakon balkanskih ratova. Drugo Kosovo je bila i Autonomna jedinica u bivsoj SFRJ sa atributima samostalne drzave ako bi doslo do raspada iste kao sto je i doslo. Za razliku od svega ovoga R. Srpska nikada istoriski nije postojala u BiH, nije bila nikakva autonomna jedinica i slicno. I kako onda mozes istoriski, pravno ili bilo kako vec uporedjivati ova dva potpuno razlicita slucaja?
Nego @ Shoba knjigu u ruke i uci, uci i samo uci

Mx...
Dosta je Shoba ucio ba, ne treba mu vise, jel tako Shoba?!
Nisi covjeku nista odgovorio za Južnu Osetiju, Abhaziju i Pridnjestrovlje u Moldaviji, a da ne spominjem... Baskiju, Nagorno-Karabah, Korzika, Skotska, Tajvan, Flandrija, Kurdistan, Palestina, Sjeverni Kipar, Farski Otoci, Darfur, Zapadna Sahara, Kabylia u Alziru, i jos jedno 150 primjera koji se malo ili sasvim malo razlikuju od kosovske situacije?
Ja jesam za nezavisnost Kosova, ali ne bezuslovnu jer i sam vidis da ne postoji 100% kopromis u svijetu u vezi nezavisnosti Kosova i da tu stvari nisu 100% ciste.
Ponavljam, ja jesam za nezavisnost Kosova jer su Kosovari to i vise nego zasluzili, ali gledajuci medjunarodne norme, rezolucije Savjeta Bezbjednosti i UN-a, sve medjunarodne normative, Kosovo nema pravo na nezavisnost.