Crna gora priznala Kosovo

Mx

#51 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by Mx »

Image

Bravo Crna Gora i Makedonija, uradili ste jedinu pravu i ispravnu stvar i priznali Kosovo kao nezavisnu americku drzavu :bih:

Ceka se jos samo expresno priznavanje Srbije uz dozvolu Rusije :lol:

Sta ceka BiH(Federacija BiH) da im Dodik dadne dozvolu da priznaju Kosovo ili? :lol:
Baltazar_khan

#52 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by Baltazar_khan »

Zato smo mi jadovi oni najveći, kad ne smijemo priznat Kosovo radi Laktaškog međeda :x
StLouis

#53 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by StLouis »

meni je ovo prizavanje jedni drugih postalo trendy bas kao eurosong :D 12 points for kosova iz mizurija :D
Shoba

#54 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by Shoba »

Po svemu sudeci BiH nikad nece priznati Kosovo....

Najsmjesnije od svega je citati postove na Srpskim sajtovima, u kojima bi crnogorce trebalo protjerati iz Beograda, konfiskovati imovinu, ukratko sviju iz razbiti i pobiti....jako veselo....onako,bratski...
Brisbane

#55 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by Brisbane »

Shoba wrote:Po svemu sudeci BiH nikad nece priznati Kosovo....

Najsmjesnije od svega je citati postove na Srpskim sajtovima, u kojima bi crnogorce trebalo protjerati iz Beograda, konfiskovati imovinu, ukratko sviju iz razbiti i pobiti....jako veselo....onako,bratski...
Koliko se sjecam Shoba ti si se za to i zalagao ? :run:
abdulazizsarajevo

#56 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by abdulazizsarajevo »

u svakom slucaju konacno jedna ohrabrujuca vijest i sa istoka...:)
nakon "velike pobjede Vuka jeremica" i famozne rezolucije..u UN-u...braca crnogorci im pomazu da se izvuku iz govana ali oni ne vide..hajde valjad ce nekad razumjeti...

U svakom slucaju...ako misle u EU..nemaju puno izbora.
hrizantema

#57 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by hrizantema »

Mislim da, kako god to zvucalo nelogicno, Cg ovom odlukom zeli da kontrolise priliv albanaca u CG. Lakse im je to rijesiti sa KOsovom kao zasebnom drzavom , nego s KOSovom ,ko fol, dijelom Srbije. Pa , prije par godina ALbanci su odrzali mis Albanije u Ulcinju, i zamislite , da su odnosi CG i KOsova jos uvijek nerazrijeseni pa da Albancima padne na pamet da kazu da imaju pravo na Ulcinj, Bar i da liznu malo do Sutomora. A posto bas nekako imam predrasude prema Albancima i sto ih vise upoznajem , sve manje mi se svidjaju jer su , brate , mimo svit!
Mozda bi i nama neko shok rjesenje glede priznjanja Kosova bilo bolje , nego ova igra macke i misha s Dodikom , cisto iz razloga da kazemo:"Evo priznajemo Kosovo, jer na to ima pravo i zbog toga sto apsolutno nemamo nikakve slicnosti za uredjenjem ili necim drugim sto je Kosovo imalo sa Srbijom!"
MIslim da bi tom odlukom i nasa situacija , napokon, isla ka svom razrjesenju jer bi Dodik morao reagovati i onda bismo vidjeli sta , u stvari , MZ zeli u BOsni ?
Last edited by hrizantema on 10/10/2008 08:15, edited 1 time in total.
calendula

#58 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by calendula »

Ništa drugo Dodik ni ne priželjkuje već da federacija napravi takav potez i prizna Kosovo.
To bi mu dalo odriješene ruke da okonča nastupanje svoje republike na međunerodnoj sceni kao samostalnog subjekta,ali kao što predhodnica reče, možda je i tako bolje, da vidimo konačno na čemu smo .
Robyn

#59 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by Robyn »

StLouis wrote:podsjeti me sto to bjese cojstvo :lol:
Ova je dobra pravo i istinita, bivsi junaci i postenjaci!

Lopovcine ga smestise na bratot!, sve u cilju demokratije.

Naravno nas je onaj lepi Ciko iz Laktasa blokirao, i pravo nas handri, a vala i Cika Mesic preceruje sa ovim sranjima musl drzava, palestina etc... I njemu nekad mozak ne radi kako valja, ostario, ispuho, valja mu u penziju, idi brate negdje na gradele...

Ma ljudi moji sto se sve ovi stari kreteni drze politike, kao da im ju je majka rodila, znaju nema nigdje lakseg hljeba a kurvanskijeg.

MRS i Crna Gora i Kosovo i sve.. :x :dance:

Od ovih ..anja se ne zivi.
pesak

#60 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by pesak »

sta mislite kako tek prolaze srpski izdajnici..koji jesu za nezavisno kosovo ?

bice jako veselo sutra, na trgu.
bijelo_dugme

#61 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by bijelo_dugme »

Vozdra raja wrote:SRBIJA DO PACIFIKA!!

:-) :lol: :D :run:
SRBIJA DO KOSOVA :lol:
slavkoimamodilera

#62 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by slavkoimamodilera »

shoole wrote:
slavkoimamodilera wrote:Crna Gora je i davno prije proglasenja neovisnosti kosova podrzavala kosovare... jedino su u makedoniju i crnu goru mogli putovati normalno, bez problema, kako bi prosli dalje, preko BiH ili eventualno do grcke...
Tako da ovo ne dolazi kao iznenadjenje, vec kao logican korak...
Преко БиХ? Косовар са документима тог Косова не може прећи границу БиХ...
Hoces reci da sam ja umislio moje prijatelje koji su mi dolazili u goste u proteklih par godina? :lol: :lol: :lol:
slavkoimamodilera

#63 Re: Makedonija i Crna Gora danas priznaju Kosovo?

Vozdra raja wrote:
pici wrote:
Predsjednik Hrvatske je ocijenio da bi novi krvavi sukob na Balkanu mogao u najgorem slučaju dovesti do toga da od BiH ostane "državica muslimana" oko Sarajeva, koja bi bila "evropska Palestina i stjecište terorista".
:shock: :shock:

Svaka ti cast Mesicu! Fino si nas okarakterisao!
Ne budite naivni, nije Mesic budala... ;-)
kicky wrote:Ova Mesićeva izjava usmjerena je na adresu Javiera Solane, tj. onih koji bi se trebali baviti Bosnom i činjenicom da se pola njenog teritorija pretvara u totalitarni režim. Iz Mesićeve izjave (pogotovo ovog baljezganja o terorističkoj - muslimannsko - fundamentalističkoj državi) se valja iščitat i poziv SAD-u da se jače involvira u BiH prizivajući tamne stranice ''zelene povijesti''. Nama valja čekati promjenu režima u SAD-u i malu prisniju i zaniteresiraniju politku Amerike - i to prije svega zbog njihovih interesa!
karanana

#64 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by karanana »

slavkoimamodilera wrote:
shoole wrote:
slavkoimamodilera wrote:Crna Gora je i davno prije proglasenja neovisnosti kosova podrzavala kosovare... jedino su u makedoniju i crnu goru mogli putovati normalno, bez problema, kako bi prosli dalje, preko BiH ili eventualno do grcke...
Tako da ovo ne dolazi kao iznenadjenje, vec kao logican korak...
Hoces reci da sam ja umislio moje prijatelje koji su mi dolazili u goste u proteklih par godina? :lol: :lol: :lol:
Mozda sa UNMIKOVIM pasosem. Kosovski gradjani ne mogu uci u BiH sa novim kosovskim pasosem jer BiH nije priznala Kosovo.
Prpa.ba

#65 Re: Makedonija i Crna Gora danas priznaju Kosovo?

Post by Prpa.ba »

Vozdra raja wrote: Svaka ti cast Mesicu! Fino si nas okarakterisao!

Covjek je samo rekao istinu. Ako bi doslo do raspada BiH aminovanog od svijeta, narod bi se okrenuo onima koji bi htjeli pomoci u vracanju separatistima (ili kaurima, nebitno kako bi ih okarakterisali) milo za drago. Onda bi uslijedili "pokloni" po Beogradu, Nisu, Novom Sadu, Banjaluci, Doboju, Bijeljini, koji bi se manifestovali bombama, samoubilackim napadima, i mnogim drugim carima Bliskog Istoka. Jednostavno, cijena takvog eksperimenta nazvanog "nezavisna RS" je previsoka.
slavkoimamodilera

#66 Re: Crna gora priznala Kosovo

karanana wrote:
slavkoimamodilera wrote:Hoces reci da sam ja umislio moje prijatelje koji su mi dolazili u goste u proteklih par godina? :lol: :lol: :lol:
Mozda sa UNMIKOVIM pasosem. Kosovski gradjani ne mogu uci u BiH sa novim kosovskim pasosem jer BiH nije priznala Kosovo.
Sta ja znam sta pise na njemu... oni su u zadnje dvije-tri godine nekoliko puta dolazili u BiH i Sarajevo sa Kosovskim dokumentima... ko je izdavac, potpuno je nebitno, bitno je da je ovim cirilicarima malo kasno za nasladjivanje, jer htjeli ne htjeli Kosovo je vec dugo de facto nezavisna drzava... bolje se s time pomiriti nego se izjedati iznutra kako Dodika izjeda cinjenica da sva ova njegova retorika ostaje i ostat ce samo i jedino retorika...

Cirilicar, dovidjenja i prijatno! :thumbup:
grki

#67 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by grki »

Mx wrote:Image

Bravo Crna Gora i Makedonija, uradili ste jedinu pravu i ispravnu stvar i priznali Kosovo kao nezavisnu americku drzavu :bih:

Sta ceka BiH(Federacija BiH) da im Dodik dadne dozvolu da priznaju Kosovo ili? :lol:
je li ovo Bondstil?
Prpa.ba

#68 Re: Makedonija i Crna Gora danas priznaju Kosovo?

Post by Prpa.ba »

olovo92 wrote:SVe imam osjecaj da bi ti prvi zavezao bombicu oko pasa i otisao u Banjaluku da se samoubijes, zar ne? :)

U situaciji kada se drzava svodi na nekih 10.000 km2, u situaciji kada ne postoji nikakva ekonomija, a samim tim ni egzistencija, u situaciji gdje ljudi ne mogu maknuti van trokuta Sa-Ze-Tz, sve je moguce. ;-)
bijelo_dugme

#69 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by bijelo_dugme »

grki wrote:

je li ovo Bondstil?
Jok, Pristina...
Shoba

#70 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by Shoba »

Brisbane wrote:

i sada mislim da je priznanje Kosova malo cudno i da se kosi sa nekim aspektima medjunarodnog prava. Po toj logici i RS moze napraviti isto...kao i mnogi drugi regioni u svijetu (Osetija i Abhazija dobar primjer post-Kosovskog razmisljanja)

Ispada da se odcijepiti mogu oni kojima se to dozvoli, a o tome odlucuju najjaci....nema logike niti pravde...
Mx

#71 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by Mx »

Shoba wrote:
Brisbane wrote:

i sada mislim da je priznanje Kosova malo cudno i da se kosi sa nekim aspektima medjunarodnog prava. Po toj logici i RS moze napraviti isto...kao i mnogi drugi regioni u svijetu (Osetija i Abhazija dobar primjer post-Kosovskog razmisljanja)

Ispada da se odcijepiti mogu oni kojima se to dozvoli, a o tome odlucuju najjaci....nema logike niti pravde...
@ Shoba,

Pa eto ti poznajes bolje Medjunarodno Pravo nego nego svjetski experti iz tog domena? De ba nauci nesto u zivotu, procitaj medjunarodnu (svjetsku) a ne lokalnu srpsku istoriju itd. Ogromna je razlika izmedju istoriskog statusa Kosova i R. Srpske u BiH. Kosovo je uvijek bilo albansko dok ga Srbija nije okupirala i anektirala nakon balkanskih ratova. Drugo Kosovo je bila i Autonomna jedinica u bivsoj SFRJ sa atributima samostalne drzave ako bi doslo do raspada iste kao sto je i doslo. Za razliku od svega ovoga R. Srpska nikada istoriski nije postojala u BiH, nije bila nikakva autonomna jedinica i slicno. I kako onda mozes istoriski, pravno ili bilo kako vec uporedjivati ova dva potpuno razlicita slucaja?

Nego @ Shoba knjigu u ruke i uci, uci i samo uci :lol:
chuchumbamayumbe

#72 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by chuchumbamayumbe »

bijelo_dugme wrote:
grki wrote:

je li ovo Bondstil?
Jok, Pristina...
http://hannah.smith-family.com/archive/ ... kosovo.jpg
Bezbeli da je Bondsteel. :)
Marrinchen

#73 Re: Makedonija i Crna Gora danas priznaju Kosovo?

Post by Marrinchen »

kicky wrote:
Marrinchen wrote:Nikola Gruevski vodi katastrofalnu vanjsku politiku. Nakon što je zakuhao sa svim komšijama možemo otvoriti kladionicu ko će biti prvi s kim će Makedonija zaratiti.
o čemu ti pričaš? o čemu vi svi pričate: kakav rat ljudi! Ok, BiH je u kurcu zbog Dodika, ali Kosovo je davno riješena stvar i ova odluka Crne Gore i Makedonije je očekivana - neki ćre reći da je to rezultat pritisaka, bit ću blaži i reći da je to rezultat približavanja ovih zemalja NATO-u i EU-u!!!
Pričam o vanjskoj politici Republike Makedonije i odluci o priznavanju Kosova koja je još jedna u nizu katastrofalnih odluka koja je donijeta u kuhinji VMRO-DPMNE. Činjenica je da se u Makedoniji može sve kupiti pa i političke odluke, a tradicija prodaje priznanja nedovoljno priznatih zemalja u svijetu postoji od kasnih devedesetih kada je Džemperkovski dobio cash lovu za priznanje Tajvana koje je za posljedicu imalo prekid bilateralnih odnosa sa najmnogoljudnijom zemljom na svijetu. Prijateljski Tajvan je naravno zeznuo Makedoniju jer je samo pola love uplaćeno a druga polovica nikad nije stigla na račun.

Da bi shvatio o čemu ja ovdje pišem i pričam trebao bi bar povremeno čitati makedonski dnevni tisak. Cijelo Skopje je nakon posljednjeg "bisera" Gruevskog brujalo o ratu u koji će nas jedna bezumna politika odvesti. Gruevski će Makedoniju samo uvaliti u probleme iz kojih ona neće nikad izaći a on će, kao i sva njegova raja, završiti u rezervnoj domaji Bugarskoj. Dosta Dimovska je na terenu sprovodila probugarsku politiku a kada joj to nije upalilo završila je u ljubljenoj. Ljupče je rovario i rovario, sa svojom ekipom je demolirao jednu proslavu Ilindena na Mačkinom kamenu da bi poslije i on nestao u pravcu voljene domovine - Bugarske.

Ne znam je li tebi jasno da ova odluka definitivno zatvara put vraćanja Prohora Pčinjskog Makedoniji?
chuchumbamayumbe

#74 Re: Crna gora priznala Kosovo

Post by chuchumbamayumbe »

Mx wrote:
Shoba wrote:
Brisbane wrote:[quote="Shoba"Po svemu sudeci BiH nikad nece priznati Kosovo....

Najsmjesnije od svega je citati postove na Srpskim sajtovima, u kojima bi crnogorce trebalo protjerati iz Beograda, konfiskovati imovinu, ukratko sviju iz razbiti i pobiti....jako veselo....onako,bratski.../quote

@ Shoba,

Pa eto ti poznajes bolje Medjunarodno Pravo nego nego svjetski experti iz tog domena? De ba nauci nesto u zivotu, procitaj medjunarodnu (svjetsku) a ne lokalnu srpsku istoriju itd. Ogromna je razlika izmedju istoriskog statusa Kosova i R. Srpske u BiH. Kosovo je uvijek bilo albansko dok ga Srbija nije okupirala i anektirala nakon balkanskih ratova. Drugo Kosovo je bila i Autonomna jedinica u bivsoj SFRJ sa atributima samostalne drzave ako bi doslo do raspada iste kao sto je i doslo. Za razliku od svega ovoga R. Srpska nikada istoriski nije postojala u BiH, nije bila nikakva autonomna jedinica i slicno. I kako onda mozes istoriski, pravno ili bilo kako vec uporedjivati ova dva potpuno razlicita slucaja?

Nego @ Shoba knjigu u ruke i uci, uci i samo uci :lol:
Mx...
Dosta je Shoba ucio ba, ne treba mu vise, jel tako Shoba?!
Nisi covjeku nista odgovorio za Južnu Osetiju, Abhaziju i Pridnjestrovlje u Moldaviji, a da ne spominjem... Baskiju, Nagorno-Karabah, Korzika, Skotska, Tajvan, Flandrija, Kurdistan, Palestina, Sjeverni Kipar, Farski Otoci, Darfur, Zapadna Sahara, Kabylia u Alziru, i jos jedno 150 primjera koji se malo ili sasvim malo razlikuju od kosovske situacije?
Ja jesam za nezavisnost Kosova, ali ne bezuslovnu jer i sam vidis da ne postoji 100% kopromis u svijetu u vezi nezavisnosti Kosova i da tu stvari nisu 100% ciste.
Ponavljam, ja jesam za nezavisnost Kosova jer su Kosovari to i vise nego zasluzili, ali gledajuci medjunarodne norme, rezolucije Savjeta Bezbjednosti i UN-a, sve medjunarodne normative, Kosovo nema pravo na nezavisnost.
zlajo

#75 Re: Makedonija i Crna Gora danas priznaju Kosovo?

Post by zlajo »

slavkoimamodilera wrote:
Vozdra raja wrote:
pici wrote:
Predsjednik Hrvatske je ocijenio da bi novi krvavi sukob na Balkanu mogao u najgorem slučaju dovesti do toga da od BiH ostane "državica muslimana" oko Sarajeva, koja bi bila "evropska Palestina i stjecište terorista".
:shock: :shock:

Svaka ti cast Mesicu! Fino si nas okarakterisao!
Ne budite naivni, nije Mesic budala... ;-)
kicky wrote:Ova Mesićeva izjava usmjerena je na adresu Javiera Solane, tj. onih koji bi se trebali baviti Bosnom i činjenicom da se pola njenog teritorija pretvara u totalitarni režim. Iz Mesićeve izjave (pogotovo ovog baljezganja o terorističkoj - muslimannsko - fundamentalističkoj državi) se valja iščitat i poziv SAD-u da se jače involvira u BiH prizivajući tamne stranice ''zelene povijesti''. Nama valja čekati promjenu režima u SAD-u i malu prisniju i zaniteresiraniju politku Amerike - i to prije svega zbog njihovih interesa!
Cuj Slavko, da je Mesic budala ne bi stigao do te funkcije koju sada ima. Ja ne znam koliko ti pratis hrvatske medije u kojima tu i tamo osvane po koja njegova izjava. On je u mnogo cemu simpatican, a poslije Tudmana je pravo osvjezenje za Hrvatsku..... Ali ipak, sa vremena na vrijeme, a zadnjih godina i sve cesce,on izlece sa svojim biserima. Pogotovo sto se tice situacije u Hrvatskoj. Tako da ga u Hrvatskoj,iako ima simpatije od gradana, ljudi sve manje uzimaju ozbiljno......

Da li su ti poznate njegove izjave u proteklim godinama, vezane za korupciju, sudstvo i ostalog u Hrvatskoj.Jedan njegov biser o korumpiranom sudstvu je bio i taj, kada je izjavio da on poznaje nekoliko sudaca u Hrvatskoj koji sudsko rjesenje drze godinama u ladicama i cekaju na novac, da bi to rjesenje isporucili strankama. Pa kada mu je receno da bi bilo dobro da on kao predsjednik Hrvatske, imena tih sudaca i dokaze u tome, dostavi policiji, sto bi bilo i u interesu svih gradana. Odjednom,o toj temi, ga nismo mogli vise nista cuti....

Mesic je simpatican, ali njegove izjave su ponekad za nevjerovat, s obzirom koju funkciju ima.
Post Reply