ne vidiš li kako se beša zanosno njiše
i zove te da je (d' izviniš ko brat bra'ski)
povališ čim prije skočivši na nj' tj. uskočivši u nju
sorry, ali moradoh, ovako
Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes .BHF_Manijak wrote:Nisam znao da si sveme tome licno priustvova, pa nam iskustva prenos i sa sigurnoscu tvrdis "Nije tacno"probuseni $ wrote:Nije tacno. Precizno je opisano kako je bog stvorio covjeka. Ostale vrste ljudi se ne spominju. Da ih je stvorio to bi bilo i opisano, jer je to najznacajnije bozje djelo. Bez covjeka nema ni vjere.BHF_Manijak wrote:Ako se kaze da je sve stvorio, to ti se xx puta dosad govorilo, onda podrazumjeva da je i te ljude stvorio koji su kasnije evoluirali...To su generacije poslije Adema, Nuha itd...
Isto tako covjek je zadnja vrsta od svih ljudskih vrsta. Ostale su izumrle.![]()
![]()
Ja bukvalnijeg lika od tebe nisam vidio, ali fakat, a vidjo sam razne sorte ljudi...I, sta je sad konacni zakljucak tvoje elaboracije teme "Covjek i Bog", kao eto stvorio je Bog covjeka ali one ostale prije nije jel?!![]()
![]()
Bolan ne bio, veze nemas o materiji a pricas...A to su kao ovi raniji ljudi drugacije stvarani i krojeni nego li danasnji covjek?!Sta je to Neandertalac od pijeska pravljen ili cega vec?!
tako je. ja sutra idem našem efendiji reći da je probušeni oborio teoriju jer Bog nije opisao kako je stvorio krapinskog čovjeka.probuseni $ wrote: Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes .![]()
Znaci, u skoli i u mejtafu se nece vise uciti da je bog stvorio covjeka, je j teorija oborena ? ...
Rekao sam ti u postu, citaj pazljivije a ne trijumfuj prije vakta, jer postajes fakat smijesan(ako vec dosad nisi bio)...probuseni $ wrote:
Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes .![]()
Znaci, u skoli i u mejtafu se nece vise uciti da je bog stvorio covjeka, je j teorija oborena ? ...
blago nama š njimBHF_Manijak wrote:
@Ruzmarin-a, mah...Sta da ti kazem...Dosadno malo pa ubijam dosadu...
On se samo popularno zove "krapinski covjek" a ustvari je neandertalac i bas su iz kostiju tih "krapinskih ljudi" dokazali genetsku razliku izmedju covjeka i neandertalca.bijela wrote:tako je. ja sutra idem našem efendiji reći da je probušeni oborio teoriju jer Bog nije opisao kako je stvorio krapinskog čovjeka.probuseni $ wrote: Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes .![]()
i tebi ugodan ostatak životaprobuseni $ wrote: On se samo popularno zove "krapinski covjek" a ustvari je neandertalac i bas su iz kostiju tih "krapinskih ljudi" dokazali genetsku razliku izmedju covjeka i neandertalca.
Ima jos jedna stvar.......I u ovom modernom covjeku kojeg je stvorio bog...
...ima malih genetskih tragova neandertalaca. Ne mnogo, ali ima, sto znaci da su se te dvije vrste parile izmedju sebe i imale potomstvo. Slicno kao konj i magarica, pa dobijes mazgu ...
![]()
Pozdravi efendiju i zazeli mu ugodno vece ...
Ja se bavim fundamentalnim stvarima iz vjere a ti meni tako ....jarancuga wrote:evo ga probuseni opet mlati praznu slamu...
za mene kao "okorjelog" muslimana su dovoljne rijeci Allaha dz.s.:" Dzine i ljude sam stvorio zato da mi se klanjaju "...
( Es-Zarijat;56 )
meni jasno i dovoljno...a ti istrazuj pa ako otkrijes sta novo drekni EUREKA...