Covjek i Bog

Rasprave o vjerskim temama.
ružmarin-a

#76 Re: Covjek i Bog

Post by ružmarin-a »

@BHF_ manijak, bolan ne biJo

ne vidiš li kako se beša zanosno njiše
i zove te da je (d' izviniš ko brat bra'ski) :D :-)
povališ čim prije skočivši na nj' tj. uskočivši u nju :?: :arrow:

sorry, ali moradoh, ovako :lol: :run:
probuseni $

#77 Re: Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

BHF_Manijak wrote:
probuseni $ wrote:
BHF_Manijak wrote:Ako se kaze da je sve stvorio, to ti se xx puta dosad govorilo, onda podrazumjeva da je i te ljude stvorio koji su kasnije evoluirali...To su generacije poslije Adema, Nuha itd...
Nije tacno. Precizno je opisano kako je bog stvorio covjeka. Ostale vrste ljudi se ne spominju. Da ih je stvorio to bi bilo i opisano, jer je to najznacajnije bozje djelo. Bez covjeka nema ni vjere.

Isto tako covjek je zadnja vrsta od svih ljudskih vrsta. Ostale su izumrle.
Nisam znao da si sveme tome licno priustvova, pa nam iskustva prenos i sa sigurnoscu tvrdis "Nije tacno" :lol: :lol:

Ja bukvalnijeg lika od tebe nisam vidio, ali fakat, a vidjo sam razne sorte ljudi...I, sta je sad konacni zakljucak tvoje elaboracije teme "Covjek i Bog", kao eto stvorio je Bog covjeka ali one ostale prije nije jel?! :lol: :lol:

Bolan ne bio, veze nemas o materiji a pricas...A to su kao ovi raniji ljudi drugacije stvarani i krojeni nego li danasnji covjek?!Sta je to Neandertalac od pijeska pravljen ili cega vec?! :zzzz:
Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes . :lol:

Znaci, u skoli i u mejtafu se nece vise uciti da je bog stvorio covjeka, je j teorija oborena ? ... :mrgreen:
bijela

#78 Re: Covjek i Bog

Post by bijela »

probuseni $ wrote: Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes . :lol:

Znaci, u skoli i u mejtafu se nece vise uciti da je bog stvorio covjeka, je j teorija oborena ? ... :mrgreen:
tako je. ja sutra idem našem efendiji reći da je probušeni oborio teoriju jer Bog nije opisao kako je stvorio krapinskog čovjeka.
BHF_Manijak

#79 Re: Covjek i Bog

Post by BHF_Manijak »

probuseni $ wrote:
Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes . :lol:

Rekao sam ti u postu, citaj pazljivije a ne trijumfuj prije vakta, jer postajes fakat smijesan(ako vec dosad nisi bio)... :oops: Nije neandertalac nasto parenjem macki ili da je stvoren od pleksiglasa, skontaj se bolan... :zzzz: Isti postupak, isti sastav...

@Ruzmarin-a, mah...Sta da ti kazem...Dosadno malo pa ubijam dosadu... :)
ružmarin-a

#80 Re: Covjek i Bog

Post by ružmarin-a »

BHF_Manijak wrote:
@Ruzmarin-a, mah...Sta da ti kazem...Dosadno malo pa ubijam dosadu... :)
blago nama š njim :-) :|

njiše se ona ba i dalje i priziva , a ti kako HOŠ :D
jarancuga

#81 Re: Covjek i Bog

Post by jarancuga »

evo ga probuseni opet mlati praznu slamu...
za mene kao "okorjelog" muslimana su dovoljne rijeci Allaha dz.s.:" Dzine i ljude sam stvorio zato da mi se klanjaju "...
( Es-Zarijat;56 )
meni jasno i dovoljno...a ti istrazuj pa ako otkrijes sta novo drekni EUREKA...
probuseni $

#82 Re: Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

bijela wrote:
probuseni $ wrote: Stos i jeste u tome sto vjera i religija nema odgovora na "bukvalna" pitanja, pitanja koje moze postaviti svako djete. Kad bi pitanje bilo drugaciji prezentirano, ti bi meni sad ovdje prostro teraviju , a ovako ne mozes . :lol:

tako je. ja sutra idem našem efendiji reći da je probušeni oborio teoriju jer Bog nije opisao kako je stvorio krapinskog čovjeka.
On se samo popularno zove "krapinski covjek" a ustvari je neandertalac i bas su iz kostiju tih "krapinskih ljudi" dokazali genetsku razliku izmedju covjeka i neandertalca.

Ima jos jedna stvar.... :D ...I u ovom modernom covjeku kojeg je stvorio bog... :mrgreen: ...ima malih genetskih tragova neandertalaca. Ne mnogo, ali ima, sto znaci da su se te dvije vrste parile izmedju sebe i imale potomstvo. Slicno kao konj i magarica, pa dobijes mazgu ... :mrgreen:

Pozdravi efendiju i zazeli mu ugodno vece ... :-D
bijela

#83 Re: Covjek i Bog

Post by bijela »

probuseni $ wrote: On se samo popularno zove "krapinski covjek" a ustvari je neandertalac i bas su iz kostiju tih "krapinskih ljudi" dokazali genetsku razliku izmedju covjeka i neandertalca.

Ima jos jedna stvar.... :D ...I u ovom modernom covjeku kojeg je stvorio bog... :mrgreen: ...ima malih genetskih tragova neandertalaca. Ne mnogo, ali ima, sto znaci da su se te dvije vrste parile izmedju sebe i imale potomstvo. Slicno kao konj i magarica, pa dobijes mazgu ... :mrgreen:

Pozdravi efendiju i zazeli mu ugodno vece ... :-D
i tebi ugodan ostatak života 8-)
probuseni $

#84 Re: Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

jarancuga wrote:evo ga probuseni opet mlati praznu slamu...
za mene kao "okorjelog" muslimana su dovoljne rijeci Allaha dz.s.:" Dzine i ljude sam stvorio zato da mi se klanjaju "...
( Es-Zarijat;56 )
meni jasno i dovoljno...a ti istrazuj pa ako otkrijes sta novo drekni EUREKA...
Ja se bavim fundamentalnim stvarima iz vjere a ti meni tako .... :mrgreen:

Ima li gdje kakvih fosila od tih dzina, da ih malo proucavamo ? ... :lol:

Cuuuj, stvorio ljude i dzine. Ljudi zive , vidis ih a dzina nigdje , ni u mislima... :lol:
Locked