Čović unio Božić u Parlament BiH

Post Reply
sinuhe

#201 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by sinuhe »

Image
:D
BHCluster

#202 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by BHCluster »

Da li je prisustvovao "savremeni isus" Dario Kordic?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#203 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Matijevic_Vlado »

kae hadzija, al tek je za par dana hadzo moj..
BHCluster

#204 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by BHCluster »

Matijevic_Vlado wrote:
kae hadzija, al tek je za par dana hadzo moj..
..jos da je barem datum tacan bilo bi super al' bolje ista nego nista.
spreca

#205 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

res publica wrote:
spreca wrote: Mnogi su tada rekli da je to papanluk i jeste.....i sam sam rekao da je to glupost i papanluk..............ovdje niko ne napada religiju vec PAPKE...........sutra ce neko iz njih tamo organizovati svadbu sinu ili kcerki......ma jebo ti njih
Kod vas muslimana je to nekako naopako, barem iz kršćanske perspektive, ili ove moje građanske. :)

Kao, nije u redu napadati religiju, ali je u redu ljudima govoriti da su papci.

Kod kršćana nije u redu govoriti ljudima da su papci, jer prvo možeš uvrijediti tog čovjeka, a vrijeđaš i sebe jer ispadaš nekulturan i bezobrazan.
A religiju možeš kritikovati, jer religija je nešto javno pa i treba da bude izložena javnoj kritici. Kršćanin se neće osjećati uvrijeđenim ako kažeš da je kršćanstvo nešto pogrešno, nelogično, moralno sumnjivo, besmisleno itd. Možeš čak reći i da je glupo, ali tu si već na granici da poniziš sebe jer koristiš ružne riječi.
dakle, ta vrsta kritike je nešto što kršćamstvo smatra moralno prihvatljivim, dok je moralno neprihvatljivo nazivati konkretnog čovjeka papkom, budalom, pokvarenjakom i sl. Radije neko njegovo djelo označiti kao neprihvatljivo, nepoželjno pa i nemoralno, pa i glupo, ali poželjno je izbjegavati kvalifikaciju kompletne ličnosti kao nemoralne, glupe i sl.

Kod muslimana je valjda najgore reći da je islam pogrešan, besmislen, loš i sl, jer odmah dobijaš lične uvrede, a negdje ti može i glava odletjeti. Ali nekom konkretnom insanu možeš svašta reći, naročito ako nađeš neko opravdanje, pa i to da npr. kritikuje (ne poštuje, vrijeđa) religiju.

Pa logično je da neko ko nije kršćanin ili musliman, misli da da ti svjetonazori nisu smisleni, i barem po građanskom, ali i kršćanskom moralu, može slobodno da o tome govori.

Eto, u tome se mi razlikujemo fundamentalno, i zato hoćemo da se otcjepimo od vas. :D
odCjepit ce te se kad meni nikne nokat tamo gdje ga nikad nije bilo :mrgreen:

Samo da ti kazem, da toliko gluposti nisam procitao na jednom mjestu kao u ovom tvom postu............ "Kršćanin se neće osjećati uvrijeđenim ako kažeš da je kršćanstvo nešto pogrešno, nelogično, moralno sumnjivo, besmisleno itd."......za ovu izjavu ti nebih povjerovao da golom guzicom sjedes na usijanu ringlu..........sledeca glupost Papak.......nije to bolan uvreda ,to je stanje doticnog/nih......ako si se naso nisam ja kriv :mrgreen: .........opet ponavljam ,prema svim religijama se odnosim sa uvazenjem i ljudima koji su istinski vjernici......a ove bivse komunjare i njima slicni,nije da su samo papci nego su jos i shupci jer su samo se prestrojili i promijenili dresove da bi imali bolju masku za pljacku i kradju.....ti ih postuj koliko hoces a meni takvi kao oni mogu samo dudlat......sve dok papcima u drzavnim ustanovama bude glavnija vjera od ekonomije bit ce mo najveci nepokretni Cirkus u svijetu......znaci religija van iz drzavnih ustanova............zato imamo vjerske objekte i svako ko se osjeca vjernikom kao sto sam i sam neka se moli u zato izgradjenom objektu
spreca

#206 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

BHCluster wrote:Da li je prisustvovao "savremeni isus" Dario Kordic?
Nema vremena...sad glaba
Hafis

#207 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

Čović unio Božić u Parlament BiH
Ništa ovo nije, kad se tek bude unosio Uskrs u parlament. Još ćemo vas učiti i uskršnja jaja bojiti.
Uostalom veći bi turistički i kulturološki hit bilo tradicionalno ''Zeničko kucanje pisanicama'', nego ona čimburijada...niđe veze. :)
spreca

#208 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Hafis wrote:Čović unio Božić u Parlament BiH
Ništa ovo nije, kad se tek bude unosio Uskrs u parlament. Još ćemo vas učiti i uskršnja jaja bojiti.
Uostalom veći bi turistički i kulturološki hit bilo tradicionalno ''Zeničko kucanje pisanicama'', nego ona čimburijada...niđe veze. :)
Nemas ti pojma....kasnis............ja vec dugi niz godina pjevam.......stigo uskrs farbaju se jaja,imal koja da ofarba moja......i onda se cudis mojoj multieticnosti......znam da ovo citas preko oka :lol: :lol: :lol: :lol:
Rubbie

#209 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Rubbie »

Opetja033 wrote:
Rubbie wrote:glasao sam, ali smo manjina u ovoj drzavi, u promilima...
Hvala Bogu pa si barem realan i ne zivis u oblacima za razliku od vecine tvojih "drugova". I hvala Bogu pa ste u promilima.

Rubbie wrote:samo je licemjerno drzavu nazivati sekularnom kad ona to nije, nece nikad ni biti.
Hoces li mi odgovoriti na pitanje koje su to drzave sekularne? Da li Njemacku smatras sekularnom? SAD? Austriju? Svedsku? Dansku? Holandiju?
Ili pak primjere istinske sekularnosti vidis u Hodzinoj Albaniji? SSSR-u? Bivsoj nam zajednickoj drzavi?
od svega sto si naveo jedino je yuga i bila sekularna, ali nije uspjela to odrzati... danas je valjda jasno da hodze i popovi ne zele da se bave vjerom nego hoce da vode politiku, samo su odijela promjenili. masom je najlakse vladati i nahraniti je maglom.

bolje da tamo slave rodjendan naseg predsjednika (jednog, drugog, treceg), a ne nekog lika za koga nije ni utvrdjeno da je postojao.
Hafis

#210 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

Božić danas više nema veze s religijom. To je samo dio globalnog konzumentskog mentaliteta koji se iz petnih žila potiče od strane prodajnih lanaca.
Ja samo znam da izrigam svake godine koju tisuću maraka na gluposti.
Mister Yes

#211 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Mister Yes »

Opetja033 wrote:Vjerske slobode su zagarantovane europskom konvencijom o ljudskim pravima, na vasu zalost BiH je jedna od potpisnica te povelje. Tako da bi svaka zabrana bozicnih prijema, selami, itd bilo grubo krsenje te iste konvencije.
Vjerske slobode su zagarantovane i bujrum svakome da vjeruje u izmišljena bića i bajke. Ali ovdje govorimo o državnim institucijama. Meni je poniženje da se u državnim institucijama ozbiljni ljudi bave izmišljenim bićima poput nekih bogova i deda mrazova. Ok, imaš pravo vjerovati u te stvari ali nemoj javno brate. Što se mene tiče religije su na razini pušenja cigara. Imaš pravo ali ne na svakom mjestu jer to smeta drugima i u principu je nekulturno i primitivno. Ovo je isto kao da član predsjedništva na televiziji puši cigaru. Odvratno i primitvno. On naravno ima pravo da bude odvratan i primitivan ali imam i ja pravo da kažem da je odvratan i primitivan.
Opetja033 wrote:Jbg, vrijeme vas pregazilo. Vakat je da se probudite i da shvatite da vise ne zivimo u mracnjastvu socijalizma/komunizma koji gaji rigidnu mrznju prema vjerskim slobodama, vec da zivimo u zemlji koja je u tranziciji ka civilizovanom svijetu liberalne demokratije. Sto prije to shvatite manje ce vas boljeti i manje ce te biti frustrirani ovakvim stvarima.
Ako ćemo da budemo dio civilizovanog svijeta liberalne demokratije onda nema da biramo šta hoćemo iz tog paketa. Ili sve ili ništa. Znači i da imamo gej parade i gej lokale i golotinju i sve ostalo. Kada ovo društvo bude na tom nivou na kojem je zapad da prihvata druge i drugačije onda se možemo porediti sa zapadom. Ili smo društvo koje kritikuje ili smo kao zapad oslobođeni kritikovanja. Licemjerno je reći "kako to na zapadu nikom ne smeta" a u isto vrijeme kritikovati homoseksualce koji također na zapadu nikom ne smetaju. Na zapadu ništa nikom ne smeta pa ako ti je to uzor ponašanja onda se tako i ponašaj u svemu.
Lincoln-Burrows

#212 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Lincoln-Burrows »

Rubbie wrote: od svega sto si naveo jedino je yuga i bila sekularna, ali nije uspjela to odrzati...
Glupost,
sekularizam uključuje slobodu vjere i mišljenja, toga je u Jugoslaviji bilo vrlo malo.
amiliana

#213 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by amiliana »

Opetja033 wrote:Jbg, vrijeme vas pregazilo. Vakat je da se probudite i da shvatite da vise ne zivimo u mracnjastvu socijalizma/komunizma koji gaji rigidnu mrznju prema vjerskim slobodama, vec da zivimo u zemlji koja je u tranziciji ka civilizovanom svijetu liberalne demokratije. Sto prije to shvatite manje ce vas boljeti i manje ce te biti frustrirani ovakvim stvarima.
Ako ćemo da budemo dio civilizovanog svijeta liberalne demokratije onda nema da biramo šta hoćemo iz tog paketa. Ili sve ili ništa. Znači i da imamo gej parade i gej lokale i golotinju i sve ostalo. Kada ovo društvo bude na tom nivou na kojem je zapad da prihvata druge i drugačije onda se možemo porediti sa zapadom. Ili smo društvo koje kritikuje ili smo kao zapad oslobođeni kritikovanja. Licemjerno je reći "kako to na zapadu nikom ne smeta" a u isto vrijeme kritikovati homoseksualce koji također na zapadu nikom ne smetaju. Na zapadu ništa nikom ne smeta pa ako ti je to uzor ponašanja onda se tako i ponašaj u svemu.[/quote]

:thumbup:
Helena2014

#214 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Helena2014 »

res publica wrote:
spreca wrote: Mnogi su tada rekli da je to papanluk i jeste.....i sam sam rekao da je to glupost i papanluk..............ovdje niko ne napada religiju vec PAPKE...........sutra ce neko iz njih tamo organizovati svadbu sinu ili kcerki......ma jebo ti njih
Kod vas muslimana je to nekako naopako, barem iz kršćanske perspektive, ili ove moje građanske. :)

......

Eto, u tome se mi razlikujemo fundamentalno, i zato hoćemo da se otcjepimo od vas. :D

Četvrti entitet- gradjanski ? :D
amiliana

#215 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by amiliana »

Na zapadu je puno bolje nego ovdje barem kada je u pitanju drustvo i opcenito zivot,a kada cemo mi biti u rangu zapada i hocemo li ikada biti pitanje je.
AcaLukas

#216 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by AcaLukas »

homega wrote:Član Predsjedništva BiH - Dragan Čović, večeras je u zgradi Parlamenta BiH organizirao prijem najviših političkih predstavnika BiH i stranih ambasada povodom katoličkog praznika - Božića.

U povorci i čestitanju Božića Čoviću izredala se skoro sva elita BiH političke scene i predstavnici stranih država u BiH, uz Čovića, čestitke je primala i njegova supruga!!!

Image
Image

Naravno, bio je na prijemu i BiH inventar sličnih besplatnih večera, i Visoki predstavnik, osoba koja je plaćena da izvršava nadzor nad ustavnim normama BiH

Image

Tema je sljedeća: Koje pravne norme koristi Dragan Čović - član Predsjedništva BiH, kada za vlastita religiozna uvjerenja koristi državne - JAVNE prostorije, konkretno - zgradu Parlamentarne skupštine BiH?

Nije li BiH sekularnog državnog uređenja, nisu li odvojeni religiozni interesi od političkih interesa? Ko ili šta daje pravo Draganu Čoviću da u BiH državotvornost unosi religiju?

Ko je dozvolio supruzi Dragana Čovića da u zgradi Parlamenta prima zvanice i božične čestitke, nije li to trebala činiti u svom domu?

kakva je ovo lakrdija i privatiziranje države BiH? :?
Jel ovo neka zajebancija? Pa Tihicu su klanjali dzenazu u parlamentu, a ako ovako nastave Bakir ce biti ukopan u parlamentu kao mumija.
JohnnyS

#217 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by JohnnyS »

1. Da je organizirao primanje u zgradi HDZ-a u stolnom gradu, sad biste ga napadali da kakav je on član predsjedništva pa okuplja ambasadore van institucija.

2. Kako kaže ona pjesma: dabogda crko rokenrol kad ga svako svira. Tako i nek ukinu božić kad ga ovaj lopov i jugosloven slave :D

3. Ja se po mjerilima cijenjenog kolege @Opetja ubrajam u militantne ateiste, ali činjenica jest da skoro sve države na svijetu imaju ova praznična primanja pa je ovo donekle prihvtljivo, naravno pod uvjetom da i drugi predstavnici imaju priliku za isto.

4. Kad bismo tjerali mak na konac, najviše ljuti bi trebali biti Hrvati nekatolici i katolici nehrvati jer se maltene radi jednakost Hrvat=katolik
spreca

#218 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

prvi koji odapne..........iz parlamenta mu pravimo muzolej ito sa dzenazom :lol:
spreca

#219 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

JohnnyS wrote:1. Da je organizirao primanje u zgradi HDZ-a u stolnom gradu, sad biste ga napadali da kakav je on član predsjedništva pa okuplja ambasadore van institucija.

2. Kako kaže ona pjesma: dabogda crko rokenrol kad ga svako svira. Tako i nek ukinu božić kad ga ovaj lopov i jugosloven slave :D

3. Ja se po mjerilima cijenjenog kolege @Opetja ubrajam u militantne ateiste, ali činjenica jest da skoro sve države na svijetu imaju ova praznična primanja pa je ovo donekle prihvtljivo, naravno pod uvjetom da i drugi predstavnici imaju priliku za isto.

4. Kad bismo tjerali mak na konac, najviše ljuti bi trebali biti Hrvati nekatolici i katolici nehrvati jer se maltene radi jednakost Hrvat=katolik
jesul poskupila jaja u konzumu ...sace uskrs :mrgreen:
DoZeN

#220 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by DoZeN »

Neka vjere,neka praznika
spreca

#221 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
Rubbie wrote: od svega sto si naveo jedino je yuga i bila sekularna, ali nije uspjela to odrzati...
Glupost,
sekularizam uključuje slobodu vjere i mišljenja, toga je u Jugoslaviji bilo vrlo malo.
ako cemo lagati
spreca

#222 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

DoZeN wrote:Neka vjere,neka praznika
na zato predvidjenim mjestima
Lincoln-Burrows

#223 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Lincoln-Burrows »

spreca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Glupost,
ako cemo lagati
Jednopartijski sustav, verbalni delikt.
Nisi ti kvalitetan sugovornik, pišeš bez argumenata.
jao_situacije

#224 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by jao_situacije »

dalje wrote:
homega wrote:kakva je ovo lakrdija i privatiziranje države BiH? :?
A ne smeta ti islam u institucijama BiH?

Image

A ti stvarno nemaš ukusa nimalo... miješati komemoraciju zastupnika u parlamentu i odavanje počasti, neko minutom šutnje, neko fatihom, neko krštenjem, neko samo oblačenjem crnine i držanjem nekog govora ili neke pohvalne riječi o preminulom, i to ti Islam u institucijama e svašta.... :run: :run: :-) :-) :zid: :facepalm:
spreca

#225 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote: Jednopartijski sustav, verbalni delikt.
Nisi ti kvalitetan sugovornik, pišeš bez argumenata.
opet ponavljam pises lazi.....obican narod se je mogao moliti i vjerovati koliko hoce.......naravno vama komunjarama nije bilo dozvoljeno...pitaj draganceta jugoslovena
Post Reply