Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Locked
shadowblade

#176 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

karanana wrote:talibani ti u gacama. skini se malo sa slobodanpraljak.hrhb
vise ih se regrutiralo iz engleske i iz njemacke i francuske. cak ih ima i u lijepoj tvojoj.
http://lmgtfy.com/?q=gornja+mao%C4%8Da
The BEN10

#177 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by The BEN10 »

Novak20 wrote:Vjerovatno je tvoja mržnja prema Hrvatima opravdana iz nekog razloga. Međutim, bolje bi ti bilo, 19 godina iza rata da se navikneš na to da su Hrvati u BiH i sa 0,5 % ravnopravan i konstitutivan narod a ne manjina. Gledaj svoja posla i pusti da Čović i Čavara ispune tvoja predviđanja koja ne moraju biti tačna.

SDA će prva u koaliciju sa HDZ, kao i uvijek, dodao bih. Ako i ne bude tako, politički sahraniti Hrvate ne možeš ni uz SDA i Božiju pomoć. Na kraju krajeva, na Balkanu je zadnjih sto pedeset godina uvijek bilo lakše sahraniti državu nego jedan narod.
Zato se mani ćorava posla i ne igraj se sa onim što ne razumiješ. Nije nikom do novih sranj..
Kakve veze ima konstitutivnost sa novom izbornom jedinicom? I zašto bi glas katolika u Tuzli manje vrijedio od glasa katolika u Stolnom (al malo sutra) Mostaru?
dječak sa šibicama

#178 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by dječak sa šibicama »

Ali mi je nevjerovatno iracionalan ovaj strah od Hrvata.

Primjetan, ocigledan.

Istina, hrvatski SDP koji sada vlada Hrvatskom, prosrpski je orjentisan, posebno Josipovic. Nema vise Mesica sa crvenim fesicem... ali Hrvatska je u sustini prijatelj Bosni i Hercegovini.

E sad, sto neko smatra da to sto Hrvati zele svoj tv kanal, da je to fasizam, separatizam, to je vec problem posmatraca. Cak su i Albanci u Srbiji imali to pravo.

Ta stalna zelja da se Hrvate zajebe, ukine, nekako da ih nema, da ne postoje, ciribu ciriba i nema vise Hrvata... nevjerovatna stvar.

Pa ta prica kako je Raguz "odlican jer stvara mostove izmedju dva naroda" a cim Raguz popusi izbore, skrguce se zubima i prijeti kako "bosnje ipak mogu zajebati Hrvate". Dakle, Raguz je zamisljen kao alat novog pokusaja da se Hrvate zajebe.

Tako se drzava ne vodi nigdje, osim u paralizu. to je opstrukcija drzave, a ne zahtjev za svojim tv kanalom.
karanana

#179 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by karanana »

cekamo hrvatski odgovor i zavrsavanje zapocetog. sav sam se namokrio dole cekajuci.
mada, kakve su bhalije....sve je moguce.
The BEN10

#180 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by The BEN10 »

dječak sa šibicama wrote:Tako se drzava ne vodi nigdje, osim u paralizu. to je opstrukcija drzave, a ne zahtjev za svojim tv kanalom.
A ko brani hrvatima, koji btw ne plaćaju TV pretplatu, da imaju svojih milion privatnih kanala. Dakle, oni bi da im Bošnjaci finansiraju TV? :roll:
shadowblade

#181 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

The BEN10 wrote:
shadowblade wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:A što se tiče prijetnji, ja apelujem da ne izazivate narod kojeg ima dovoljno da, i kad ga 50 % glasa, da 400 000 glasova Bošnjacima i još 350 000 Hrvatu kojeg mi odobrimo. (2010.)
Nemojte da vas Hrvatska pripoji pa ćete vidjet šta ćete glasat i birat. :lol:
Ionako ste trebali u konfederaciju po Vašingtonskom sporazumu.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bi ... m-hrvatske
Prema nekim procjenama, zbog ekonomske krize Hrvatsku je samo u posljednje tri godine napustilo od 60 do 70 tisuća građana i to, što je posebno opasno, uglavnom mladih. Samo tijekom 2013. godine Hrvatsku je napustilo gotovo 15.000 ljudi.
Nema šta, mnogo ste jaki. :evil:
Pa da nas napusti još 10 puta toliko jači smo od Bošnjaka kao narod višestruko. Imamo svoju državu i teritorijalno smo povezani. Što se tiče napuštanja, pa koliko će tek izmilit iz BiH kad dođe vrijeme? Misliš da je mladima do rahat patnje?
Hrvatska je za BiH ekonomska, demografska i vojna sila, a kad uračunaš da propalu BiH tek pola čine Bošnjaci koji žive na manje od trećine teritorija, onda dobivaš pravu sliku i odnos snaga.
Last edited by shadowblade on 13/10/2014 23:58, edited 1 time in total.
Havatar

#182 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Havatar »

dječak sa šibicama wrote:Ali mi je nevjerovatno iracionalan ovaj strah od Hrvata.

Primjetan, ocigledan.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Napusti internet.
Itakoto

#183 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Itakoto »

oj djecurlije na temi... :D
reis1

#184 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by reis1 »

Novak20 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasno šta će Hrvatima izborna jedinica.
Tog naroda, zahvaljujući Ćavari i Ćoviću, neće ni biti za dva-tri ciklusa. I kad ih Bošnjaci nadglasaju i u njihovoj izbornoj jedinici (fiktivnoj dabome) onda opet - Aj, pomogaj, daj kroji novu, ova nam ne stoji.
Nema momci, od te ljubavi ništa. Nije ozbiljno, sa sigurnosnog aspekta, igrati se s tim.

Nadam se samo da će SDA biti da vlast koja će, ako će, pokrenuti ovo pitanje, pa da ih, uz Božiju pomoć, politički sahranimo na narednim izborima.
Vjerovatno je tvoja mržnja prema Hrvatima opravdana iz nekog razloga. Međutim, bolje bi ti bilo, 19 godina iza rata da se navikneš na to da su Hrvati u BiH i sa 0,5 % ravnopravan i konstitutivan narod a ne manjina. Gledaj svoja posla i pusti da Čović i Čavara ispune tvoja predviđanja koja ne moraju biti tačna.

SDA će prva u koaliciju sa HDZ, kao i uvijek, dodao bih. Ako i ne bude tako, politički sahraniti Hrvate ne možeš ni uz SDA i Božiju pomoć. Na kraju krajeva, na Balkanu je zadnjih sto pedeset godina uvijek bilo lakše sahraniti državu nego jedan narod.
Zato se mani ćorava posla i ne igraj se sa onim što ne razumiješ. Nije nikom do novih sranj..
'ebogati, kako ste konstitutivni, kad vas se moze iskljucit iz vlasti?

Imate papirnatu konstitutivnost, koju mozete ponijet sobom kad kreenete na WC, ali u praksi, kao sto znamo, nemate...

To je i bio plan medjunarodne zajednice, dva entiteta, jedan srpski, jedan bosnjacki, a Hrvati su dobili RSK i putovnice. Ha ja... samo sto to vama niko nije rekao.
dječak sa šibicama

#185 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

reis1 wrote: To je i bio plan medjunarodne zajednice, dva entiteta, jedan srpski, jedan bosnjacki, a Hrvati su dobili RSK i putovnice. Ha ja... samo sto to vama niko nije rekao.
Iskren covjek, ovo se cijeni, ali opet, Raguz prdeknuo :oops:
JohnnyS

#186 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by JohnnyS »

Naravno da se može izigrati hrvatsko biračko tijelo. Koliko je u tom slučaju funkcionalna država koja ima vjerojatno iz tog razloga ugrađeno 20 modela blokade, vidjeli smo kroz zadnje 4 godine.
shadowblade

#187 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

reis1 wrote: Imate papirnatu konstitutivnost, koju mozete ponijet sobom kad kreenete na WC, ali u praksi, kao sto znamo, nemate...

To je i bio plan medjunarodne zajednice, dva entiteta, jedan srpski, jedan bosnjacki, a Hrvati su dobili RSK i putovnice. Ha ja... samo sto to vama niko nije rekao.
Šta vi imate? Gdje je BiH, gdje su ljiljani? Gdje je Sefer, Raguž, Lagumđija i njihovi planovi? Sve junak do junaka. :mrgreen:
Last edited by shadowblade on 14/10/2014 00:04, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#188 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by It_is_a_Leclerc »

Novak20 wrote:
Tog naroda, zahvaljujući Ćavari i Ćoviću, neće ni biti za dva-tri ciklusa. I kad ih Bošnjaci nadglasaju i u njihovoj izbornoj jedinici (fiktivnoj dabome) onda opet - Aj, pomogaj, daj kroji novu, ova nam ne stoji.
Nema momci, od te ljubavi ništa. Nije ozbiljno, sa sigurnosnog aspekta, igrati se s tim.

Nadam se samo da će SDA biti da vlast koja će, ako će, pokrenuti ovo pitanje, pa da ih, uz Božiju pomoć, politički sahranimo na narednim izborima.
Vjerovatno je tvoja mržnja prema Hrvatima opravdana iz nekog razloga. Međutim, bolje bi ti bilo, 19 godina iza rata da se navikneš na to da su Hrvati u BiH i sa 0,5 % ravnopravan i konstitutivan narod a ne manjina. Gledaj svoja posla i pusti da Čović i Čavara ispune tvoja predviđanja koja ne moraju biti tačna.

To što ti zoveš mržnjom, ja zovem ljubavju prema državi.
Gospodo draga, ja ću raditi sve, ali baš sve, što je u mojoj moći da osporim, onemogućim ili ugorzim nacionalne interese bh. Hrvata, dokle god su ti interesi :
- aparthejd u školama
- ignorisanje ustavnih presuda i ignorisanje državnih institucija
- blokade i najrazličitiji oblici manipulacija
- pokušaji odvjanaja dijela Bošnjaka od ostatka
- pokušaj daljnje fragmentacije države.

Dakle, dokle god imamo ljude koji demoliraju pola Mostara, miniraju spomenike i pretuku našu djecu, zbog neke reprezentacije, i dok god je to njihov nacionalni interes, vjerujte, ja ću biti sretan da im te interese osporimo, kao što to uspješno radimo već dugi niz godina.

Na jednoj temi sam već napisao, Hrvati kad shvate koliko ih je, i kad shvate da su postali kusur, bit će kasno da se okane separatizma, da se, umjesto u Laktaše, okrenu prema Sarajevu.

Što se političke sahrane Hrvata tiče, račun ispostaviti Ćavari i Ćoviću.
reis1

#189 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by reis1 »

shadowblade wrote: Pa da nas napusti još 10 puta toliko jači smo od Bošnjaka kao narod višestruko. Imamo svoju državu i teritorijalno smo povezani. Što se tiče napuštanja, pa koliko će tek izmilit iz BiH kad dođe vrijeme? Misliš da je mladima do rahat patnje?
Hrvatska je za BiH ekonomska, demografska i vojna sila, a kad uračunaš da propalu BiH tek pola čine Bošnjaci koji žive na manje od trećine teritorija, onda dobivaš pravu sliku i odnos snaga.

Tako su i Srbi kontali - pa na kraju zavrsili ponizeni. :oops:

A inace, Hrvatska je strateski najnesigurnija zemlja od sve bivse brace - pa pogla vam samo susjeda, vi jedini granicite s europskom i svjetskom silom koja ima aspiracije prema vama. :skoljka:
kamen spoticanja

#190 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by kamen spoticanja »

de ba sta se palite...draganche zabacio udicu na koju bi se kao trebao upecati neki naivni bosnjo pa mu za koaliciju dati nesto sto ni sam draganche ne zna kako bi izgledalo...
jok ba...draganche je bio mimo poluga vlasti ove 4 godine...on samo zeli tu sto jacu poziciju
The BEN10

#191 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by The BEN10 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Novak20 wrote:

To što ti zoveš mržnjom, ja zovem ljubavju prema državi.
Gospodo draga, ja ću raditi sve, ali baš sve, što je u mojoj moći da osporim, onemogućim ili ugorzim nacionalne interese bh. Hrvata, dokle god su ti interesi :
- aparthejd u školama

Dakle, dokle god imamo ljude koji demoliraju pola Mostara, miniraju spomenike i pretuku našu djecu, zbog neke reprezentacije, i dok god je to njihov nacionalni interes, vjerujte, ja ću biti sretan da im te interese osporimo, kao što to uspješno radimo već dugi niz godina.

Na jednoj temi sam već napisao, Hrvati kad shvate koliko ih je, i kad shvate da su postali kusur, bit će kasno da se okane separatizma, da se, umjesto u Laktaše, okrenu prema Sarajevu.

POTPIS!
Novak20

#192 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Novak20 »

reis1 wrote:
Novak20 wrote:

'ebogati, kako ste konstitutivni, kad vas se moze iskljucit iz vlasti?

Imate papirnatu konstitutivnost, koju mozete ponijet sobom kad kreenete na WC, ali u praksi, kao sto znamo, nemate...

Ok. Kako ti kažeš. Mora da si velik političar. :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#193 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by It_is_a_Leclerc »

O tome kakva je politička snaga bh. Hrvata govori činjenica da su prije četiri godine trčali u Veliku Kladušu kod jedne vrlo legitimne Hrvatice, od oca Fikreta i majke Fazile, po imenu Elvira, da je bogom kume da ne glasa u Domu naroda za konstituisanje Nikšićeve vlade, i da će joj otac, ako to ne uradi, izaći ranije iz zatvora.

:D :D
Last edited by It_is_a_Leclerc on 14/10/2014 00:07, edited 1 time in total.
Hafis

#194 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote: To što ti zoveš mržnjom, ja zovem ljubavju prema državi.
- aparthejd u školama

Džaba šuplja, provaljen si već drugi ili treći put kao kroatofob :zzzz:
I na temi o Hrvatskoj si se istaknuo kao patološki mrzitelj.
Potrebna hitna resocijalizaciju u nekoj hrvatskoj odgojnoj ustanovi.
Last edited by Hafis on 14/10/2014 00:08, edited 1 time in total.
shadowblade

#195 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

It_is_a_Leclerc wrote: To što ti zoveš mržnjom, ja zovem ljubavju prema državi.
- aparthejd u školama

Srbi su jači i gori od Hrvata po tom pitanju, šta se na njih ne udre? Jel zbog toga što smo previše slabi pa se pokušava navaljivati na slabijega? Razumljivo, ali jadno i kukavično, pravite saveznike od Srba i Hrvata, a bome i Hrvatsku koja vam je više saveznik i prijatelj nego neprijatelj, pravite neprijateljem.
shadowblade

#196 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by shadowblade »

reis1 wrote: A inace, Hrvatska je strateski najnesigurnija zemlja od sve bivse brace - pa pogla vam samo susjeda, vi jedini granicite s europskom i svjetskom silom koja ima aspiracije prema vama. :skoljka:
Strateški najnesigurnija zemlja je BiH, najnesigurnija na svijetu i po pitanju opstojnosti, terorizma itd, to bi znao da imaš imalo veze sa geopolitikom i realnosti, a ne sa youtubeom, forumom i kafanskim pričama. Inače ne znam o kojim ti srbima pričaš? O onima što ti drže pola voljene nedjeljive BiH?
Last edited by shadowblade on 14/10/2014 00:11, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#197 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Leklerku je neki Hrvat ukrao curu, nema drugog objasnjenja, covjek mrznju prema Hrvatima iskazuje od politike do hokeja na ledu.

Nije zdravo toliko mrziti, ali njegov problem.

I sama tema je, kako rekoh, cisto da se ovakvi kao Leklerk, ispucaju zbog Raguzevog poraza. Nije njima problem ni Bakir, ni Dodik, nego sto propade plan "novi Sejdo".

Cirkus, u sustini. Drzava na aparatima, a besposlicari se bave time sta je izjavio jedan milioner Covic. Ludoga li naroda i drzave.
reis1

#198 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by reis1 »

shadowblade wrote:
reis1 wrote: Imate papirnatu konstitutivnost, koju mozete ponijet sobom kad kreenete na WC, ali u praksi, kao sto znamo, nemate...

Šta vi imate? Gdje je BiH, gdje su ljiljani? Gdje je Sefer, Raguž, Lagumđija i njihovi planovi? Sve junak do junaka. :mrgreen:
Moc svake drzave, kao organizacije, lezi u parlamentu.

Bosnjaci tek sada dobijaju moc da mogu imati >50% u parlamentu drzave, odnosno da mogu kontrolirati parlament bez federiranja s Hrvatima ili Srbima. Da ste vi i Srbi bili pametni, jos 1995. biste srusili Dayton i trazili gradjansku BiH, jer biste mogli legalno u parlamentu izglasati prekompoziciju, pa i disoluciju BiH, jer ste imali vecinu.

Sada, prosla baka s kolacima. :D
Arsene Wenger

#199 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by Arsene Wenger »

shadowblade wrote:
reis1 wrote: A inace, Hrvatska je strateski najnesigurnija zemlja od sve bivse brace - pa pogla vam samo susjeda, vi jedini granicite s europskom i svjetskom silom koja ima aspiracije prema vama. :skoljka:
Strateški najnesigurnija zemlja je BiH, najnesigurnija na svijetu i po pitanju opstojnosti, terorizma itd, to bi znao da imaš imalo veze sa geopolitikom i realnosti, a ne sa youtubeom, forumom i kafanskim pričama.
Jebo ti terorizam mater fašističko ustašku.
JohnnyS

#200 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate

Post by JohnnyS »

Kako se kolo sreće okreće, jučer se trčalo Fikretovoj i Fazilinoj kćerci, a sutra će Alijin potomak Franinom u stolni grad da se dogovore... Ko što kaže izreka, ne jebe lep nego uporan...
Locked