Možda su od zvjezdica na pasošu pomislili da su uvećane slike virusa.TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 11:42Nek putuju, nije to korona. Imaju putovnicu. Nema u Hercegovini zaraženih. Laže krizni štab.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 11:40A iz Hercegovine ljudi ne putuju u Sarajevo? Sarajlije ne idu u Mostar? Ne ocekujes da ce se situacija preliti i kod nas?TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 11:38
Šta me briga za Hercegovinu. Dole nikad nije ni bilo korone jer imaju putovnicu (najbolja vakcina). Ti što su hospitalizovani su vjerovatno pali sa bicikla.
Btw., govorim ovdje o Sarajevu. Oko 20 hospitalizovanih na 600 000 stanovnika.
![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
zigzag
#29751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
saale
#29752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam tu KURTONU otresao i odležao kod kuće uz paracetamole, i c vitamAMIN! Ne kontam zašto se pravi ovoliki bauk ne postajemo zombiji ako pokupimo virus, a ovi brojevi o pozitvnim više nemaju nikavog smisla, masa raje je prežala kod kuče a da se nije ni testiralalaik1981 wrote: ↑18/09/2020 10:58 Juce 12 u KS, danas 15.. Manje od 5% pozitivnih u odnosu na testirane.. Dvije trecine zarazenih iz postojecih klastera.. Posle bajrama koji je prepolovio tadasnje brojeve, pocetak skolske godine je izgleda prepolovio i brojeve od prije 15 dana.. Idemo jos pustiti raju na stadione i da koronu pustimo niz vodu, bar u KS.. Lijepo je vidjeti da su prognoze panik botova obicne ublehe..
- Tesla Edison
#29753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma samo još jedan od dokaza koliko je sva ova priča i histerija oko korone obična šprdancija.zigzag wrote: ↑18/09/2020 11:47Možda su od zvjezdica na pasošu pomislili da su uvećane slike virusa.TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 11:42Nek putuju, nije to korona. Imaju putovnicu. Nema u Hercegovini zaraženih. Laže krizni štab.
![]()
-
Mogy87
#29754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesi bio u Bugojnu ovih dana? Sta kazu amidza i majka onih dvojice momaka? I oni misle da je šprdancija?TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:07Ma samo još jedan od dokaza koliko je sva ova priča i histerija oko korone obična šprdancija.zigzag wrote: ↑18/09/2020 11:47Možda su od zvjezdica na pasošu pomislili da su uvećane slike virusa.TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 11:42
Nek putuju, nije to korona. Imaju putovnicu. Nema u Hercegovini zaraženih. Laže krizni štab.
![]()
-
AmirBaa
#29755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Joj patetike Mogy...ovo je previse i za tebe 
- Tesla Edison
#29756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I na Vlakovu svaki dan po 5-6 dženaza. Tako je i ove i prošle i svake druge godine. Ništa Bugojno nije posebno tu.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 12:09Jesi bio u Bugojnu ovih dana? Sta kazu amidza i majka onih dvojice momaka? I oni misle da je šprdancija?TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:07Ma samo još jedan od dokaza koliko je sva ova priča i histerija oko korone obična šprdancija.
Neki ovdje neshvataju da se umrijeti mora. Isto kao da smo eto svi bili besmrtni prije korone.
Samo mi reci, ako su u Bugojnu umrli od korone, zašto porodica tuži doktore i zašto isti ne dozvoljavaju obdukciju?
Samo mi žao što sam na momenat podlegao toj histeriji i propagandi. Sad shvaćam, svakim danom sve više, da je ovo sve obična ubleha. Toliko je "struka" zapetljana u laži, da ne znaju naći izlaz i samo guslaju istu mantru uz pomoć medija i panikbotova. Smoriše se mediji, hudnjaci, objasniti da brnjice štite a sami ih ne nose. Nikad u studiju nisam vidio novinara sa maskom. Na svim javnim događajima, niko ne nosi maske a narodu se baca šuplja. Nosim je još uvijek ne znam ni ja zašto, ali neću dugo. Još koja hefta i bacam ih sve iz kuće. Nek materi svojoj prosipaju laži, meni više neće.
Sve su pogrešno predvidjeli (čitaj: slagali). I prvomajske kalstere i bajramske klastere i školske klastere i mrtve po ulici i istrebljenje države i sterlilizaciju države od ljudi i stotine hiljada mrtvih i mnoge mnoge ublehe kojima su nas bombardovali svaki da, svaki sat.
Jedina dobra stvar u ovome je što sam se bacio da malo isčitavam i stvari vezane za viruse i sličnu tematiku koju nisam prije ni isčitavao a ni proučavao nešto posebno. Sve ostalo je:
Last edited by Tesla Edison on 18/09/2020 12:45, edited 1 time in total.
-
Mogy87
-
Mogy87
#29758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svaki dan se kopaju po 3 clana iste porodice od zarazne bolesti? Od kojih su dvojica u ranim 40tim i jedan je bio sportski radnik?TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:21I na Vlakovu svaki dan po 5-6 dženaza. Tako je i ove i prošle i svake druge godine. Ništa Bugojno nije posebno tu.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 12:09Jesi bio u Bugojnu ovih dana? Sta kazu amidza i majka onih dvojice momaka? I oni misle da je šprdancija?TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:07
Ma samo još jedan od dokaza koliko je sva ova priča i histerija oko korone obična šprdancija.
Neki ovdje neshvataju da se umrijeti mora. Isto kao da smo eto svi bili besmrtni prije korone.
Samo mi reci, ako su u Bugojnu umrli od korone, zašto porodica tuži doktore i zašto isti ne dozvoljavaju obdukciju?
A kako odvratno podmeces da porodica spori koronu. Ne, ne spore to vec je brat, koju dolazi iz normalne drzave, ocajan sto mu ljekari nisu spasili bracu. Ne spori koronu.
Emir se u Salzburg vratio nakon što je u mezar spustio oca i brata Adisa. Harisa je, kaže u pisanoj izjavi za N1, na nogama ispratio u bolnicu i ni slutio nije da će mu korona virus odnijeti i drugog brata.
"Ja vjerujem da je sve bila greška zdrastva i liječenja. Babo je imao slabo srce, znali smo da se neće lahko izvući, ali braća, braća su se morala izvući uz dobru ispravnu terapiju i stručnost doktora, pogotovo Hari koji je otišao na nogama u Travnik kao da mu ništa nije bilo", kaže Emir Duraković.
Zbog svega najavljuje angažman advokata i utvrđivanje odgovornosti nadležnih za koje njegov amidža Kemal ima samo riječi hvale.
"Što se tiče ljudi i osoblja u Bugojanskoj bolnici, ja ih mogu samo nazvati herojima, a sad s čime se oni bore unutra ja zaista ne znam", Kemal Duraković.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a460495/Tr ... kovic.html
-
biglebovski
#29759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tragedija jeste, al je patetično kad ga ti, kao anonimac, provlačiš kad god stigneš, obezvrjeđujući time ličnu tragediju koju su doživjeli članovi te porodice.
-
Mogy87
#29760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najbolje da ih ne spominjemo nikako jer ne odgovara narativu Biglebovskog s klix foruma sa 100.000 lajkova.biglebovski wrote: ↑18/09/2020 12:43 Tragedija jeste, al je patetično kad ga ti, kao anonimac, provlačiš kad god stigneš, obezvrjeđujući time ličnu tragediju koju su doživjeli članovi te porodice.
A brojni slucajevi licnih prica sirom svijeta gdje su se stariji ljudi oporavili koje si ti postavljao, a ja licno lajkala dok se moglo nisu appeal to emotion?
Ali to odgovara tvom narativu, pa moze.
- Tesla Edison
#29761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko su samo doktori poubijali ljudi zbog nestručnosti i nemara i to sve prišili koroni jer za koronu nema obudukcija i pri tome se izvukli od bilo kakve odgovornosti, ne smijem ni pomisliti. A siguran sam da ima veliki broj takvih slučajeva.
Nema obdukcije, nema dokaza. Mogli su ih bukvalno trovati, niko ne bi ni znao ni odgovarao zbog toga.
Čovjeka koji hoće da utvrdi istinu i dogovornost doktora, nazivaju pogrdnim imenima i teoretičarem. Fuj.
Nema obdukcije, nema dokaza. Mogli su ih bukvalno trovati, niko ne bi ni znao ni odgovarao zbog toga.
Čovjeka koji hoće da utvrdi istinu i dogovornost doktora, nazivaju pogrdnim imenima i teoretičarem. Fuj.
Kao narod dozvolili smo svakome da urinira po nama kako mu je ćejf i da radi šta hoće i kako hoće."Ja vjerujem da je sve bila greška zdrastva i liječenja. Babo je imao slabo srce, znali smo da se neće lahko izvući, ali braća, braća su se morala izvući uz dobru ispravnu terapiju i stručnost doktora, pogotovo Hari koji je otišao na nogama u Travnik kao da mu ništa nije bilo", kaže Emir Duraković.
Last edited by Tesla Edison on 18/09/2020 13:00, edited 1 time in total.
-
Nadzorna_ploca
#29762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svuda se sunce radjaaaaa
Lijepa svaka je zemljaaaaa
Kao sto je Bosna moja na svijetu ljepse nemaaaaa

Lijepa svaka je zemljaaaaa
Kao sto je Bosna moja na svijetu ljepse nemaaaaa
-
Mogy87
#29763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko je koga nazvao teoreticarem? Znas li sta znaci izgubiti dva brata i oca? Meni je toliko zao ovog momka da ne mogu opisati.TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:55 Koliko su samo doktori poubijali ljudi zbog nestručnosti i nemara i to sve prišili koroni jer za koronu nema obudukcija i pri tome se izvukli od bilo kakve odgovornosti, ne smijem ni pomisliti. A siguran sam da ima veliki broj takvih slučajeva.
Kao narod dozvolili smo svakome da urinira po nama kako mu je ćejf i da radi šta hoće i kako hoće."Ja vjerujem da je sve bila greška zdrastva i liječenja. Babo je imao slabo srce, znali smo da se neće lahko izvući, ali braća, braća su se morala izvući uz dobru ispravnu terapiju i stručnost doktora, pogotovo Hari koji je otišao na nogama u Travnik kao da mu ništa nije bilo", kaže Emir Duraković.
-
Naslovnica
#29764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde da gledam ostvari ovako...kolike su šanse da dva brata, zdrava čovjeka, srednjih godina, iz iste porodice, umru od virusa gripe (COVID-19)? Baš nisu bili u nekoj strogo rizičnoj grupi da se sve okonča na ovaj način, dapače. Namjerno ne spominjem rahmetli oca.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 13:13Ko je koga nazvao teoreticarem? Znas li sta znaci izgubiti dva brata i oca? Meni je toliko zao ovog momka da ne mogu opisati.TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:55 Koliko su samo doktori poubijali ljudi zbog nestručnosti i nemara i to sve prišili koroni jer za koronu nema obudukcija i pri tome se izvukli od bilo kakve odgovornosti, ne smijem ni pomisliti. A siguran sam da ima veliki broj takvih slučajeva.
Meni je u ovoj priči sve toliko čudno.
Ne želim da bude da krivim zdravstvo, virus, petog, desetog.
Nadam se da je urađena obdukcija da pokaže zašto su 2 brata u naponu snage, došla na nogama u bolnicu i tu umrli.
Ako nije urađena obdukcija onda to zaista nema nikakve logike.
- Tesla Edison
#29765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa kad se detaljno pogledaju stvari, milion sumnji se pojavi.Naslovnica wrote: ↑18/09/2020 13:23Hajde da gledam ostvari ovako...kolike su šanse da dva brata, zdrava čovjeka, srednjih godina, iz iste porodice, umru od virusa gripe (COVID-19)? Baš nisu bili u nekoj strogo rizičnoj grupi da se sve okonča na ovaj način, dapače. Namjerno ne spominjem rahmetli oca.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 13:13Ko je koga nazvao teoreticarem? Znas li sta znaci izgubiti dva brata i oca? Meni je toliko zao ovog momka da ne mogu opisati.TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:55 Koliko su samo doktori poubijali ljudi zbog nestručnosti i nemara i to sve prišili koroni jer za koronu nema obudukcija i pri tome se izvukli od bilo kakve odgovornosti, ne smijem ni pomisliti. A siguran sam da ima veliki broj takvih slučajeva.
Kao narod dozvolili smo svakome da urinira po nama kako mu je ćejf i da radi šta hoće i kako hoće.
Nadam se da je urađena obdukcija da pokaže zašto su 2 brata u naponu snage, došla na nogama u bolnicu i tu umrli.
- zubi
#29766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Edison trola, nemojte ga uzimati zaozbiljno... jbg lozi ga da se neko upeca i krene ozbiljno diskutovati sa njim.
-
Mogy87
-
palermo
#29768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kad je već hercegovina spomenuta u ovoj veleumnoj diskusiji.....
e, sad jesu li ovo četiri smrtan slučaja koja spominje Zavod ili su ovi baška....U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u protekla 24 sata preminule su četiri osobe. Muškarac rođen 1950. godine iz Prozor – Rame, muškarac rođen 1937. godine iz Mostara, muškarac rođen 1950. godine iz Mostara i žena rođena 1937. godine iz Čapljine.
Na bolničkom liječenju trenutno je 50 bolesnika, od kojih je 4 na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.
U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 573 uzoraka.
U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 50 i to: 30 iz Mostara, 7 iz Prozor – Rame, 5 iz Čitluka, 4 iz Stoca, 2 iz Konjica , 1 iz Jablanice i 1 iz Neuma.
-
biglebovski
#29769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Te lične priče tj. linkovi na prevedene novinske članke što sam postavljao su bile utjeha za ljude koje si ti i ostala ekipa svakodnevno strašili i prepadali predstavljajući koronu kao masovnog ubicu staraca iako je ogroman broj starijih preležao istu sa kraćim ili dužim simptomima ili i bez simptoma.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 12:48Najbolje da ih ne spominjemo nikako jer ne odgovara narativu Biglebovskog s klix foruma sa 100.000 lajkova.biglebovski wrote: ↑18/09/2020 12:43 Tragedija jeste, al je patetično kad ga ti, kao anonimac, provlačiš kad god stigneš, obezvrjeđujući time ličnu tragediju koju su doživjeli članovi te porodice.
A brojni slucajevi licnih prica sirom svijeta gdje su se stariji ljudi oporavili koje si ti postavljao, a ja licno lajkala dok se moglo nisu appeal to emotion?
-
Mogy87
#29770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sto je super. Ja jako volim procitati te tvoje clanke. Ali isto tako ne znaci da druga vrsta slucajeva ne postoji, nazalost.biglebovski wrote: ↑18/09/2020 14:23Te lične priče tj. linkovi na prevedene novinske članke što sam postavljao su bile utjeha za ljude koje si ti i ostala ekipa svakodnevno strašili i prepadali predstavljajući koronu kao masovnog ubicu staraca iako je ogroman broj starijih preležao istu sa kraćim ili dužim simptomima ili i bez simptoma.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 12:48Najbolje da ih ne spominjemo nikako jer ne odgovara narativu Biglebovskog s klix foruma sa 100.000 lajkova.biglebovski wrote: ↑18/09/2020 12:43 Tragedija jeste, al je patetično kad ga ti, kao anonimac, provlačiš kad god stigneš, obezvrjeđujući time ličnu tragediju koju su doživjeli članovi te porodice.
-
Mogy87
#29771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ocigledno genetika igra veliku ulogu. O tome se pisalo ovdje i ranije.Naslovnica wrote: ↑18/09/2020 13:23Hajde da gledam ostvari ovako...kolike su šanse da dva brata, zdrava čovjeka, srednjih godina, iz iste porodice, umru od virusa gripe (COVID-19)? Baš nisu bili u nekoj strogo rizičnoj grupi da se sve okonča na ovaj način, dapače. Namjerno ne spominjem rahmetli oca.Mogy87 wrote: ↑18/09/2020 13:13Ko je koga nazvao teoreticarem? Znas li sta znaci izgubiti dva brata i oca? Meni je toliko zao ovog momka da ne mogu opisati.TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 12:55 Koliko su samo doktori poubijali ljudi zbog nestručnosti i nemara i to sve prišili koroni jer za koronu nema obudukcija i pri tome se izvukli od bilo kakve odgovornosti, ne smijem ni pomisliti. A siguran sam da ima veliki broj takvih slučajeva.
Kao narod dozvolili smo svakome da urinira po nama kako mu je ćejf i da radi šta hoće i kako hoće.
Jer po uobicajenom toku stvari, prijem u bolnicu i medicinska njega im i ne bi bili potrebni.
-
Naslovnica
#29772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Očigledno je da je najlakše svaliti na "genetiku", a ako je genetika, trebala se uraditi autopsija i zaključiti na osnovu čega.
Opet kažem, ne znam da li je urađena autopsija ili ne, ali ako nije onda mi je veoma čudno.
Opet kažem, ne znam da li je urađena autopsija ili ne, ali ako nije onda mi je veoma čudno.
- Tesla Edison
#29773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da nije. Čovjek i ne može tužiti doktore jer nema obdukcije.Naslovnica wrote: ↑18/09/2020 15:44 Očigledno je da je najlakše svaliti na "genetiku", a ako je genetika, trebala se uraditi autopsija i zaključiti na osnovu čega.
Kukuuu šta bi sve našli da se rade obdukcije i koliko bi ih završilo u KPZ-u sa doživotno oduzetim licencama. Mnogi ne bi mogli liječiti više ni majmune u zoološkom.
-
Naslovnica
#29774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam, možda porodica nije željela autopsiju?TESLA_EDISON wrote: ↑18/09/2020 15:55Naravno da nije. Čovjek i ne može tužiti doktore jer nema obdukcije.Naslovnica wrote: ↑18/09/2020 15:44 Očigledno je da je najlakše svaliti na "genetiku", a ako je genetika, trebala se uraditi autopsija i zaključiti na osnovu čega.
Kukuuu šta bi sve našli da se rade obdukcije i koliko bi ih završilo u KPZ-u sa doživotno oduzetim licencama. Mnogi ne bi mogli liječiti više ni majmune u zoološkom.
-
Mogy87
#29775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Gledaj ovako:Naslovnica wrote: ↑18/09/2020 15:44 Očigledno je da je najlakše svaliti na "genetiku", a ako je genetika, trebala se uraditi autopsija i zaključiti na osnovu čega.
Kod zdravih 40-godisnjaka koji se bave sportom citav zivot klinicka slika bi trebala biti blaza. Slazes se?
Znaci da je sve bilo uobicajeno ne bi ni trebali u bolnicu.
I kako ce zakljuciti sta u genetskom sklopu neke osobe je okidac za ozbiljne simptome COVIDA? To ne znaju ni najbolji svjetski patolozi.