Point. wrote: ↑05/07/2021 10:53
Dozer wrote: ↑05/07/2021 10:20
Nastavi slijepo vjerovati, niko ti ne brani.
A to sto "ljudi rade po bolnicama" i nisu se ustrucavali primiti ovu ili onu vakcinu, ne znaci apsolutno nista. Kako ni proizovdjaci nemaju pojma o bilo cemu daljem od 3-4, max. 6 mjeseci, u smislu nus pojava (jer nisu ni testirali duze od toga, jel'te), tako isto ni bilo koji medicinski radnik ne moze znati nsita vise od toga.
Poznajem ih i ja gomilu koji su se vakcinisali iskljucivo kinezom, a Pfizeru i ostalima sa zapada nisu htjeli ni primirisati. A siguran sam da ovakve poznajes i ti.
I, sta cemo sad...? "Tvoji" Pfizerasi su iz nekog razloga u pravu vise od "mojih" kineza? Zasto? Koji su paramateri koji bi to potvrdili?
Ne poznajem nikoga ovdje što se vakcinisao kineskom.
U Švedskoj isključivo Pfizer i Moderna za mlađu i Astra za stariju populaciju. I 110% sam siguran da jedna moderna, uspješna i prosperitetna država poput Švedske ne radi niti želi da radi bilo šta što bi bilo štetne za njene građane u bilo kojem obliku. A tako vjerovatno i ostale države. Pa ljudi su zaustavili bocanje vakcinom koja je dijelom i njihova jer se pojavilo nešto nuspojava. Šta ti to govori?
Ja vjerujem da ti pišeš pro kineska i anti zapad sa nekom agendom. Ti vjeruj Kinezima, demokratija je imaš pravo na to, ja vjerujem struci na Zapadu, vjerujem u njihova dokazana dostignuća u svim sferama života, vjerujem u Švedsku vladu i državu koja je kroz dva svjetska rata prošla neokrznuto jer su željeli spasiti živote svojih građana da ne ginu po Poljskoj, Stlajingradu, Siciliji itd. Više vjerujem njima nego Kinezima, za koje ni dan danas ne znaš jesu li pustili virus namjerno, nenamjerno ili zbog svog načina života jedenja svega i svačega.
Moc marketinga je cudo.... Nazalost, mnogi to uopste ne razumiju i ne vide...
Zeljezna zavjesa postoji i danas, medjutim slabo ko konta da je ona uveliko proizvod zapada i njihovih imperijalistickih pretenzija i ciljeva, USA i GB pogotovo...
Jbt, u GB prije par godina otkriveno preko 6.000 crnackih robova kako rade zatvoreni u kucama bogatuna, a koji su KUPLJENI. Samim tim su i prodati, zar ne... Robovlasnistvo u 21. vijeku...
Uopste ne kontate da sve vijesti i informacije koje vidite i cujete u medijima dolaze - sa zapada. Nemoj mi reci da gledas neki ruski ili kineski ili japanski ili indijski kanal s vijestima, ili nesto iz Juzne Amerike, Afrike, Sirije, itd... jer znamo i ti i ja da ne gledas.
Sve sto "znas", kao i 95% ljudi u EU i na zapadu, "znas" iz onoga sto ti pripreme i kazu zapadni mediji, a neki lokalni prenese.
U cemu je onda tu konkretna razlika izmedju milog zapada i mrskog istoka?
Ni u cemu, haveru.
Jesi li bio kad u Kini? Indiji? Nekoj od bivsih ruskih republika? Rusiji? Africi? Jesi li svojim ocima vidio kako se tamo zivi, sta se radi, kako se ljudi ponasaju? Glavu dajem da nisi, i da sve sto "znas", znas iz onoga sto ti je plasirano kroz neki TV kanal, a koji je, po pravilu, u vlasnistvu nekoga sa zapada.