Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Riddle

#10126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

Nadzorna_ploca wrote: 20/03/2020 21:28 Pa nije HIV majku mu :mrgreen:
Ma nije, ali opet ne znas kako neko moze reagovati na takve stvari. Presutio sam danas. :D
itekako

#10127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

pici wrote: 20/03/2020 21:16
Dozer wrote: 20/03/2020 21:13 @pici
Pa matere mi...fakat nisu normalni... Sta god i kako god da se napise - eto etikete. Komedija, Tita mi...
idemo na vucju luku, sijac spreman kad se zid opasa oko šHerera... nema nikom vanka...

Image
ovo zvuci dvosmisleno :mrgreen: :lol:
oldtajmer

#10128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

hebo nam je konjic izgleda majku majcinu, sad jos i ovi hajvani sto se nisu drzali samoizolacije ko zna koliko su posijali ovog virusa po gradu :-?
neko_sa_strane

#10129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

zlo zlo wrote: 20/03/2020 21:10
neko_sa_strane wrote: 20/03/2020 21:06

Ja sam takođe čitao da ostavlja trajne posljedice po vitalne organe uključujući pluća, bubrege i jetru. Meni je upala pluća koju sam preležao sa 5 godina ostavila ožiljak na plućima. Dvije godine poslije zaradio sam bronhitis koji mi se vratio 2 godine nakon preseljenja iz Mostara u Sarajevo. Upala pluća je ništa prema ovom virusu. Iako nemam većih zdravstvenih problema osim bronhitisa koji se aktivira nakon prehlade i danima tokom kojih sam neispavan ne mogu reći da me nije strah.
što jest jest, Mostar je odličan za nas bronhitičare..čist zrak, nema vlage, lake zime..ja od kad živim u Mo, problemi s bronhitisom su mi minimalni kakvi mi bili.
Vrati se ti..što tamo :lol:
A jebi ga, posao. Ja sam mislio da je smog u Sarajevu nestao sa prijeratnom industrijom. Pojma nisam imao da i dalje udišu smog svake zime. Od 2014. godine iskašljavam svakog dana. Jedino sam primijetio da mi manje hropti kada određene namirnice izbacim iz ishrane. Mislio sam ponovo uvesti low carb ishranu.
kox

#10130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

zposao wrote: 20/03/2020 21:28
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/03/2020 21:13
Presluso, nije mi bilo mrsko, svako ko oboli od TESKE upale pluca ima posljedice, a ne svi. Nisi tako napisao prvi put.

Pizdo uspanicena.
Pusi kurac majmune jesi cuo. Tako se ukucanima obracaj a ne meni.

Jesi li preslusao gdje čovjek uspoređuje koronu i SARS. jesi li preslušao dio gdje kaže da svaka virusna infekcija ostavlja posljedice...

Ja nisam specijalist. Ja sam samo prenio šta je čovjek na press konferenciji rekao. Nije rekao da ostavlja posljedice samo kod slucajeva na respiratoru.

Novinar ga je pitao da li ce se profesionalni sportasi koji prebole moci baviti svojim poslom ili ostavlja trajne posljedice. Nije ga pitao za sportaše na respiratorima nego opcenito.

Ja nisam radio istrazivanja. Samo prenosim sta sam cuo.
Ti ako si pametniji ponudi pametnije odgovore.
Ovaj ljekar na konferenciji uopšte nije rekao ono što si naveo. Čovjek govori o teškim slučajevima, ljudima koji zavre na respiratoru, da na njih može ostaviti trajne posljedice. To je mali dio ukupnog broja oboljelih oboljelih.
cvrčak_na_hedonizmu

#10131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Company85 wrote: 20/03/2020 21:31
zposao wrote: 20/03/2020 21:28
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/03/2020 21:13
Presluso, nije mi bilo mrsko, svako ko oboli od TESKE upale pluca ima posljedice, a ne svi. Nisi tako napisao prvi put.

Pizdo uspanicena.
Pusi kurac majmune jesi cuo. Tako se ukucanima obracaj a ne meni.

Jesi li preslusao gdje čovjek uspoređuje koronu i SARS. jesi li preslušao dio gdje kaže da svaka virusna infekcija ostavlja posljedice...

Ja nisam specijalist. Ja sam samo prenio šta je čovjek na press konferenciji rekao. Nije rekao da ostavlja posljedice samo kod slucajeva na respiratoru.

Novinar ga je pitao da li ce se profesionalni sportasi koji prebole moci baviti svojim poslom ili ostavlja trajne posljedice. Nije ga pitao za sportaše na respiratorima nego opcenito.

Ja nisam radio istrazivanja. Samo prenosim sta sam cuo.
Ti ako si pametniji ponudi pametnije odgovore.
Ovo sto je rekao na press konferenciji nema veze sa onim sta ti prenosis. Odjavi se sam bolje ti je
To uopste ne zna sta je culo ili sta je napisalo na forumu. Negdje je nastao kurslus u glavi od panike i straha. I jos se ljuti kad mu to napises.

Pizda uplasena.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by arman1 »

Smile and stay positive.
GAU8

#10133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

palermo wrote: 20/03/2020 21:03
GAU8 wrote: 20/03/2020 20:28 Ko voli statistike, evo statistika od RKI (Robert Koch Instituta) za Njemacku.

Jedini "problem" je sto kasne otprilike 1 dan. Ali informacije su dobro obradjene.

https://experience.arcgis.com/experienc ... ge/page_0/

Interesantno je da je vecina inficiranih stara izmedju 35 i 60 godina.
sto zapravo znaci da su uapjesmo zastitili starije? dakle najugrozeniju populaciju
Ima smisla
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ermin ZM wrote: 20/03/2020 21:27
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 20/03/2020 21:23
high_volume wrote: 20/03/2020 21:03 "Ljudska rasa je ugrožena", kaže dr. Hadžić iz Brescie večeras na FACE TV
Priroda aktivirala anti-tijela da se odbrani od najveceg parazita na zemlji-ljudske vrste.

Priroda je vec dugo ugrozena od nas, sada nam vraca.
Mora pojacat dozu onda. Nas je 7+ milijardi. Ovaj virus, da pobije cisto hipotetski govoreci 20 posto(5 je realnije kad bi puatili), opet nas ostade pun klinac koji ce se opet brzo vratit na predhodno stanje
Bit ce i toga.

Jbte, sjecam se tamo neke 1965,'66 kada sam hvatao zive vrapce za zaradim za djeparac.

Vrapce izvozili u Kinu jer su ih oni bili sve potamanili. Tada ih bilo,ako se dobro sjecam, nesto od 600-'700 miliona, danas duplo vise. Pobise i pojedose sve zivo. Jos i drugi ubijaju i njima prodaju sve i svasta.

Broj stanovnika se uduplao od tada na zemlji i sve vise se priroda unistava da se zadovolje potrebe tolikog broja ljudi.

Pa ljudi moji, sve ima svoje granice!
last mohicans

#10135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Dozer wrote: 20/03/2020 21:04 Zna li neko sta je ovo bilo na Otoci maloprije...?
Cini mi se kod Velepekare. Murija, hitna, sirene...nekoga iznesose iz zgrade i odose...
Ja sam blizu, ali hitnu nisam vidio.Jeste bila ova dezinfekcija,par auta,vatrogasci i CZ.
oldtajmer

#10136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

last mohicans wrote: 20/03/2020 21:43
Dozer wrote: 20/03/2020 21:04 Zna li neko sta je ovo bilo na Otoci maloprije...?
Cini mi se kod Velepekare. Murija, hitna, sirene...nekoga iznesose iz zgrade i odose...
Ja sam blizu, ali hitnu nisam vidio.Jeste bila ova dezinfekcija,par auta,vatrogasci i CZ.
prijatelj mi kaze, vidio je da iz zgrade izvode neku djevojku/zenu,svi obuceni u bijelo,sa maskama itd,mozda vezano sa ovim pozitivnim na koronu
zposao

#10137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

kox wrote: 20/03/2020 21:35
Ovaj ljekar na konferenciji uopšte nije rekao ono što si naveo. Čovjek govori o teškim slučajevima, ljudima koji zavre na respiratoru, da na njih može ostaviti trajne posljedice. To je mali dio ukupnog broja oboljelih oboljelih.

Mene prozivate da lažem a ti sad otvoreno lažeš.
GDJE je ljekar spomenuo respiratore? Gdje? NIGDJE.

Pitao ga novinar OPĆENITO ima li posljedica po sportaše jer neki navode da ostaju posljedice.

NARAVNO DA NECE SVAKI ČOVJEK KOJI PREBOLI KORONU IMATI POSLJEDICE. Ali dobar dio hoce. Neko manje , neko vece.

A ČIME TI GARANTUJEŠ DA SAMO LJUDI NA RESPIRATORIMA OSTAJU SA POSLJEDICAMA?

Ko definiše težak slučaj?

Ljekar je na kraju rekao da svaka virusna infekcija slična SARSu (još je neki medicinski izraz koristio) ostavlja trajne posljedice. Nigdje nije spomenuo respiratore.

Jesu li lakši ili teži slučajevi ljudi koji imaju temperaturu, kaslju, boli ih, ali ne završe na respiratoru? Jedan od simptoma korone je otežano disanje. Je li po tebi teži slučaj ako neko ima otežano disanje ali ne završi na aparatima?

Kako se tako lako poserete po nekome i nazovete ga lažovom i pičkom? Odakle vam argumenti?
Last edited by zposao on 20/03/2020 21:55, edited 1 time in total.
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#10138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by stajeba »

Do te mjere su svjetske vlade došle sa ovim virusom, da kad nešto kažeš protiv njihovih tvrdnji možeš biti kažnjen, znači represija. Još malo pa će se na forumu banovati protivno mišljenje, na youtube i twitch već gase i brišu kanale ako što kažeš suprotno njihovim tvrdnjama. Wau kako se brinu, što mi poso ne obezbjede kad su tako dobri? Strahota! Straši me takvo ponašanje više nego išta.
O'zone
Globalni moderator

#10139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Banned user for reason “”
» cvrčak_na_hedonizmu » zposao

7 dana
zigzag

#10140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zigzag »

oldtajmer wrote: 20/03/2020 21:51
last mohicans wrote: 20/03/2020 21:43
prijatelj mi kaze, vidio je da iz zgrade izvode neku djevojku/zenu,svi obuceni u bijelo,sa maskama itd,mozda vezano sa ovim pozitivnim na koronu

Gotovo je. Odmah svi da uduplaju zalihe brašna.
Drug Clan

#10141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Drug Clan »

Tiodorović potvrdio: Lekari i sestre među zaraženima korona virusom u Nišu

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Tio ... su.sr.html
ćiribiribela

#10142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Riddle wrote: 20/03/2020 21:31
Ma nije, ali opet ne znas kako neko moze reagovati na takve stvari. Presutio sam danas. :D

:lol: :lol:

Ako budem pozitivna (a nisam 99,9%) spammat cu vam temu 24/7, ionako necu imati pametnijeg posla. :mrgreen:
GAU8

#10143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

stajeba wrote: 20/03/2020 21:55 Do te mjere su svjetske vlade došle sa ovim virusom, da kad nešto kažeš protiv njihovih tvrdnji možeš biti kažnjen, znači represija. Još malo pa će se na forumu banovati protivno mišljenje, na youtube i twitch već gase i brišu kanale ako što kažeš suprotno njihovim tvrdnjama. Wau kako se brinu, što mi poso ne obezbjede kad su tako dobri? Strahota! Straši me takvo ponašanje više nego išta.
Ps daj reci koje je tvoje mišljenje
Milenkov buraz

#10144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Mislim da je u startu sa ovom pandemijom napravljena velika greška čak i u Kini. Naime odmah su objavili da su mlađe generacije manje pogođene, da nema oboljele djece (u početku) i onda se ljudi nekako opustili, kontaju ma neće mlad sam, pusti boli me neka stvar vidi me jak sam k'o bik. Normalno da se onda u startu nije svatilo ozbiljno ni u Italiji, UK, Francuskoj pa ni na Balkanu. Tek zadnjih 10 dana se govori da su i mlađe generacije ranjive, da ima teških slučajeva...itd. Po meni trebalo se imati drugačiji pristup, siguran sam da bi bilo dosta manje oboljelih. Sada je kasno već treba se držati karantina i uputa, drugog rješenja za sada ja ne vidim.
aldinjo

#10145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

stajeba wrote: 20/03/2020 21:55 Do te mjere su svjetske vlade došle sa ovim virusom, da kad nešto kažeš protiv njihovih tvrdnji možeš biti kažnjen, znači represija. Još malo pa će se na forumu banovati protivno mišljenje, na youtube i twitch već gase i brišu kanale ako što kažeš suprotno njihovim tvrdnjama. Wau kako se brinu, što mi poso ne obezbjede kad su tako dobri? Strahota! Straši me takvo ponašanje više nego išta.
Pa odgovara nekima panika da se širi. A i masone spominju neki da imaju upliva svog u ovoj krizi.
GAU8

#10146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

ćiribiribela wrote: 20/03/2020 22:01

Ako budem pozitivna (a nisam 99,9%) spammat cu vam temu 24/7, ionako necu imati pametnijeg posla. :mrgreen:
Bilo bi zgodno imati na grupi valjda i nekog pozitivnog. Pajel'
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ćiribiribela wrote: 20/03/2020 22:01

hos meni poslat koju sliku na pepe... :trep:
Logovan

#10148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/nfl-igrac-pre ... /200320235

Ovakvima je najbolje. :oops: Prst u uho, jebe mi se za sve, odoh uživati, biće šta bude, itd.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Drug Clan wrote: 20/03/2020 21:59 Tiodorović potvrdio: Lekari i sestre među zaraženima korona virusom u Nišu

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Tio ... su.sr.html
Nista cudno niti neuobicajeno. Oni koji rade sa zarazenima imaju i najvece sanse da se zaraze.
Uvjek bilo i bice.
Radio sam 40 i kusur godina u zdravstvu, bio na vise kontinenata, i na mnogim zaristima epidemija, vidio zdravstvene radnike zarazene dok su drugima pomagali...
I sam sam prosao kroz to. :sad:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

NISU SAMO STARI
|
Koga pogađa koronavirus? Čelnik WHO-a upozorio da mladi nisu "nepobjedivi"

Iako koronavirus neselektivno pogađa starije i slabije osobe, čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus uputio je oštro upozorenje mlađim generacijama da "nisu nepobjedivi".
"Podaci iz brojnih zemalja jasno pokazuju da ljudi mlađi od 50 godina čine značajan udio među pacijentima kojima je potrebna hospitalizacija", izjavio je generalni direktor UN-ove agencije na brifingu za novinare u petak u Ženevi.

On je potom uputio direktnu poruku mladim ljudima da ozbiljno shvate prijetnju bolesti COVID-19.

"Taj koronavirus može vas držati sedmicama u bolnici ili vas čak i ubiti", rekao je.

Tedros je dodao da, čak i ako mladi ljudi pokazuju blaže ili nikakve simptome nakon što su se zarazili virusom, "izbor koji naprave može značiti razliku između života ili smrti za nekog drugog".

Njegov kolega iz WHO-a Michael Ryan ponovio je takve stavove, rekavši da ljudi ne bi trebali smatrati "normalnim" ništa povezano s aktuelnom virusnom epidemijom, prenosi RT.
sad pravite partije...
Locked