codex alimentarius-maske su konačno pale

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#101 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by PipiDugaDevetka »

@A_I_,
Kako ne shvataš, isto kao što je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, tako je i sa pristupanjem CAP. Taknuto-maknuto, rekli bi šahisti.

Povučeš li se iz CAP, to znači, nemaš pristupa u EU,...Što je najbitnije, nemaš pristupa ni predpristupnim fondovima, čitaj, €€€€€€€€€€€€ za ulaganja u sve što BiH treba.

Ja se sjećam da sam kupovao markice za pomoć Vijetnamu dajući pare od užine školske. Uruši se USA vojska u Vijetnamu ko četnici na filmu ''Bitka na Neretvi''. To urušavanje posljedica protesta unutar USA, zastrašujućih slika dovoženja kovčega prekrivenih pidžama zastavom. Vrištao sam od sreće kada sam putem tv. 1975.g. vidio kako se povlače.
Kasijus Klej, kasnije, Muhamed Ali im je fino rekao da neće da ide i puca u Vijetnamce.

USA ima nevjerovatan sudski sistem gdje kada jedan sud nešto dosudi, onda svi moraju upratiti tu presudu i u sličnim slučajevima presuđivati na isti način. Kao što MONSANTO osiromašuje američke farmere putem sudova, tako i farmeri, ali i ostali narod, potrošači, mogu tužiti MONSANTO i uništiti ga kao SATANU planetarnu.
Samo oni tamo u USA se znaju i mogu, a i moraju izboriti sa SATANOM MONSANTOM putem sudova. Niko nema prava da ima vlasništvo nad životom. Siguran sam da američki ustav i ostali zakoni ne dozvoljavaju miješanje ljudskih prstiju u božje poslove.
Možda nisam uzeo najsretniji vijetnamski primjer iz USA, ali znam da su hrabre afroamerikanke sjedale u autobus za bijelce znajući da će biti uhapšene i izvedene pred sudove. Sud je na kraju presudio u korist crnkinja što je bila planetarna promjena.
A_I_

#102 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by A_I_ »

PipiDugaDevetka wrote:@A_I_,
Kako ne shvataš, isto kao što je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, tako je i sa pristupanjem CAP. Taknuto-maknuto, rekli bi šahisti.

Povučeš li se iz CAP, to znači, nemaš pristupa u EU,...Što je najbitnije, nemaš pristupa ni predpristupnim fondovima, čitaj, €€€€€€€€€€€€ za ulaganja u sve što BiH treba.

Ja se sjećam da sam kupovao markice za pomoć Vijetnamu dajući pare od užine školske. Uruši se USA vojska u Vijetnamu ko četnici na filmu ''Bitka na Neretvi''. To urušavanje posljedica protesta unutar USA, zastrašujućih slika dovoženja kovčega prekrivenih pidžama zastavom. Vrištao sam od sreće kada sam putem tv. 1975.g. vidio kako se povlače.
Kasijus Klej, kasnije, Muhamed Ali im je fino rekao da neće da ide i puca u Vijetnamce.

USA ima nevjerovatan sudski sistem gdje kada jedan sud nešto dosudi, onda svi moraju upratiti tu presudu i u sličnim slučajevima presuđivati na isti način. Kao što MONSANTO osiromašuje američke farmere putem sudova, tako i farmeri, ali i ostali narod, potrošači, mogu tužiti MONSANTO i uništiti ga kao SATANU planetarnu.
Samo oni tamo u USA se znaju i mogu, a i moraju izboriti sa SATANOM MONSANTOM putem sudova. Niko nema prava da ima vlasništvo nad životom. Siguran sam da američki ustav i ostali zakoni ne dozvoljavaju miješanje ljudskih prstiju u božje poslove.
Možda nisam uzeo najsretniji vijetnamski primjer iz USA, ali znam da su hrabre afroamerikanke sjedale u autobus za bijelce znajući da će biti uhapšene i izvedene pred sudove. Sud je na kraju presudio u korist crnkinja što je bila planetarna promjena.
:-) Pristup istoj toj EU koja je nedavno dozvolila sadnju GMO hrane na svojoj teritoriji :!:

Istoj toj EU kojoj smo mi kao i ostale jugoistocne zemlje samo izvor resursa :!:

EU koja nam uz SAD natura clanstva u WTO i slicnim organizacijama uz 'persperktivne' sporazume ala CEFTA :!:

Ne budite toliko naivni pa misliti da ti fondovi sluze nama i nasem drustvu. Sve ce oni pare barem petostruko dugorocno i podmuklo naplatiti.
Svrha tih fondova je a) da namami lakovjerne zemlje u svoje ralje i b) da pripremi put za 'dokapitalizacije' 'ulaganja' i slicne ublehe - u prevodu kolonizacija drugorazrednih clanica EU

Oticicemo u off-topic ali bitno je za ukupnu pricu o funkcionisanju i uticaju Amerike u svijetu.

Amerikanci nisu napustili Vijetnam zbog nekih savjesnih medija - isti ti mediji punih DVANAEST godina prije konacnog povlacenja '75. (od '62. su mutili po Vijetnamu zavadjajuci jug i sjever) sutili su o razmjerama rata i spletkama koje su ga okruzivale.
-Jedan od primarnih razloga jeste sto ih je pocetkom sedamdesetih pocela drmati energetska kriza kad su uvidjeli da ce im do 80-e nestati nafte pa su se od hladnoratovske(debilna domino efekat teorija sirenja komunizma u JI Aziji i J Americi) prebacili na naftovsku imperijalisticku politiku.
-Drugi vazan faktor je bio sveopsti gubitak povjerenja medju narodom u vlast povodom afere Watergate koja je trajala od '72. do '74. godine.
-Treci vazan faktor je bilo objavljivanje Pentagonskih papira '71. god. sto je uz aferu Watergate kulminiralo kaasnom osvjestavanju americkog naroda o prirodi vlasti kakvu imaju. Pentagonski papiri nisu objavljeni zaslugom medija vec ucjenom zvizdaca Daniela Elsberga jer im je rekao da ako to ne objave oni, svakako ce kroz 4 mj. biti objavljena knjiga sa spisima. Isto tako u slucaju afere Watergate, da nije bilo savjesne vecine u tadasnjoj CIA-i koja se zgrozavala kriminalnim aktivnostima vlade i navodila novinare kroz Duboko grlo, afera ne bi bila raskrinkana.
-Jos jedan bitan faktor u napustanju Vijetnama je bila promjena odnosa prema Kini pocetkom '70ih godina. Kina je od mrskog izvora sirenja komunizma po jugoistocnoj Aziji postajala ekonomski saveznik kroz svima poznati outsourcing - to je vrijeme kad amerika pocinje unistavati sopstvenu industriju i prebacivati proizvodnju u Kinu. Mediji nikad ne bi pritisli vlast da nije bilo ovih promjena u geopolitickim ciljevima i podizanja svijesti u narodu usljed afera. A afere su vodili nepokolebljivi zvizdaci a ne sami mediji.

Sto se tice americkih sudova :-)
Isti ti sudovi ukljucujuci i Vrhovni presudili su u korist gmo patenata NA ZIVOT. Isti ti sudovi dozvoljavaju postojanje de fakto robovlasnickog drustva unutar americkih zatvora - sve vise privatnih a sve manje drzavnih.
Isti ti sudovi zataskavaju potpuno neosnovano zatvaranje tinejdzera 'prijestupnika' u privatne "korektivne" ustanove na duge kazne.
Isti ti sudovi jos prije 80 godina dosudili su da je Korporacija = pravna osoba. Ovo osoba dalo je korporacijama pravo sutnje(tj. tajnovitosti) protiv samoinkriminacije, pravo privatnosti, pravo na slobodu izrazavanja preko svake mjere itd. Za 80 godina americki narod i sudovi nisu ponistili ovu praksu. To odlicno govori u kakvom su stanju americki sudovi i zakoni.

Dok god pjenite na zavjere izvana, nase prve komsije sa imenom i prezimenom i adresom koje rade u kompromitiranim kompanijama i sistemu neometano ce nas unazadjivati.
Last edited by A_I_ on 18/07/2011 18:18, edited 1 time in total.
A_I_

#103 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by A_I_ »

Prevent truje Visoko i Gorazde hemikalijama saradjujuci s jednim od najvecih trovaca u Americi - Cargillom, bukvalno u komsiluku tj. u Doglodima ili Ahatovicima krave hrane otpadom iz Pivare. U Kaknju i gdje sve ne tvornice pilica po istom monstruoznom americkom sistemu zatvorenih hala....

To je ono malo sto se zna a o cemu sve jos ljudi ne pricaju jer im posao zavisi od tih firmi :roll:
HomeArt

#104 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by HomeArt »

zonbirile wrote: mješaš žabe i babe,drugo je mrijet od manjka proizvoda,a treće jesti zatrovanu hranu.Četvrto i najgore je podleći pritisku i uzeti sjeme Monsanto i ostali asortiman istog čudovišta.
Koliko je zatrovana to je pitanje ali evo neka je sami otrov. Htio sam reci da je nas seljak nekad imao svoje sjeme, svoju pasminu itd. Osim toga Monsanto nije jedina forma za proizvodnju sjemena (jeste najveca) a nama niko ne brani da proizvodimo svoje i zdravo, ali kao sto rekoh pobjeg'o seljak od motike, hebi ga.
zonbirile

#105 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile »

HomeArt wrote:
zonbirile wrote: mješaš žabe i babe,drugo je mrijet od manjka proizvoda,a treće jesti zatrovanu hranu.Četvrto i najgore je podleći pritisku i uzeti sjeme Monsanto i ostali asortiman istog čudovišta.
Koliko je zatrovana to je pitanje ali evo neka je sami otrov. Htio sam reci da je nas seljak nekad imao svoje sjeme, svoju pasminu itd. Osim toga Monsanto nije jedina forma za proizvodnju sjemena (jeste najveca) a nama niko ne brani da proizvodimo svoje i zdravo, ali kao sto rekoh pobjeg'o seljak od motike, hebi ga.
---------------------------------------------------------
ne još,inače doći će i to na red.Poslušaj malo Hrvate,ili Slovence koji su u EU.Samo Češka se opire codexu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#106 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

HomeArt wrote:
Kada bi neko i odlučio da zasije negdje nešto ili pored svoje vikendice, nema više sjemena normalnog - NON-GMO za kupiti. U Sloveniji i Hrvatskoj u prodavnicama Sjemenarne imaju posebne stalaže sa NON-GMO sjemenim koja su, naravno, skuplja. Ista takva prodavnica u Sarajevu, nema NON-GMO/EKO/BIO/ORGANIK stalažu.
popajic

#107 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by popajic »

PipiDugaDevetka wrote:
HomeArt wrote:
Kada bi neko i odlučio da zasije negdje nešto ili pored svoje vikendice, nema više sjemena normalnog - NON-GMO za kupiti. U Sloveniji i Hrvatskoj u prodavnicama Sjemenarne imaju posebne stalaže sa NON-GMO sjemenim koja su, naravno, skuplja. Ista takva prodavnica u Sarajevu, nema NON-GMO/EKO/BIO/ORGANIK stalažu.
Maloprije na TV o kvaliteti povrca i hrane uopste u BIH . Sve u superlativima , jer sve kontrole pocivaju na opste prihvacenim EU standardima :-)
Dakle, bez brige - bolestina , deformacija i svih mogucih anomalija sadasnjih i buducih konzumenata (ne) ce biti :roll:
PipiDugaDevetka

#108 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

popajic wrote: Maloprije na TV o kvaliteti povrca i hrane uopste u BIH . Sve u superlativima , jer sve kontrole pocivaju na opste prihvacenim EU standardima :-)
Dakle, bez brige - bolestina , deformacija i svih mogucih anomalija sadasnjih i buducih konzumenata (ne) ce biti :roll:
Kakav je stav nauke o GM biljkama? Nema naučnih dokaza da je GM hrana od GM biljaka opasna, ali nema ni naučnih dokaza da je zdravstveno ispravna.
Prema tome, ne želim da budem laboratorijski kunić, laboratorijski miš,...Hoću da bude zakon kao u Engleskoj! Zašto njihova omiljena kraljica i njen sin, princ Čarls u svojoj bašti uzgajaju samo NON-GMO biljke? Servira li Kamila paradajz ''FLAVR-SAVR'' kada suprugu Vojvodi od Wallesa, Charlsu?
Uostalom, za GM Bt. krompir je naučno dokazano da je opasan za ljudsku i životinjsku ishranu. Zašto ga naša država ne zabrani? Ne, nego još plaća organizovanje manifestacije DANI FOJNIČKOG KRUMPIRA, a jedan od glavih gostiju je predstavnik firme Bayer Crops.- vodeća EU firma u GM tehnologijama.
popajic

#109 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by popajic »

PipiDugaDevetka wrote: Kakav je stav nauke o GM biljkama? Nema naučnih dokaza da je GM hrana od GM biljaka opasna, ali nema ni naučnih dokaza da je zdravstveno ispravna.
.
Nema mnogo naucnih dokaza o stetnosti iz prostog razloga sto se ne vrse potrebna ispitivanja ili jos vjerovatnije - sto se rezultati ne objelodanjuju. Svarno nije tesko pogoditi zasto.

Ipak, "iskoce" i ovakvi pokazatelji zdravstvenih org.
GM FOOD TOXINS FOUND IN THE BLOOD OF 93% OF UNBORN BABIES
Toxins implanted into GM food crops to kill pests are reaching bloodstreams of women and unborn babies, research revealed. A landmark study found 93 per cent of blood samples taken from pregnant women and 80 per cent from umbilical cords tested positive for traces of the chemicals.
Tags: Health Newsletter
Story
GM Crops
PipiDugaDevetka

#110 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

popajic wrote:
popajić wrote:Maloprije na TV o kvaliteti povrca i hrane uopste u BIH . Sve u superlativima , jer sve kontrole pocivaju na opste prihvacenim EU standardima
Dakle, bez brige - bolestina , deformacija i svih mogucih anomalija sadasnjih i buducih konzumenata (ne) ce biti
Ipak, "iskoce" i ovakvi pokazatelji zdravstvenih org.
GM FOOD TOXINS FOUND IN THE BLOOD OF 93% OF UNBORN BABIES
Toxins implanted into GM food crops to kill pests are reaching bloodstreams of women and unborn babies, research revealed. A landmark study found 93 per cent of blood samples taken from pregnant women and 80 per cent from umbilical cords tested positive for traces of the chemicals.
Tags: Health Newsletter
Story
GM Crops
Kome sada vjerovati našim učesnicima u tv. emisiji ili ovim strancima sa linka koji govori o GM FOOD TOXINS U KRVI NEROĐENIH BEBA?

Sjećam se njemačkog paradajza od prije nekoliko godina, gajba paradajza = 2 KM, kasnije dojavljeno da je bio otrovan.
zonbirile

#111 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile »

u zemlji gdje se sa dvije KM ide na pijacu,kupiti cijelu gajbu za to je poslovni uspijeh.Pa poenta svega i jeste potrovati neproduktivne robove,a bogati ionako ne jedu taj paradajz.Dokle ide sranje u svemu,sada se trešnje gaje u saksijama sa otvorima na rubu,tako da se korijen samoreducira i ne širi,i imaš biljku od cca 2m,sa 5kg roda.Lakeji ti je prinesu stolu i bereš sam,ili ti služinčadza stolom naberu naberu.Princ Henri i mlada su tako gošćeni. :D
gogadado

#112 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by gogadado »

S.510 - FDA Food Safety Modernization Act - Vegetable Garden Brings Criminal Charges in Oak Park, Michigan ... - ABC News

Objavljeno u Danima

Budućnost je već počela

Niko u bh. medijima nije prenio šokantnu informaciju da se izvjesna Julie Bass, žena iz Oak Parka u Michiganu, susreće s mogućnošću tromjesečnog zatvora zbog uzgajanja organske hrane u dvorištu svoje kuće

Nažalost, većina bh. medija ovih će dana prenijeti “informacije” iz SAD-a vezane za razne budalaštine, dok će suštinske, životno važne vijesti za sve stanovnike planete Zemlje ostati skrivene daleko od očiju javnosti.

Naprimjer, skoro svi bh. mediji su nedavno prenijeli umobolnu “vijest” da je američka glumica i model Kim Kardashian napisala na svom Facebook profilu da je “vrijeme u Kaliforniji lijepo” (vjerovali ili ne, to je skraćeno cijela vijest u spomenutoj informaciji), ali zato skoro niko u bh. medijima nije prenio šokantnu informaciju da se izvjesna Julie Bass, žena iz Oak Parka u Michiganu, susreće s mogućnošću tromjesečnog zatvora zbog uzgajanja organske hrane u dvorištu svoje kuće!

Bassova je zbog ovog “zločina” već izvedena na sud, prenosi američka TV stanica FOX2, a u tužbi koju potpisuju gradski oci se navodi da se u bašti spomenute žene “uzgaja neprikladan biljni materijal”?!? A u taj “neprikladan biljni materijal” se ubraja mrkva, paradajz, paprika i krastavac... odnosno sve organski uzgojeno voće i povrće.

Nesretna žena je za FOX2 rekla da ne smatra da je počinila bilo kakav zločin, te da je zbog cijena organske hrane u Americi, koja raste nebu pod oblake, odlučila uzgajati malo povrća za svoju djecu u svojoj bašti. “Obzirom da cijena organske hrane raste, pomislila sam zašto je ne bih uzgajala sama. Djeca je vole jesti, a čak mi i djeca iz susjedstva dolaze pomoći oko uzgoja”, rekla je ona.

Ovo što se trenutno zbiva u SAD-u je zapravo samo očekivana posljedica nakon uvođenja takozvanog Codexa Alimentariusa širom svijeta. O ovom kontroverznom propisu već smo pisali u Danima, no, evo, napomenimo još jednom da je riječ o zbiru propisa koje nameće FAO širom svijeta kojim bi se ugušila organska poljoprivreda i uvela poljoprivreda zasnovana na genetski modificiranom (GM) sjemenu.

Naravno, iza ovog projekta uvođenja genetski modificiranog sjemena i hrane širom svijeta stoje GM proizvođači, uglavnom američke korporacije, čiji su pak vlasnici američki milijarderi okupljeni – kako je to opisao u knjizi Sjeme uništenja William Enghdal – oko ideje eugenike i smanjenja svjetske populacije. Danas najeksponiraniji predstavnici projekta uvođenja GM hrane širom svijeta su američka porodica Rockefeller te Bill Gates, vlasnik Microsofta, koji svesrdno zagovaraju širenje GM hrane po cijeloj planeti dok, s druge strane, za svoje potrebe tajno finansiraju projekat svojevrsne banke prirodnog, organskog poljoprivrednog sjemena (Doomsday Seed Vault) na norveškom malom otoku Svalbard u blizini Artika. Inače, sam Gates je nedavno na TED-ovoj konferenciji izjavio da očekuje, ako mu uspije posao sa vakcinama, da će svjetsku populaciju smanjiti za 10 do 15 posto.

Prema Enghdalu, iza cijelog projekta uvođenja GM hrane leži ideja eugenike da je Zemlja postala prenapučeno mjesto za življenje, te da bi se broj ljudi na njoj trebao znatno smanjiti i ograničiti kako bi se održala sadašnja “prirodna ravnoteža svjetskog bogatstva” raspoređena uglavnom na Amerikance i pokojeg Evropljanina. Zbog toga Enghdal svoju knjigu Sjeme uništenja počinje s tim kako je Amerikancima, nakon što su ušli u Irak, prva stvar bila da unište sve organsko, prirodno sjeme za uzgoj poljoprivrednih proizvoda te da uvedu genetski modificirano sjeme kao standard. “Irak dobiva američko sjeme demokratije”, naslov je prvog poglavlja Enghdalove knjige.

A za kontrolu svjetske populacije do danas nije izmišljena bolja stvar od GM hrane. U GM hranu se mogu ubrizgati geni koji će, naprimjer, sterilizirati žene (pogledati primjer spermicidnog kukuruza američke kompanije Epycite). Međutim, prvi preduvjet je ukinuti i zabraniti bilo kakav uzgoj organske hrane, što se ovih dana provodi širom svijeta, pa čak i u samim Sjedinjenim Američkim Državama.

Kontroverzni Codex Alimentarius od početka ove godine počeo se i službeno primjenjivati u susjednoj Hrvatskoj, a i u našoj Agenciji za sigurnost hrane blagonaklono gledaju na ovu zbirku propisa. Pojedine dijelove Codexa su prije par godina počeli primjenjivati i u SAD-u, a suđenje nesretnoj Julie Bass samo je logičan slijed događaja dosljedne primjene ovih propisa. I dok se cijela planeta, uključujući i nas, zabavlja sa glupostima Kim Kardashian, GM sjeme se nezaustavljivo širi. Pripremite se, dakle, budućnost nam je već počela.
Pritisak javnosti je urodio plodom. Odustali (za sad) od tužbe.
Last edited by gogadado on 24/07/2011 09:05, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#113 Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Pošto kod nas ni bolesno dijete ne žele da prime u bolnicu nakon pritiska javnosti, kod nas ovakvi slučajevi se neće sretno završavati.

Jedini način da se borimo protiv CAP i GMO tehnologije je to da se organizovano pridružimo dr. RIMI LEIBOW i njenoj organizaciji "Health for freedom!''
Naravno, ako postoji iko u BiH ko se organizovao.

Mogli bi i njega na sud što uzgaja ovo NON-GMO povrće u svojoj ''baštici'':
Image

Bh. političari su već potpisali pristupanje. Taknuto-maknuto!

Zakon o hrani FBiH:
http://www.fsa.gov.ba/bs/?page_id=411 wrote:Član 53.

Djelatnost Agencije (Državna agencija za sigurnost hrane)

1. Agencija je obvezna pružati znanstvene savjete, te znanstvenu i tehničku potporu

zakonodavstvu i politici Bosne i Hercegovine u svim područjima koja imaju izravan ili neizravan

uticaj na sigurnost hrane i hrane za životinje. Ona daje neovisne podatke o svim pitanjima u

okviru tih područja i prenosi podatke o rizicima.

2. Agencija predstavlja kontaktnu točku za aktivnosti u komisiji Codex Alimentarius

:x
Post Reply