codex alimentarius-maske su konačno pale

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 07:07

Kao što sam ga i najavljivao,mali miš,Miki Maus zadnjih predsjedničkih izbora u SAD ,isto sranje kao i predhodnici,lutak na koncu moćnika.Svojom naredbom od 10 juna 2010 br 13544 o Codex-u Alimenatariusu je uveo svijet u apokalipsu gladi i stradanja.Konačno su maske spale i igra se đonom,a prednosti CA su višestruke,glavna pored NWO je i zlatna milijarda stanovništva na planeti,davnašnji san osnivača zla.I drug Adolf je o tome govorio,konačno i on je krvno jedan od njih.Ostali neproduktivni imaju da pomru od gladi,pomanjkanja lijekova i tretmana.Monsanto nastavlja tradiciju svog izvornog tvorca,direktora I.G Farben-a,firme o kojoj je toliko rečeno.Naravno u BiH javnost ni ne zna o čemu se radi,zvaničnici poluretardi klimaju glavom i bajaju o EU.Prvi veliki eksperiment je izveden u Indiji,sa Mosantovim sjemenom za pamuk.Pišu da je to izazvalo veće stradanje od žrtava Indijaca u oba svjetska rata.Tada još nije rabljeno „terminator“ sjeme inače bi pomor bio katastrofalan ,i seljaci su se za sada izborili protiv.Nedugo zatim,vijest da familija ulaže milijardu dolara u organsku proizvodnju hrane u Indiju,uz obrazloženje,da je tamo jeftina radna snaga,hrana skupa i neće je jesti,te će sve ići u Evropu.Naravno Evropa će bići poharana glađu,GM proizvodima i terminator sjemenom.Poznavajući efekte genetskog inžinjeringa Monsanta,praktično provodivog u Indiji i Africi rezultati su genocidni po seljake i stanovništvo.Kao u reklami BH Telecoma,može se križati lubenica sa muhom i košpe da izleću,ali uzgoj je višestruko skuplji uz primjenu adetiva i hemije.Razvili su i gen da ništa drugo ne raste na zemljištu jednom zasejanim sjemenom Mosanta,terminator se sjeme samo uništava prve godine.Elem stalno si upućen na kupovinu sjemena i aditiva od Mosanta,a prinosi isti-qurčevi.Sve to je pokrio CA,uz mogućnost zračenja,zabranu ljekovitog bilja i sl.Kao i mnogo puta do sada i to će proći,ljude pobiti,sve u ime profita.Čudno kako za samo par godina se čovjek izrodi u monstruma,kao B.Gates i drolja mu Melinda naprimjer.Moć,novac....


HomeArt
Posts: 2109
Joined: 02/09/2004 13:33
Location: Hrasno Hill :)

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by HomeArt » 13/07/2011 07:27

Bjezi u hlad ba :run:

popajic
Posts: 5738
Joined: 16/07/2007 09:55
Location: Sarajevo

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by popajic » 13/07/2011 09:06

This legislation is a huge step in population control, giving the pharmaceuticals full control over the health of all individuals, which is what the global socialists have wanted for years.

Ne bih rekao da ti je forum pogodno tlo za ovu pricu :wink:
Sto vise znas , vise se zgrazavas , manje si rahat ....neznanje je -lakse !

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 09:19

popajic wrote:
This legislation is a huge step in population control, giving the pharmaceuticals full control over the health of all individuals, which is what the global socialists have wanted for years.

Ne bih rekao da ti je forum pogodno tlo za ovu pricu :wink:
Sto vise znas , vise se zgrazavas , manje si rahat ....neznanje je -lakse !

---------------------
ma znam ,ovde se najbolje i brani teorijom zavjere,sada bih ja trebao postati hiljade c/p postova.Normalno u nedođiji što god dođe iz Velikog svijeta je OK. :-)

User avatar
Sarajmen
Posts: 7478
Joined: 04/01/2009 14:50
Location: Audiatur et altera pars!

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by Sarajmen » 13/07/2011 09:45

Pojam "Codex Alimentarius" je skup programa kojima je glavna namjena "zaštita zdravlja konzumenata, i osiguravanje poštenog trgovanja hranom te promocija koordinacije svih prehrambenih standarda čiju su obavezu preuzele međunarodne vladine i nevladine organizacije".

To konkretno znači da:

1. U trgovačkom sporu između 2 države koje su članice WTO-a (ili STO, Svjetske Trgovačke Organizacije) ona država koja je usvojila i koja se pridržava Codex Alimentariusa automatski dobiva spor.
2. Codex Alimentarius dozvoljava da se u proizvodnji organske hrane koriste tvari kao što su sumporni dioksid (koji može uzrokovati alergijske reakcije kod nekih ljudi), natrij nitrit i natrijev nitrat (koji su potencijalno kancerogeni, te su uključeni u hiperaktivnosti kod djece), carrageenan (za koje postoje dokazi da je povezan sa stvaranjem ulkusa u crijevima i kancerogenog tumora u crijevima) i etilen koji se koristi za umjetno sazrijevanje voća i povrća.
3. Članovi Codex Alimentarius-a odbacuju tvrdnje da su vitamini i mineralni dodaci pogodni za korištenje u prevenciji, ublažavanju ili liječenju bolesti te zaključuju da se samo farmaceutski lijekovi smiju koristiti u te svrhe.
4. Članovi Codex Alimentarius-a negiraju ulogu optimalne prehrane ( minimalne potrebne dnevne količine vitamina, minerala, itd.) u prevenciji, ublažavanju i liječenju bolesti.
5. U Codex-u ne postoje ograničenja koliko se različitih aditiva smije stavljati u hranu i ne postoji pravilo označavanja svih vrsta GMO hrane.
6. U Codex-u se dozvoljava korištenje 7 od 9 pesticida koji su 1991. godine zabranjeni na Stockholmskoj konferenciji na kojoj je prisustvovalo 176 država.
7. Codex Alimentarius podupire ozračivanje hrane tzv. "kobaltim bombama" pri čemu se uništava 20-60 posto vitamina A, D, E i K te nešto manje vitamina B i aminokiselina u bjelančevinama.


Posljedice svega navedenoga su: Brže uvođenje Codex Alimentariusa u sve članice WTO-a i puno veća zarada farmaceutskih kompanija, jer ljudi postaju ovisni o farmaceutskim lijekovima zbog negiranja ucinkovitosti bilo kakvih drugih lijekova. Mogućnost da neka trenutno ne-organska hrana postane organska i, naravno, povećanje njezine cijene. Smanjivanje kvalitete trenutne organske hrane i na kraju, razvijanje preventabilnih bolesti uzrokovanih konzumiranjem loše hrane.

Više o ovoj materiji, može se pročitati ili pogledati na sljedećem linku:
http://www.alternativa-forum.com/zdrava ... ius-2.html

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 10:52

plus zabrana upotrebe,uzgoja i prometa ljekovitog bilja,a s druge strane upotreba "terminator" sjemena.Kolika budala treba biti pa ovo progutati,ali progutalo je čovječanstvo i veća govna od istih igrača.

User avatar
fatamorgana
Posts: 26834
Joined: 16/02/2010 22:35
Location: došao je tiho i ušao u .... banoviće

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by fatamorgana » 13/07/2011 11:06

zonbirile wrote:Kao što sam ga i najavljivao,mali miš,Miki Maus zadnjih predsjedničkih izbora u SAD ,isto sranje kao i predhodnici,lutak na koncu moćnika.Svojom naredbom od 10 juna 2010 br 13544 o Codex-u Alimenatariusu je uveo svijet u apokalipsu gladi i stradanja.Konačno su maske spale i igra se đonom,a prednosti CA su višestruke,glavna pored NWO je i zlatna milijarda stanovništva na planeti,davnašnji san osnivača zla.I drug Adolf je o tome govorio,konačno i on je krvno jedan od njih.Ostali neproduktivni imaju da pomru od gladi,pomanjkanja lijekova i tretmana.Monsanto nastavlja tradiciju svog izvornog tvorca,direktora I.G Farben-a,firme o kojoj je toliko rečeno.Naravno u BiH javnost ni ne zna o čemu se radi,zvaničnici poluretardi klimaju glavom i bajaju o EU.Prvi veliki eksperiment je izveden u Indiji,sa Mosantovim sjemenom za pamuk.Pišu da je to izazvalo veće stradanje od žrtava Indijaca u oba svjetska rata.Tada još nije rabljeno „terminator“ sjeme inače bi pomor bio katastrofalan ,i seljaci su se za sada izborili protiv.Nedugo zatim,vijest da familija ulaže milijardu dolara u organsku proizvodnju hrane u Indiju,uz obrazloženje,da je tamo jeftina radna snaga,hrana skupa i neće je jesti,te će sve ići u Evropu.Naravno Evropa će bići poharana glađu,GM proizvodima i terminator sjemenom.Poznavajući efekte genetskog inžinjeringa Monsanta,praktično provodivog u Indiji i Africi rezultati su genocidni po seljake i stanovništvo.Kao u reklami BH Telecoma,može se križati lubenica sa muhom i košpe da izleću,ali uzgoj je višestruko skuplji uz primjenu adetiva i hemije.Razvili su i gen da ništa drugo ne raste na zemljištu jednom zasejanim sjemenom Mosanta,terminator se sjeme samo uništava prve godine.Elem stalno si upućen na kupovinu sjemena i aditiva od Mosanta,a prinosi isti-qurčevi.Sve to je pokrio CA,uz mogućnost zračenja,zabranu ljekovitog bilja i sl.Kao i mnogo puta do sada i to će proći,ljude pobiti,sve u ime profita.Čudno kako za samo par godina se čovjek izrodi u monstruma,kao B.Gates i drolja mu Melinda naprimjer.Moć,novac....


:thumbup: za post, još prije 5-6 godina mi reče prijatelj koji je upućen u materiju da je preko RS-a
u Bosnu uvoženo GM brašno, ono koje svakodnevno jedemo u hljebu, piti, pecivima, :roll:

User avatar
Sarajmen
Posts: 7478
Joined: 04/01/2009 14:50
Location: Audiatur et altera pars!

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by Sarajmen » 13/07/2011 11:17

zonbirile wrote:plus zabrana upotrebe,uzgoja i prometa ljekovitog bilja,a s druge strane upotreba "terminator" sjemena.Kolika budala treba biti pa ovo progutati,ali progutalo je čovječanstvo i veća govna od istih igrača.


Jesi li gledao ovaj dokumentarac :
http://www.youtube.com/watch?v=fubrjBdWLEM

Sasvim dovoljno da se ukaže ko je najpodliji ''igrač'' u svoj ovoj priči-projektu.

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 11:22

sama ideja je došla od nacističkog direktora I.G Frabena,Meer-a koji je osuđivan za zločin.Kada se zna sve o I.G Farbenu,onda Monsanto može biti samo gori.Ista ekipa okupu.Sada se radi na zajebu sa rakom.Kažu da su svjetski troškovi oko istraživanja i prevencije raka oko 200 milijardi dolara.Znaš ko ih uglavnom kuriše.Pa Rokfelerova fondacija,institut,akademija i ostale baljezgarije.Je li jasno što lijeka još nema?

popajic
Posts: 5738
Joined: 16/07/2007 09:55
Location: Sarajevo

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by popajic » 13/07/2011 13:18

Monsanto pesticide found to infect plants with AIDS-like disease

(NaturalNews) When Dr. Don Huber, professor emeritus at Purdue University and internationally-recognized plant pathologist, wrote a letter back in January to US Department of Agriculture (USDA) Secretary Tom Vilsack, warning him about a new mystery disease showing up primarily in genetically-modified (GM) crops, the notice fell on deaf ears.

Research conducted by a team of senior plant and animal scientists found that Monsanto's glyphosate chemical, which is the primary ingredient in its popular RoundUp herbicide formula, appears responsible for infecting plants with an AIDS-like syndrome that destroys their immunity, blocks their absorption of certain vitamins and minerals, and eventually kills them.

Naravno, nema lijeka protiv karcinoma, AIDS - a i mase drugih bolesti , jer farmaceutskom divu ni slucajno ne ide u prilog zdrava populacija. " Perfektan " odnos snaga je stanovnistvo tek toliko zdravo da rintaci , a dovoljno bolesno da bude vjecni ovisnik farmaceutske ind.
Sistem unistenja je pronasao fantastican nacin odbrane koji cak i naucno vrlo potkrijepljene kritike uspjesno podvede pod urotu.
Kad money talks , sve drugo pada u H2O :oops:

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by PipiDugaDevetka » 13/07/2011 13:24


Otpor je nemoguć, barem nemoguć iz BiH. Ako u BiH postoje organizovani protivnici ''sumraka civilizacije''= GMO tehnologije i organizovani bh. protivnici SATANE MONSANTA, moramo se pridružiti ovoj doktorici RIMI LEIBOW.

Revolucija mora da krene iznutra, iz USA!

Bh. političari su već pristupili CAP-u! Potpisali!

:(

Zakon o hrani FBiH
http://www.fsa.gov.ba/bs/?page_id=411 wrote:Član 53.


Djelatnost Agencije (Državna agencija za sigurnost hrane)

1. Agencija je obvezna pružati znanstvene savjete, te znanstvenu i tehničku potporu

zakonodavstvu i politici Bosne i Hercegovine u svim područjima koja imaju izravan ili neizravan

uticaj na sigurnost hrane i hrane za životinje. Ona daje neovisne podatke o svim pitanjima u

okviru tih područja i prenosi podatke o rizicima.

2. Agencija predstavlja kontaktnu točku za aktivnosti u komisiji Codex Alimentarius.

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 14:10

pa s našim slinama je bilo najlakše,jadni oni o ničemu pojma nemaju.Sječam se kako je bilo tužno,novinar pita nekog kurcapalca iz saobraćaja o EU trendu prevoza kamiona vozom,radi poštede auto-puta,ekologije i konačno jeftiniji voz,plus se vozač odmori.Glavonja muca,vješto krije,ali očito ne zna o čemu ga novinar pita.Za koju godinu Hrvati će napraviti rampu na S.Brodu i kamion neće moći iz Bosne na autoput.

User avatar
PapakizSarajeva
Posts: 737
Joined: 17/06/2010 13:03
Location: Rajvosa

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by PapakizSarajeva » 13/07/2011 14:58

HomeArt wrote:Bjezi u hlad ba :run:


:thumbup: :thumbup: :thumbup:

User avatar
Marilyn
Posts: 540
Joined: 12/09/2008 21:23
Location: Tvrđava sjećanja

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by Marilyn » 13/07/2011 16:39ma sve je to plan iluminata 8-)

User avatar
atko
Posts: 6054
Joined: 06/07/2006 14:51

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by atko » 13/07/2011 16:41

Sta smo mi ? jedan elektron u svemiru ... 7 milijardi budaletina koji ce se samouistiti ... srecom prirodni zakoni su dovoljn oreaktivni da cemo uvijek dobiti po nosu ... cemu tolika frka ... zasto smo m itoliko bitni uopste???


Gledano pojedinancno ... tri su bitne stvari koje nas karakterisu
1. svi obozavaju kataklizmicne teorije zavjere
2. sindrom zvani ne znam i ne zanima me... nikad vise informacija i nikad veca kolicina gluposti na planeti
3. svi obozavaju blagoodeti modernog zivota ... i nikome ne pada na pamet da mrdne dupe ... u najboljem slucaju svi ce rado da dislajkaju GMOcemu frka ba???

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by PipiDugaDevetka » 13/07/2011 17:45

PapakizSarajeva wrote:
HomeArt wrote:Bjezi u hlad ba :run:


:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Samo mi jedno drago, GMO, klonetina, Roundup, Monsanto, rBGH, zlatna riža, GM soja baš kao i četničke granate, snajperi pogađa i bogate, i siromašne, političare i one koji se kao, ne bave politikom, ljekare i liječnike,...mlado i staro, baš sve!
:(

User avatar
1pajdo
Posts: 752
Joined: 05/05/2010 02:55
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by 1pajdo » 13/07/2011 19:11

Što je najgore, dok se mi ovdje svađamo oko uspostave vlasti, tko će koga zeznuti i kome podvaliti...nama se podvaljuje na vrlo perfidan način od elite. Čini mi se da narod ne želi povjerovati u teoriju zavjere jer im je tako lakše, ljudi ne žele vjerovati u takav slijed događaja jer im je to preteško progutati... Sve ovo što se događa oko nas je IGRA, republikanci, demokrati, samo da ljudi povjeruju da imaju pravo glasa, vlade u većini država, svi oni služe jednom cilju...

User avatar
jeza u ledja
Posts: 32953
Joined: 29/12/2005 01:20
Been thanked: 4 times

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by jeza u ledja » 13/07/2011 19:38

zonbirile wrote:Kao što sam ga i najavljivao,mali miš,Miki Maus zadnjih predsjedničkih izbora u SAD ,isto sranje kao i predhodnici,lutak na koncu moćnika.Svojom naredbom od 10 juna 2010 br 13544 o Codex-u Alimenatariusu


DOKAZ???????? Citiraj djelove Izvrsne naredbe 13544 koji se odnose na to.

Prestani pricati gluposti o kojima nemas pojma. Prestani traziti izvore podataka u Alex Jonesu (koji tvrdi da, citiram: "we live in the time of scientific dictatorship") i slicnim kretenima.

Tacno je sto pises o Monsantu, mada vjerovatno prvi put cujes za njih. (mislim da su oni postali veliki proizvodnjom DDTa i Agent Orangea, a znamo sta je to). To je najvece zlo ove planete, ta firma. Oni recimo proizvode svoje genetski modifikovano sjeme, recimo za soju, onda to isto patentuju, pa onda za male pare prodaju poljoprivrednicima, a kroz niz zakona pomocu svojih lobija prakticno zabrane koristenje bilo cega drugog (recimo u drzavi Iowi je zabranjen uzgoj na velikim plantazama bilo cega drugog od kukuruza i soje). A ako neces da kupis njihovo sjeme oni te tuze. Zasto? Zato jer ako nadju na tvojoj plantazi ijedan kukuruz sa njihovim sjemenom - oni te tuze jer nisi kupio njihov patent. :shock: Zbog toga je recimo u USA je ja mislim lakse unjeti oruzje nego jabuku ili bilo koju biljku sa sjemenom.
A boga pitaj sta rade u zemljama treceg svijeta gdje nema nikakvih zakona...

Ono sto ti ne kontas je da su ljudi na vlasti itekako svjesni toga i da se bore protiv tog aparata. I to pogotovo Obamina administracija.

Da li si znao da je Obamina administracija progurala "FDA Food Safety Modernization Act", prvi takve vrste u 100 godina, koji zahtjeva vecu skrutinizaciju nacina proizvodnje hrane od VELIKIH PROIZVODJACA HRANE. Zakonom (o placanju takse) se izuzimaju svi mali proizvodjaci koji hranu direktno salju konzumentu, a to ti je uglavnom organska proizvodnja, ono sto se prodaje po americkim pijacama (ono malo sto je ostalo), itd.
Sto se tice velikih agro kompanija i njihovih lobija, naravno da su problem, ali ljudi su postali svjesni toga i sve vise glasaju za one koji ce to promjeniti, kao sto je slucaj i vezi drugih lobija.


Inace, prica o "eugenics" i o smanjenju broja stanovnika kao nekoj agendi bjelosvjetskih mocnika samo pokazuje paranoju ljudi koji o tome pisu i citaju, generacija odrasla na "X Files" i slicno.
Prica o smanjenju broja stanovnika, odnosno o zaustavljanju nekontrolisanog rasta je sasvim logicna, medjutim bolesnicima izgleda normalna. (Valjda velikim kompanijama odgovara vise konzumenata, a ne manje?)

....
I jos napise "monstrum" Bill i "drolja" Melinda Gates. Te osobe su ucinile vise za ljude kojima pomoc treba nego sto ces ti u 10000000 svojih zivota.

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 21:18

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:Kao što sam ga i najavljivao,mali miš,Miki Maus zadnjih predsjedničkih izbora u SAD ,isto sranje kao i predhodnici,lutak na koncu moćnika.Svojom naredbom od 10 juna 2010 br 13544 o Codex-u Alimenatariusu


DOKAZ???????? Citiraj djelove Izvrsne naredbe 13544 koji se odnose na to.

Prestani pricati gluposti o kojima nemas pojma. Prestani traziti izvore podataka u Alex Jonesu (koji tvrdi da, citiram: "we live in the time of scientific dictatorship") i slicnim kretenima.

Tacno je sto pises o Monsantu, mada vjerovatno prvi put cujes za njih. (mislim da su oni postali veliki proizvodnjom DDTa i Agent Orangea, a znamo sta je to). To je najvece zlo ove planete, ta firma. Oni recimo proizvode svoje genetski modifikovano sjeme, recimo za soju, onda to isto patentuju, pa onda za male pare prodaju poljoprivrednicima, a kroz niz zakona pomocu svojih lobija prakticno zabrane koristenje bilo cega drugog (recimo u drzavi Iowi je zabranjen uzgoj na velikim plantazama bilo cega drugog od kukuruza i soje). A ako neces da kupis njihovo sjeme oni te tuze. Zasto? Zato jer ako nadju na tvojoj plantazi ijedan kukuruz sa njihovim sjemenom - oni te tuze jer nisi kupio njihov patent. :shock: Zbog toga je recimo u USA je ja mislim lakse unjeti oruzje nego jabuku ili bilo koju biljku sa sjemenom.
A boga pitaj sta rade u zemljama treceg svijeta gdje nema nikakvih zakona...

Ono sto ti ne kontas je da su ljudi na vlasti itekako svjesni toga i da se bore protiv tog aparata. I to pogotovo Obamina administracija.

Da li si znao da je Obamina administracija progurala "FDA Food Safety Modernization Act", prvi takve vrste u 100 godina, koji zahtjeva vecu skrutinizaciju nacina proizvodnje hrane od VELIKIH PROIZVODJACA HRANE. Zakonom (o placanju takse) se izuzimaju svi mali proizvodjaci koji hranu direktno salju konzumentu, a to ti je uglavnom organska proizvodnja, ono sto se prodaje po americkim pijacama (ono malo sto je ostalo), itd.
Sto se tice velikih agro kompanija i njihovih lobija, naravno da su problem, ali ljudi su postali svjesni toga i sve vise glasaju za one koji ce to promjeniti, kao sto je slucaj i vezi drugih lobija.


Inace, prica o "eugenics" i o smanjenju broja stanovnika kao nekoj agendi bjelosvjetskih mocnika samo pokazuje paranoju ljudi koji o tome pisu i citaju, generacija odrasla na "X Files" i slicno.
Prica o smanjenju broja stanovnika, odnosno o zaustavljanju nekontrolisanog rasta je sasvim logicna, medjutim bolesnicima izgleda normalna. (Valjda velikim kompanijama odgovara vise konzumenata, a ne manje?)

....
I jos napise "monstrum" Bill i "drolja" Melinda Gates. Te osobe su ucinile vise za ljude kojima pomoc treba nego sto ces ti u 10000000 svojih zivota.

-----------------------------------------------
kontradiktoran si u tekstu,čas ne znam ovo,čas ono,a onda to isto i ti pišeš.što se tiče drolje i čore u nje njihov altruizam je isti kao i Astorov,Gugenhajmov,Rokfelerov,Rotšildov i ostale žgadije.Te i slične familije u generacijskom nizu nose direktno na svojoj duši milione ubijenih koje pokrivaju izgradnjom kojeg muzeja,galerije,zaklade.Sem toga dronfulja koja se ušeče na sastanak Bilderberga,je samo dronfulja i ništa više,kojoj je novac dao moć.kada to spoznaš biće ti tamo lakše i ne zaboravi na putu je otkriće Novog svijeta,a s njim odlazi i lova i sve ostalo.Za njih ne brini,a mislim da ni mi to nečemo doživjeti,ali nadolazeći sigurno.

User avatar
jeza u ledja
Posts: 32953
Joined: 29/12/2005 01:20
Been thanked: 4 times

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by jeza u ledja » 13/07/2011 21:35

Kako mozes porediti Rockefellere i Rotschilde sa Billom i Melindom Gates nije mi jasno?

Jedni drmaju svijetom stotinama godina, a drugo dvoje su obicni smrtnici koji su svojom pamecu i radom zaradili milione (odnosno Bill). Mislim nidje veze...

Sto se tice mojih obzervacija, poenta posta je da ne rade svi koji su na vlasti protiv svog naroda, a za korist velikih korporacija.

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 21:50

jeza u ledja wrote:Kako mozes porediti Rockefellere i Rotschilde sa Billom i Melindom Gates nije mi jasno?

Jedni drmaju svijetom stotinama godina, a drugo dvoje su obicni smrtnici koji su svojom pamecu i radom zaradili milione (odnosno Bill). Mislim nidje veze...

Sto se tice mojih obzervacija, poenta posta je da ne rade svi koji su na vlasti protiv svog naroda, a za korist velikih korporacija.

------------------------------------------------------------------------------
pa svi su jedni počeli drmati i svi su ličnim radom dogurali gdje su.Ne znaš pa pročitaj za Melindu,a ni čoro nije bolji.Ne možeš biti u kolu,a da nisi isti,beščutni gad.uostalom genetsko sjeme ,kod su sakrili u Norveškoj i sl.,prisustvo i druženje sve kazuje.

User avatar
jeza u ledja
Posts: 32953
Joined: 29/12/2005 01:20
Been thanked: 4 times

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by jeza u ledja » 13/07/2011 21:51

zonbirile wrote:.Ne možeš biti u kolu,a da nisi isti,beščutni gad..


Ko kaze da su isti?

To je tvoje misljenje, zasnovano na stereotipu.

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 21:55

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:.Ne možeš biti u kolu,a da nisi isti,beščutni gad..


Ko kaze da su isti?

To je tvoje misljenje, zasnovano na stereotipu.

-------------------------------------
možda,ali na Bilderberg se ne odlazi,nego biva pozvan i uvijek sa razlogom,to valjda znaš?

User avatar
jeza u ledja
Posts: 32953
Joined: 29/12/2005 01:20
Been thanked: 4 times

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by jeza u ledja » 13/07/2011 21:58

zonbirile wrote:
jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:.Ne možeš biti u kolu,a da nisi isti,beščutni gad..


Ko kaze da su isti?

To je tvoje misljenje, zasnovano na stereotipu.

-------------------------------------
možda,ali na Bilderberg se ne odlazi,nego biva pozvan i uvijek sa razlogom,to valjda znaš?


Valjda je razlog u tome sto su jedni od najbogatijih ljudi na svijetu?

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: codex alimentarius-maske su konačno pale

Post by zonbirile » 13/07/2011 22:01

[quote="jeza u ledja"][quote="zonbirile"][quote="jeza u ledja"][quote="zonbirile"].Ne možeš biti u kolu,a da nisi i
odosmo u OT,očito ne znaš mnogo o tome.U Monako i sl. se poziva na taj fol,ali eto,hajmo malo o Mikiju i C.A.

Post Reply