Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

paratrooper

#51 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by paratrooper »

mojgrad wrote: A et mogu reci da sam uspjela, sve mogu unistiti ali dusu i vjerovanje da ipak ljudi dobre duse postoje (bez obzira na nacionalnost) i uvijek ce postojati.
Zato se prikljucujem rado ovom clubu i da nas je istomisljenika sto vise jer ne samo Bosni vec citavoj ex Yugi je potrebno da se konacno oslobodimo mrznje i predrasuda i krenemo ka boljim, pozitivnijim razmisljanjima..
sve pociva na interesima a male ribe su dobrodusne jer se plase velikih riba. Misle da ce ih dobrodusnost uciniti sigurnim :lol:

peace
StLouis

#52 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by StLouis »

zapis' der me tamo u tu knjigu, ali ne trazi pare :oops: :D
*mima*

#53 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by *mima* »

sabinaM wrote:@mojgrad hvala na komentaru...izgleda da si me ti najozbiljnije shvatila i to mi je bas drago, ima nas i vjerujem da nas nije sve manje...vec sve vise :)

@zagazaga...nisam sigurna da si shvatila o cemu se ovdje radi jer ti je ovo prvi post, ali imas se vremena izjasniti...pa ako si zainteresirana pruzam ti članstvo...ako me jos tu bude... :sad:

Ti si jako provokativna sa svojim komentarima...sa svojim nickom....avatarom.....Samo sto neko ne primjecuje a neko da.......Tebe samo treba pomno pratit i sve je jasno.
Pietje_Bel

#54 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by Pietje_Bel »

sabinaM wrote:@mojgrad hvala na komentaru...izgleda da si me ti najozbiljnije shvatila i to mi je bas drago, ima nas i vjerujem da nas nije sve manje...vec sve vise :)

@zagazaga...nisam sigurna da si shvatila o cemu se ovdje radi jer ti je ovo prvi post, ali imas se vremena izjasniti...pa ako si zainteresirana pruzam ti članstvo...ako me jos tu bude... :sad:
Zar nisi rekla da je tvoj otac Bosanac-musliman? Kako to da si ti onda Hrvatica? :-)
lucretiaMF

#55 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by lucretiaMF »

sabinaM wrote:ok Rizzo...jedanaesti @picija drzim za........rijec
marachino 12-ti (ako je samo da ne budem sama...nije dovoljan razlog...moras dobro procitati kakvi su zahtjevi članstvu ;-) )
i sarajevac 13-ti...ti ces iz ilegale...ajde pika se i to :D
A sta je s curama....medu njima nema tolerantih i onih koji vole mir, blagostanje i sl....ajmo cure, radi se o buducnosti vase djece :)
ko kaze da nema cura? imam cak prijedlog za himnu NAM :D ....i to s textom
let 3- izgubljeni :D

http://www.youtube.com/watch?v=VRdmsi7oKUg
Luke Perry

#56 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by Luke Perry »

Preaching to the choir. :-)
winabike

#57 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by winabike »

sabinaM wrote:Ovdje se uclanjuje samo srcem....birokrate ne volimo ;-)
Hajd' kad si vec navalila, od srca se uclanjujem :)

Ali, Sabina, kako ti neko rece ovdje: you're preaching to the choir... :D Ovdje su ti ugalavnom raja takvih pogleda, a ono o cemu se ne slazemo mozemo razgovarati :) Ako ne ne mozemo, ima zoomke, demokratski lupi toljagom po glavi da sve zvoni. :D
sabinaM

#58 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by sabinaM »

Sve vas jako volim...bas mi je drago da imam istomisljenike....znaci 21,5 član + 1 simpatizer :-D
@cyprus...istina je da se svi i svugdje grupiraju....ali evo nek ovo bude jedna grupa...kojoj se ne grupiramo po nicem osim po tome da smo cista i otvorena srca prema svima...u svakom slucaju biljezim te ko simpatizera (vazna je podrška)
@paratroper...ne slazem se sa tvojom konotacijom da je neko dobrodusan iz straha...ja sam evo takva samo zato jer se tako bolje osjecam, ne zelim nikoga bezrazlozno mrziti niti zelim da mi to zagaduje organizam, prema nikom nisam zgrijesila niti ikome naudila...i zbog toga se sjecam hay (hvala bogu, mislim da mi mozak jos uvijek nije bay,bay :D )
@St.Louis...upisan, nema upisnina, članarina, ni članskih knjizica...rekoh da birokraciju ne volim
@mima...ajde dobro, ti me prati...pa ako sta zahebem prijavi...komentari mislim da mi nisu provokativni osim ako mi neko digne tlak svojom netrpeljivoscu ili netolerancijom, inace sam vrlo miroljubljiva, ali ako se treba baciti u vatru za pravu stvar tu sam...nick sabinaM ne znam sto bi bio provokativan sabina mi je ime a M prvo slovo od djevojackog prezimena...avatar turske navijacice je bio bas suprotan provokaciji zeljela sam pokazati da hrvati mogu navijati i za Tursku, ali ako ne mogu...valjda smijem navijati za Njemacku...ako ne smijem navijati odabrati cu neki ali mora imati poruku (inace mi je avatar cesto superwoman ili amazon woman...uglavnom borac za pravdu)
@Pietje_Bel...istina otac mi je bosanac (musliman), mama hrvatica (katolkinja), rodena sam u Hrvatskoj i po tome sam hrvatica, ako jednog dana odselim u Bosnu...bit cu "ostali" dok bosanci ne postanu manjine...ali jasno mi je da ne zelis u članstvo...cim postavljas ovakva pitanja...sve to nije bitno...mi smo samo ljudi...stanovnici planete Zemlje ;-)
@lucretiaMF....ej znas li, majke mi, da sam i ja htjela odabrati bas tu pjesmu za himnu...malo sam se dvoumila oko onog izgubljeni (jer mislim da smo mozda mi ipak jedini koji nismo izgubljeni)...ali ono 1,2,3,4...ima nas još to mi se svidjelo, uzgred da napomenem da sam iz Rijeke (grada iz kojeg su i LET3) grad poznat po raznovrsnosti nacija
@Luke Perry...engleski mi nije jaca strana, moram priznati...ali mislim da sam shvatila da se zelis pridruziti zboru
@zagazaga...oprosti krivo sam te razumijela, ali jos veca cast mi je da si svoj prvi post ostavila/o upravo na ovoj temi :)
@winabike...i ja sam se nadala da smo svi ovakva pogleda...ali bas nesto citajuci neke postove, zaprepastila sam se ogranicenoscu pojedinaca, upravo stoga sam i postavila ovu temu da vidim...tko me nece osudivati sto sam ovdje jer ipak je ovo prvenstveno bosanski forum (bez obzira jesu li dijaspora ili oni koji su ostali) ja nisam ni jedno ni drugo...ja sam iz vana od rodenja, ali zelim da se lijepo druzim s rajom s prostora EX Yu ...i da vidim...ima li jos nade za nas :-D
:thumbup:
Pietje_Bel

#59 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by Pietje_Bel »

sabinaM wrote:Sve vas jako volim...bas mi je drago da imam istomisljenike....znaci 21,5 član + 1 simpatizer :-D
@cyprus...istina je da se svi i svugdje grupiraju....ali evo nek ovo bude jedna grupa...kojoj se ne grupiramo po nicem osim po tome da smo cista i otvorena srca prema svima...u svakom slucaju biljezim te ko simpatizera (vazna je podrška)
@paratroper...ne slazem se sa tvojom konotacijom da je neko dobrodusan iz straha...ja sam evo takva samo zato jer se tako bolje osjecam, ne zelim nikoga bezrazlozno mrziti niti zelim da mi to zagaduje organizam, prema nikom nisam zgrijesila niti ikome naudila...i zbog toga se sjecam hay (hvala bogu, mislim da mi mozak jos uvijek nije bay,bay :D )
@St.Louis...upisan, nema upisnina, članarina, ni članskih knjizica...rekoh da birokraciju ne volim
@mima...ajde dobro, ti me prati...pa ako sta zahebem prijavi...komentari mislim da mi nisu provokativni osim ako mi neko digne tlak svojom netrpeljivoscu ili netolerancijom, inace sam vrlo miroljubljiva, ali ako se treba baciti u vatru za pravu stvar tu sam...nick sabinaM ne znam sto bi bio provokativan sabina mi je ime a M prvo slovo od djevojackog prezimena...avatar turske navijacice je bio bas suprotan provokaciji zeljela sam pokazati da hrvati mogu navijati i za Tursku, ali ako ne mogu...valjda smijem navijati za Njemacku...ako ne smijem navijati odabrati cu neki ali mora imati poruku (inace mi je avatar cesto superwoman ili amazon woman...uglavnom borac za pravdu)
@Pietje_Bel...istina otac mi je bosanac (musliman), mama hrvatica (katolkinja), rodena sam u Hrvatskoj i po tome sam hrvatica, ako jednog dana odselim u Bosnu...bit cu "ostali" dok bosanci ne postanu manjine...ali jasno mi je da ne zelis u članstvo...cim postavljas ovakva pitanja...sve to nije bitno...mi smo samo ljudi...stanovnici planete Zemlje ;-)
@lucretiaMF....ej znas li, majke mi, da sam i ja htjela odabrati bas tu pjesmu za himnu...malo sam se dvoumila oko onog izgubljeni (jer mislim da smo mozda mi ipak jedini koji nismo izgubljeni)...ali ono 1,2,3,4...ima nas još to mi se svidjelo, uzgred da napomenem da sam iz Rijeke (grada iz kojeg su i LET3) grad poznat po raznovrsnosti nacija
@Luke Perry...engleski mi nije jaca strana, moram priznati...ali mislim da sam shvatila da se zelis pridruziti zboru
@zagazaga...oprosti krivo sam te razumijela, ali jos veca cast mi je da si svoj prvi post ostavila/o upravo na ovoj temi :)
@winabike...i ja sam se nadala da smo svi ovakva pogleda...ali bas nesto citajuci neke postove, zaprepastila sam se ogranicenoscu pojedinaca, upravo stoga sam i postavila ovu temu da vidim...tko me nece osudivati sto sam ovdje jer ipak je ovo prvenstveno bosanski forum (bez obzira jesu li dijaspora ili oni koji su ostali) ja nisam ni jedno ni drugo...ja sam iz vana od rodenja, ali zelim da se lijepo druzim s rajom s prostora EX Yu ...i da vidim...ima li jos nade za nas :-D
:thumbup:
Ne kontam. Moj najbolji drug je dobio dijete dijete dok su on i zena bili na godisnjem odmoru u Brazilu. Da li je to dijete Brazilianac ili Bosanac? Tvoj otac je Bosanac i meni bi bilo jednako logicno da se ti izjanjavas Bosankom kao sto se izjasnjavas Hrvaticom. Ali neka se svako izjasnjava kako zeli. :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#60 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by pici »

posto nemas jos uvjek sekretaricu evo ja se toga fatam,tako da me mozes iskoristiti i srcem i dusom i tijelom :D
cyprus

#61 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by cyprus »

Pietje_Bel wrote:Ne kontam. Moj najbolji drug je dobio dijete dijete dok su on i zena bili na godisnjem odmoru u Brazilu. Da li je to dijete Brazilianac ili Bosanac? Tvoj otac je Bosanac i meni bi bilo jednako logicno da se ti izjanjavas Bosankom kao sto se izjasnjavas Hrvaticom. Ali neka se svako izjasnjava kako zeli. :thumbup:
Joj ne volim ovakve priče, jer obično prerastu u preseravanje, al moram reagirat. Nečiji osnovni identitet je država u kojoj i to ako bi svi shvatili bilo bi puno bolje. Ako neko živi u Hrvatskoj on je prije svega Hrvat, a tek onda dolaze u obzir etnička i vjerska pripadnost, porijeklo itd.

PS Molim vas da rasprava ne ode u ovom smjeru :)
Luke Perry

#62 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by Luke Perry »

cyprus wrote:
Pietje_Bel wrote:Ne kontam. Moj najbolji drug je dobio dijete dijete dok su on i zena bili na godisnjem odmoru u Brazilu. Da li je to dijete Brazilianac ili Bosanac? Tvoj otac je Bosanac i meni bi bilo jednako logicno da se ti izjanjavas Bosankom kao sto se izjasnjavas Hrvaticom. Ali neka se svako izjasnjava kako zeli. :thumbup:
Joj ne volim ovakve priče, jer obično prerastu u preseravanje, al moram reagirat. Nečiji osnovni identitet je država u kojoj i to ako bi svi shvatili bilo bi puno bolje. Ako neko živi u Hrvatskoj on je prije svega Hrvat, a tek onda dolaze u obzir etnička i vjerska pripadnost, porijeklo itd.

Trebao bi ti provesti neko vrijeme u inostranstvu da bi shvatio neke stvari.
simi5

#63 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by simi5 »

pici wrote:
posto nemas jos uvjek sekretaricu evo ja se toga fatam,tako da me mozes iskoristiti i srcem i dusom i tijelom :D
E kad si ti sekretarica ja sam blagajnik. 8-)
lucretiaMF

#64 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by lucretiaMF »

simi5 wrote:
pici wrote:
E kad si ti sekretarica ja sam blagajnik. 8-)
e ako se ovo sve skupa placa, ja se povlacim kao i moj prijedlog za himnu :D :D
a ti sabinaM mahni mrltetu kad ga vidis s balkona :-)
Polynesian

#65 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by Polynesian »

Imal kakvih upražnjenih mjesta il sve sve jamili :D
Loulou

#66 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by Loulou »

S vama sam :)
zrikavac48

#67 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by zrikavac48 »

Ma i ja bih s vama. Znam da svi muski ocekuju cure a ja sam jedan obicni bakutaner.
Super-Teletina

#68 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by Super-Teletina »

Besmislena tema. Saberi broj glasača LDP-a u Srbiji, broj glasača SDP-a u BiH i Hrvatskoj, i eto ti ofrlje koliko ima takvih koje si nabrojala.

Haj' u zdravlje mlada!

P.S.: Moreš i mene upisat, al' tema ti je i dalje besmislena :)
sabinaM

#69 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by sabinaM »

cyprus wrote:

Nije ni cudo da Pietje_Bel nije clan kluba...to je bas besmisleno, upravo stoga jer smo na Balkanu gdje smo se dosta mijesali...moj otac je dosao u Hrvatsku sa svojih 16 godina...i tu zivi, radio je, uziva penziju...ja sam rodena tu...sem sto smo Bosnu posjecivali cca 1 godisnje na 10-tak dana...kako da po tome budem bosanka...velim ako se kojim slucajem preselim u Bosnu i dobijem drzavljanstvo, opet se ne mogu izjasnjavati kao bosnjak...jer kako mi objasnise bosnjak=musliman a to nisam
Zato i pricam o svemu ovome...kako je glupo i besmisleno djeliti nas...zato i zelim da skupim ljude koji ne mare za to i @Cyprus je pravi covjek
Zagazaga ne boj se...uvijek ce biti onih koji nas zele obeshrabriti i koji zele nametnuti svoje nacionalne i vjerske interese...upravo zbog toga nam i je lose...jer energiju ulazemo u nesto sto nema smisla i sto nas unazaduje...evo Pietje_Bel je Tursku spomenuo nebrojeno puta...imam osjecaj da vise zna o proslosti nego o trenutnoj ekonomskoj politici svoje zemlje...nek se ne uvrijedi mozda se varam
Nek se nada ko sta hoce da ce i iz ovog clanstva izvuci koristi, birokracija...šic...nema toga ...jedina korist moze biti bolja trpeljivost na Balkanu, i da vas niko nece zahebavati sta ste i od kuda dolazite....sada kad o tome razmislim, ako gay mogu odrzati paradu za to da imaju svoja prava, sto ne bismo i mi...ljudi oslobodeni od patnje za nacionalnim i vjerskim opredjeljenjem....
Loulou dobrodosla
a ti zrikavac48...sta god bio dobrodosao
@super-teletina, mozda tema je besmislena...mozda je besmisleno ista i reci...ali besmisleno je i sutiti i pustiti da nacionalisti kolo vode i da ispiru nase mozgove...te ih pune mrznjom, ova tema nije tu da nesto ekstra pomakne, ali bih voljela vidjeti koliko nas je i jesam li ja jedina koja tako razmisljam...vrlo mi je drago da nisam i da vas ima...i nisam mlada, ne vrijedaj :mrgreen: ....hehhehehhhe
zrikavac48

#70 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by zrikavac48 »

a ti zrikavac48...sta god bio dobrodosao

Posto sam bakutaner.. onda dorodosla. U svakom slucaju hvala.
cyprus

#71 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by cyprus »

sabinaM wrote:...@Cyprus je pravi covjek...
Oh, hvala na ovim riječima. I ti si meni prava, činiš mi se ko pozitivna ličnost :) . Osim ako nisi provokator kako mima kaže :D , al ipak vjerujem da nisi :wink: .
sabinaM

#72 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by sabinaM »

Nisam provokator :sad: ...zasto mi niko ne vjeruje.....hehhehe mozda zato sto se takav utopist i idealist (mozda, citaj budaletina) tesko nađe.... :D
Ali ja vjerujem u nasu stvar...a vjerujte i vi....NISAM PROVOKATOR, samo covjek dobre volje (mi ko vanzemaljci :-D )
cyprus

#73 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by cyprus »

sabinaM wrote:Nisam provokator :sad: ...zasto mi niko ne vjeruje.....hehhehe mozda zato sto se takav utopist i idealist (mozda, citaj budaletina) tesko nađe.... :D
Ali ja vjerujem u nasu stvar...a vjerujte i vi....NISAM PROVOKATOR, samo covjek dobre volje (mi ko vanzemaljci :-D )
Pa rekoh da ti vjerujem, a nisam bio sarkastičan :) :D
*mima*

#74 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by *mima* »

sabinaM wrote:Nisam provokator :sad: ...zasto mi niko ne vjeruje.....hehhehe mozda zato sto se takav utopist i idealist (mozda, citaj budaletina) tesko nađe.... :D

Teži provokator.
sabinaM

#75 Re: Članstvo u "klubu za mir i tolerancij na prostoru Balkana"

Post by sabinaM »

mima wrote:Teži provokator.
.....64 kile samo za tebe informacija... :shock:
Ajde da nastavim temu...da se manimo članstva, birokracije i ostalih gluposti

Recite mi dali mozete bez ikakvih predrasuda pogledati u oci osobi koja se deklarira kao srbin (pravoslavac), hrvat (katolik) ili bosnjak (musliman)?

Ja mogu, ali cesto postavljam pitanja da vidim razmisljanja o ratu, o dogadajima i o politici tog doba.
Volim upoznati sve religije, znati na cemu se temelje i nikoga ne osudujem za ikakva opredjeljenja, svako ima pravo da vjeruje u sta zeli.
Jedino sto u religiji osuđujem je iskljucivost i negiranje ostalih vjera, te nasilje bilo koje vrste prema ne istomisljenicima. Mislim da ni jedna vjera ne prenosi losu poruku, vec da su ljudi ti koji pogresno tumace vjerska nacela u svoju osobnu korist.
Post Reply