ne znam koliko cu ti pomoci, ali mogu ti ispricati kako je kod mene proslo (mozes iznad vidjeti kako je to vec duze vrijeme izgledalo)..
prije mjesec i po mi je doktor reko hitno da idem odstraniti to sto je, jer je odjednom postalo sumnjivo.Isla sam u Jelah u privatnu kliniku, ne bih spominjala razloge, ali je tako bilo najbrze.
Doktor me je pregledao, rekao da se vjerovatno radi o toj i toj vrsti, ali da cemo vidjeti kad otvore, te da zbog tog sto je situacija sumnjiva ne moze raditi laparoskopijom, vec klasicno i to da savjetuje da se radi vertikalan rez malo veci, umjesto klasicno mali horizontalni... znaci, tek su oni znali kako ce i sta, jedino su se svi slozili u tom da sve ide vani, jer zapravo, tu vise i nije bilo zdravog dijela jajnika. Kad su ga izvadili, rekli su mi sta je, poslali na analizu i kraj price. na kraju je sve bilo benigno, ali je svejedno moralo ic van.
e sad, isto su mi 32 godine, nisam radjala, doktori kazu da nece biti problem, jer je ovaj drugi jajnik sasvim zdrav, ali da u svakom slucaju treba sto prije, jer je velika vjerovatnoca da i taj drugi u nekj buducnosti strada... ja cu vjerovati da je sad sve OK i da sam zapravo tek sa sasvim zdrava
sto se tice doktora ovdje po klinikama, ne znam ti mnogo reci. Mozda bi bilo dobro ako uspijes otici u Jelah kod njihove doktorice na pregled, zena je stvarno odlicna..
u svakom slucaju, sretno ti i ne brini, na kraju to sve i nije tako strasno..