cist obraz pa onda pare

from_dust

#26 Re: cist obraz pa onda pare

Post by from_dust »

oslobad wrote:Datum: 20.06.2007
Urednik: Ibrahim Ajdinovic

Ženama šehida traže potvrde da nemaju ljubavnika
20.06. (19:23) - (pincom) - Udovicama i samohranim majkama u Unsko-sanskom kantonu koje imaju pravo dobivati penziju poginulih muževa potrebna je potvrda da nemaju ljubavnika. Seida Alibabić iz Cazina, samohrana je majka dva sina čiji je muž poginuo kao pripadnik Armije BiH. Kao 'član šehidske obitelji” njezin sin ima pravo na penziju poginulog oca, no kantonalno Ministarstvo za pitanja boraca od njega je zatražilo, osim ovjerene kopije rodnog lista, očeve umrlice, kopije CIPS-ove lične karte te potvrde o adresi boravka, čak i potvrdu o 'čistom obrazu' njegove majke, odnosno potvrdu da nema ljubavnika. Ogorčena majka doznala je da su joj za takvu potvrdu potrebna i dva svjedoka koja će svjedočiti da je ona 'čista obraza'. 'Pokušala sam pronaći ustanovu koja izdaje potvrdu da se nisam udala, odnosno da ne živim u izvanbračnoj zajednici. Objasnili su mi da u Općinu moram dovesti dva svjedoka koji će pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću potvrditi moj 'čist obraz'. A oni koji traže naše poštenje i koji su donijeli takve propise sigurno su 'pošteni' dok sa svojim ljubavnicama tumaraju širom BiH i skrivaju se u vikendice koje koriste za svoj slatki užitak', kazala je Seida Alibabić za mostarski Dnevni list. Ako njezin sin ne donese potvrdu da njegova majka nema ljubavnika, onda gubi pravo na penziju. 'I ovo se zove poštenje i dostojanstvo, kako majki, tako i njihove djece. Dokle će vlast ići u svojim banalnim zahtjevima', pita se razočarana Seida Alibabić. [forum] [komentari]
Ja konto neko se zajebava :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ostao sam bez teksta,lažem nisam...............

ZNAM JA NAS,JEBO TI NAS
gulanfer_

Post by gulanfer_ »

Samo se ovo i cekalo, pored delozacija demobilisanih boraca, RVI su odavno degradirani,stavljanje na marginu drustva heroje ovog rata ( samoubistava na sve strane ) , sad cemo i traziti potvrdu da li je neka ZENA imala potrebe da ne zivi sama? Al hajmo se zadrzat na djeci, iz sehidskih porodica? Sta ona skrivise ovoj drzavi. Zasto se sve ucestalo ta ista djeca kad dobiju kakvu stipendiju, komentarisu jako infantilno , u smislu pa bolje i da je meni otac zagino, vise bih para imao ( ja cuo svojim usima vise puta).
Ta djeca bi trebala imati privilegije od skolovanja, preko stipendija, do zaposlenja u ovoj drzavi. Do sad su se na ulicu izbacivala sasvim komotno...
Sta jos ocekivati?
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

Ahmmed wrote:
forUMASH wrote:
Ahmmed wrote: Dakle, činjenica je da, po zakonu, supruge poginulih boraca, ostaju bez penzije ponovnom udajom.Također, po zakonu su bračna i vanbračna zajednica izjednačene....E, sad, analogijom, po zakonu, bez primanja ostaju iako su u vanbračnoj zajednici....

No, način provjere statusa ovih osoba, nesretno je izabran i ponižava...
.....ovo nisam znao..... :shock: .....znaci mozes i nasljediti od osobe sa kojom zivis u izvanbracnoj zajednici..... :?

.....pa evo nam prilike za turizam......ako ovo pocnemo reklamirati, doselice nam se desetine hiljada homoseksualnih parova koji se za ovakvo pravo bore sirom svijeta...... :D
Porodični zakon FBiH, definira vanbračnu zajednicu, kao zajednicu žene i muškarca, :D koji nisu u braku ili vanbračnoj zajednici sa drugom osobom,a koja traje tri godine, ili kraće, ako je u njoj rođeno dijete.U pravnom smislu, ovakva zajednica ima status porodice.
fazon u vanbracnoj zajednici je da je priznat ako partneri zive zajedno na istoj adresi preko 3 god itd. sve ostalo se zakonski ne moze priznati kao bracna zajednica. sto znaci da je dovoljna potvrda o clanovima kucanstva, ili kako li se to vec zove.
ovo sto oni rade je ponizavajuce i a da ne govorim da je strogo krsenje ljudskih prava. zamisli ti sad moras moliti nekoga da svjedoci za tvoj moralni lik. kakav srednji vijek, gdje smo mi....
ziggy

Post by ziggy »

oslobad wrote:
ziggy wrote:Vjerujte,ovo je istina.
A sto se tice gradonacelnika Bihaca,on je crveni, kako se to ne zna.I super je gradonacelnik,btw.
imas li ti jace dokaze?
Za sta?Za ovo prvo ili drugo?
Za prvo sam sigurna,ali nije bas scenarij kao u ovom clanku.Imam u porodici jednu zenu poginulog borca ARBiH i njena svekrva je morala dati izjavu da joj se snaha nije udala ili da ima ljubavnika.Odvratno.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ahmmed wrote:
Dakle, činjenica je da, po zakonu, supruge poginulih boraca, ostaju bez penzije ponovnom udajom.
Hmm, meni to ne zvuci bas pravedno, pogotovo prema njenoj/njihovoj djeci, ako ih imaju.
oslobad

Post by oslobad »

InfraRedRidinghood wrote:
ziggy wrote:
oslobad wrote: imas li ti jace dokaze?
Za sta?Za ovo prvo ili drugo?
Za prvo sam sigurna,ali nije bas scenarij kao u ovom clanku.Imam u porodici jednu zenu poginulog borca ARBiH i njena svekrva je morala dati izjavu da joj se snaha nije udala ili da ima ljubavnika.Odvratno.
A, ko to tačno traži, znaš li? Koja institucija?
izgleda neka expres osnovana agencija po povratku im gradonacelnika iz Irana.

ko god daje lovu postavlja i neke uslove.

saudijska monarhija je zauzvrat trazila sirenje vehabizma.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A sta bi sad s onom pricom da su nam vehabije podmetnute? :?

Dajte ba ljudi skontajte se, ne mozete do podne ovako a od podne onako :roll:
BHG

Post by BHG »

sto nebi bilo istina...u ovoj kvazi-drzavi sve moze biti istina...i onda se cudimo sto evropske novine pisu o nama kao o propaloj drzavi...ne da smo propali nego se nemozemo vise ni dici na noge....jebem ja i haretu i miletu i ivi i miri mater i sve sto im je sveto...picke jedne dok se oni zajebavaju i prepucavaju se glupostima mi lagano umiremo.....al nema veze bice opet izbori pa cemo opet glasat za iste mozda cak i gore.....aaaaaaaaaaa :x :x :x :x :x :x :x :x
suncokret13

Post by suncokret13 »

[quote="_BosanaC"]A sta bi sad s onom pricom da su nam vehabije podmetnute? :?

Dajte ba ljudi skontajte se, ne mozete do podne ovako a od podne onako :roll:[/quote]

to mi je nesto poznato............

da nije DEJA VU ??
oslobad

Post by oslobad »

_BosanaC wrote:A sta bi sad s onom pricom da su nam vehabije podmetnute? :?

Dajte ba ljudi skontajte se, ne mozete do podne ovako a od podne onako :roll:
pravdanje milionskih zelenih sustecih svota.
ziggy

Post by ziggy »

oslobad wrote:
InfraRedRidinghood wrote:
ziggy wrote: Za sta?Za ovo prvo ili drugo?
A, ko to tačno traži, znaš li? Koja institucija?

Ja ne znam sto si ti toliko navalio na gradonacelnika Bihaca :?
Je li ti covjek nesto kriv?
Za tvoju informaciju ovaj slucaj koji sam opisala se desio prije cirka 4 godine,a koliko znam Lipovaca je gradonacelnik tek 2 godine.
Dakle to nema veze s njim.
I usput,ne znam o kojoj se instituciji radi,nazalost :-?
oslobad

Post by oslobad »

oslobad

Post by oslobad »

ziggy wrote:
oslobad wrote:
InfraRedRidinghood wrote: A, ko to tačno traži, znaš li? Koja institucija?

Ja ne znam sto si ti toliko navalio na gradonacelnika Bihaca :?
Je li ti covjek nesto kriv?
Za tvoju informaciju ovaj slucaj koji sam opisala se desio prije cirka 4 godine,a koliko znam Lipovaca je gradonacelnik tek 2 godine.
Dakle to nema veze s njim.
I usput,ne znam o kojoj se instituciji radi,nazalost :-?
ne radi se o gradonacelniku Bihaca ako se meni obracas.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

oslobad wrote:http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =10&isasp=
cita nas i Elvir Huremovic.

ako vec cita, onda bi mu odgovarajuca paralela bila da ministri ako hoce naknadu za odvojeni zivot... lijepo donesu potvrde da nemaju ljubavnice :)

a sudeci prema izjavama na dnevniku .... izgleda da je "mozak" operacije Zahid Crnkic ..... pa ako jeste ... neka ga novinari ..lijepo razapnu.
jest zahid na dnevniku imo pametnih.... tipa da se neki rodtelji poginulih boraca bune zbog ponasanja svojih nevjesta (ali je izrazito glupa ideja da roditelji trebaju biti ti koji odlucuju da li snaha moze dobiti novac ili ne). ono gdje je osnovna greska je da ministarstvo treba dokazuje da snaha zivi s nekim, a ne da zena mora dokazivati da je "cestita".
ja i dalje mislim da svaki pametnjakovic kome je ovakav postupak pao napamet.... ne smije imati odgovorniji posao od sefa sluzbe ciscenja cesti u nekom komunalnom preduzecu. ko god da takvog covjeka predlozi za neku funkciju... zaista nije normalan.
jer ovo nije zadiranje u privatnost, ovo je diletantski pristup problematici i zato sve one koji su se u ovo upustili.....
Jara

#40 Re: cist obraz pa onda pare

Post by Jara »

Kao 'član šehidske obitelji” njezin sin ima pravo na penziju poginulog oca, no kantonalno Ministarstvo za pitanja boraca od njega je zatražilo, osim ovjerene kopije rodnog lista, očeve umrlice, kopije CIPS-ove lične karte te potvrde o adresi boravka, čak i potvrdu o 'čistom obrazu' njegove majke, odnosno potvrdu da nema ljubavnika
:? Ovdje se navodi pravo sina a ne žene...Zar on nema pravo na očevu penziju bez obzira jel mu mati ima ili nema ljubavnika, živi li u bračnoj ili vanbračnoj zajednici ( nebitno) ? :roll:
Kakvi su nam pravnici, odlično nam je... :-)
Post Reply