Ja konto neko se zajebavaoslobad wrote:Datum: 20.06.2007
Urednik: Ibrahim Ajdinovic
Ženama šehida traže potvrde da nemaju ljubavnika
20.06. (19:23) - (pincom) - Udovicama i samohranim majkama u Unsko-sanskom kantonu koje imaju pravo dobivati penziju poginulih muževa potrebna je potvrda da nemaju ljubavnika. Seida Alibabić iz Cazina, samohrana je majka dva sina čiji je muž poginuo kao pripadnik Armije BiH. Kao 'član šehidske obitelji” njezin sin ima pravo na penziju poginulog oca, no kantonalno Ministarstvo za pitanja boraca od njega je zatražilo, osim ovjerene kopije rodnog lista, očeve umrlice, kopije CIPS-ove lične karte te potvrde o adresi boravka, čak i potvrdu o 'čistom obrazu' njegove majke, odnosno potvrdu da nema ljubavnika. Ogorčena majka doznala je da su joj za takvu potvrdu potrebna i dva svjedoka koja će svjedočiti da je ona 'čista obraza'. 'Pokušala sam pronaći ustanovu koja izdaje potvrdu da se nisam udala, odnosno da ne živim u izvanbračnoj zajednici. Objasnili su mi da u Općinu moram dovesti dva svjedoka koji će pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću potvrditi moj 'čist obraz'. A oni koji traže naše poštenje i koji su donijeli takve propise sigurno su 'pošteni' dok sa svojim ljubavnicama tumaraju širom BiH i skrivaju se u vikendice koje koriste za svoj slatki užitak', kazala je Seida Alibabić za mostarski Dnevni list. Ako njezin sin ne donese potvrdu da njegova majka nema ljubavnika, onda gubi pravo na penziju. 'I ovo se zove poštenje i dostojanstvo, kako majki, tako i njihove djece. Dokle će vlast ići u svojim banalnim zahtjevima', pita se razočarana Seida Alibabić. [forum] [komentari]
Ostao sam bez teksta,lažem nisam...............
ZNAM JA NAS,JEBO TI NAS