Cipovanje PS3'a

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
dingosp0
Posts: 822
Joined: 19/07/2010 14:29
Location: Sarajevo

#1 Cipovanje PS3'a

Post by dingosp0 » 13/10/2011 14:29

Kontam da cipujem PS3....
PS3 mi je iz Amerike, jel to ima veze?
Mislim da je trenutno na 3.66?? verziji..mozel s cipovati ta verzija?
Nakon cipovanja... jeli moguce igrati orginal igrice na internetu? Jer trenutno bubam Call of Duty i Battlefield 3 Betu na netu....?

koliko kosta cipovanje, gdje mogu to da uradim...ali sa nekom garancijom... ima ovih lokalnih hakera po piku al haj njima daj..nesto s s*ebe i placi...


User avatar
arnes_king
Posts: 4720
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 125 times
Been thanked: 60 times

#2 Re: Cipovanje PS3'a

Post by arnes_king » 13/10/2011 14:54

dingosp0 wrote:Kontam da cipujem PS3....
PS3 mi je iz Amerike, jel to ima veze?
Mislim da je trenutno na 3.66?? verziji..mozel s cipovati ta verzija?
Nakon cipovanja... jeli moguce igrati orginal igrice na internetu? Jer trenutno bubam Call of Duty i Battlefield 3 Betu na netu....?

koliko kosta cipovanje, gdje mogu to da uradim...ali sa nekom garancijom... ima ovih lokalnih hakera po piku al haj njima daj..nesto s s*ebe i placi...

CIpovanje ja licno radim za 30 KM kako sam gledao po piku ostali po 50 a ako nisi noob mozes to jednostavno i sam uraditi, trenutno se NE mogu cipovati konzole sa firmware verzijom povis 3.55 ali eto na tvoju srecu danas je pusten u prodaju E3Flasher koji kosta 88$ i uz pomoc kojega se sve verzije do 3.72 mogu uspjesno donwgradeovati na 3.55 i cipovati i to sve uz pomoc jednog klika i u roku 5 minuta, najbolje je sto taj uredjaj kad zavrsis skines sa maticne svoga playstationa i mozes ga dalje na drugima upotrebljavati, trebao je podrzavati i DUAL BOOT funkciju ali et danas su javili da nece.


A kada ti je cipovan na 3.55 (trenutno najveca verzija koja se moze cipovati) NE mozes igrati online, prije je moglo pa ce mozda opet se nesto uraditi po tom pitanju, nadam se.


NAdam se da sam ti pomogao ;D


A sto se tice tog cipovanja, ja ti licno mogu dati garanciju i mislim da svako moze, jer kada se to jednom zavrsi ne moze se nista sjebati osim ako ti ne sjebes nesto, npr slucajni update :)

Jedina greska u procesu cipovanja/flashovanja sto se moze desiti jeste da se usred instalacije novog firmware-a ugasi PS3, npr nestane struje ili bilo sta da ga ugasi, onda on ostane u takozvanom Update LOOP-u i rijetko se iz njega moze izaci.

Malogradjanin
Posts: 69
Joined: 27/02/2010 10:47

#3 Re: Cipovanje PS3'a

Post by Malogradjanin » 13/10/2011 16:04

Arnese, može li pomoć?

Imam američku verziju PS3 Fat model 60GB i pri update-u sa 3.41 na 3.55 jednostavno mi je stao Bluray. Uspijem pronaći kroz onaj recovery menu ili kako se već zove da ima neka greška, ali ne uspijevam je ukloniti, pokušavao sam razne varijante ali niks. Ima li tu spasa, ili se mora mijenjati Bluray?

User avatar
arnes_king
Posts: 4720
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 125 times
Been thanked: 60 times

#4 Re: Cipovanje PS3'a

Post by arnes_king » 13/10/2011 18:32

Malogradjanin wrote:Arnese, može li pomoć?

Imam američku verziju PS3 Fat model 60GB i pri update-u sa 3.41 na 3.55 jednostavno mi je stao Bluray. Uspijem pronaći kroz onaj recovery menu ili kako se već zove da ima neka greška, ali ne uspijevam je ukloniti, pokušavao sam razne varijante ali niks. Ima li tu spasa, ili se mora mijenjati Bluray?

Cek jesi li zavrsio update pa ti prestao raditi ili ti sada ne moze nikako zavrsiti update i svaki put kad upalis ponovo pokusavas?

User avatar
vaučer
Posts: 3145
Joined: 04/08/2009 15:22
Been thanked: 6 times

#5 Re: Cipovanje PS3'a

Post by vaučer » 14/10/2011 08:54

dingosp0 wrote:Kontam da cipujem PS3....
PS3 mi je iz Amerike, jel to ima veze?
Mislim da je trenutno na 3.66?? verziji..mozel s cipovati ta verzija?
Nakon cipovanja... jeli moguce igrati orginal igrice na internetu? Jer trenutno bubam Call of Duty i Battlefield 3 Betu na netu....?

koliko kosta cipovanje, gdje mogu to da uradim...ali sa nekom garancijom... ima ovih lokalnih hakera po piku al haj njima daj..nesto s s*ebe i placi...
Budući da se radi o doslovno kopiranju jednog filea na usb stick i pokretanju istog s PS3-ce ne vidim šta imaš kome plaćati da ti to napravi. Nije to nikakvo 'čipovanje', nema tu nikakvih naprednih tehnika nit se išta mjenja na hardveru.
Usput nije ti kompatibilna konzola, mora biti na firmwareu ispod 3.6

Malogradjanin
Posts: 69
Joined: 27/02/2010 10:47

#6 Re: Cipovanje PS3'a

Post by Malogradjanin » 14/10/2011 09:57

arnes_king wrote:
Malogradjanin wrote:Arnese, može li pomoć?

Imam američku verziju PS3 Fat model 60GB i pri update-u sa 3.41 na 3.55 jednostavno mi je stao Bluray. Uspijem pronaći kroz onaj recovery menu ili kako se već zove da ima neka greška, ali ne uspijevam je ukloniti, pokušavao sam razne varijante ali niks. Ima li tu spasa, ili se mora mijenjati Bluray?

Cek jesi li zavrsio update pa ti prestao raditi ili ti sada ne moze nikako zavrsiti update i svaki put kad upalis ponovo pokusavas?
Zavrsen je update, sad je na 3.55, malo sam gledao po internetu, pa sam izmedju ostalog vidio i to za taj neki menu koji se koristi kod ovakvih problema. Nije se nista dogadjalo za vrijeme update-a.

User avatar
arnes_king
Posts: 4720
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 125 times
Been thanked: 60 times

#7 Re: Cipovanje PS3'a

Post by arnes_king » 14/10/2011 15:35

Aha znaci nakon update-a prestao ti raditi blu-ray, idi na ovaj forum : http://www.ps3hax.net/forums.php

i malo potrazi ili sam postavi temu uglavnom znam da sam citao o tome problemu i znam da ima neki fix za to pa malo pogledaj :)

User avatar
dingosp0
Posts: 822
Joined: 19/07/2010 14:29
Location: Sarajevo

#8 Re: Cipovanje PS3'a

Post by dingosp0 » 17/10/2011 23:35

vaučer wrote:
dingosp0 wrote:Kontam da cipujem PS3....
PS3 mi je iz Amerike, jel to ima veze?
Mislim da je trenutno na 3.66?? verziji..mozel s cipovati ta verzija?
Nakon cipovanja... jeli moguce igrati orginal igrice na internetu? Jer trenutno bubam Call of Duty i Battlefield 3 Betu na netu....?

koliko kosta cipovanje, gdje mogu to da uradim...ali sa nekom garancijom... ima ovih lokalnih hakera po piku al haj njima daj..nesto s s*ebe i placi...
Budući da se radi o doslovno kopiranju jednog filea na usb stick i pokretanju istog s PS3-ce ne vidim šta imaš kome plaćati da ti to napravi. Nije to nikakvo 'čipovanje', nema tu nikakvih naprednih tehnika nit se išta mjenja na hardveru.
Usput nije ti kompatibilna konzola, mora biti na firmwareu ispod 3.6
ima li kakav nacin da s vrati na manji firmware? ili moram sad cekati da naprave jailbreak za ovaj firemware ?

User avatar
dingosp0
Posts: 822
Joined: 19/07/2010 14:29
Location: Sarajevo

#9 Re: Cipovanje PS3'a

Post by dingosp0 » 17/10/2011 23:36

a usput pitanje..
imam orginalni PS3... koji sam ja nesto cecko i na kraju pokvatio...uglavnom mu ne radi bluray...
moze li s jailbreak izvrsiti na PS3u koji nema funkcionalan bluray player?

Post Reply