PS: budi kratak,
razgovor pripremi,
neprijatelj slusa

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk

ko da se mora neko trudit da nas prati... telefoni, internet, tableti, kurci palci... neku noc sjedim s rajom i haj da proguglamo svoja imena i vidimo sta ce gugl nac... cak i oni kojih nidje nema su nasli par stotina rezultata... u mene petocifreno, kod par poznanika cetverocifreno... a jos se trudim da bidnem amoniman, ne fejsbuchim itd...JoseMujica wrote:ma neznam Titami više šta bi me imao ko pratitikontam samo koga interesuje šta ja sve iserem na dnevnoj bazi tome fakat nije dobro
A zašto bih ja vjerovao ovima koji žele da me "zaštite"? Ne kontam zašto misliš da je čipovanje tebe ili tvog djeteta ikakva sigurnost koju ti pruža država (u ovom slučaju je to država), koja može biti i Hitlerova, Miloševićeva, bilo čija... Zašto bih ja vjerovao državi, a ne bih vjerovao komšiji provalniku koji mi je vratio kasetofon kad je čuo da je moje auto obio?Black swan wrote:ja znam da je moje razmišljanje pogrešno
ali ja bih dao svoju slobodu za apsolutnu sigurnost
od slobode ništa nemam ( dok je ne izgubim)
a što se tiče sigurnosti opasnost vreba na svakom koraku
Pa ne garantuje niko, slažem se s tim, Zijad Turković je tako maznuo onaj novac na aerodromu. Baš zato i govorim, ko meni garantuje da taj što me čipuje neće sutra to iskoristiti protiv mene? Mi smo svakako već čipovani jer imamo smartfone, ajpede i razna druga govna, ali to barem mogu sam kontrolisati, ostaviti kod kuće i otići na Pelješac gdje me niko neće naćiBlack swan wrote:ko firmi gdje radim garantuje da sekjuriti firma nije u dosluku s krimosima pa će isključiti alarm kad krenu
bome ja ču ko rahmetli Lazar Drljača.....ruksak na leđa i u šumuAlfons Kauders wrote:ko da se mora neko trudit da nas prati... telefoni, internet, tableti, kurci palci... neku noc sjedim s rajom i haj da proguglamo svoja imena i vidimo sta ce gugl nac... cak i oni kojih nidje nema su nasli par stotina rezultata... u mene petocifreno, kod par poznanika cetverocifreno... a jos se trudim da bidnem amoniman, ne fejsbuchim itd...JoseMujica wrote:ma neznam Titami više šta bi me imao ko pratitikontam samo koga interesuje šta ja sve iserem na dnevnoj bazi tome fakat nije dobro
pa se ti sakrij![]()
eto implantata u chunu... ko se ne suneti... dobije dva (ima vise mjesta)
Da bi stigao do Peljesca moras preskociti granu, a za to ti je potreban biometrijski pasos. Ops, pa to je opet chipovan device. RFID te prati kud god da krenes, sem ako pasos ostavis kuci i vrtis se u radijusu od 2 km oko selaGroningen wrote: ...ali to barem mogu sam kontrolisati, ostaviti kod kuće i otići na Pelješac gdje me niko neće naći.
more iz neuma do kleka, pa onda lagano preplivat dalje... ha ja...say_cheese wrote:Da bi stigao do Peljesca moras preskociti granu, a za to ti je potreban biometrijski pasos. Ops, pa to je opet chipovan device. RFID te prati kud god da krenes, sem ako pasos ostavis kuci i vrtis se u radijusu od 2 km oko selaGroningen wrote: ...ali to barem mogu sam kontrolisati, ostaviti kod kuće i otići na Pelješac gdje me niko neće naći.
da sam na tvom mjestu, ja bih se čuvao Nazifa Mujića.JoseMujica wrote:
jarane niđe veze....para gelera nosam bez problema ko da sam se rodio s njima.....već sam ih genetski prihvatio ko prirodni upgrade
cyprus wrote:Koliko ti mora biti dosadno u životu da bi se ovim budalaštinama ozbiljno bavio... Ickea razumijem, njemu je to zarađivanje za život... Skonto čovjek gdje može zaradit, pokreno biznis i hajd... Legimitno... Al ovi kojima je to ni iz džepa ni u džep, nisu mi jasni...
Chmoljo wrote:da sam na tvom mjestu, ja bih se čuvao Nazifa Mujića.JoseMujica wrote:
jarane niđe veze....para gelera nosam bez problema ko da sam se rodio s njima.....već sam ih genetski prihvatio ko prirodni upgrade
Tačno tako. Problem s ovim čipovanjem je što mi ne znamo da li bi postojali mehanizmi kojima bi mogli zaštiti privatnost.UnscarD wrote:Sama tehnologija nikada nije dobra ili losa ...recimo samo neke prednosti chipovanja :
1. Kontrola zdravstvenih parametera real time (srce, pritisak ko zna mozda nekada i kvalitet krvi)
2. Mogucnost efikasnijeg sprovodjenja koncepta direktne demokratije gdje svaka jedinka moze jeftino i lako da glasa o svakom pitanju
3. Nemogucnost kradje identiteta za sve on line transakcije.
4. Tacna evidencija u svakom momentu bilo kojeg statistickog parametra
Naravno ima i mana kao sto je veca mogucnost kontole itd itd ...ali to je sve do ljudi kako ce neku tehnologiju koristiti. Ona sama niti je losa niti je dobra.
UnscarD wrote:Sama tehnologija nikada nije dobra ili losa ...recimo samo neke prednosti chipovanja :
1. Kontrola zdravstvenih parametera real time (srce, pritisak ko zna mozda nekada i kvalitet krvi)
2. Mogucnost efikasnijeg sprovodjenja koncepta direktne demokratije gdje svaka jedinka moze jeftino i lako da glasa o svakom pitanju
3. Nemogucnost kradje identiteta za sve on line transakcije.
4. Tacna evidencija u svakom momentu bilo kojeg statistickog parametra
Naravno ima i mana kao sto je veca mogucnost kontole itd itd ...ali to je sve do ljudi kako ce neku tehnologiju koristiti. Ona sama niti je losa niti je dobra.
Ja ne bih rekao: gdje će ti duša... Prije: gdje ti je mozak?Russki wrote:Hmmm, nije sve u parama....A ima tu jos nekih razloga zasto se ljudi tim bave...No, teorija zavjere buraz ba sta ti je gdje ces u to vjerovat, gdje ce ti duša...cyprus wrote:Koliko ti mora biti dosadno u životu da bi se ovim budalaštinama ozbiljno bavio... Ickea razumijem, njemu je to zarađivanje za život... Skonto čovjek gdje može zaradit, pokreno biznis i hajd... Legimitno... Al ovi kojima je to ni iz džepa ni u džep, nisu mi jasni...
Zar ti ne reče da je već sada kasno?Russki wrote:Mostarac, moras shvatiti da to ovdje ne vrijedi pričati, gubiš vrijeme, energiju i trud da objasniš nekom nešto, a njihov mentalni sklop to ne moze razumjeti niti zeli naravno zato sto su programirani do te mjere da je to stvarno za nepovjerovat. No, desit ce se sljedece. Za par godina dok sve to sto se kreira i sto je iskreirano dodje na scenu, onda ce skontati koliko su samo u zabludi bili. No tad je vec kasno. Obicno neke stvari dodju iz guzice u glavu kad bude kasno. Onda ce ti se izvinjavat i kumit i molit i sta ti ja znam, govoriti kako si bio u pravu i sl. Samo polako. Svakako nam se svima crno piše. Razmisljajte svojom glavom dok jos mozete. Kajati cete se sigurno svi...to je 100000 % tako....
teoreticari nisu glupi... trose masu vremena na ove stvari, malo je reci da ih ima opsjednutih... kamo srece da istu energiju uloze u nesto konstruktivnocyprus wrote:Ja ne bih rekao: gdje će ti duša... Prije: gdje ti je mozak?Russki wrote:Hmmm, nije sve u parama....A ima tu jos nekih razloga zasto se ljudi tim bave...No, teorija zavjere buraz ba sta ti je gdje ces u to vjerovat, gdje ce ti duša...cyprus wrote:Koliko ti mora biti dosadno u životu da bi se ovim budalaštinama ozbiljno bavio... Ickea razumijem, njemu je to zarađivanje za život... Skonto čovjek gdje može zaradit, pokreno biznis i hajd... Legimitno... Al ovi kojima je to ni iz džepa ni u džep, nisu mi jasni...
Kako nije...ovo je zadnji korak...cyprus wrote:Zar ti ne reče da je već kasno?Russki wrote:Mostarac, moras shvatiti da to ovdje ne vrijedi pričati, gubiš vrijeme, energiju i trud da objasniš nekom nešto, a njihov mentalni sklop to ne moze razumjeti niti zeli naravno zato sto su programirani do te mjere da je to stvarno za nepovjerovat. No, desit ce se sljedece. Za par godina dok sve to sto se kreira i sto je iskreirano dodje na scenu, onda ce skontati koliko su samo u zabludi bili. No tad je vec kasno. Obicno neke stvari dodju iz guzice u glavu kad bude kasno. Onda ce ti se izvinjavat i kumit i molit i sta ti ja znam, govoriti kako si bio u pravu i sl. Samo polako. Svakako nam se svima crno piše. Razmisljajte svojom glavom dok jos mozete. Kajati cete se sigurno svi...to je 100000 % tako....
eto chipova u chunuRusski wrote:Kako nije...ovo je zadnji korak...cyprus wrote:
Zar ti ne reče da je već kasno?
To već zavisi od slučaja do slučaja... To bi moglo važiti da ove koji prave i šire te teorije... Međutim, za ove koji ih puše, ja bih rekao da je prije ovo što sam ja rekao u pitanju...Alfons Kauders wrote:teoreticari nisu glupi... trose masu vremena na ove stvari, malo je reci da ih ima opsjednutih... kamo srece da istu energiju uloze u nesto konstruktivno
rijec je jednostavno o psiholoskom poremecaju... ljudima treba pomoc, ne treba ih nazivati glupim vec im treba pomoci da se lijece i ponovo postanu produktivni clanovi drustva
Dobro, i šta nam je činiti?Russki wrote:Kako nije...ovo je zadnji korak...cyprus wrote:Zar ti ne reče da je već kasno?Russki wrote:Mostarac, moras shvatiti da to ovdje ne vrijedi pričati, gubiš vrijeme, energiju i trud da objasniš nekom nešto, a njihov mentalni sklop to ne moze razumjeti niti zeli naravno zato sto su programirani do te mjere da je to stvarno za nepovjerovat. No, desit ce se sljedece. Za par godina dok sve to sto se kreira i sto je iskreirano dodje na scenu, onda ce skontati koliko su samo u zabludi bili. No tad je vec kasno. Obicno neke stvari dodju iz guzice u glavu kad bude kasno. Onda ce ti se izvinjavat i kumit i molit i sta ti ja znam, govoriti kako si bio u pravu i sl. Samo polako. Svakako nam se svima crno piše. Razmisljajte svojom glavom dok jos mozete. Kajati cete se sigurno svi...to je 100000 % tako....