Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Michun

#4501 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

KiSSgirl wrote:
Michun wrote:Ovakve samo crne kozne sam kupila na carsiji u Prote Bakovica ulici.
Bile na snizenju 50%, od prosle godine ostale.
Image
Predobre su! U kojoj si ih trgovini kupila i koliko su? Znaš li ima li ih još, odnosno ima li brojeva? :)
Radnja u Prote Bakovica na carsiji. Designer House.
Bilo je jos par komada manjih brojeva...285KM, MK je u pitanju. Bile 600.
Ja sam imala srece 39 nosim a ove su 39.5, tamam za zime i malo debljih carapa.
dudoposljednji

#4502 Re: Cipelice, cipelice..

Post by dudoposljednji »

KRIVIČNI ZAKON FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
Član 370.
Samovlašće

(1) Ko upotrebom sile ili ozbiljnom prijetnjom pribavlja neko svoje pravo ili pravo za koje smatra da mu pripada,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

Kad primjerice neko na silu otima drugome stan!
KiSSgirl

#4503 Re: Cipelice, cipelice..

Post by KiSSgirl »

Michun wrote:
KiSSgirl wrote:
Michun wrote:Ovakve samo crne kozne sam kupila na carsiji u Prote Bakovica ulici.
Bile na snizenju 50%, od prosle godine ostale.
Image
Predobre su! U kojoj si ih trgovini kupila i koliko su? Znaš li ima li ih još, odnosno ima li brojeva? :)
Radnja u Prote Bakovica na carsiji. Designer House.
Bilo je jos par komada manjih brojeva...285KM, MK je u pitanju. Bile 600.
Ja sam imala srece 39 nosim a ove su 39.5, tamam za zime i malo debljih carapa.
I ja nosim taj broj, znači ništa za mene..a svakako su mi i preeskupe! :| Uživaj u njima! :)
Nisrin

#4504 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:28, edited 1 time in total.
nide veze

#4505 Re: Cipelice, cipelice..

Post by nide veze »

gdje u sarajevi ima kupiti kavlitetne muske cipele....pri tome ne mislim na neke "jeftinjake"...
Better Man

#4506 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Better Man »

nide veze wrote:gdje u sarajevi ima kupiti kavlitetne muske cipele....pri tome ne mislim na neke "jeftinjake"...
Ne znam kakve želiš, ali pogledaj u Timberlandu, a imaš u gemi Camper cipele.
Djewojka

#4507 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Djewojka »

Da li neko na gdje u Sarajevu ima veći izbor Leon papuča i sandala? Novi modeli su im preslatki. Razumjet će oni sa širom nogom i čukljevima. Ima u Fisu u Vitezu, probala i preudobne su ali ostali samo mali brojevi.

Image

Image
esmasaric

#4508 Re: Cipelice, cipelice..

Post by esmasaric »

Djevojke, kako vama izgleda kada visoka djevojka (moa!) hoda u štiklama sa petom.

Ja imam osjećaj kao da sam žirafa, problem je što je izbor cipela sa malim petama stvarno očajan, tu i tamo iščeprkam koji komad i kupim, ali večinom oksfordice, patike. Jer kad obučem visoku štiklu, tačno me strah da ću uganuti zglob ili polomit se, još uvijek nisam naučila samouvjereno hodati. A i ne znam estetski kako to izgleda za oko, na petama sam pa skoro 1.90 :D
vješalica

#4509 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vješalica »

ako nisi prije nosala probaj ovako:

uzmi manju petu s tim da dole ne ide u šiljak tj. u špic radi stabilnijeg hodanja dok se ne snađeš
ili manju visinu da ide u špic ako hoćeš

ako nisi prije hodala u baš visokim štiklama noge će te pravo zaboliti pa tako uzmi nešto niže za početak da naivkneš nogu

što se tiče visine bolje je biti tako visok nego izgledati kao štikla nabijena na balvan i ne bi trebala imati kompleksa na tu temu
AFEni

#4510 Re: Cipelice, cipelice..

Post by AFEni »

Ovo kao da sam ja pisala obucem stikle,udjem negdje ,veca od 80 posto muskaraca.Kad sam bila mladja to me znalo nervirati,danas me ne nervira i bas mi je super sto sam visoka.Sto se tice hodanja to ti je samo praksa,vjezbaj prvo na manjim ili uzmi onu kockastu petu to je stabilno.
:)
Cherry-Cherry

#4511 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Cherry-Cherry »

Bolje biti visok nego nizak. Ja sam 172 cm i žao mi je što nisam još narasla :| , jer u zadnje vrijeme ne nosim štikle, bole me noge kad sam dugo u štiklama. :|
Zoya

#4512 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Zoya »

esmasaric wrote:Djevojke, kako vama izgleda kada visoka djevojka (moa!) hoda u štiklama sa petom.

Ja imam osjećaj kao da sam žirafa, problem je što je izbor cipela sa malim petama stvarno očajan, tu i tamo iščeprkam koji komad i kupim, ali večinom oksfordice, patike. Jer kad obučem visoku štiklu, tačno me strah da ću uganuti zglob ili polomit se, još uvijek nisam naučila samouvjereno hodati. A i ne znam estetski kako to izgleda za oko, na petama sam pa skoro 1.90 :D
Užasno :oops: :skoljka:

Ovo ja od muke :sad:

Briga te šta drugi misle dokle god sebi izgledaš ekstra. Imam kolegicu na poslu, visoka 1.79 i stalno je u štiklama. Mislim, ko vila :thumbup: :mrgreen:
esmasaric

#4513 Re: Cipelice, cipelice..

Post by esmasaric »

Hvala vam žene. :kiss:
Uvijek sam imala osjećaj kad sam 2-3 puta godišnje obukla štikle da to baš izgleda kao da sam bandera.

Vježbat ću kući hodanje. :thumbup:
esmasaric

#4514 Re: Cipelice, cipelice..

Post by esmasaric »

Cherry-Cherry wrote:Bolje biti visok nego nizak. Ja sam 172 cm i žao mi je što nisam još narasla :| , jer u zadnje vrijeme ne nosim štikle, bole me noge kad sam dugo u štiklama. :|
Pa visoka si kao 70% muškaraca. No sikiriki.
Ja sam 182. I kad obučem petu nekako sam ispravljenija. Onako kao da mi je gornji dio više ispravljen i stabilniji. Dok kad hodam u tenama nekako opustim ramena.
Michun

#4515 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

Cure, imam Geox cipele na prodaju. Broj 39, obukla jednom. Operisana noga pa ne odgovaraju. Pp ako zelite.
CherryLips

#4516 Re: Cipelice, cipelice..

Post by CherryLips »

Djewojka wrote:Da li neko na gdje u Sarajevu ima veći izbor Leon papuča i sandala? Novi modeli su im preslatki. Razumjet će oni sa širom nogom i čukljevima. Ima u Fisu u Vitezu, probala i preudobne su ali ostali samo mali brojevi.

Image

Image
Mislim da je mama nekad prije u Winku kupila njihove papuce. Ne znam da li ih jos prodaju
Michun

#4517 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

Michun wrote:Cure, imam Geox cipele na prodaju. Broj 39, obukla jednom. Operisana noga pa ne odgovaraju. Pp ako zelite.
evo i slika...
Image
zigubigule

#4518 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zigubigule »

jel zna neko ko prodaje clarks obucu? klasicni desert chukka/boot model mi treba.
dobar osjecaj

#4519 Re: Cipelice, cipelice..

Post by dobar osjecaj »

.
Post Reply