Ćiko, ćiko, eto lopte!
Moderator: anex
-
Zoya
#26 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Promjeni ono ciko u chiko, posto ja nemam c sa kvacicom, znas valjda na sta mislim.
- Cholina_Lokica
#27 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
mene nekidan neki malac u gradu pitao u koju skolu idem
samo da se pohvalim
al et doduse znaju nekad ova manja djeca ono 3-4 godine da pitaju teto a smijem ja pomazit cuku
preko 4 godine mi svi govore ti 
al et doduse znaju nekad ova manja djeca ono 3-4 godine da pitaju teto a smijem ja pomazit cuku
-
A-ZO
#28 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
sjedim ti ja nedavno na jednoj posebnoj klupi u nasem parku (koja nam je nekad davno sluzila kao jedan od golova), kad eto ti dolazi neka mala raja i gledaju me preko oka... znam da kontaju vidi sad necemo moci igrati lopte od onog krkana sto nam sjedi na klupi
hehe, sreca njihova pa im citam misli, ustanem polako, udaljim se i posmatram igru, merak zivi jarane 
- karanana
#29 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
nabacivo ti se.Dile wrote:mene nekidan neki malac u gradu pitao u koju skolu idemsamo da se pohvalim
![]()
![]()
![]()
![]()
al et doduse znaju nekad ova manja djeca ono 3-4 godine da pitaju teto a smijem ja pomazit cukupreko 4 godine mi svi govore ti
a sjecam se kako smo prije igrali fuce i u zgradi pored koje smo se igrali postoje oni podrumski stanovi gdje su prozori na nivou igralista.....i kad ozednis, samo odes do najblizeg prozora, pokucas i kazes "ciko ili teta, mogu li dobiti casu vode?" i oni ti fino donesu.
- Van Halen
#30 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Svaka vam čast, sad kad čitam vaše postove sjetim se tih istih stvari koje su se i meni dešavale u C fazi. Lijepo je bilo odrastati u ovom naselju, ne baš ugodno uvijek, ali ta iskustva nikad ne bih mijenjo.
Nikad zaboravit neću kad je "stara raja" jednog od nas poslala po sladoled po imenu Leni. Momka nema, pa nema nakon sat vremena vraća se i nosi Lenjir. Dobio je isti preko leđa
Nikad zaboravit neću kad je "stara raja" jednog od nas poslala po sladoled po imenu Leni. Momka nema, pa nema nakon sat vremena vraća se i nosi Lenjir. Dobio je isti preko leđa
- cyprus
#31 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
A meni belaj kad me djeca iz komšiluka, tj. oni koji me znaju, uzmu persirat (a meni tek 21)
Joj i mene često spopadnu sjećanja na ove neke stvari ko i Chmolju, s tim što u mom slučaju to sve i nije bilo tako davno
. Sjećam se svih naših "fudbalskih terena", tačnije evolucija istih: prvo je to bio prolaz u zgradi, zatim "teren kod žbunja", pa parking (al belaj kad lopta ode ka A fazi), pa onda kad je trava zarasla na livadi (u ratu bile bašte, te je ostalo dosta grba), onda teren kod škole, te naposlijetku fudbal na male "na koševima" (mali golovi su uništili moju golmanski karijeru inače sam bio najveća golmanska nada svog ulaza
). Sad s vremena na vrijeme odem na jebeni termin, al nije to to...
Eh da zaboravih, picigena smo igrali na stpenicama pred zgradom, jer je širina istih ograđena zidićem bila ko stvorena za ovu namjenu
Joj, šta bih ja dao da opet mogu bit mawi

Joj i mene često spopadnu sjećanja na ove neke stvari ko i Chmolju, s tim što u mom slučaju to sve i nije bilo tako davno
Eh da zaboravih, picigena smo igrali na stpenicama pred zgradom, jer je širina istih ograđena zidićem bila ko stvorena za ovu namjenu
Joj, šta bih ja dao da opet mogu bit mawi
- Joey Tribbiani
#32 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
...ta dobra stara vremena...
zivio sam na m.dvoru, niko se ne dogovara kad cemo izaci, koliko ce nas biti...samo odemo na livadu izmedju unisovih nebodera i holiday inn-a...ma bude nas 40
lopte su tu, skolske torbe, jakne, cigle i slicno umjesto stativa...
zivio sam na m.dvoru, niko se ne dogovara kad cemo izaci, koliko ce nas biti...samo odemo na livadu izmedju unisovih nebodera i holiday inn-a...ma bude nas 40
lopte su tu, skolske torbe, jakne, cigle i slicno umjesto stativa...
- Joey Tribbiani
#33 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
joj druze, i ja isto...evo da se sad mogu vratit, ono nekako samo da se prisjetim...ma bio bih najpametniji, ma glavni, svi bi meni dodavali(iako bi usro skoro svaku priliku)cyprus wrote:A meni belaj kad me djeca iz komšiluka, tj. oni koji me znaju, uzmu persirat (a meni tek 21)![]()
![]()
![]()
Joj i mene često spopadnu sjećanja na ove neke stvari ko i Chmolju, s tim što u mom slučaju to sve i nije bilo tako davno. Sjećam se svih naših "fudbalskih terena", tačnije evolucija istih: prvo je to bio prolaz u zgradi, zatim "teren kod žbunja", pa parking (al belaj kad lopta ode ka A fazi), pa onda kad je trava zarasla na livadi (u ratu bile bašte, te je ostalo dosta grba), onda teren kod škole, te naposlijetku fudbal na male "na koševima" (mali golovi su uništili moju golmanski karijeru inače sam bio najveća golmanska nada svog ulaza
![]()
). Sad s vremena na vrijeme odem na jebeni termin, al nije to to...
![]()
Eh da zaboravih, picigena smo igrali na stpenicama pred zgradom, jer je širina istih ograđena zidićem bila ko stvorena za ovu namjenu![]()
Joj, šta bih ja dao da opet mogu bit mawi![]()
- Epitop
#34 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Meni je najgore kad mi ove srednjoškolke od 17-18 godina u liftu kažu PRIJATNO ili DOVIĐENJA.
Jedan od razloga što sad nosim sočiva jer sam sa naočalama izgledao starije iako mi je 27 godina.
Jedan od razloga što sad nosim sočiva jer sam sa naočalama izgledao starije iako mi je 27 godina.
- slavkoimamodilera
#35 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Joooj chmoljo jesi ostario svijum'!! 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#36 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Chmoljo je li to kod Gadze na AP? Meni kod twistera neki dan dodje lopta sama pred noge, kaze malac "e mala de dobaci" jos namigne, a ja nako, bez pimplanja i koorchenja, samo nabijem loptu, pravac njemu u ruke...sa sve mercator kesama u rukama...i jos mu kazem "hvala na komplimentu" 
-
uvijek dobar post
#37 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
mene je ovo podsjetilo jedan od mnogobrojnih doživljaja iz mog djetinjstva provedenog u alipasinskoj betonskoj dzungli.
naime, ja sam odrastao u ulici gruje novakovića, današnja bajrama zenunija
preko puta opštine novi grad i radio televizije.
svojevremeno je na samom kraju livade na kojoj smo često igrali fudbala pukla cijev i radnici su iskopali omanju rupu (1,5mx1,5m) koja se odmah napunila vodom i tako je stajala nekoliko dana. nekako u istom periodu je park pokosio travu pa je bilo dosta polushe trave na toj livadi.
mi smo ko klinci, nakupili te trave, posuli po toj rupi tj vodi i stavili loptu na sredinu i vrebali naivne žrtve. kad bi ugledali nekoga kako polako dolazi iz c faze ili sa tramvajske stanice, pravili bi smo se kako igramo fuce i onda svi uglas povikali "eto lopte!".
naivna (doborćudna žrtva) bi tada uzela zalet da nam šutira loptu i tako bi upala u vodu. rupa nije bila bogzna šta duboka, oko 60-70 cm, pa bi u kupanja bila manjeg karaktera, tako da su se ljudi smijali jer su nasjeli...(mogu mislit danas da se to desi, pucao bi neko na nas).
igra nam je zavrsila ne zakopavanjem rupe, nego mnogo prije zavrsetka radova.
naime, trećeg ili četvrtog dana kupanja, naišla je savršena žrtva, "frajer" sa dvije koke, sav u bijelom, bijele tole, bijeli džemper, bijeli mantil i bijele pele a koke, svaka ga pod ruku drži a on ko pijetao hoda....i naleti na nas...i mi naravno, čiko, čiko, eto lopte!!!
"frajer" uzima zalet, pokazuje kokama nešto u stilu "gledaj sad ovo", zaleće se i tras na đale u onu vodu....umiranje od smijeha, i mi i koke...on izlazi smeđ a ne bijel, uzimama nam loptu, vadi nož i izreže je..koke ga napuste a on se vrati put brda u c fazu.....
naime, ja sam odrastao u ulici gruje novakovića, današnja bajrama zenunija
svojevremeno je na samom kraju livade na kojoj smo često igrali fudbala pukla cijev i radnici su iskopali omanju rupu (1,5mx1,5m) koja se odmah napunila vodom i tako je stajala nekoliko dana. nekako u istom periodu je park pokosio travu pa je bilo dosta polushe trave na toj livadi.
mi smo ko klinci, nakupili te trave, posuli po toj rupi tj vodi i stavili loptu na sredinu i vrebali naivne žrtve. kad bi ugledali nekoga kako polako dolazi iz c faze ili sa tramvajske stanice, pravili bi smo se kako igramo fuce i onda svi uglas povikali "eto lopte!".
naivna (doborćudna žrtva) bi tada uzela zalet da nam šutira loptu i tako bi upala u vodu. rupa nije bila bogzna šta duboka, oko 60-70 cm, pa bi u kupanja bila manjeg karaktera, tako da su se ljudi smijali jer su nasjeli...(mogu mislit danas da se to desi, pucao bi neko na nas).
igra nam je zavrsila ne zakopavanjem rupe, nego mnogo prije zavrsetka radova.
naime, trećeg ili četvrtog dana kupanja, naišla je savršena žrtva, "frajer" sa dvije koke, sav u bijelom, bijele tole, bijeli džemper, bijeli mantil i bijele pele a koke, svaka ga pod ruku drži a on ko pijetao hoda....i naleti na nas...i mi naravno, čiko, čiko, eto lopte!!!
"frajer" uzima zalet, pokazuje kokama nešto u stilu "gledaj sad ovo", zaleće se i tras na đale u onu vodu....umiranje od smijeha, i mi i koke...on izlazi smeđ a ne bijel, uzimama nam loptu, vadi nož i izreže je..koke ga napuste a on se vrati put brda u c fazu.....
-
3per
#38 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Supak iz C-faze 
Mi smo te lopte punili kamenjem, i onda je islo "Ciko, ciko de nam dodaj loptu, ali dobro je nabij"
Mi smo te lopte punili kamenjem, i onda je islo "Ciko, ciko de nam dodaj loptu, ali dobro je nabij"
- Vincent Raine
#39 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Ciko, ciko, imas markuuu

- arzuhal
#40 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
mIRCerka wrote:Chmoljo je li to kod Gadze na AP? Meni kod twistera neki dan dodje lopta sama pred noge, kaze malac "e mala de dobaci" jos namigne, a ja nako, bez pimplanja i koorchenja, samo nabijem loptu, pravac njemu u ruke...sa sve mercator kesama u rukama...i jos mu kazem "hvala na komplimentu"
@Chmoljo
I ti sad ne bi im'o nakih klinknih binvurdli i dranglanja o svojim godinama, djetinjstvu i to
-
mIRCerka
#41 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
covjece, vi ste svi belajsuzi pravi bili...
najgore sto smo mi na dobrinji radili je provociranje vozaca auta...
ono, isparkirava se lik, krece polako kroz naselje...ti trcis ko bez dushe za njim...CIKO CIKO CIKO STANI...covjek stane sav u soku, konta bog zna sta...a ti doletis do auta i kazes CIKO STANI OKRECE TI SE TOCAK!!!! i bjeeeeez iza prve zgrade...to smo radi sve dok nismo pocinili smrtni grijeh...i to uradili Jozi Andjicu...
ono, isparkirava se lik, krece polako kroz naselje...ti trcis ko bez dushe za njim...CIKO CIKO CIKO STANI...covjek stane sav u soku, konta bog zna sta...a ti doletis do auta i kazes CIKO STANI OKRECE TI SE TOCAK!!!! i bjeeeeez iza prve zgrade...to smo radi sve dok nismo pocinili smrtni grijeh...i to uradili Jozi Andjicu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
mi ko djeca napunimo loptu kamenjem i postavimo je gdje ima prolaznika
i čiko čiko eto lopte

i čiko čiko eto lopte
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#43 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
U mojoj ranoj fazi razotkrivanja internet čarolije o
tome ''kako onlajn skontati trebu''
na moje pitanje putem MSN koliko joj je godina,
meni draga osoba je odgovorila:
-Jàko mi trideseta!
Odavno sam navikao na to da sam dedo.
Drugi ljudi, a naročito djeca, su nam bolje ogledalo
od onog u kući što nas iskrivljeno prikazuje.
Sve što je desno, na njemu je lijevo i sve što je u ogledalu lijevo,
u stvarnosti je desno.
tome ''kako onlajn skontati trebu''
na moje pitanje putem MSN koliko joj je godina,
meni draga osoba je odgovorila:
-Jàko mi trideseta!
Odavno sam navikao na to da sam dedo.
Drugi ljudi, a naročito djeca, su nam bolje ogledalo
od onog u kući što nas iskrivljeno prikazuje.
Sve što je desno, na njemu je lijevo i sve što je u ogledalu lijevo,
u stvarnosti je desno.
- SsTtEeLlAa
#44 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
joj i mi smo ovo radili ... ciko okrece ti se tocakmIRCerka wrote:covjece, vi ste svi belajsuzi pravi bili...
Nedavno se nadjem sa drugaricom koja sada zivi vani, a druzile se prije rata kao djeca....i posto se nismo godinama vidjele odemo da posjetimo mjesta na kojima smo se kao djeca okupljali i igrali .... i tako sjecamo se mi svih nasih gluposti, igranja zmire, kako smo se mi djevojcice vise puta znale i pobiti, igranja sa barbikama i sl. ... tjesimo se nas dvije da je to kao jucer bilo i da smo jos uvijek mlade .. i kao da nas ne bilo ni sad stid igrat se zmire i tih gluposti .. kad iza mene se zacu glas male ciganke : Teta, teta imas li marku ...
-
mIRCerka
#45 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
postala sam tetka u 16oj godini..i vec tad su mi djeca govorila "teta, cekajte da vam vidimo bebu" 
Ali me ovo sarmiranje 10godisnjih Alipasinaca oborilo s nogu... cuj MALA i jos namigne...
Upucujem javno izvinjenje bivsoj cevabdzinici sunce u Luja Pastera 10 zbog , a govorimo o 1990oj godini, zivkanja i narucivanja 2.000 cevapa sa puno luka i kajmaka za svadbu u Nemiloj donjoj
Ali me ovo sarmiranje 10godisnjih Alipasinaca oborilo s nogu... cuj MALA i jos namigne...
Upucujem javno izvinjenje bivsoj cevabdzinici sunce u Luja Pastera 10 zbog , a govorimo o 1990oj godini, zivkanja i narucivanja 2.000 cevapa sa puno luka i kajmaka za svadbu u Nemiloj donjoj
- SsTtEeLlAa
#47 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
jao grozna si (bila)mIRCerka wrote:Upucujem javno izvinjenje bivsoj cevabdzinici sunce u Luja Pastera 10 zbog , a govorimo o 1990oj godini, zivkanja i narucivanja 2.000 cevapa sa puno luka i kajmaka za svadbu u Nemiloj donjoj
-
mIRCerka
#48 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Nisam bila sama u tome, tu su bile Gordana, Selma, Ivana i Sabina. Jaca je nekako uvijek fulala toSsTtEeLlAa wrote:jao grozna si (bila)mIRCerka wrote:Upucujem javno izvinjenje bivsoj cevabdzinici sunce u Luja Pastera 10 zbog , a govorimo o 1990oj godini, zivkanja i narucivanja 2.000 cevapa sa puno luka i kajmaka za svadbu u Nemiloj donjoj![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
♥ Julianna ♥
#49 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Mrzila sam namćoraste komšije koje neće da nas puste u avliju po loptu! Il neće da se popnu na krov i dohvate nam loptice za rekete iz oluka, a mi imamo samo dvije, rozu i bijelu! 
-
mIRCerka
#50 Re: Ćiko, ćiko, eto lopte!
Kao i bakice koje su i u miru prale sudje u istoj vodi, i onda tom peksinavom vodom zaliju djecu sto se igraju u dvoristu ispred zgrade...Mi smo imali jednu takvu, i dok je nismo isprepadali u haustoru (bio mrak, ona usla a mi zalajali ko copor bijesnih pasa) nije nas prestala maltretirati...♥ Julianna ♥ wrote:Mrzila sam namćoraste komšije koje neće da nas puste u avliju po loptu! Il neće da se popnu na krov i dohvate nam loptice za rekete iz oluka, a mi imamo samo dvije, rozu i bijelu!