CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"?

Post Reply
512MB

#951 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

Humljanin wrote:
512MB wrote:Eno sad i Mladic u rangu Delica :mrgreen:

Jebeno je biti pripadnik jedne etnicke skupine koja je pred svijetom pravosnazno osudjrna za UZP i Genocid. Psihicki je to vrlo tesko podnijeti, kad znas da ce i tvoje novorodjeno dijete, i njegova djeca nositi to breme citav zivot na plecima. Svaki dan, kad se probudis, setas po gradu, sjedis na poslu, odes mozda rodbini u irsku, svugdje se zna da si bii dio Udruzenog Zlocinackog Podhvata. Svugdje. Znas i osjecas da te se tvoja hriscanska braca sirom svijeta stide i sa prezirom gledaju na tebe, cak te se i papa stidi. Pa jarane i nepopijo praljkovacu... ja ih sve razumijem.

Post ti je prijavljen.
Samo da te naučim nečemu. Za ove gadosti što si napisao na ovom forumu , da si ih napisao na Njemačkom forumu ili da ih javno kažeš u Njemačkoj sigurno bi dobio zatvor.
Ali ti dobro znaš da takvu mržnju i fašizam ne smiješ prosipati po Njemačkoj pa svoje frustracije istresaš tamo gdje znaš da nećeš biti sankcionisan.
Možeš ti iz selendre al nemože selendra iz tebe.
Aferim
Zbog cega prijavljen? Ja sam samo opisao kako bih se ja osjecao na tvom mjestu. Tako bi se osjecao i da sam na mjestu potomka nekog naciste iz treceg rajha. Ustvari, tako se i osjeca vecina nijemaca, samo oni ne razvodnjavaju pricu nego je se stide i redovno napominju da do toga nikad vise ne smije doci... dok ti branis praljka i furas pricu kako je UZP kofol vremenski bio ogranicen, i da nije toliko strasno itd itd.

Ja bih se stidio kad bih branio i osporavao gnusan zlocin protiv civilnog stanovnistva kojeg je civilizovan svijet okaraktizirao kao Udruzeni Zlocinacki Podhvat. Ko se toga ne stidi, njegov problem.
Humljanin

#952 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Humljanin »

512MB wrote: Zbog cega prijavljen? Ja sam samo opisao kako bih se ja osjecao na tvom mjestu. Tako bi se osjecao i da sam na mjestu potomka nekog naciste iz treceg rajha. Ustvari, tako se i osjeca vecina nijemaca, samo oni ne razvodnjavaju pricu nego je se stide i redovno napominju da do toga nikad vise ne smije doci... dok ti branis praljka i furas pricu kako je UZP kofol vremenski bio ogranicen, i da nije toliko strasno itd itd.

Ja bih se stidio kad bih branio i osporavao gnusan zlocin protiv civilnog stanovnistva kojeg je civilizovan svijet okaraktizirao kao Udruzeni Zlocinacki Podhvat. Ko se toga ne stidi, njegov problem.
Ti baš nastavljaš i ne misliš popuštati gas iako vidiš znakove da smanjiš brzinu?
Vidiš li koliko si bolestan čovjek kada ti nepoznatog sugovornika samo zato jer je druge nacionalnosti oslovljavaš kao zločinca. Ili si psihički bolesnik, ili si fašist sa dna kace. Treće nema. Jer ne možeš se pravdati tipa: "nisam ja znao da on nije zločinac". Ti to dobro znaš, ali ustraješ u žigosanju svakog Hrvata pa čak i nerođenih da su zločinci i ubojice.
Eto u čemu je razlika između tebe i mene. Ja tebe nigdje nijednom nisam nazvao zločincem niti sam ti proklinjao djecu i želio im da budu prokleta zbog tuđih grijeha.
Ti si prokleo svu hrvatsku djecu. To govori najviše o tebi.
512MB

#953 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

Humljanin wrote:
512MB wrote: Zbog cega prijavljen? Ja sam samo opisao kako bih se ja osjecao na tvom mjestu. Tako bi se osjecao i da sam na mjestu potomka nekog naciste iz treceg rajha. Ustvari, tako se i osjeca vecina nijemaca, samo oni ne razvodnjavaju pricu nego je se stide i redovno napominju da do toga nikad vise ne smije doci... dok ti branis praljka i furas pricu kako je UZP kofol vremenski bio ogranicen, i da nije toliko strasno itd itd.

Ti baš nastavljaš i ne misliš popuštati gas iako vidiš znakove da smanjiš brzinu?
Vidiš li koliko si bolestan čovjek kada ti nepoznatog sugovornika samo zato jer je druge nacionalnosti oslovljavaš kao zločinca. Ili si psihički bolesnik, ili si fašist sa dna kace. Treće nema. Jer ne možeš se pravdati tipa: "nisam ja znao da on nije zločinac". Ti to dobro znaš, ali ustraješ u žigosanju svakog Hrvata pa čak i nerođenih da su zločinci i ubojice.
Eto u čemu je razlika između tebe i mene. Ja tebe nigdje nijednom nisam nazvao zločincem niti sam ti proklinjao djecu i želio im da budu prokleta zbog tuđih grijeha.
:lol:

Ja bih se stidio kad bih branio Praljka i UZP, kao sto se nijemci stide nacista. Zasto te to vrijedja? Budi doslijedan do kraja...
Last edited by 512MB on 21/12/2018 14:06, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#954 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Lincoln-Burrows »

Nikad nikoga ne prijavljujem ali mi dođe do povraćanja kad pročitam neke postove,
ljudi dotaknu dno i još se smiju na to.
nepoznati988

#956 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by nepoznati988 »

Humljanin wrote:[

da skratimo, da li ti i tvoja porodica praljka i co smatrate herojima?
512MB

#957 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

Lincoln-Burrows wrote:Nikad nikoga ne prijavljujem ali mi dođe do povraćanja kad pročitam neke postove,
Mislis Humljanina kad relativizira UZP i uzdize Praljka? I meni se isto gadi na to da iskren budem...
Bloo
Globalna šefica

#958 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

duh_sa_sjekirom wrote:
mostarac1905 wrote: Vidiš, osobno mislim da postoji razlika i to velika.

Želja Hrvata da se organiziraju u BiH u trenutku kad pada Vukovar, kad gori Ravno dok za neke to još nije rat, nije nikakav zločin. Niti je, koliko mi je poznato, ijedan sud rekao da jeste.

btw. HZ HB nije 'tzv.' jer postoji i danas :) Provjeri u registrima.

Pozdrav.
Suštinska razlika ne postoji, samo formalna, organizacijska. Ali, ako ti misliš da postoji, tvoja stvar.
Želja nije zločin niti to ko tvrdi niti to može ijedan sud osuditi. Sud je jasno rekao šta je zločin, ko su nalogodavci a ko izvršitelji, gdje su se zločini desili itd. Ne vidim potrebu da se to posebno pojašnjava.
Istina, tzv. HZ HB i danas postoji, otprilike u rangu lovačkog ili folklornog društva...i u glavama pojedinaca kojima su Praljak i Kordić nacionalni heroji...

Pozdrav i tebi.

I Čestit Božić...
:bih:
Planinarskinsavez HZHB postoji i priznat je od strane Ministarstva pravde BIH koliko sam upoznata.
PS HZHB je dio krovnog saveza PS BiH.
Toliko to tome da postoji na rangu lovackog drustva.
Priznala ga je institucija koja priznaje udruzenja na nivou drzave BiH.
Humljanin

#959 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Humljanin »

512MB wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Nikad nikoga ne prijavljujem ali mi dođe do povraćanja kad pročitam neke postove,
Mislis Humljanina kad relativizira UZP i uzdize Praljka? I meni se isto gadi na to da iskren budem...

Sad još i lažeš?
Računaš kad si već fašist, šta ima veze i da budeš lažov? Nikakvu razliku ne pravi, jelde?

Nigdje ja nisam slavio Praljka. To neces naci.
Sa druge strane, ovdje vas je nekoliko skočilo na noge kada sam napomenuo da je Rasim Delić osuđeni ratni zločinac. Vi ga slavite i nimalo se ne stidite toga.

Jedini koji na ovoj temi negiraju presude su ljubitelji i poštovaoci ratnog zločinca Rasima Delića.
To je fakt. Činjenica.
Pa kome pravo bilo a kome krivo.

Nastavi tonuti u svom fašizmu
pemanapemani

#960 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by pemanapemani »

Jebeno je biti pripadnik jedne etnicke skupine koja je pred svijetom pravosnazno osudjrna za UZP i Genocid. Psihicki je to vrlo tesko podnijeti, kad znas da ce i tvoje novorodjeno dijete, i njegova djeca nositi to breme citav zivot na plecima. Svaki dan, kad se probudis, setas po gradu, sjedis na poslu, odes mozda rodbini u irsku, svugdje se zna da si bii dio Udruzenog Zlocinackog Podhvata. Svugdje. Znas i osjecas da te se tvoja hriscanska braca sirom svijeta stide i sa prezirom gledaju na tebe, cak te se i papa stidi. Pa jarane i nepopijo praljkovacu... ja ih sve razumijem.
Znači, po tebi i Komšić, Vikić, Andžić, djeca pokojnog generala Šibera, djeca pokojnog Kelija..., nose breme UZP i gnusnih ratnih zločina jer su Hrvati?

Ti si koliko znam rekao da je tvoj stari bio u HV. Da li on nosi breme agresije na RBiH?
Kolinda

#961 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Kolinda »

Ti si "iskusni" član foruma i još uvijek te nešto može začuditi, meni je već neko vrijeme sve jasno. Imaš ih 10-ak kojima se cijeli opus svodi na vrijeđanje, pljuvanje, kmečanje, trollanje, spamanje... Jebi ga pomiri se s tim.
duh_sa_sjekirom

#962 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by duh_sa_sjekirom »

Bloo wrote: Planinarskinsavez HZHB postoji i priznat je od strane Ministarstva pravde BIH koliko sam upoznata.
Priznat je naziv društva (planinarsko, lovačko...) kao takav a ne postojanje administrativno-teritorijalne jedinice pod tim nazivom.
Bloo
Globalna šefica

#963 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

duh_sa_sjekirom wrote:
Bloo wrote: Planinarskinsavez HZHB postoji i priznat je od strane Ministarstva pravde BIH koliko sam upoznata.
Priznat je naziv društva (planinarsko, lovačko...) kao takav a ne postojanje administrativno-teritorijalne jedinice pod tim nazivom.
PS koje operise u tim imaginarnim granicama.
Naziv PS u sebi sadrzi naziv te nepostojece jedinice i sve UZP konotacije.
Ministarstvu to nije problem. PS FBiH to nije problem jer su osnovali PS BiH sa njima. Ako si priznat kao udruzenje mozes traziti grantove medunarodne.
Hajmo osnovati PS Treci Rajh pa da vidimo kako ce proci .
512MB

#964 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

pemanapemani wrote:

Znači, po tebi i Komšić, Vikić, Andžić, djeca pokojnog generala Šibera, djeca pokojnog Kelija..., nose breme UZP i gnusnih ratnih zločina jer su Hrvati?

Ti si koliko znam rekao da je tvoj stari bio u HV. Da li on nosi breme agresije na RBiH?
Naravno svi nose to breme, i najmanje sta bi trebali uradit je spominjati i izvinjavati se zrtvama genocida/UZPa. Znas koji je danas glavni argument okorjelih nacista u Njemackoj, "sta me briga za naciste i zidove, oa nismo ih mi ubijali".
Bloo
Globalna šefica

#965 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

Kewl
Onda i Bosnjaci nose breme Juke i njegove klike...
Miralem Cengic
Last edited by Bloo on 21/12/2018 14:51, edited 1 time in total.
pemanapemani

#966 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by pemanapemani »

512MB wrote:
pemanapemani wrote:

Naravno svi nose to breme, i najmanje sta bi trebali uradit je spominjati i izvinjavati se zrtvama genocida/UZPa. Znas koji je danas glavni argument okorjelih nacista u Njemackoj, "sta me briga za naciste i zidove, oa nismo ih mi ubijali".
Komšić, Vikić, Andžić..., se trebaju izvinjavati žrtvama UZP, iako su se fizički borili protiv UZP i bili na strani žrtava? Oni to trebaju raditi samo zato jer su Hrvati i sva njihova djela se poništavaju, jer su Hrvati?

Je li se tvoj stari izvinuo građanima BiH, jer je bio u vojsci koja je izvršila agresiju?
512MB

#967 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

pemanapemani wrote: Komšić, Vikić, Andžić..., se trebaju izvinjavati žrtvama UZP, iako su se fizički borili protiv UZP i bili na strani žrtava? Oni to trebaju raditi samo zato jer su Hrvati i sva njihova djela se poništavaju, jer su Hrvati?

Je li se tvoj stari izvinuo građanima BiH, jer je bio u vojsci koja je izvršila agresiju?
Da trebaju se izvinjavat, jer poticu iz istog naroda kao i zlocinac Praljak.

Moj stari je bio u HV kod Dubrovnika, sa rocnim brojem <200
512MB

#968 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

Bloo wrote:Kewl
Miralem Cengic
Da, naravno.
duh_sa_sjekirom

#969 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by duh_sa_sjekirom »

Bloo wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
PS koje operise u tim imaginarnim granicama.
Naziv PS u sebi sadrzi naziv te nepostojece jedinice i sve UZP konotacije.
Ministarstvu to nije problem. PS FBiH to nije problem jer su osnovali PS BiH sa njima. Ako si priznat kao udruzenje mozes traziti grantove medunarodne.
Hajmo osnovati PS Treci Rajh pa da vidimo kako ce proci .
Svi ti savezi pod tim imenom bili su registrovni prije presude. Jedno su imaginarne granice a drugo stvarne.
Postoji i EP HZ HB i potpuno regularno posluje godinama.
To još uvijek ne znači i priznavanje A-T jedinice tzv. HR HB ili HZ HB jer takva i ne postoji. Postoje samo kantoni.
emric

Post by emric »

Bošnjak kojem nije jasno da je borba za državu BiH trajan proces, ne može se ni nadati da ima državu. Kad smo je odbranili, to nije bio kraj posla nego početak. Raditi se na tome mora aktivno kao na fabričkoj traci.

Đikani sa istoka i zapada nikad neće prestati da nam podmeću noge, toga moramo biti svjesni da bismo djelovali ispravno.
Last edited by emric on 21/12/2018 15:07, edited 1 time in total.
pemanapemani

#971 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by pemanapemani »

512MB wrote:
pemanapemani wrote: Komšić, Vikić, Andžić..., se trebaju izvinjavati žrtvama UZP, iako su se fizički borili protiv UZP i bili na strani žrtava? Oni to trebaju raditi samo zato jer su Hrvati i sva njihova djela se poništavaju, jer su Hrvati?

Da trebaju se izvinjavat, jer poticu iz istog naroda kao i zlocinac Praljak.

Moj stari je bio u HV kod Dubrovnika, sa rocnim brojem <200
Hajde super onda.

Gdje izvinjenje tvoga oca jer je dobrovoljno služio u vojsci koja je izvršila agresiju na RBIH?

Koristeći se tvojom logikom, tvoj otac, ali i ti kao njegov potomak, ste krivi za žrtve iz Ahmića, Vakufa, Prozora, Stupnog Dola...

Jesi se izvinuo za zločine agresorske Hrvatske vojske u kojoj je dobrovoljno služio tvoj otac?

P.S. Treba generala Divjaka natjerati da se izvine za genocid i prizna da je njegov narod, sve do jednog pripadnika tog naroda, genocidan.
512MB

#972 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by 512MB »

pemanapemani wrote: Gdje izvinjenje tvoga oca jer je dobrovoljno služio u vojsci koja je izvršila agresiju na RBIH?

Koristeći se tvojom logikom, tvoj otac, ali i ti kao njegov potomak, ste krivi za žrtve iz Ahmića, Vakufa, Prozora, Stupnog Dola...

Jesi se izvinuo za zločine agresorske Hrvatske vojske u kojoj je dobrovoljno služio tvoj otac?
Izvinjavam se za UZP koje je pocinila HV zajedno sa otpadnicima iz HVOa.
P.S. Treba generala Divjaka natjerati da se izvine za genocid i prizna da je njegov narod, sve do jednog pripadnika tog naroda, genocidan.
Ne treba ga natjerati. Nek se izvine, sta ce mu falit?
pemanapemani

#973 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by pemanapemani »

512MB wrote:
pemanapemani wrote: Gdje izvinjenje tvoga oca jer je dobrovoljno služio u vojsci koja je izvršila agresiju na RBIH?

Hvala na izvinjenju.

Nadam se da te ne proganjaju nevine žrtve Ahmića, Stupnog Dola, Prozora, Stoca...

Kako te gledaju u Austriji kao UZP-ovca? Kako će se tvoje dijete i unuče nositi sa pritiskom da su UZP-ovci i agresori na Bosnu i Hercegovinu?
Humljanin

#974 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Humljanin »

512MB wrote:

De mi reci u čemu se razlikuje ovo što ti pričaš od onoga što je Ratko Mladić pričao prije pokolja u Srebrenici?
Po tvojoj logici Mladić je imao svako pravo svetiti se Bošnjacima zbog Osmanlija?
Humljanin

#975 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Humljanin »

Bloo wrote:Kewl
Miralem Cengic
Ja ću riskirati pa ti se javno obratiti i upitati dokle će se tolerirati da ovaj lik prosipa ove nacističke fore o tome kako je svaki pripadnik nekog naroda kriv za neke zločine koje su počinili neki drugi pripadnici njegovog naroda?

Upuštanjem u raspravu o tome dajete mu legitimitet za te na ističke ideje.

U čemu se to razlikuje od Nacista? U čemu se razlikuje od Mladićevog svećenja za 500 godina Osmanlija?

Je li normalno raspravu dovoditi na ovaj nivo uopće?
Post Reply