Nego de ti meni, 'nako potanko, objasni sta imas protiv Zavidovica?lolita_xx wrote:obnovit cu godinu, a studiram 'bogovski' fakultet, a oni iz okolnih gradova skoro svi dali uslove, pa nema smisla, kako su mogli, sutra ce dobiti posao prije mene, mjesto mi zauzeti, pa kako ih nije stid??![]()
za svaki neuspjeh krivi su nam oni sto su dosli 'sa strane'...
tako je bar na mom faksu, ali ne samo na faksu, inace u sa...
pa ko je meni kriv sto sam spavala, sto sam izlazila, sto nisam propustila niti jedan dogadjaj... i sto ce neko iz zavidovica zavrsiti faks prije mene i dobiti posao??? e pa svaka mu cast...
uvijek me nekako 'boli' sto neki ljudi ne mogu doci do izrazaja, a isto tako mi je drago kad uspije neko ko je dosao iz provincije i jedva placao skolovanje u sa...
Ciganluk po Ferhadiji
-
_BosanaC
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
_BosanaC wrote:Nego de ti meni, 'nako potanko, objasni sta imas protiv Zavidovica?lolita_xx wrote:obnovit cu godinu, a studiram 'bogovski' fakultet, a oni iz okolnih gradova skoro svi dali uslove, pa nema smisla, kako su mogli, sutra ce dobiti posao prije mene, mjesto mi zauzeti, pa kako ih nije stid??![]()
pa ko je meni kriv sto sam spavala, sto sam izlazila, sto nisam propustila niti jedan dogadjaj... i sto ce neko iz zavidovica zavrsiti faks prije mene i dobiti posao??? e pa svaka mu cast...
uvijek me nekako 'boli' sto neki ljudi ne mogu doci do izrazaja, a isto tako mi je drago kad uspije neko ko je dosao iz provincije i jedva placao skolovanje u sa...![]()
- lolita_xx
_BosanaC wrote:izvinjavam se sto sam spomenula zavidovice, sad ce biti imam nesto protiv zavidovicalolita_xx wrote:obnovit cu godinu, a studiram 'bogovski' fakultet, a oni iz okolnih gradova skoro svi dali uslove, pa nema smisla, kako su mogli, sutra ce dobiti posao prije mene, mjesto mi zauzeti, pa kako ih nije stid??![]()
uvijek me nekako 'boli' sto neki ljudi ne mogu doci do izrazaja, a isto tako mi je drago kad uspije neko ko je dosao iz provincije i jedva placao skolovanje u sa...
slucajno znam nekog iz zav ko je zavrsio faks u sa i naravno, dobio posao
jesi to iz zav??
Nego de ti meni, 'nako potanko, objasni sta imas protiv Zavidovica?![]()
-
LjepoticaiZvjer
glavna ulica je ogledalo grada, mozemo se mi praviti nivo kada vecina ljudi na zalost zivi ispod prosjeka. da potraznje za takvom robom nema, ne bi ni tih ulicnih prodavaca toliko ni bilo. to je prije svega tuzno, i mislim da nema nikakve veze sa papanlukom. svaki papak sa parama si moze kupiti original majicu za par stotina eura i i dalje ostati papak.
-
bisvit
#256 ciganluk u ferhadiji
problem su cigani i kinezi. nije ni cudo sto pijace rade super kada sam vidjela kako je garderoba narocito markirana skupa nisam mogla vjerovati, ali ne vazno treba otvoriti neki poseban veliki market i strpati cigani i kineze pa finoneka placaju povisok porez i neka brate iznose i brodice i futrole i lepeze i sva svoja sranja a neka se sklone iz centra grada jer prave ruglo sto svojim proizvodima sto svojim jos ruznijim fizickim izgledom. jer to je ipak centar grada idi u buljakov potok pa otvori centar za prodaju ili na koblju glavu koga zanima ta vrsta robe nece mu biti tesko uzverat se dogore.
-
EI Presidente
#257 Re: ciganluk u ferhadiji
ma rodila majka hitlerjunge svoje malo...bisvit wrote:problem su cigani i kinezi. nije ni cudo sto pijace rade super kada sam vidjela kako je garderoba narocito markirana skupa nisam mogla vjerovati, ali ne vazno treba otvoriti neki poseban veliki market i strpati cigani i kineze pa finoneka placaju povisok porez i neka brate iznose i brodice i futrole i lepeze i sva svoja sranja a neka se sklone iz centra grada jer prave ruglo sto svojim proizvodima sto svojim jos ruznijim fizickim izgledom. jer to je ipak centar grada idi u buljakov potok pa otvori centar za prodaju ili na koblju glavu koga zanima ta vrsta robe nece mu biti tesko uzverat se dogore.
- danas
#258 Re: ciganluk u ferhadiji
i ljepoticu prideEI Presidente wrote:ma rodila majka hitlerjunge svoje malo...bisvit wrote:problem su cigani i kinezi. nije ni cudo sto pijace rade super kada sam vidjela kako je garderoba narocito markirana skupa nisam mogla vjerovati, ali ne vazno treba otvoriti neki poseban veliki market i strpati cigani i kineze pa finoneka placaju povisok porez i neka brate iznose i brodice i futrole i lepeze i sva svoja sranja a neka se sklone iz centra grada jer prave ruglo sto svojim proizvodima sto svojim jos ruznijim fizickim izgledom. jer to je ipak centar grada idi u buljakov potok pa otvori centar za prodaju ili na koblju glavu koga zanima ta vrsta robe nece mu biti tesko uzverat se dogore.
-
_BosanaC
Ma kont'o sam cisto da podjelimo utiskebosmen wrote:I ti se odmah zalijepis z aZavidovice cim ih neko spomene_BosanaC wrote:Nego de ti meni, 'nako potanko, objasni sta imas protiv Zavidovica?lolita_xx wrote:obnovit cu godinu, a studiram 'bogovski' fakultet, a oni iz okolnih gradova skoro svi dali uslove, pa nema smisla, kako su mogli, sutra ce dobiti posao prije mene, mjesto mi zauzeti, pa kako ih nije stid??![]()
uvijek me nekako 'boli' sto neki ljudi ne mogu doci do izrazaja, a isto tako mi je drago kad uspije neko ko je dosao iz provincije i jedva placao skolovanje u sa...![]()
![]()
Ko i onaj jedan kad sam ja jednom spomenuo Banovice(u forumaskom zargonu) a on odmah sta ti imas protiv banovica![]()
Pozz,
GluVo bilo da joj ja krenem objasnjavati sta ja imam protiv Zavidovica
-
obuca
#260 Re: ciganluk u ferhadiji
SIEGdanas wrote:i ljepoticu prideEI Presidente wrote:ma rodila majka hitlerjunge svoje malo...bisvit wrote:problem su cigani i kinezi. nije ni cudo sto pijace rade super kada sam vidjela kako je garderoba narocito markirana skupa nisam mogla vjerovati, ali ne vazno treba otvoriti neki poseban veliki market i strpati cigani i kineze pa finoneka placaju povisok porez i neka brate iznose i brodice i futrole i lepeze i sva svoja sranja a neka se sklone iz centra grada jer prave ruglo sto svojim proizvodima sto svojim jos ruznijim fizickim izgledom. jer to je ipak centar grada idi u buljakov potok pa otvori centar za prodaju ili na koblju glavu koga zanima ta vrsta robe nece mu biti tesko uzverat se dogore.![]()
-
tempora
Stvarno je taj "ciganluk" u Ferhadiji problem broj 1 u gradu!
Ono sto nije problem ( samo jedan od primjera!) a sto se podrazumijeva i sto je krajnje normalno jer izuzetaka skoro i da nema, je to da su trotoari zakrceni parkiranim vozilima, pa zbog istoga, covjek mora pjesaciti ulicom, gdje ce navuci srdzbu pomahnitalih vozaca ( da ne bude zabune, kako u muskom tako i u zenskom rodu!!!).
U par navrata, sam skoro pometena na pjesackom prelazu od strane gradskih smizli( izvinjavam se, ne znam da li su stoljetne, dvoljetne ili proljetne Sarajke!), sa bebom u kolicima.
Ovaj grad, stvoren je samo za jake, zdrave i lijepe ljude, a penzionerima, invalidima i djeci nudi jedno veliko nista!
U par navrata, sam skoro pometena na pjesackom prelazu od strane gradskih smizli( izvinjavam se, ne znam da li su stoljetne, dvoljetne ili proljetne Sarajke!), sa bebom u kolicima.
Ovaj grad, stvoren je samo za jake, zdrave i lijepe ljude, a penzionerima, invalidima i djeci nudi jedno veliko nista!
-
_BosanaC
tempora wrote:Stvarno je taj "ciganluk" u Ferhadiji problem broj 1 u gradu!Ono sto nije problem ( samo jedan od primjera!) a sto se podrazumijeva i sto je krajnje normalno jer izuzetaka skoro i da nema, je to da su trotoari zakrceni parkiranim vozilima, pa zbog istoga, covjek mora pjesaciti ulicom, gdje ce navuci srdzbu pomahnitalih vozaca ( da ne bude zabune, kako u muskom tako i u zenskom rodu!!!).
Cek sad da ti dezurni dusebriznici objasne kako si ti samo ljubomorna sto se i ti ne vozas autom
- lolita_xx
pa hajd kad si vec poceo i zavrsi_BosanaC wrote:Ma kont'o sam cisto da podjelimo utiskebosmen wrote:I ti se odmah zalijepis z aZavidovice cim ih neko spomene_BosanaC wrote: Nego de ti meni, 'nako potanko, objasni sta imas protiv Zavidovica?![]()
![]()
Ko i onaj jedan kad sam ja jednom spomenuo Banovice(u forumaskom zargonu) a on odmah sta ti imas protiv banovica![]()
Pozz,![]()
![]()
GluVo bilo da joj ja krenem objasnjavati sta ja imam protiv Zavidovica
- Dirty Harry
O tempora, o mores ...tempora wrote:Stvarno je taj "ciganluk" u Ferhadiji problem broj 1 u gradu!Ono sto nije problem ( samo jedan od primjera!) a sto se podrazumijeva i sto je krajnje normalno jer izuzetaka skoro i da nema, je to da su trotoari zakrceni parkiranim vozilima, pa zbog istoga, covjek mora pjesaciti ulicom, gdje ce navuci srdzbu pomahnitalih vozaca ( da ne bude zabune, kako u muskom tako i u zenskom rodu!!!).
- chuchumbamayumbe
Uvijek sam se pitao: "A gdje pishaju oni silni ulicni prodavaci iz Ferhadije, pogotovu prodavacice???"
Tamo negdje u parku iza grma, zajedno sa kerovima, ili po kaficima???
Tamo negdje u parku iza grma, zajedno sa kerovima, ili po kaficima???
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
#266 Re: ciganluk u ferhadiji
jos kad bi je u skoli za nad-omladinu naucili da postoje znakovi interpunkcije (bisvit, to ti je ono: , ; . ? ! itd.) i da je struja svijesti sooo last centuryobuca wrote:SIEGdanas wrote:i ljepoticu prideEI Presidente wrote: ma rodila majka hitlerjunge svoje malo...![]()
![]()
-
O.o
Mislim da je krajnje vrijeme da priznamo da nam glavna ulica lici na seosku varos danom pijace i da su prodavaci na gradskim pijacama (sto kultuno, sto izgledom, sto ponudom robe) kudikamo pristojniji.
Jel vam se ikad desilo da pozelite da imate bejzbol palicu da se odbranite od likova (da ne kazem Cigana) sto vam se unose u facu nudeci parfeme i naocale sa neizostavnim komentarom "dobra"
ili da jednostavno opalite koju vaspitnu onom djetetu (da ne kazem Cigancetu) sto vas je pljunulo jer ste mu rekli da nemate sitno
?
Jeste, sve je to jako tuzno, nemati za osnovne zivotne potrebe, i tu se slazem sa svima koji ce napisati (ili su vec napisali-nemam vremena sad sve detaljno da citam) da oni nisu krivi i da im je tesko, al eto samo da kazem da i ostatak populacije ima svoje pravo da prodje ulicom nesmetano...
Jel vam se ikad desilo da pozelite da imate bejzbol palicu da se odbranite od likova (da ne kazem Cigana) sto vam se unose u facu nudeci parfeme i naocale sa neizostavnim komentarom "dobra"
Jeste, sve je to jako tuzno, nemati za osnovne zivotne potrebe, i tu se slazem sa svima koji ce napisati (ili su vec napisali-nemam vremena sad sve detaljno da citam) da oni nisu krivi i da im je tesko, al eto samo da kazem da i ostatak populacije ima svoje pravo da prodje ulicom nesmetano...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
A jel ti palo na pamet da prosetas Vilsonovim pa da pridjes onom momku, da ne kazem Ciganinu, koji se zove Adem, koji vodi dva ponija, cisca i urednija od pola ovih BIJELIH CISTOKRVNIH govana sto setaju kroz vase strase....O.o wrote:Mislim da je krajnje vrijeme da priznamo da nam glavna ulica lici na seosku varos danom pijace i da su prodavaci na gradskim pijacama (sto kultuno, sto izgledom, sto ponudom robe) kudikamo pristojniji.![]()
Jel vam se ikad desilo da pozelite da imate bejzbol palicu da se odbranite od likova (da ne kazem Cigana) sto vam se unose u facu nudeci parfeme i naocale sa neizostavnim komentarom "dobra"ili da jednostavno opalite koju vaspitnu onom djetetu (da ne kazem Cigancetu) sto vas je pljunulo jer ste mu rekli da nemate sitno
?
CIGANLUK u ferhadiji nema nista sa CIGANIMA, ROMIMA, ONIMA TAMPNIJE PUTI...
vec sa bijelcima, i to cistokrvnim, cak je jedan brat musliman trofrtaljnih pantalona a jedna sestra pokrivena, sve gradska djeca, opcina stari grad je mjesto rodjenja...a oni imaju standove, imaju milion onih polica i vjesalica....pa u BATU mozes uci sa dvoskokom, a za ekonomiju vec moras znati troskok i piruetu...
- danas
i kad se sve sabere i oduzme -- sve se svodi na nedostatak drzave i zakona... a ne na 'cigane' i 'gradjane', ko je 'fizicki lijep' i kojekakve nebuloze koje se mogu procitati na ovom threadu...O.o wrote:Mislim da je krajnje vrijeme da priznamo da nam glavna ulica lici na seosku varos danom pijace i da su prodavaci na gradskim pijacama (sto kultuno, sto izgledom, sto ponudom robe) kudikamo pristojniji.![]()
Jel vam se ikad desilo da pozelite da imate bejzbol palicu da se odbranite od likova (da ne kazem Cigana) sto vam se unose u facu nudeci parfeme i naocale sa neizostavnim komentarom "dobra"ili da jednostavno opalite koju vaspitnu onom djetetu (da ne kazem Cigancetu) sto vas je pljunulo jer ste mu rekli da nemate sitno
?
-
O.o
uhh, hajmo redom:mIRCerka wrote:A jel ti palo na pamet da prosetas Vilsonovim pa da pridjes onom momku, da ne kazem Ciganinu, koji se zove Adem, koji vodi dva ponija, cisca i urednija od pola ovih BIJELIH CISTOKRVNIH govana sto setaju kroz vase strase....O.o wrote:Mislim da je krajnje vrijeme da priznamo da nam glavna ulica lici na seosku varos danom pijace i da su prodavaci na gradskim pijacama (sto kultuno, sto izgledom, sto ponudom robe) kudikamo pristojniji.![]()
?
CIGANLUK u ferhadiji nema nista sa CIGANIMA, ROMIMA, ONIMA TAMPNIJE PUTI...
vec sa bijelcima, i to cistokrvnim, cak je jedan brat musliman trofrtaljnih pantalona a jedna sestra pokrivena, sve gradska djeca, opcina stari grad je mjesto rodjenja...a oni imaju standove, imaju milion onih polica i vjesalica....pa u BATU mozes uci sa dvoskokom, a za ekonomiju vec moras znati troskok i piruetu...
1. who the f*ck is Adem? I zasto bi mu ja prilazila? Ja jednostavno ne volim da trcim kroz glavnu ulicu jer ce me docekati milioni nezeljenih ponuda? Hoces torbu? Kupi ovo, ajde za sevap je, daj ovo, ja nemam i trazim itd. Sta se desilo sa live and let live? Ne vuci me za rukav, ne dobacuj mi, ne pljuj me. Pa gdje su moje slobode i prava kad imam toliko moralnih obaveza? Jel ja stvarno pretjerujem???
2. jel moj problem sto ne prosjace drugi nego vecinom Cigani? Iskreno, nemam ja nista protiv njih i nisam nikakav rasista, al igranje na kartu suosjecanja je meni bljak. Zivim na Breki, svaki dan prekratim put do grada kad idem pjesice kroz KCS. Svaki dan ista scena: Ispred DIPa (tamo gdje idete na sve moguce dijagnoze pa Vam kazu a. sve je OK ili b. bolujete od xxx) red prosjaka ("rasisticki" prihvatljivije) na ulazu i daj nesto para, dace ti Allah zdravlje? Ma ko su ti ljudi da te moralno ucjenjuju? Gdje nestadose prava ljudi koji boluju od raka i zato sto nisu dali para nemaju naklonost kod Allaha? Ma daj molim te. A da pricamo o tome kako je prosjacenje na zavidno profesionalnom nivou?
3.a sto se tice dvoje brace sa milion polica kod Bate: posalji im inspekciju? Kakva je to urbanisticka politika kad oni tamo mogu da otvore "cirkus nam je dosao u grad"stand??? Posao im je OK al nije mu tamo mjesto. (Samo jest da mi njih dvoje nikad nisu nesto ponizavajuce uradili ili ucinili da se osjacam ko gradjanin drugog reda)
- danas
pa ona sto je rekla da doprinose ruglu svojim ruznim fizickim izgledomdawn_upon_dawn wrote:ko je ba pricao o fizickoj ljepoti?joj sta ja propustih
PS kada kazem 'zakon' mislim na vladavinu reda i zakona i pravne drzave, a ne na postojanje nekog tamo zakona na papiru...
-
Area_51
Slazem se, sve tacno. Prosjacenje je problem naseg Grada uvezen preko Drine, a posebno one parfemdzije tamnije putiO.o wrote: uhh, hajmo redom:
1. who the f*ck is Adem? I zasto bi mu ja prilazila? Ja jednostavno ne volim da trcim kroz glavnu ulicu jer ce me docekati milioni nezeljenih ponuda? Hoces torbu? Kupi ovo, ajde za sevap je, daj ovo, ja nemam i trazim itd. Sta se desilo sa live and let live? Ne vuci me za rukav, ne dobacuj mi, ne pljuj me. Pa gdje su moje slobode i prava kad imam toliko moralnih obaveza? Jel ja stvarno pretjerujem???
2. jel moj problem sto ne prosjace drugi nego vecinom Cigani? Iskreno, nemam ja nista protiv njih i nisam nikakav rasista, al igranje na kartu suosjecanja je meni bljak. Zivim na Breki, svaki dan prekratim put do grada kad idem pjesice kroz KCS. Svaki dan ista scena: Ispred DIPa (tamo gdje idete na sve moguce dijagnoze pa Vam kazu a. sve je OK ili b. bolujete od xxx) red prosjaka ("rasisticki" prihvatljivije) na ulazu i daj nesto para, dace ti Allah zdravlje? Ma ko su ti ljudi da te moralno ucjenjuju? Gdje nestadose prava ljudi koji boluju od raka i zato sto nisu dali para nemaju naklonost kod Allaha? Ma daj molim te. A da pricamo o tome kako je prosjacenje na zavidno profesionalnom nivou?
3.a sto se tice dvoje brace sa milion polica kod Bate: posalji im inspekciju? Kakva je to urbanisticka politika kad oni tamo mogu da otvore "cirkus nam je dosao u grad"stand??? Posao im je OK al nije mu tamo mjesto. (Samo jest da mi njih dvoje nikad nisu nesto ponizavajuce uradili ili ucinili da se osjacam ko gradjanin drugog reda)
Dodatno, kako tamo vecinom stoje strani drzavljani, kako znam, pa malo se raspitao, onda znaci da su oni tamo neovlasteno, krse zakon zemlje domacina proseci, ko ne zna prosjacenje je zakonom zabranjeno, dok drugi prodaju robe bez dokazanog porijekla lose ili nikakve kvalitete, onda za njih zbog krsenja zakona treba vazit jednostavno pravilo deportacije u zemlju dolaska. Nista drugo i to nema veze za tim sto su romi.
Jos dodatno, boravak onih nekih standova, necete vjerovati, neki od njih imaju dozvolu Opcine Stari Grad, stvar je nadlezne Sluzbe u pomenutoj Opcini, s tim da ima ogroman broj onih bez dozvole. Sve kad saberes, lokalna vlast, misleci na onu u Opcini zakazala, a o tome treba vodit racuna na lokalnim izborima. Od kuknjave, stvarno mislim da nema koristi.