Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Poll ended at 24/06/2015 14:48

KitKat Chunky
3
10%
Lion
2
6%
Twix
2
6%
Snickers
5
16%
Mars
2
6%
Milky Way
2
6%
Bounty
3
10%
Neka druga
12
39%

Total votes: 31

Pasiflora

#26 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Pasiflora »

ho oponopono wrote:Toblerone :novine:
:thumbup:
i Tortica, ali ne od ovih novih sa razlicitim ukusima nego ona stara klasicna Tortica :-D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#27 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Zviz »

Ljuska_u_BaklaFi wrote: Ja nasla u DP-u :D mada su mi draže ..

Image
I koliko kosta taj mini paketic? U Danskoj oko 3,50€ Od kako su uveli dodatni porez na secer i puter u njemackoj, slatko postalo dzaba! :D
Bloo
Globalna šefica

#28 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Bloo »

Pasiflora wrote:
ho oponopono wrote:Toblerone :novine:
:thumbup:
i Tortica, ali ne od ovih novih sa razlicitim ukusima nego ona stara klasicna Tortica :-D
nemoj misliti na torticu :D ?
OldMayor

#29 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by OldMayor »

Zviz wrote:
vaučer wrote:Kinder Country.
Ove sve gore navedene su mi preslatke, neukusne i bole me zubi od njih.
Da je samo malo deblji, zadnji put kupi ono paklo, tamo vamo iz ruke u ruku, dzep, auto, da otvorim ono vec se poceli i to dobro topiti.

Mada u Danskoj novim zakonom hoce ove sve brendove da zabrane u kolicini od 51g. :lol: Cime se ovdje bave politicari - najgluplja, mada danska je poznata po brojnim zabranama produkata poznatih brendova. Red Bull je bio na crnoj listi decenijama. Sad su im dozvolili mada nije isti kao svugdje.
Pametni su Danci, itekako. :wink:

To ti se zove zastita domace proizvodnje. Sto mi nikako nemamo. To ne radi samo danska, nego mnoge druge zemlje.

Zato ti Danac kaze, izvoli udji na moje trziste, ali brate ne moze ta gramaza, ta limenka, toliki nivo secera, moras ovako. Ovaj dodje sljedeci put, puste ga malo, onda mu sljustre novi uslov, moras sad ovakvu limenku, ovakvu gramazu, ovoliko masnoce.

Pola ih odustane, ne zeli se jebavat s tim, raditi nove ambalaze, recepte, samo dodatni trosak. Zato ovamo s druge strane cvjeta domaca privreda, a trziste opet otvoreno, tj. "otvoreno".
agnostic_front

#30 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by agnostic_front »

@OldMayor,
I šta bi se desilo da neko Maersk-u udari takve kontrole, "zaštita domaćih kompanija"? Izvoli uđi na moje tržište, ali ne može taj tanker?
Zviz

#31 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Zviz »

OldMayor wrote:
Zviz wrote:
vaučer wrote:Kinder Country.
Ove sve gore navedene su mi preslatke, neukusne i bole me zubi od njih.
Da je samo malo deblji, zadnji put kupi ono paklo, tamo vamo iz ruke u ruku, dzep, auto, da otvorim ono vec se poceli i to dobro topiti.

Mada u Danskoj novim zakonom hoce ove sve brendove da zabrane u kolicini od 51g. :lol: Cime se ovdje bave politicari - najgluplja, mada danska je poznata po brojnim zabranama produkata poznatih brendova. Red Bull je bio na crnoj listi decenijama. Sad su im dozvolili mada nije isti kao svugdje.
Pametni su Danci, itekako. :wink:

To ti se zove zastita domace proizvodnje. Sto mi nikako nemamo. To ne radi samo danska, nego mnoge druge zemlje.

Zato ti Danac kaze, izvoli udji na moje trziste, ali brate ne moze ta gramaza, ta limenka, toliki nivo secera, moras ovako. Ovaj dodje sljedeci put, puste ga malo, onda mu sljustre novi uslov, moras sad ovakvu limenku, ovakvu gramazu, ovoliko masnoce.

Pola ih odustane, ne zeli se jebavat s tim, raditi nove ambalaze, recepte, samo dodatni trosak. Zato ovamo s druge strane cvjeta domaca privreda, a trziste opet otvoreno, tj. "otvoreno".
Izvini, ali ja neznam od cega stite trziste, dobro za Red Bull je kao i postojao razlog jer su oni imali svoj BURN mada je to tako kasnje doslo pa su ga cak i prodali amerikancima za nekoliko milijardi mislim taj brand ime. Shark (energy pice) je bilo i prodavalo se, no problem je bio kod Red Bull-a kao navodno substanca koffeina mada danci kao svjetski prvaci u ispijanju kafe tj. u projeku termoska ode na sobu do 12 sati podne - je taj banalni razlog bio tako bezveze. Na kraju se ispostavilo da Red Bull u zapadnim drzavama nije samo prodavao u Danskoj, eto sve do samog kraja 2009 godine. Sto se tih cokoladica tice, danci nemaju skoro nista svoje, cak ove Maibo sto prodaju to je Norvesko ili Svedsko, uvoz, eto njima nije zabrana a ovima jest. Od cokoladina danska ima sada jer su poceli mozda dva imena ondnoso - kornjace sa karamelom i rumom koje i dalje dobijes kao kornjace, a sad kao i cokoladice, silne ubi boze - treba ti 2l vode da dodjes sebi. Onda imaju neke Yeenke u nekoliko varijanti - ni danci ih nece da jedu, eno jos malo pa ce biti za 3kr komad svaki put neki ko fol popusti kupi tri za cijenu jedne ili skoro uvijek na nekoj ponudi. Nemam ja nista protiv da oni stite trziste mada ga i ne stite nego je monopol kad je rijec o prodavnicama. Osim Aldija, Lidela te Euro Spara i Kiwija ostale prodavnice su sa razlicitim imenima su u rukama jedne te iste firme. Danska mljekara arla ima monopol, da druge male mljekare i nemogu nista nego ih otkupe pa onda prave mljeko u njihovim kartonima eto da ti zamazu oci da imas neki izbor. Isto sve za istu cijenu. Jedan covjek sjedi natome on je plakao kad su doveli lidil u dansku da je htjeo da objavi rat protiv njemacke, kaze dolazi nam sranje iz njemacke. Pa je potplacivao gradonacelnike da im nedozvole gredjevinsku dozvolu itd. I nema korupcije u Danskoj haha e moji dobri ljudi ovdje ima tog vise nego sto nemko i misli samo je to zavijeno i zapakovano fino. Ono nije krkanski. To je samo razlika. U jednoj opstini Lidel koji imaj najbolje cijene u danskoj, pa cak i dobro ponudu ima - mada u Njemackoj nije to nista ali eto za Dansku govorim. Je ganjo gradjevinsku dozvoli 2,5 godine, cak in a sudu bili i dobili tek tako dozvolu. Pa su napravili zakon max 3 takva na 200.000 stanovnika. :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#32 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by ladyblue18 »

ultima_palabra wrote: Meni ostalo u sjećanju da si ti napisala da je bijela čokolada kao da se najedeš margarina :mrgreen: To je ipak onda bio neko drugi :D
Mislim da je to vanilla rekla :mrgreen:

@ zviz - kod nas je ritter oko 2,5 marke cini mi se u Bingu.
I ko ono spomenu toblerone, +1 :mrgreen:
i kinder bueno nije los, opcenito te kinder cokoladice nisu lose
vnm

#34 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by vnm »

Image

nazalost je nema vise u prodaji. :)
Zviz

#35 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Zviz »

agnostic_front wrote:@OldMayor,
I šta bi se desilo da neko Maersk-u udari takve kontrole, "zaštita domaćih kompanija"? Izvoli uđi na moje tržište, ali ne može taj tanker?
Udaraju njemci, mak imaju pravo napraviti dvije greske na tri mjeseca, tj, oko kontenjera ako pogreno obiljeze itd. Onda im udare kaznu tako ogromnu je Maers i luka u Hamburgu se tako posvadjala - prica se da cu kaj se polili vodama tokom sastanka. I zato je onaj Mersk otisao u povis Bremena ima Bremen luka i tu jedva moze i sta da ucini. Nemoj misliti da nije tako. Pa nedvano su na fin nacin njemci im zabranili da voze vjetrenjace preko mosta skorz blizu Flensburga kao neki radovi pa su cak posatvili 24/7 vise mjeseci policiju da nadzira, radova i skoro da nije bilo - nego doslo do nesporazuma eto ti, a to jedina cesta kojom mozes prevoziti te velike duge dijelove za vjetrenjace - zasto danci poceli da uvoze neke kontrole Simensu, Njemci koji dan kasnje i tako pola godine. Direktor Vestatsa cak i dao ostavku, ministrica isla ono ovo tamo vamo nista.

Kinder Bueno u danskoj skuplji nego 30g 24 karatnog zlata. 2€ jedan :izet: A da nepicam o Nuteli - to je crna nafta. Pa u danskoj se sverca nutella kao farmerke nekad u Jugi. Smijesno i zalostno ali istinito.
agnostic_front

#36 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by agnostic_front »

Pa eto, možemo se složiti da kontrole nisu rješenje :)
O'zone
Globalni moderator

#37 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by O'zone »

Broj jedan samo je sad slabo ima :(

Image

A kad nema nje nekad se može pojesti

Image
Naslovnica

#38 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Naslovnica »

Ahahha
Image
8-)

p.s. i dedo mi je jeo Tiru Liru
dust in the wind

#39 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by dust in the wind »

Naslovnica wrote:Ahahha
Image
8-)

p.s. i dedo mi je jeo Tiru Liru
nazalost bas su mi fuj ukusa...ukus kakav su nekad turski slatkisi imali, a koji su sada vrlo dobri :thumbup:
Naslovnica

#40 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Naslovnica »

Veze nemam, nisam probao, nekako mi se i ne da kada vidim ovog pEnisa B., djeluje mi k'o antireklama.
Kada mi grohne šećer, Snickers ili Čoksa banana ili kraš su sasvim OK.
staradis

#41 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by staradis »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Septembar29 wrote:
Dendrlix wrote:Belunga. Jest da je 1,80 KM al' je beton!

Image
Gdje ovo ima? :mrgreen:
Ja nasla u DP-u :D mada su mi draže ..

Image
Jao kako ha ove volim, samo su skupe :cry:

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
quiqui

#42 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by quiqui »

Image

Image

Image

Čisti bezobrazluk :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#43 Re: Chocolate bar (cokoladica) - koja je najbolja?

Post by Entropio »

Toblerone (ili Kolumbo).
Post Reply