CHIP TUNING
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#76 Re: CHIP TUNING
loše su ti informacije....nego, na kom Windows sistemu se dobije više konja? na XP ili Vista?
a šta ako dodam MSN?
ima li gdje da zavarim letvu za strit rejs?
a šta ako dodam MSN?
- Felid
#77 Re: CHIP TUNING
Ima kod Daneta, on je mehaničar i varioc i liftadžija i lakirer. Pihhh, zato nam država i propada, jer se svako petlja gdje mu nije mjesto. Al ste pali pod Danetovu palicu, čak i pričate ko i on, znač ono ćuniranje i to, strit rejs, gljiva filter itd itdjohntra wrote:loše su ti informacije....nego, na kom Windows sistemu se dobije više konja? na XP ili Vista?
a šta ako dodam MSN?
-
Cafe Camargue
#78 Re: CHIP TUNING
Kad sam se već javio, da podjelim još neka iskustva, jer znam koliko su meni značili savjeti prije nego što sam se odlučio da chipujem svog bibija. Dakle, ja sam iz čisto praktičnih razloga chipovao auto, jednostavno bio je preslab za otvorenu cestu. Po gradu tu i tamo, međutim kako je Sarajevo svo u brdu, još kad bi mi se u autu našlo više od jedne osobe, to je bila agonija živa. Sad je ipak bolje.
Po meni, smisla ima čipovati jedino turbo motore, jer se tu tek može osjetiti promjena. Meni je snaga auta povečana za 30%, što naročito osjetim na preticanjima. Sjećam se kad sam ga tek chipovao, i krenuo nazad iz Gradiške, desilo mi se par izlijetanja u krivinama, jer jednostavno nisam bio naviknut na novu snagu, niti su kočnice dobro reagirale. Kasnije sam morao raditi neke modifikacije, staviti šire gume, jer je sa novom snagom i performansama postao prilično nestabilan. Što se potrošnje tiče, u mom slučaju je povećana za otprilike 1l na 100km. Kažu da bi nakon čipovanja potrošnja u nekim optimalnim uslovima vožnje trebala biti čak i niža od one prije, međutim ja baš i ne volim optimalnu vožnju.
U svakom slučaju, čip ima smisla. Ne znam da li bih se odlučio čipovati auto sa recimo 140 konja, jer je to i više nego dovoljno za naše ceste, ali ove male motore se isplati. Osim ako niste neki racing freak, već jednostavno želite komforniju vožnju, lagana preticanja i sl.
Također, nije baš preporučljivo čipovati aute koji su puno prešli, sa starijim turbinama. Mom poznaniku se desilo da mu je turbina neko vrijeme zviždala, i nakon čipovanja nije ga vozio ni 1000 km, turbina je bila gotova. I novih 3000 maraka troška.
Po meni, smisla ima čipovati jedino turbo motore, jer se tu tek može osjetiti promjena. Meni je snaga auta povečana za 30%, što naročito osjetim na preticanjima. Sjećam se kad sam ga tek chipovao, i krenuo nazad iz Gradiške, desilo mi se par izlijetanja u krivinama, jer jednostavno nisam bio naviknut na novu snagu, niti su kočnice dobro reagirale. Kasnije sam morao raditi neke modifikacije, staviti šire gume, jer je sa novom snagom i performansama postao prilično nestabilan. Što se potrošnje tiče, u mom slučaju je povećana za otprilike 1l na 100km. Kažu da bi nakon čipovanja potrošnja u nekim optimalnim uslovima vožnje trebala biti čak i niža od one prije, međutim ja baš i ne volim optimalnu vožnju.
U svakom slučaju, čip ima smisla. Ne znam da li bih se odlučio čipovati auto sa recimo 140 konja, jer je to i više nego dovoljno za naše ceste, ali ove male motore se isplati. Osim ako niste neki racing freak, već jednostavno želite komforniju vožnju, lagana preticanja i sl.
Također, nije baš preporučljivo čipovati aute koji su puno prešli, sa starijim turbinama. Mom poznaniku se desilo da mu je turbina neko vrijeme zviždala, i nakon čipovanja nije ga vozio ni 1000 km, turbina je bila gotova. I novih 3000 maraka troška.
- Felid
#79 Re: CHIP TUNING
Svaki gušt se plaća. Nek si opisao svoje iskustvo (i moje je slično), jer ipak ovdje ima ljudi koji jednostavno ne vjeruju u te stvari. Jednostavno, postoje ljudi koji su zadovoljni onim što imaju, i oni koji žele malo više. Ja sam (a i ti si vidim) onaj drugi 
- Gile Šampion
#80 Re: CHIP TUNING
To se zove tuning, i logično je da je npr. golf koji košta 3000KM i u kojeg se uloži još 15.000KM brži od dosta tih fabričkih auta, tipa porsche, AMG Mercedes itd itd..[/quote]Felid wrote:
De ba budi realan.Ja sam gledao projekte svih tih nazovimo ih trkača po ovim našim stranicama,da ih ne navodim ovde da ne bi bilo reklamiranje,i dođe lik sa setom gedora i u garaži ''napuca'' svog Golfa sa 174 KS na 500 KS![]()
...Počnu da se gađaju tim KS k'o grudvama,i na kraju ispadaju smiješni...Ugradi mu KN filter,Remus auspuh,chip,zbrusi glavu i kaze evo ga...500 KS
![]()
![]()
Hoću da kažem sledeće,kad su toliko svi bili brzi,ludi i žestoki,trebali su onoga Gašija kriminalca da izazovu na trku 402 metra i da polože kakvu finu cifru...Samo ne znam zašto to niko nije uradio ili ne uradi sa nekim ko vozi auto tipa Ferrari,Porsche GT3 itd..
Pa nije valjda onaj u nekoj bosanskoj garaži sa okastim ključem 19-21 i par gedora pametniji od svih tih eminentnih inžinjera koji rade u AMG-u,Ferrariju,Lotusu,Porscheu itd,itd i koji su pola svog života proveli u nauci oko usavršavanja auto motora...
Budimo realni
Znači ti za 18 milja maraka imaš auto koje je brže od nekog Ferrarija kojeg je tamo neki hadžo platio 200 milja eura?
Last edited by Gile Šampion on 30/08/2009 00:27, edited 1 time in total.
- Felid
#81 Re: CHIP TUNING
Pa evo recimo imaš čovjeka u gradu koji ima bržeg golfa 2 od novog audija RS4 !!! Ili još par auta koji su brži a 5 puta jeftiniji.
Last edited by Felid on 30/08/2009 00:25, edited 1 time in total.
- johntra
#82 Re: CHIP TUNING
ma to su univerzalni izrazi i baš vam pristaju...jadna je nama ova država kad Krvolok ćunira auta i udara po masnom enteru polovnog laptopa...a jadni ste vi, kad vam je najpopularniji autosport trkanje na 402 sa zavarenom letvom....Felid wrote:Ima kod Daneta, on je mehaničar i varioc i liftadžija i lakirer. Pihhh, zato nam država i propada, jer se svako petlja gdje mu nije mjesto. Al ste pali pod Danetovu palicu, čak i pričate ko i on, znač ono ćuniranje i to, strit rejs, gljiva filter itd itdjohntra wrote:loše su ti informacije....nego, na kom Windows sistemu se dobije više konja? na XP ili Vista?
a šta ako dodam MSN?
- Gile Šampion
#83 Re: CHIP TUNING
Jarane izvini ali jel ti to SM ugradio možda motor od bolida F1 pa sve to tako postalo...ultra,mega,giga brzo,nestabilno itd?Cafe Camargue wrote:Kad sam se već javio, da podjelim još neka iskustva, jer znam koliko su meni značili savjeti prije nego što sam se odlučio da chipujem svog bibija. Dakle, ja sam iz čisto praktičnih razloga chipovao auto, jednostavno bio je preslab za otvorenu cestu. Po gradu tu i tamo, međutim kako je Sarajevo svo u brdu, još kad bi mi se u autu našlo više od jedne osobe, to je bila agonija živa. Sad je ipak bolje.
Po meni, smisla ima čipovati jedino turbo motore, jer se tu tek može osjetiti promjena. Meni je snaga auta povečana za 30%, što naročito osjetim na preticanjima. Sjećam se kad sam ga tek chipovao, i krenuo nazad iz Gradiške, desilo mi se par izlijetanja u krivinama, jer jednostavno nisam bio naviknut na novu snagu, niti su kočnice dobro reagirale. Kasnije sam morao raditi neke modifikacije, staviti šire gume, jer je sa novom snagom i performansama postao prilično nestabilan. Što se potrošnje tiče, u mom slučaju je povećana za otprilike 1l na 100km. Kažu da bi nakon čipovanja potrošnja u nekim optimalnim uslovima vožnje trebala biti čak i niža od one prije, međutim ja baš i ne volim optimalnu vožnju.![]()
Kakve veze kočnice imaju sa chipom?
Dajte ba ljudi šta je vama? Pojačaš auto nekih 30 KS PLAFON i odjednom auto ti postalo toliko nestabilno i brzo da si morao još i dodatne aplikacije raditi na istom da ne bi izletao sa ceste?
- Felid
#84 Re: CHIP TUNING
Ne ne, to su Danetovi izrazi, a vi se nešto furate na njega. Zar on tebe nije otjero sa svog foruma i nešto te extra zahebavo? Ti si pravi drug, dok si mu to oprostio. A šta vi vozite, osim od kuće do makijata, jer ipak je to 103Ks, troši čovječe 
- Gile Šampion
#85 Re: CHIP TUNING
Koji je to Golf 2 koji je brzi od RS4...? To je već moguće da ima Golf koji je brzi od RS4,ali ipak pričamo o Ferrariju i Golfu...na 402 metra... 
- Felid
#86 Re: CHIP TUNING
Izgubi se osjećaj brzine, dok se čovjek ne navikne pa onda opet sve istoGile Šampion wrote:Jarane izvini ali jel ti to SM ugradio možda motor od bolida F1 pa sve to tako postalo...ultra,mega,giga brzo,nestabilno itd?Cafe Camargue wrote:Kad sam se već javio, da podjelim još neka iskustva, jer znam koliko su meni značili savjeti prije nego što sam se odlučio da chipujem svog bibija. Dakle, ja sam iz čisto praktičnih razloga chipovao auto, jednostavno bio je preslab za otvorenu cestu. Po gradu tu i tamo, međutim kako je Sarajevo svo u brdu, još kad bi mi se u autu našlo više od jedne osobe, to je bila agonija živa. Sad je ipak bolje.
Po meni, smisla ima čipovati jedino turbo motore, jer se tu tek može osjetiti promjena. Meni je snaga auta povečana za 30%, što naročito osjetim na preticanjima. Sjećam se kad sam ga tek chipovao, i krenuo nazad iz Gradiške, desilo mi se par izlijetanja u krivinama, jer jednostavno nisam bio naviknut na novu snagu, niti su kočnice dobro reagirale. Kasnije sam morao raditi neke modifikacije, staviti šire gume, jer je sa novom snagom i performansama postao prilično nestabilan. Što se potrošnje tiče, u mom slučaju je povećana za otprilike 1l na 100km. Kažu da bi nakon čipovanja potrošnja u nekim optimalnim uslovima vožnje trebala biti čak i niža od one prije, međutim ja baš i ne volim optimalnu vožnju.![]()
Kakve veze kočnice imaju sa chipom?![]()
Dajte ba ljudi šta je vama? Pojačaš auto nekih 30 KS PLAFON i odjednom auto ti postalo toliko nestabilno i brzo da si morao još i dodatne aplikacije raditi na istom da ne bi izletao sa ceste?
- Gile Šampion
#87 Re: CHIP TUNING
Druže...kažeš izgubi se osjećaj brzine.Pa brzina je brzina i ona je ista jel ti vozio auto od 100 ili 300KS...Znači ako ideš 80km/h sa autom od 100KS,80km/h je isto 80km/h i sa autom od 300KS...slazes li se sa mnom?Felid wrote:Izgubi se osjećaj brzine, dok se čovjek ne navikne pa onda opet sve istoGile Šampion wrote:Jarane izvini ali jel ti to SM ugradio možda motor od bolida F1 pa sve to tako postalo...ultra,mega,giga brzo,nestabilno itd?Cafe Camargue wrote:Kad sam se već javio, da podjelim još neka iskustva, jer znam koliko su meni značili savjeti prije nego što sam se odlučio da chipujem svog bibija. Dakle, ja sam iz čisto praktičnih razloga chipovao auto, jednostavno bio je preslab za otvorenu cestu. Po gradu tu i tamo, međutim kako je Sarajevo svo u brdu, još kad bi mi se u autu našlo više od jedne osobe, to je bila agonija živa. Sad je ipak bolje.
- Felid
#88 Re: CHIP TUNING
Imaš, doduše ne kod nas al u susjednoj hrvatskoj ima. i to par auta, tipa alfa 147. opel corsa itd itdGile Šampion wrote:Koji je to Golf 2 koji je brzi od RS4...? To je već moguće da ima Golf koji je brzi od RS4,ali ipak pričamo o Ferrariju i Golfu...na 402 metra...
P.S. Srdjanov i Bastin kadet je brži od Ferarija na 402
- Felid
#89 Re: CHIP TUNING
Svakako, u pravu si, brzina je ista. Ali, na cesti od dužine 200 metara recimo sa autom od 100Ks uspjećeš napraviti recimo 80Kmh, a sa autom od 200 Ks već na 100 metara imaš 80Kmh. A šta je sa drugih 100 metara? eee to je gdje ljudi gube osjećaj.. Slažeš li se ti ?Gile Šampion wrote:
Druže...kažeš izgubi se osjećaj brzine.Pa brzina je brzina i ona je ista jel ti vozio auto od 100 ili 300KS...Znači ako ideš 80km/h sa autom od 100KS,80km/h je isto 80km/h i sa autom od 300KS...slazes li se sa mnom?
- Gile Šampion
#90 Re: CHIP TUNING
http://www.youtube.com/watch?v=uvYFqbz1L7U
Ovo je mercedes S klase,koji je tezak sigurno 2,5 tone i pogledaj mu ubrzanja...0-240km/h
a ovo je taj kadett o kojem se priča,iz kojeg je izvadjeno sve zivo,samo skoljka i 2 motora,2NOS-a i nekakvih čuda...
http://www.youtube.com/watch?v=8JXnfT2jM_w
Eh sad samo pazi brzinomjer jednog i drugog auta.
Zaključuješ li išta?
Ovo je mercedes S klase,koji je tezak sigurno 2,5 tone i pogledaj mu ubrzanja...0-240km/h
a ovo je taj kadett o kojem se priča,iz kojeg je izvadjeno sve zivo,samo skoljka i 2 motora,2NOS-a i nekakvih čuda...
http://www.youtube.com/watch?v=8JXnfT2jM_w
Eh sad samo pazi brzinomjer jednog i drugog auta.
Zaključuješ li išta?
Last edited by Gile Šampion on 30/08/2009 00:43, edited 1 time in total.
-
SSemir
#91 Re: CHIP TUNING
Budimo realni...ti se pokusavas praviti pametan, ali ti ustvari blage veze nemas. kao malo dijete si odusevljen tim ferrarijima, porscheovima...cuo kako raja prica kako su to super brza auta i da im nema ravnih. konstantno pokusavas da ismijavas druge i budes svakom loncu poklopac a ustvari se blamiras iz posta u post.Gile Šampion wrote: De ba budi realan.Ja sam gledao projekte svih tih nazovimo ih trkača po ovim našim stranicama,da ih ne navodim ovde da ne bi bilo reklamiranje,i dođe lik sa setom gedora i u garaži ''napuca'' svog Golfa sa 174 KS na 500 KS![]()
...Počnu da se gađaju tim KS k'o grudvama,i na kraju ispadaju smiješni...Ugradi mu KN filter,Remus auspuh,chip,zbrusi glavu i kaze evo ga...500 KS
![]()
![]()
Hoću da kažem sledeće,kad su toliko svi bili brzi,ludi i žestoki,trebali su onoga Gašija kriminalca da izazovu na trku 402 metra i da polože kakvu finu cifru...Samo ne znam zašto to niko nije uradio ili ne uradi sa nekim ko vozi auto tipa Ferrari,Porsche GT3 itd..
Pa nije valjda onaj u nekoj bosanskoj garaži sa okastim ključem 19-21 i par gedora pametniji od svih tih eminentnih inžinjera koji rade u AMG-u,Ferrariju,Lotusu,Porscheu itd,itd i koji su pola svog života proveli u nauci oko usavršavanja auto motora...
Budimo realni
raspitaj se malo (google is your friend) koja vremena postizu ti tvoji ferrariji, lotusi, porscheovi... na 402m, pa onda pronadji kolika vremena ostvaruju ti "krsevi od nekoliko hiljada KM" (kako ih ti opisa),
budimo realni
- johntra
#92 Re: CHIP TUNING
nije me on otjerao, nego sam stao na žulj jednom plastik fanatik golferu...kao što vam je Dane više puta rekao, život se ne mjeri forumima i pikselima, pa tako mi znamo izaći i popiti pivu kao prava raja...Felid wrote:Ne ne, to su Danetovi izrazi, a vi se nešto furate na njega. Zar on tebe nije otjero sa svog foruma i nešto te extra zahebavo? Ti si pravi drug, dok si mu to oprostio. A šta vi vozite, osim od kuće do makijata, jer ipak je to 103Ks, troši čovječe
meni ne treba auto ni do Makijata čak
-
Cafe Camargue
#93 Re: CHIP TUNING
Rekao sam da vozim malo auto, u kojem se promjena od tih 20-30 konja ITEKAKO OSJETI. Auto mnogo bolje ubrzava u višim obrtajima, između 2500-3500 se najbolje osjeti. A upravo u tom intervalu ja i najčešće vozim na otvorenoj cesti.Gile Šampion wrote:Jarane izvini ali jel ti to SM ugradio možda motor od bolida F1 pa sve to tako postalo...ultra,mega,giga brzo,nestabilno itd?Cafe Camargue wrote:Kad sam se već javio, da podjelim još neka iskustva, jer znam koliko su meni značili savjeti prije nego što sam se odlučio da chipujem svog bibija. Dakle, ja sam iz čisto praktičnih razloga chipovao auto, jednostavno bio je preslab za otvorenu cestu. Po gradu tu i tamo, međutim kako je Sarajevo svo u brdu, još kad bi mi se u autu našlo više od jedne osobe, to je bila agonija živa. Sad je ipak bolje.
A što se kočnica tiče, nisam tu radio nikakve modifikacije, nego sam samo želio da dočaram promjenu u snazi koju sam osjetio. Naravno da nemaju nikakve veze sa chipom, ali auta koja brže ubrzavaju zahtijevaju i bržu reakciju, a tu ti je kočnica jako bitna.
- Felid
#94 Re: CHIP TUNING
Mnogo je brži kadet. Očito je, mada meni video ne znači ništa. Ima semafor koji je napravljen da izmjeri vrijeme auta koje prelazi 402. Mislim da je kod Kadeta 10.xxx (pojma nemam koliko), a Mercedes SLR ( koji je najbrži Mercedes) pravi oko 11.5 sekundi. A SLR i C63 su dva različita svjeta
- Gile Šampion
#95 Re: CHIP TUNING
SSemir wrote:Budimo realni...ti se pokusavas praviti pametan, ali ti ustvari blage veze nemas. kao malo dijete si odusevljen tim ferrarijima, porscheovima...cuo kako raja prica kako su to super brza auta i da im nema ravnih. konstantno pokusavas da ismijavas druge i budes svakom loncu poklopac a ustvari se blamiras iz posta u post.Gile Šampion wrote: De ba budi realan.Ja sam gledao projekte svih tih nazovimo ih trkača po ovim našim stranicama,da ih ne navodim ovde da ne bi bilo reklamiranje,i dođe lik sa setom gedora i u garaži ''napuca'' svog Golfa sa 174 KS na 500 KS![]()
![]()
![]()
Budimo realni
raspitaj se malo (google is your friend) koja vremena postizu ti tvoji ferrariji, lotusi, porscheovi... na 402m, pa onda pronadji kolika vremena ostvaruju ti "krsevi od nekoliko hiljada KM" (kako ih ti opisa),
budimo realni
Budimo realni,da...takvi kao ti,maleni dječaci koji su isfrustrirani brzinom pokušavaju od ničega da naprave nešto.Pa ne pravi se pita od g....
Isto tako i vrhunsko sportsko auto ne pravi se po kojekakvim garažama,takvih isfrustriranih dječaka poput tebe.Ti si sigurno jedan od onih likova,kockaste izbrijane glave koji na svom ''tuniranom'' autu imaš LED diode koje si kupio na stupskoj pijaci,koje naveče svijetle k'o božićna jelka,misliš da si brz i odusevljen si time.Sutra vjerovatno ideš da kupiš i ''orlića'' kojeg ćeš da zalijepiš na zadnju šajbu pa ćeš biti još viđeniji i još brži...a o chipovanju da ne pričamo.Kontaš ako iz nekog starog TV-a izvadiš par tranzistora i 4 otpornika pa sve to fino zalemiš i staviš ''negdje'' pod haubu svoje ''makinje'' da ćeš dobiti 167 KS.O NOS-u da ne pricamo...Pola vas ne zna razlikovati instalaciju amonijaka na autu, od instalacije NOS-a ali eto bitno je da ste vi u tom fazonu i da ste okaljeni street raceri
A takvih crna hronika puna svaki dan...
Kad si toliko pametan,ti i svi tvoji istomisljenici,bujrum brate.Napravite projekat,predlozite nekom biznismenu svoj super-sportski auto i postanite slavni i bogati.Nadmasite sve renomirane proizvodjace i svima zacepite usta jednom za uvjek.Ovako ispadate ''boys from buća city''
- Felid
#96 Re: CHIP TUNING
1. opet pričaš i glumiš Daneta, a ti to nisijohntra wrote:nije me on otjerao, nego sam stao na žulj jednom plastik fanatik golferu...kao što vam je Dane više puta rekao, život se ne mjeri forumima i pikselima, pa tako mi znamo izaći i popiti pivu kao prava raja...Felid wrote:Ne ne, to su Danetovi izrazi, a vi se nešto furate na njega. Zar on tebe nije otjero sa svog foruma i nešto te extra zahebavo? Ti si pravi drug, dok si mu to oprostio. A šta vi vozite, osim od kuće do makijata, jer ipak je to 103Ks, troši čovječe
meni ne treba auto ni do Makijata čak..a vozim kompaktno auto i nije mi nikada bio cilj da budem najbrži od semafora do semafora ili ne dao Bog na 402 metra...i na kraju, zar fakat ne zvuči bolje Ćuner?
2. ako voziš kompaktno auto, što onda sereš i pljuješ po raji bez ikakvog razloga, a nemaš iskustva sa chiptuningom.
3. eto vi prava raja, niko se ne zna družiti ko vi. Samo vi izlazite, svi ostali po Sarajevu sjede po kućama
4. ako ti je Dane drug, što je tebe otjerao. Valjda je trebao tog "plastik fanatik golfersa" (kako vas je Dane učio) otjerati
- Gile Šampion
#97 Re: CHIP TUNING
''2x c20xe engine 2x nitro system AWD slick tires over 600 hp power best time on 402m 11.1 sec ''
Podaci o Bastinom kadettu.Znači najbolje ikad postignuto vrijeme 11.1
To je prva stvar.Druga stvar pitanje je koliko su ovi semafori kod nas mjerodavni jer po izjavama ovih nekih što se trkaju,mnogi imaju pritužbe na mjerenje...
I ono najvaznije.Zasto niko iz BiH ,ako je vec to vrijeme od 11.1 sec tacno,ne ide izvan granica na SR takmicenje?
To je prva stvar.Druga stvar pitanje je koliko su ovi semafori kod nas mjerodavni jer po izjavama ovih nekih što se trkaju,mnogi imaju pritužbe na mjerenje...
I ono najvaznije.Zasto niko iz BiH ,ako je vec to vrijeme od 11.1 sec tacno,ne ide izvan granica na SR takmicenje?
- Felid
#98 Re: CHIP TUNING
Pa eto, nadmašio je Basta sa kadetom. Pazi Gile, naravno da niko neće osporiti kvalitet ferarija. Zna se šta je, i da je ikona automobilizma i brzih auta. Ali, ovdje pričamo o brzini auta i čipovanju. Normalno je da jedan kadet star 30 godina nije bolji, i nikad neće biti bolji od ferarija, ali čovjek je dokazao da može biti brži.Gile Šampion wrote:
Budimo realni,da...takvi kao ti,maleni dječaci koji su isfrustrirani brzinom pokušavaju od ničega da naprave nešto.Pa ne pravi se pita od g....
Isto tako i vrhunsko sportsko auto ne pravi se po kojekakvim garažama,takvih isfrustriranih dječaka poput tebe.Ti si sigurno jedan od onih likova,kockaste izbrijane glave koji na svom ''tuniranom'' autu imaš LED diode koje si kupio na stupskoj pijaci,koje naveče svijetle k'o božićna jelka,misliš da si brz i odusevljen si time.Sutra vjerovatno ideš da kupiš i ''orlića'' kojeg ćeš da zalijepiš na zadnju šajbu pa ćeš biti još viđeniji i još brži...a o chipovanju da ne pričamo.Kontaš ako iz nekog starog TV-a izvadiš par tranzistora i 4 otpornika pa sve to fino zalemiš i staviš ''negdje'' pod haubu svoje ''makinje'' da ćeš dobiti 167 KS.O NOS-u da ne pricamo...Pola vas ne zna razlikovati instalaciju amonijaka na autu, od instalacije NOS-a ali eto bitno je da ste vi u tom fazonu i da ste okaljeni street raceri![]()
![]()
A takvih crna hronika puna svaki dan...
Kad si toliko pametan,ti i svi tvoji istomisljenici,bujrum brate.Napravite projekat,predlozite nekom biznismenu svoj super-sportski auto i postanite slavni i bogati.Nadmasite sve renomirane proizvodjace i svima zacepite usta jednom za uvjek.Ovako ispadate ''boys from buća city''
![]()
- sodom
#99 Re: CHIP TUNING
Ja sam cuo da neki Felid u Vogošći ugrađuje čipeve, daje 100 konja više na atmosfercima, minimum!
Ima li neko njegov broj? (šifra_ đesi ferari)
Ima li neko njegov broj? (šifra_ đesi ferari)
Last edited by sodom on 30/08/2009 01:01, edited 1 time in total.
- Felid
#100 Re: CHIP TUNING
Mislim da je kadet napravio sad u HR vrijeme 10.xxx.Gile Šampion wrote:''2x c20xe engine 2x nitro system AWD slick tires over 600 hp power best time on 402m 11.1 sec ''