Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5726 Re: Champions League 2011/12

Post by odesveuhonduras »

koje seljačine :lol:
ekstrakt

#5727 Re: Champions League 2011/12

Post by ekstrakt »

Ja vala nisam ni navijač Chelsea, ni Bayerna. Bilo mi baš svejedno ko će uzeti pehar i gledala mi se utakmica, radi utakmice, zato su mi baš šega ovi ljubitelji fudbala koji po facebooku lijepe jadne statuse kako je danas tužan dan za fudbal i bla i bla. Od kad je to dobar fudbal zbir 20 fulanih kornera, većeg posjeda lopte, milion promašenih šansi, jedanaesterca i penala? Mislim, smiješno. :lol:
Da je Bayern nakon datog Chelseaevog gola u 83. minuti revanširao, pa da je nakon toga iz gubitka 2:0 na penalima uzeo pobjedu, to ne bi bila sreća, nego zasluženo. Ejh. :wink:
East_side

#5728 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

ultima_palabra wrote:Ne može vala ništa ovo biti nego nafaka i sudbina... kad je Drogba izjednačio znao sam da ne mogu izgubiti :D Ipak zasluženo kad se uzmu u obzir godine patnje plavaca.
E to ;-) isto sam nešto na taj fazon naveo u sklopu prognoze ovog finala haman prije mjesec dana. Citirao sam taj svoj post na jednoj od prethodne 2-3 stranice ali se izgleda zagubio u ovoj "otvorenoj chat mreži" :oops:
ultima_palabra wrote:Na Abramovichevom mjestu bih se zahvalio i Di Matteu i svim igračima preko 30, zamolio Villas Boasa da se vrati i napravi smjenu generacija :D Sa ovom ekipom dogodine će teško i grupu proći.
Ja bih mu baš (Di Matteu) pružio šansu da i naredne sezone vodi Chelsea, mislim da je zaslužio.
Last edited by East_side on 20/05/2012 01:50, edited 1 time in total.
Logovan

#5729 Re: Champions League 2011/12

Post by Logovan »

:lol: :lol: :lol: :lol: O jebo te avaz hahahah
ljevoruki

#5730 Re: Champions League 2011/12

Post by ljevoruki »

Dati Olicu da puca penal, nenadjebivo :D
Edinho2011

#5731 Re: Champions League 2011/12

Post by Edinho2011 »

Entropio wrote:Avaz... :-)

Image

Ovo je sigurno Fahro smislio :D
ultima_palabra

#5732 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

East_side wrote:
ultima_palabra wrote:Na Abramovichevom mjestu bih se zahvalio i Di Matteu i svim igračima preko 30, zamolio Villas Boasa da se vrati i napravi smjenu generacija :D Sa ovom ekipom dogodine će teško i grupu proći.
Ja bih mu baš (Di Matteu) pružio šansu da i naredne sezone vodi Chelsea, mislim da je zaslužio.
Misliš da ga je i ova 2 mjeseca on vodio? :-D
Mustang1

#5733 Re: Champions League 2011/12

Post by Mustang1 »

Entropio wrote:Evo Essiena sa doktoricom... :lol:

Cini mi se i Kalou se pridruzio sa strane .. Bit ce njoj jeben grupnjak nocas ..sve su prilike :D :oops:
East_side

#5734 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

ultima_palabra wrote:
East_side wrote:
Misliš da ga je i ova 2 mjeseca on vodio? :-D
Pa jbg donio im je klempu, kako-tako. Ovaj polovni Chelsea svakako to ne bi mogao drugačije tj. bolje učiniti nego na ovaj način kako je to bio slučaj nakon nogiranja AVB-a. :mrgreen:

Nego, znam o čemu pričaš ;-) Lampard, Terry & co. :roll:

Pa jbg ako im ovakav sistem fercera = donosi rezultate, ko te pita ko je zaslužan za to. :-D

Bez obzira što fudbal (pogotovo današnji) ne poznaje taj termin, nakon svega bi to nekako bilo obrazli prema RDM od strane RA.
ultima_palabra

#5735 Re: Champions League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Taj sistem ne donosi rezultate, on je jednom donio rezultat :D Uz veliku dozu sreće, inspiracije i ogromni motiv koji su imali. Kad te faktore staviš na stranu, Newcastle ih dobije rutinski na Bridgeu.

Ne želim umanjivati ono što su postigli, ali ovo je bilo jednom i nikada više (u ovakvom sastavu). Chelsea 90% utakmica u sezoni igra protiv ekipa slabijih od sebe i oni su ti koji moraju napadati... treba im novi pristup, novi trener i neki novi igrači. Imaju već neku bazu sa Cahillom, Luizom, Meirelesom, Ramiresom, Matom, Torresom, pa i Cechom koji može još dosta dati.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5736 Re: Champions League 2011/12

Uganja ga jaro konačno

Image
Last edited by odesveuhonduras on 20/05/2012 02:50, edited 1 time in total.
East_side

#5737 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

@ultima_palabra

To je sve tačno. Dugoročno gledano, novi pristup i igrači su im neizbježni.

Samo ne znam koliko bi im bilo pametno da krenu u totalni remont na način da se već sada na ljeto zahvale Drogbi, Terry-u, Lampardu... i dovedu njihove zamjene.

Možda bi im bolje bilo da čitavu narednu sezonu (na čelu sa RDM) iskoriste za postepeni remont; zadržati ove pobrojane ali i dovesti njihove 'naslijednike' i lagano ih kopmonovati u tim uz rotacije (ova riječ je postala legendarna :mrgreen: ).

Drogbu zadržati makar do polusezone da pokuša u decembru podići još jedan pehar, onaj za Svjetskog klupskog šampiona.

Što se tiče ovih par poraza pred kraj pvenstva, oni su utakmice EPL-a svakako još davno počeli igrati "za raju" svjesni da se na tabeli ništa nije moglo plaho promijeniti u njihovu korist. A i zgusnut raspored utakmica je uzeo svoj danak. Samo 3 dana nakon te tekme protiv Newcastle-a ih je čekalo finale FA kupa. Mislima su sve više bili u Minhenu itd, itd.

P.S. onaj Ramires kad je tek stigao u Chelsea masovno je bio proglašavan za kloca. :-) Frajer dobivao sve veću minutažu i odužio se na pravi način. Postao je nezamjenjiva karika u ovoj ekipi. Može se reći da ih je on s dva svoja poteza u dvomeču protiv Barcelone doveo u finale.
p206

#5738 Re: Champions League 2011/12

Post by p206 »

da sam na Abramovičevom mjestu sad bi prodao Chelsea, jer nikad više neće vrijediti
bacati keš na neizbježni remont ekipe, a osvojio si sve sa svojom igračkom, mi izgleda malo glupo
odesveuhonduras

#5739 Re: Champions League 2011/12

p206 wrote:da sam na Abramovičevom mjestu sad bi prodao Chelsea, jer nikad više neće vrijediti
bacati keš na neizbježni remont ekipe, a osvojio si sve sa svojom igračkom, mi izgleda malo glupo
frajer ima para ko šodera i veliki je fan fudbala..

interesantan lik skroz, multimilijarder, ekipa mu igra finale Lige Prvaka i frajer lagano u farmerkama na tribinama. Jedan od jednostavnijih milijardera..

Čitao sam nedavno članak o njemu, kad se tek obogatio, otišao u neku tamo sibirsku pokrajinu i postao guverner.. pokrajina tuga totalna, perspektive nigdje, meĐede lovili po vazdan..

Frajer utuko svojih par stotina miliona u pokrajinu, okrenuo je naopačke, i onda se nonšalantno povukao iz politike..
p206

#5740 Re: Champions League 2011/12

Post by p206 »

odesveuhonduras wrote:
p206 wrote:da sam na Abramovičevom mjestu sad bi prodao Chelsea, jer nikad više neće vrijediti

interesantan lik skroz, multimilijarder, ekipa mu igra finale Lige Prvaka i frajer lagano u farmerkama na tribinama. Jedan od jednostavnijih milijardera..

Čitao sam nedavno članak o njemu, kad se tek obogatio, otišao u neku tamo sibirsku pokrajinu i postao guverner.. pokrajina tuga totalna, perspektive nigdje, meĐede lovili po vazdan..

Frajer utuko svojih par stotina miliona u pokrajinu, okrenuo je naopačke, i onda se nonšalantno povukao iz politike..
ili ga je ruska mafija "prijevremeno politički penzionisala" :mrgreen:
men´se čini da je on kidnuo iz Rusije, dobio "azil" u V. Britaniji (koja je poznata po takvim stvarima), a za uzvrat je on uložio svoje milione u Britaniju
Jack Be Nimble

#5741 Re: Champions League 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

Ova utakmica je dokaz da u fudbalu losiji tim/tim koji ne zasluzuje da pobjedi ipak pobjedi.

Cestitke Chelsea, ta generacija napokon dobila trofej. Sada odma najuriti pet sest stariji igraca.
odesveuhonduras

#5742 Re: Champions League 2011/12

p206 wrote:
odesveuhonduras wrote:

ili ga je ruska mafija "prijevremeno politički penzionisala" :mrgreen:
men´se čini da je on kidnuo iz Rusije, dobio "azil" u V. Britaniji (koja je poznata po takvim stvarima), a za uzvrat je on uložio svoje milione u Britaniju
ne, on je po rusiji stalno, ja koliko znam ima dobre veze sa ruskim političarima, ne smije njega mafija dirati da ih ne bi Putin kung fu :D

Da je on htio neku funkciju političku ganjati, ne bi uzeo tamo neku oblast do koje televizija ne dolazi :D

Doduše, možda je tu poziciju i obavljao da bi dobio Putinovu zaštitu.. u svakom slučaju nije napuhanko neki s obzirom koliko para ima.

Evo jedan dobar tekst o njemu - http://www.guardian.co.uk/world/2006/de ... t.football
p206

#5743 Re: Champions League 2011/12

Post by p206 »

odesveuhonduras wrote:
ne, on je po rusiji stalno, ja koliko znam ima dobre veze sa ruskim političarima, ne smije njega mafija dirati da ih ne bi Putin kung fu :D

Da je on htio neku funkciju političku ganjati, ne bi uzeo tamo neku oblast do koje televizija ne dolazi :D

Doduše, možda je tu poziciju i obavljao da bi dobio Putinovu zaštitu.. u svakom slučaju nije napuhanko neki s obzirom koliko para ima.

Evo jedan dobar tekst o njemu - http://www.guardian.co.uk/world/2006/de ... t.football
Negdje sam čitao da je Putin kad je došao na vlast, Rusija bila u totalnom rasulu i prijetio joj je bankrot.
Tada je on "doveo u red" oligarhe tako što je svakom od njih prepustio po jednu provinciju i naredio da moraju da razvijaju taj dio Rusije, inače bi KGB radio... Abramovič je bio jedan od njih, i očigledno je Putinov poslušnik...e sad kako je od došao do novca od rušenja komunizma negdje 1990-1991. do kad je Putin došao na vlast 1999. to je pitanje... u to doba je bila privatizacija u Rusiji, a znamo kako je to išlo ovdje.
Teufik

#5744 Re: Champions League 2011/12

Post by Teufik »

odesveuhonduras wrote:
jesu Unitedovi fanovi, i Tottenhamovi...

svi ostali su manje-više navijali za chelsea... može bit da je i do bayerna, njih niko ne voli :D
Ne bih rekao.Svi londonski klubovi,United i Liverpool (sto sam uspio pregledat poslije meca)-vecina je zelila poraz Chelsea ali ih je dosta poslije utakmice uspjelo napisati Congrats Chelsea,Well done i neumorno vrtili pricu a Abramovichevim milionima.
fosil

#5745 Champions League 2011/12

Post by fosil »

Zar ono Abramovic nije bio i vlasnik CSKA? Znam da su jedne godine pokusavali uvuci "sukob interesa" jer su Chelsea i CSKA bili u istoj grupi.
p206

#5746 Re: Champions League 2011/12

Post by p206 »

fosil wrote:Zar ono Abramovic nije bio i vlasnik CSKA? Znam da su jedne godine pokusavali uvuci "sukob interesa" jer su Chelsea i CSKA bili u istoj grupi.
jeste ja mislim... on je ja mislim Jevrej, a kako je u Rusiji bila "čistka" Jevreja prije desetak godina tako se i on odselio iz Rusije, (neko kaže da se i zamjerio drugim moćnicima)... Tako je npr. više od milion Jevreja iz bivšeg SSSR-a dobilo Izraelsko državljanstvo i sada žive u Izraelu
JThomas

#5747 Re: Champions League 2011/12

Post by JThomas »

ja stvarno ne kontam način razmišljanja pojedinaca. ni prvi ni zadnji put da uzme neko ko se cijelu utakmicu brani k'o žepa, pa gore je bilo finale bayern - man utd '99 što se toga tiče. i to je fudbal, uvijek bilo, igra se na golove, a ne na šanse. a ako ove sezone i nisu zaslužili igrom, neke od prethodnih pet sigurno jesu.
spacebound

#5748 Re: Champions League 2011/12

Post by spacebound »

fosil wrote:Zar ono Abramovic nije bio i vlasnik CSKA? Znam da su jedne godine pokusavali uvuci "sukob interesa" jer su Chelsea i CSKA bili u istoj grupi.
nije nego Zenita.
Riddle

#5749 Re: Champions League 2011/12

Post by Riddle »

Ovo bih mogao gledati cijeli dan. Ocaj i nevjerica. Nije bas kao u Barceloni, ali je jako dobro. :lol:

Bayern jeste bio bolji i trebao je pobijediti, ali ova kup takmicenja ne funkcionisu tako. Zato je meni liga drazi trofej i pravo mjerilo snage nekog kluba. Kad se sve napise i podvuce crta, dobijes najbolji tim. A ovako treba malo srece i dobra forma pojedinca u datom trenutku i eto ti naprimjer Bayerna ili Chelsea u finalu. Ova 2 tima nisu bolji od Barcelone i Reala. Nema sanse. U ligi bi protiv njih izdrzali mozda do decembra. Koliko god da si dobar, za ovaj trofej treba imati srece i cesto ga ne osvaja najbolji tim u Evropi. Jos jednom potvrđeno sinoc.

Kod Nijemaca su mi se uvijek sviđali spiker i navijaci nakon sto neko zabije gol. Nigdje ne mogu da nađem video sa sinocnje utakmice kad se to desilo. Ima gol, ali ne traje video tako dugo da to uhvati.

Thomas... MULLER!!! Thomas... MULLER!!! Thomas... MULLER!!! :thumbup:
Teufik

#5750 Re: Champions League 2011/12

Post by Teufik »

Tacno je da se dosta stvari treba poklopiti ekipi koja osvoji ovo takmicenje.Zrijeb,trenutna forma,povrede igraca,forma protivnika,odredjena doza sportske srece i sta ti ja znam vise.Bilo bi idealno kada bi ekipa koja igra najbolje te godine osvojila ovo takmicenje.Ali izgleda da CL ne funkcionise tako.

U svakom slucaju smatram da ko god i kako god osvoji ovo prestizno takmicenje zasluzuje da mu se cestita.
Locked