Champions League 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ko će biti osvajač ovosezonske Lige Prvaka?

Arsenal
18
6%
Barcelona
97
31%
Bayern München
22
7%
Chelsea
22
7%
Inter Milan
18
6%
Manchester United
43
14%
Milan
23
7%
Olympique Lyon
3
1%
Real Madrid
52
17%
neko od ostalih
15
5%

Total votes: 313

5 0 5

#2976 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

@semir:

Cekaj. Upalilo mu je jednom sa Interom. Drugi put u kupu poslije 2 sata udaranja i izbijanja lopte su uspjeli dati gol. Sa Chelasom (a i sa Interom) je 2 puta izgubio od Barce, (sa istom taktikom). Jednom je probao nesto drugo i svi se sjecamo kako je to zavrsilo. S druge strane, Guardiola je izgubio prosle godine, a ove je spremio nesto sasvim svjeze protiv Mourinha. Svaki put kad je trebalo. Moruinho moze igrati svakakav fudbal ali protiv Barce je kukavica. Svaki put. Uz to, njegove "psiholoske" igrice sa i preko medija ne uveseljavaju nimalo i uz svo postovanje, degutantne su. Moje je misljenje.
5 0 5

#2977 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

El Pais: Slike sa finala http://liten.be//t47O1
Obuca9

#2978 Re: Champions League 2010/2011

Post by Obuca9 »

Pa eto upalilo mu je sa Interom, upalilo mu sa Realom. Kojem je to još treneru uspjelo da mu jednom upali, a kamoli dva put? Evo Ferguson se drugi put već usro protiv njih, o Wengeru da i ne govorim. Ostale i ne vrijedi spominjati.

I ti opet svoje "destrukcija, destrukcija, destrukcija protiv Barcelone". Skini malo plavo-crvene naočale pa pogledaj realnost, pa ćeš vidjeti da se protiv ovakve Barcelone, najmoćnijeg tima na svijetu, drugačije NE MOŽE igrati i tačka. Može Ferguson još 15 utakmica odigrati protiv Barcelone i svih 15 će izgubiti. Mourinho neće. Mourinho će izgubiti samo one u kojima završi s igračem manje. Mourinho je od zadnjih sedam duela sa Barcelonom, samo jednoim izgubio a da nije dobio crveni karton kod 0:0, a i tad je pokušao igrati da udovolji gledaocima pa fasovo petaka. Ferguson može još sedam utakmica odigrati, u idućih sedam dana i svih sedam će izgubiti i to glatko.

O tome ti ja govorim.
Šibicar

#2979 Re: Champions League 2010/2011

Post by Šibicar »

Wenger je,koliko ja znam,ove sezone uspio pobijediti Barsu,i to ne bunker taktikom,nego otvorenom igrom,jes' da je bilo uz dozu sreće ali jbg. dobio ih je. :mrgreen:
Obuca9

#2980 Re: Champions League 2010/2011

Post by Obuca9 »

Šibicar wrote:Wenger je,koliko ja znam,ove sezone uspio pobijediti Barsu,i to ne bunker taktikom,nego otvorenom igrom,jes' da je bilo uz dozu sreće ali jbg. dobio ih je. :mrgreen:
Dobio bi ih al' u k..u da Messiju nije poništen čist gol, te da se ovaj nije dva-tri puta zajebavao kad je izašao sam na golmana. Realno ondje je trebalo biti 3 razlike za Barcu već na poluvremenu.

Zato u revanšu nije imao šuta po golu.
Last edited by Obuca9 on 30/05/2011 15:14, edited 1 time in total.
leo karan

#2981 Re: Champions League 2010/2011

Post by leo karan »

hz__semir wrote:Pa eto upalilo mu je sa Interom, upalilo mu sa Realom. Kojem je to još treneru uspjelo da mu jednom upali, a kamoli dva put? Evo Ferguson se drugi put već usro protiv njih, o Wengeru da i ne govorim. Ostale i ne vrijedi spominjati.

I ti opet svoje "destrukcija, destrukcija, destrukcija protiv Barcelone". Skini malo plavo-crvene naočale pa pogledaj realnost, pa ćeš vidjeti da se protiv ovakve Barcelone, najmoćnijeg tima na svijetu, drugačije NE MOŽE igrati i tačka. Može Ferguson još 15 utakmica odigrati protiv Barcelone i svih 15 će izgubiti. Mourinho neće. Mourinho će izgubiti samo one u kojima završi s igračem manje. Mourinho je od zadnjih sedam duela sa Barcelonom, samo jednoim izgubio a da nije dobio crveni karton kod 0:0, a i tad je pokušao igrati da udovolji gledaocima pa fasovo petaka. Ferguson može još sedam utakmica odigrati, u idućih sedam dana i svih sedam će izgubiti i to glatko.

O tome ti ja govorim.
sad ako ti neko napise, pa ferguson je makar pokusao ili posteno uzgubio... ja cu povrtatit
Šibicar

#2982 Re: Champions League 2010/2011

Post by Šibicar »

hz__semir wrote:
Šibicar wrote:Wenger je,koliko ja znam,ove sezone uspio pobijediti Barsu,i to ne bunker taktikom,nego otvorenom igrom,jes' da je bilo uz dozu sreće ali jbg. dobio ih je. :mrgreen:
Dobio bi ih al' u k..u da Messiju nije poništen čist gol, te da se ovaj nije dva-tri puta zajebavao kad je izašao sam na golmana.

Zato u revanšu nije imao šuta po golu.
Ne kažem ja ništa za to,već samo da ih je uspio dobiti,to je ustvari dokaz da ti se treba poklopiti bruku stvari da bi ih uspio pobijediti.
5 0 5

#2983 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

@semir:

Mourinho zavrsi sa igracom manje zbog svoje taktike. U zadnjoj utakmici protiv Barce bio je isti broj faulova nad Messijem kao i nad cijelim timom RM.

Ali lijepo je da si dao kredit Barci da je najbolja, jer kao sto sam kazes, pobijedili su najbolje i jedini nacin da ih se (proba) pobijedi(ti) je da im se slome noge...
Zmijuga loma

#2984 Re: Champions League 2010/2011

Post by Zmijuga loma »

hz__semir wrote:Pa eto upalilo mu je sa Interom, upalilo mu sa Realom. Kojem je to još treneru uspjelo da mu jednom upali, a kamoli dva put?
Uspjelo je Sevilli prošle godine u kupu, 1-2 i 0-1 čini mi se. :-D
Obuca9

#2985 Re: Champions League 2010/2011

Post by Obuca9 »

505sCrtom wrote:@semir:

Mourinho zavrsi sa igracom manje zbog svoje taktike. U zadnjoj utakmici protiv Barce bio je isti broj faulova nad Messijem kao i nad cijelim timom RM.

Ali lijepo je da si dao kredit Barci da je najbolja, jer kao sto sam kazes, pobijedili su najbolje i jedini nacin da ih se (proba) pobijedi(ti) je da im se slome noge...
U zadnjoj utakmici je bilo tako, a šta je bilo u prijašnjim? Prošle godine u polufinalu protiv Intera, Barcelona je u obje utakmice napravila više faulova nego Inter:
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html 20 naprema 15
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html 21 naprema 18

Ove godine, u prvoj utakmici u Madridu, Barcelona je opet napravila više faulova nego Real:
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html 25 naprema 21.

Ako se dobro sjećam statistike nakon Prvenstvene i Kup utakmice, one su također govorile da je Barcelona ta koja je napravila više faulova od Reala, dakle ti na osnovu jedne utakmice zasnivaš svoju teoriju.

Ali da ne pričam o stvarim za koje nemam brojke, evo za ovo gore imam. Od četiri polufinala LP Barca vs Mourinho (Inter/Real), u tri je Barcelona pravila više faulova nego Mourinhov tim.

A to što se tiče kredita Barci, rekoh ti da sam apsolutno neutralan kad je u pitanju sva ta priča Real-Barca, za razliku od tebe na jednoj i recimo ultime na drugoj strani, koji svijet gledate kroz prizmu navijača Barcelone/Reala, ja na ovom gledam bez ikakvih emocija, jednostavno onako kako jeste. A jeste tako, da je Barcelona najbolji fudbalski tim na svijetu u ovom trenutku, te da ih se može zaustaviti samo destrukcijom, dakle bunker, plus oštra igra na ivici kartona, te što bi se u raji rekli "čovjek uz čovjeka".

Svaki drugi način igre završi sa tri do pet golova u mreži protivnika.
belafonte

#2986 Re: Champions League 2010/2011

Post by belafonte »

Čestitke Barci :!:
505sCrtom wrote: jedini nacin da ih se (proba) pobijedi(ti) je da im se slome noge...
Ma slomiše se oni od simuliranja, kad im ne ide tika-taka, onda nervoza raste i glumačke sposobnosti dolaze do izražaja, SAF očigledno pogriješio, ja bih čak rekao amaterski, nije slušo Mourinha i bio silovan...

Čika Hiddink i Mou su pokazali svijetu kako se igra protiv Barce, ostali treneri(tipa Wenger, Ferguson...) što pokušavaju je utopija...
ultima_palabra

#2987 Re: Champions League 2010/2011

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Čestitke Barci :!:
505sCrtom wrote: jedini nacin da ih se (proba) pobijedi(ti) je da im se slome noge...
Ma slomiše se oni od simuliranja, kad im ne ide tika-taka, onda nervoza raste i glumačke sposobnosti dolaze do izražaja, SAF očigledno pogriješio, ja bih čak rekao amaterski, nije slušo Mourinha i bio silovan...

Čika Hiddink i Mou su pokazali svijetu kako se igra protiv Barce, ostali treneri(tipa Wenger, Ferguson...) što pokušavaju je utopija...
Ja bih skrenuo pažnju na način kojim je igrao Pellegrini sa Madridom... poražen je oba puta, ali uz dosta loše sreće. Otprilike je odgovorio njihovom igrom, visokom odbrambenom linijom i paklenim presingom... problem je što moraš imati izuzetno spremne igrače. Sličnu taktiku je primijenio Mourinho u prvom poluvremenu finala Kupa.

@sema, nisam ti ja baš neki navijač stranih timova, znaš za koga ja navijam :mrgreen: Da ih simpatiziram RM i gledam na tv-u kad mogu, to da :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2988 Re: Champions League 2010/2011

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:
@sema, nisam ti ja baš neki navijač stranih timova, znaš za koga ja navijam :mrgreen: Da ih simpatiziram RM i gledam na tv-u kad mogu, to da :)
:mrgreen: :thumbup:

kad odgledam 10-ak Barcinih tekmi onda bih se možda i usudio zvati navijačem :mrgreen:
5 0 5

#2989 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

@semir:

Na ivici kartona kazes. Ok onda. Sto se tice statistika koje si naveo, mogu i ja povuci "teorije zavjere", ali mislim da je to neukusno.
Mozemo diskutovati o "valjanosti" mourinhove taktike protiv Barcelone koliko hoces. Meni se ne svidja, ti je opravdavas, postujem. Prva stvar koju treba utvrditi je da je barcin fudbal u ovom trenutku fudbal koji se treba nadigrati. Ja mislim. Ako se nekome vise svidja Madrid, isto postujem. Svako ima drukcije ukuse. Ali Madrid se moze pobijediti. Barcelona ne moze. Momci su pobijedili 131 put u zadnje 3 sezone a izgubili samo 17. Ako ovo nije potvrda superiornosti onda ne znam sta je. Ovdje se prica o nekom simuliranju. Ma daj.
fixer

#2990 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

Baltazar_khan wrote:
fixer wrote: Jasta. Ne brukaj se. I budi ozbiljan. Sta raspravljas kad ne znas kako!

tebe i ratatu treba izbjegavati u širokom uglu. sa vama nema rasprave, nedokazni ste!
Prvo i osnovno - ti mi nikad nisi nista ni dokazivao. Druga je stvar sto nemas argumenata, pa samo pricas praznu pricu. Sve neke fraze, a nisi napisao recenicu normalnog texta. Ti fixer ovakav, ti fixer onakav, ti fixer se pojede. To je sve sto sam cuo od tebe. Zao mi je, ali to nije dovoljno da mi promijenis misljenje
fixer

#2991 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

leo karan wrote:
hz__semir wrote:Pa eto upalilo mu je sa Interom, upalilo mu sa Realom. Kojem je to još treneru uspjelo da mu jednom upali, a kamoli dva put? Evo Ferguson se drugi put već usro protiv njih, o Wengeru da i ne govorim. Ostale i ne vrijedi spominjati.

O tome ti ja govorim.
sad ako ti neko napise, pa ferguson je makar pokusao ili posteno uzgubio... ja cu povrtatit
:D
Sve Laka do Lake :D
fixer

#2992 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

leo karan wrote:

O tome ti ja govorim.
:D
Sve Laka do Lake :D
LSD

#2993 Re: Champions League 2010/2011

Post by LSD »

O tome ti ja govorim.
Ama Semire nije bitno KAKO Mourinho igra, taman da je najgori kukavicluk...niko nikome ne može osporiti taktiku ako je ona u okvirima pravila igre, pa kakva god da je ona...vec što laje kad izgubi :?: , to je prava prica.
Eto probao je i destrukciju, pa kad nije prošlo ovaj put u LP, e onda hajmo oplesti po UEFI i nazivati ih kriminalcima jer mu je klub ispao....pa yebo tu politiku.
Baltazar_khan

#2994 Re: Champions League 2010/2011

Post by Baltazar_khan »

fixer wrote:
Baltazar_khan wrote:
fixer wrote: Jasta. Ne brukaj se. I budi ozbiljan. Sta raspravljas kad ne znas kako!

tebe i ratatu treba izbjegavati u širokom uglu. sa vama nema rasprave, nedokazni ste!
Prvo i osnovno - ti mi nikad nisi nista ni dokazivao. Druga je stvar sto nemas argumenata, pa samo pricas praznu pricu. Sve neke fraze, a nisi napisao recenicu normalnog texta. Ti fixer ovakav, ti fixer onakav, ti fixer se pojede. To je sve sto sam cuo od tebe. Zao mi je, ali to nije dovoljno da mi promijenis misljenje
niti sam imao namjeru da ti išta dokazujem, jer čitajući postove između tebe i ostalih forumaša dolazim do zaključka da nema smisla s tobom ulaziti u neku raspravu. vidi se iz priloženog da si mrzitelj barcelone.
fixer

#2995 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

505sCrtom wrote:@semir:

Na ivici kartona kazes. Ok onda. Sto se tice statistika koje si naveo, mogu i ja povuci "teorije zavjere", ali mislim da je to neukusno.
Mozemo diskutovati o "valjanosti" mourinhove taktike protiv Barcelone koliko hoces. Meni se ne svidja, ti je opravdavas, postujem. Prva stvar koju treba utvrditi je da je barcin fudbal u ovom trenutku fudbal koji se treba nadigrati. Ja mislim. Ako se nekome vise svidja Madrid, isto postujem. Svako ima drukcije ukuse. Ali Madrid se moze pobijediti. Barcelona ne moze. Momci su pobijedili 131 put u zadnje 3 sezone a izgubili samo 17. Ako ovo nije potvrda superiornosti onda ne znam sta je. Ovdje se prica o nekom simuliranju. Ma daj.
Pa dobro. Imas pravo da ne volis taktiku Murinha, ali je to daleko od omalovazavanja, sto ti je bilo svojstveno. Jos si uspio izgovoriti da je on trener proslosti. Pa ko je trener sadasnjosti, pored Guardiole? Zatim je vas par likova podvlacilo crte izmedju Rehagela i Mou-a, sto je debilizam prve vrste. Murinhov Real je zabio vise golova od Barcelone u Ligi. :)
Pojedinci su cak osporavali Realu da igra na ovaj nacin. Odmah se krene spominjat Kaka na klupi, sto je meni samo dokaz kolika je velicina Mou. Ovaj mu sjedi na klupi i ne buni se. Murinho ce rijetko kad sklopiti ekipu onakvu koju sklope novinari, navijaci, ali nijedan igrac u Murinhovom timu nije slucajnost.
fixer

#2996 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

Baltazar_khan wrote:
niti sam imao namjeru da ti išta dokazujem, jer čitajući postove između tebe i ostalih forumaša dolazim do zaključka da nema smisla s tobom ulaziti u neku raspravu. vidi se iz priloženog da si mrzitelj barcelone.
Kakve to veze ima? Ja mrzim Barcelonu, a ti "volis" Real. Pa ja i dalje raspravljam. Sve dok mozemo pricati argumentima ja sam da raspravljamo. Eventualna moja mrznja prema Barceloni nije zabranjena, valjda? Trebas naci istomisljenike da bi vodio raspravu, a neistomisljenike da bi vrijedjao - to je taj metod? Cuj ja mrzim Barcelonu i to je razlog zasto se ne moze sa mnom raspravljati. :roll:
fixer

#2997 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

LSD wrote:

O tome ti ja govorim.
Ama Semire nije bitno KAKO Mourinho igra, taman da je najgori kukavicluk...niko nikome ne može osporiti taktiku ako je ona u okvirima pravila igre, pa kakva god da je ona...vec što laje kad izgubi :?: , to je prava prica.
Eto probao je i destrukciju, pa kad nije prošlo ovaj put u LP, e onda hajmo oplesti po UEFI i nazivati ih kriminalcima jer mu je klub ispao....pa yebo tu politiku.
Nije on opleo sto mu nije prosla destrukcija, nego sto je zakinut. Ali dzaba pricat.
Vec jesi istrazio za Emira?
5 0 5

#2998 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

Champions League Final Review: Barcelona 3 – 1 Manchester United: What We’re Most Proud Of barcelonafootballblog

Image
LSD

#2999 Re: Champions League 2010/2011

Post by LSD »

Fixer, ti znaš da ne možeš sa mnom argumentovano ;-) probao si, ali ne ide - vidio si i sam...bezveze cu te potopiti (mada ja to necu), a to ti ne ide u prilog.
Na kraju, nema rasprave sa mrziteljima Barcelone :mrgreen: 8-) to je totalno kontraproduktivno jer imaš navijacki obojeno mišljenje.
Ništa Mourinho nije zakinut, to je prica za malu djecu - to znamo svi ;-) ...vec je on umislio da se Realovim krvnicima poput Pepea ne smije davati crveni karton :lol: :lol: ahaaaa svakako.
fixer

#3000 Re: Champions League 2010/2011

Post by fixer »

LSD wrote:Fixer, ti znaš da ne možeš sa mnom argumentovano ;-) probao si, ali ne ide - vidio si i sam...bezveze cu te potopiti (mada ja to necu), a to ti ne ide u prilog.
Na kraju, nema rasprave sa mrziteljima Barcelone :mrgreen: 8-) to je totalno kontraproduktivno jer imaš navijacki obojeno mišljenje.
Ništa Mourinho nije zakinut, to je prica za malu djecu - to znamo svi ;-) ...vec je on umislio da se Realovim krvnicima poput Pepea ne smije davati crveni karton :lol: :lol: ahaaaa svakako.
Hvalite me moja usta. :-) Ti ne bi mogao potopiti protezu u mlaku vodu... :roll:
To znamo svi, s tobom nema rasprave, obojen si - ponasate se ko religijski pripadnici. :D
Locked