Čevljanska bodljavina (korida)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quayofrepose

#301 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by quayofrepose »

Čevljanovići su konglomerat svega i svačega, korida tu dođe više kao nešto usput...pitam se koliko je tu zaista pravih zaljubljenika u borbe bikova koji su spremi, recimo, da skoknu do Španije da pogledaju matadore...10? 20? :roll:
veljaca

#302 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by veljaca »

quayofrepose wrote:Čevljanovići su konglomerat svega i svačega, korida tu dođe više kao nešto usput...pitam se koliko je tu zaista pravih zaljubljenika u borbe bikova koji su spremi, recimo, da skoknu do Španije da pogledaju matadore...10? 20? :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa u odgovoru @karanana se krije razlog tih korida ( bodljavina )...............
CAUS-VISOKO

#303 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by CAUS-VISOKO »

Bil ko na koridi ? Kazu masa naroda.
Loulou

#304 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by Loulou »

E,da... Kako je bilo na bodljavini? Je l' bio neko od ovih što su se dogovarali? :D
Kažu na TV-u 100 000 ljudi se skupilo... :shock:
(il' sam ja pogrešno čula) :D
atko

#305 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by atko »

Staaa zar FTV nije pravila direktan prenos sa 36 kamera ... ne mogu da vjeruujemmm

:lol: :D

jadni bikovi sa ovakvim volovim :shock:
KoKoBilo

#306 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by KoKoBilo »

Evo citam i citam i citam i ne mogu da se nacudim
Kontam, kome li vi ovo pisete? Mozda, jedni drugima da se dokazete kao urbani.
Da dokazete kako niste "idioti" kao vas dedo, svasta?
A tamo bilo 100.000 "idiota", mahom iz Sarajeva.
Nisam isao i ne trosim energiju na to da li je to ok ili nije, licno mi je zao bikova, zao mi svih zivotinja.
Ali ako bih morao birati izmedju borbe bikova i gledanja papaka koji se po Titovoj ulici trkaju na motorima,
i hebu mi zivce da svaki put pomislim "Boze podari mu banderu",
pa se ugrizem za jezik, ne zelim zlo ni ljudima (papcima), izbor je ocigledan.
ali to je moj narod, nismo svi isti, fala Bogu,
znam da mi je isao amidza, diverzant u ratu, ljiljan i ljudina, vratio se nasmijan, sinoc u 23:15,
nisam ga dugo vidio raspolozenog, njegova je krilatica "rat mi nije mogao nista, ali ce mi mescini mir dohakati"

Vidi scenario:
Cevljanovici, kila janjetine i dvije pive, livada, lezim ja na dekici, sunce
pored mene prolaze dva poznata curetka u mrezastim carapicama i dooobre k'o avion,
poznate mi, lupam glavom o flasu pive (punu)
bljesak, galama, svi se smiju, Rudonja pobjedio,
sjetih se one dvije, vidio ih u City Pabu,
izasle iz Audi 8, strane table, a jaran mi rekao da zive na Kobiljoj Glavi
Najavljuju cetvrtu borbu ...
Prekide me u razmisljanju kreten na motoru koji ispod mog prozora vozi 300 na sat, i opet pomislih "bandera" ...
riko-ga

#307 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by riko-ga »

Loulou wrote:E,da... Kako je bilo na bodljavini? Je l' bio neko od ovih što su se dogovarali? :D
Kažu na TV-u 100 000 ljudi se skupilo... :shock:
(il' sam ja pogrešno čula) :D

Bilo sta da kazes moras priznati da je 100 000 ljudi cifra i za koncert bilo kog muzicara u BiH.Sto znaci da je to nesto sto narod voli.Kome se nesvidja naravno nemora ici.
Vitamin C

#308 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by Vitamin C »

Dajte nam informacije iz prve ruke, prvog šatora, prve pive, prvog janjeta, čega god, karanana i Her Flick. :D
karanana

#309 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

ma jebemu sve, da se vako izrazim, vec 3 godine planiram otici i zadnji dan mi nesto iskrsne i fulim. tako i jucer. iskrsla mi neka shema, navodno sigurna bodljavina na jednom drugom mjestu, ali karanana, nista. zali boze dana i propustenog tefericha. dogodine ako bog da inshallah. jeli bio neko drugi? kad ce ftv imati emisiju vezanu za jucer?
*mima*

#310 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by *mima* »

karanana wrote:ma jebemu sve, da se vako izrazim, vec 3 godine planiram otici i zadnji dan mi nesto iskrsne i fulim. tako i jucer. iskrsla mi neka shema, navodno sigurna bodljavina na jednom drugom mjestu, ali karanana, nista. zali boze dana i propustenog tefericha. dogodine ako bog da inshallah. jeli bio neko drugi? kad ce ftv imati emisiju vezanu za jucer?

Image
Loulou

#311 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by Loulou »

karanana wrote:ma jebemu sve, da se vako izrazim, vec 3 godine planiram otici i zadnji dan mi nesto iskrsne i fulim. tako i jucer. iskrsla mi neka shema, navodno sigurna bodljavina na jednom drugom mjestu, ali karanana, nista. zali boze dana i propustenog tefericha. dogodine ako bog da inshallah. jeli bio neko drugi? kad ce ftv imati emisiju vezanu za jucer?
e, hbga vala... :roll:
:D
costacurta

#312 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by costacurta »

Profesore Zgembo Andislicu, sta mislite o Cevljanovicima?
Vidi scenario:
Cevljanovici, kila janjetine i dvije pive, livada, lezim ja na dekici, sunce
pored mene prolaze dva poznata curetka u mrezastim carapicama i dooobre k'o avion,
poznate mi, lupam glavom o flasu pive (punu)
bljesak, galama, svi se smiju, Rudonja pobjedio,
sjetih se one dvije, vidio ih u City Pabu,
izasle iz Audi 8, strane table, a jaran mi rekao da zive na Kobiljoj Glavi
Najavljuju cetvrtu borbu ...
Prekide me u razmisljanju kreten na motoru koji ispod mog prozora vozi 300 na sat, i opet pomislih "bandera" ...
Mrezaste carapice...livada....City Pab...A8 strane table....jaran.. Kobilja Glava....
Aferim, Spilberg ti nije ni do koljena.
atom62

#313 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by atom62 »

janjetna bila oko 20 km (nisam probao) - higijena katastrofalna!
mala sarajevska piva 3 km (pod satorom)
kisela & sokovi 3 km (pod satorom)
muzika nestvarna, satori relativno slabo posjeceni (do ca. 6 sati jucer po podne)
puno interesatnih likova.
miris urina, mesa i alkohola.
brdo smeca.
borba bikova bezbolna.
do godine sigurno 2 dana sa konakom na livadi!
hotazmaj

#314 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by hotazmaj »

A ja se pitam juce sto su skokovi sa starog mosta onako slabo posjeceni :lol: :lol:. Samo 10.000
s@mson

#315 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by s@mson »

bem ti recesiju, uzela danak...
bas kad smo ja i supruga odlucili da posjetimo jedan takav dogadjaj, malo vidimo sta se desava medju rajom, pogledamo koju pjevaljku, pojedemo malo jagnjetine, nehigijenske naravno, ko je jos vidio da se jagnje na raznju moze napraviti u higijenskim uslovima kad se pece na co2 i ostalim otrovnim gasovima iliti plinovima, popijemo poneku dopola ohladjenu pivicu (daj kakve ima, ko ce ganjat' stellu), malo se izvalimo na dekici slusajuci zamor tefericha, pa mi prste u kosu uvuci i zapjevaj...
ali, vidi vraga, kcerka ce sada peti razred, nema besplatnih udzbenika, novi ruksak, da ne pricam o garderobi koju preraste za dva mjeseca...
haj' dogodine, mozda...
kurty

#316 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by kurty »

igrom slucaja sam u subotu (dan prije same manifestacije) prolazio pored Cevljanovica... Vozio sam biciklom od Breze, preko Varesa, Ponikve, Dole, Crna rijeka, Nisici, Srednje, Semizovac, Ilijas pa Breza... Prvo mi je bilo cudno sto sam u Ponokama i dolama sreo veci broj hladnjaca koje ide prema Crnoj rijeci... Kad sam se sjetio da je sutradan korida jasnije mi je sve bilo...od Nisica do Semizovca sam se mimoisao sa preko 50 hladnjaca... i na jednom izvoru vode stali smo da se malo rashladimo i odmarao se neki ciko sto je vozio hladnjacu (firma cija je hladnjaca proizvodi jufke)...i kroz pricu s njim saznamo da prevozi pive do Cevljanovica... i prica da je vecina hladnjaca taj dan rezervisana za prevoz do Cevljanovica...
U blizini Cevljanovica (konkretno mislim na Crnu rijeku) 80% automobila koje sam vidjeo su strane table...Sve to govori o velicini tog dogadjaja...

Ako se vec govori o protivnicima korida i takvih manifestacija, zasto dirati odmah onu najvecu i najmnogoljudniju od njih...
Mislim da od aprila pa do septembra svaka subota i nedjelja su rezervisane za jednu koridu i teferic (vasar-kako ko hoce to da nazove), i nisam cuo da se ljudi tome protive, ali smetaju Cevljanovici jer se tu okupi 100 000 ljudi...
Meni licno ni iz djepa, ni u djep takve manifestacije, ali nema smisla da se toliko ljudi buni oko Cevljanovica, ne smetaju im male koride, i jos sto je najgore, najveci protivnici su oni koji nikad, ama basnikad nisu bili na Cevljanovicima...
kurty

#317 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by kurty »

i po mogucnosti ako je neko od njih starosti do 30 godina da govori "volim sve sto vole mladi"
Gorštak

#318 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by Gorštak »

Her Flick wrote:@kurty

danas je cool, sminka i in biti pacifista, ljubitelj zovtinja, demokrata, openminded, liberalan, zastitinik zivotinja, za koji dan nosati akreditaciju SFF-a oko vrata itd itd itd
iduce godine ce biti nesta drugo

njih je saka jada, srecom
@her flick tvoji su me postovi natjerali da procitam svih 14 str diskusije. Stvarno je nevjerovatna kolicina pomodarstva koja se ovdje ispisala.
SFF, Brena u Zetri, Thompson u Stocu, Ultra Super Ekstra Mega Turbo Talenti (Limited edišn), gej parade, zaebani didžej partiji, motorijade, Sarajevska filharmonija na starom gradu u Travniku, ... svaki sadrzaj ima svoju publiku, svidjalo se to nama ili ne. Ali jedino su Čevljanovići problem (mozda da su Chewljanowichi ;))

Nisam bio, ali poštujem.
Gumifufna je dobro rekao: to je daleko daleko na zelenim livadama gdje ne smeta nikome ko ne želi biti dio toga.
Nikome, osim savjesnim, urbanim forumashima:

atko

#319 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by atko »

Koji ste vi Chevljijaneri :roll: :-)

Ta borba bikova srecom u 99% slucajeva je bezopasna za zivotinje i ono sto je jedino prirodno na toj livadi su ta goveda koja bi se pobola da se tu sretnu ... sve ostalo je krkanijada u najsirovijem obliku ... bez smisla ikakvog ... 10 piva i janjeca plecka , brdo celulita i unca unca ... jel to taj smisao ?

Kofrcite se koliko hocete ali nista osim sirovosti nema tu :roll:
atko

#320 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by atko »

Gorštak wrote:
Koji bukvalizm ... ovaj klip koji si posto je i namjenjen profilu tih Chevljijanera ;)
The 51st State

#321 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by The 51st State »

Tvrdim da uz odredjene korekcije, Cevljanovici mogu prerasti u evropski relevantnu turisticku manifestaciju....
8. sekretar SKOJ-a

#322 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

The 51st State wrote:Tvrdim da uz odredjene korekcije, Cevljanovici mogu prerasti u evropski relevantnu turisticku manifestaciju....
Apsolutno istinito!

Slovenci plaćaju ture busevima da prisustvuju gučegorskim manifestacijama.

Da, korigovati,...
atko

#323 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by atko »

The 51st State wrote:Tvrdim da uz odredjene korekcije, Cevljanovici mogu prerasti u evropski relevantnu turisticku manifestaciju....
Apsolutno se slazem ...

Mala ilustracija
sklepan sto od okoraka na kojem je neka tpesija u kojoj su komadi jagnjetine i na njoj veci broj muha a iza stola stoji lik u potkosulji sav oznojen..
ili
Uredan stol sa finim stolnjakom, fino aranzirana jagnjetina pokrivena staklenim poklopcem iza stoji lik uredan i sa osmjehom nudi da se porba bosanski specijalitet

Ili pak recimo

Umjesto slepera sa zadignutom ceradom na kojem su zvucnici i sisulja neka koja nesto jeca
recimo
fino uredjena bina i na njoj mostar sevdah reunion u pozadini neki hor i tradicionalne folklorne igre

Ili recimo

Umjesto zahrdjalih zeljeznih buradi punih prljave vode u koja su nabacane klipace
recimo
Mastovito uredjen stand za promociju nasih kvalitetnih piva

itd itd

Onda bi mozda i svabo navratio ...
The 51st State

#324 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by The 51st State »

atko wrote:
Apsolutno se slazem ...

Mala ilustracija
sklepan sto od okoraka na kojem je neka tpesija u kojoj su komadi jagnjetine i na njoj veci broj muha a iza stola stoji lik u potkosulji sav oznojen..
ili
Uredan stol sa finim stolnjakom, fino aranzirana jagnjetina pokrivena staklenim poklopcem iza stoji lik uredan i sa osmjehom nudi da se porba bosanski specijalitet

Ili pak recimo

Umjesto slepera sa zadignutom ceradom na kojem su zvucnici i sisulja neka koja nesto jeca
recimo
fino uredjena bina i na njoj mostar sevdah reunion u pozadini neki hor i tradicionalne folklorne igre

Ili recimo

Umjesto zahrdjalih zeljeznih buradi punih prljave vode u koja su nabacane klipace
recimo
Mastovito uredjen stand za promociju nasih kvalitetnih piva

itd itd

Onda bi mozda i svabo navratio ...
Ja ne bi ulazio u domen muzike, narod voli tu vrstu buke i to je ok ako se istim svidja, a ako neko zeli postaviti sator i msu sto da ne, svakako je buckuris. Ono sto bi se moglo uraditi odmah, a da na zadire u sam "karakter" manifestacije je veci broj kontejnera, uredjen prostor za prodaju jela i pica, raznorazne info materijali i slicno. Realno onako kako sad izgleda i kako je sve organizovano to je bruka ali nakon par godina truda ne sumnjam da bi to bio spektakl za ponuditi bilo kome.
atko

#325 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by atko »

Pa ukrstanjem raznih prijedloga dalo bi se svasta napraviti vise glava je svakako pametnije ;)
Post Reply