Puna usta BiH a politicki nastupas gdje?Bodkin wrote:Prvo, sta to dokazuje? Drugo, koliko je df? Sda? Fahro?BHCluster wrote:Koliko su glasova uzeli u Banjaluci? U citavoj tzv "rs"? U opcinama/kantonima sa hrvatskom vecinom?Bodkin wrote:
Logika prosjecnog klix politickog komentatora: bl je cetnicki nacionalisticki grad i sarajevo nikad nece bitibkao oni. Nasa stranka treba prvo u bl da pobijedi pa onda moze na vlast u sa. Ergo prvo da pobijedi medju cetnicima pa da ta ista pobijedi i u sarajevu. Nenadjebivo
CETVRTI ELEMENT
- BHCluster
#26 Re: CETVRTI ELEMENT
-
Bodkin
#27 Re: CETVRTI ELEMENT
A sta cemo sa ovim probosanskimBHCluster wrote:
Puna usta BiH a politicki nastupas gdje?
- BHCluster
#28 Re: CETVRTI ELEMENT
Nista prekriziti sve i jednu sto je bila na vlasti. Cekati da se pojavi neko sa boljom pricom a ne da ponavljaju praznu pricu ovih drugi.Bodkin wrote:A sta cemo sa ovim probosanskimBHCluster wrote:
Puna usta BiH a politicki nastupas gdje?patriotskim strankama koje 25 godina nista nisu radile osim uhljebile i obogatike clanstvo na prici o Bih? Koliko glasova imaju one?
-
Bodkin
#29 Re: CETVRTI ELEMENT
Pa ovi nikad i nisu bili na vlasti. Ako cekas da se pojavi neko novi, ti to neces docekatiBHCluster wrote:Nista prekriziti sve i jednu sto je bila na vlasti. Cekati da se pojavi neko sa boljom pricom a ne da ponavljaju praznu pricu ovih drugi.Bodkin wrote:A sta cemo sa ovim probosanskimBHCluster wrote:
Puna usta BiH a politicki nastupas gdje?patriotskim strankama koje 25 godina nista nisu radile osim uhljebile i obogatike clanstvo na prici o Bih? Koliko glasova imaju one?
- BHCluster
#30 Re: CETVRTI ELEMENT
Nisu bili na vlasti a istim putem krenuli (kantonalna Vlada Rajvosa).Bodkin wrote:
Pa ovi nikad i nisu bili na vlasti. Ako cekas da se pojavi neko novi, ti to neces docekati
-
Bodkin
#31 Re: CETVRTI ELEMENT
Kojim putem? Tu su par mjeseci i vec pjenis. Ti bi da za par mjeseci promijene 20 godina sda sranja?BHCluster wrote:Nisu bili na vlasti a istim putem krenuli (kantonalna Vlada Rajvosa).Bodkin wrote:
Pa ovi nikad i nisu bili na vlasti. Ako cekas da se pojavi neko novi, ti to neces docekati
- BHCluster
#32 Re: CETVRTI ELEMENT
Pjenim? Sta tyo radi nekog forumskog efekta stavljasBodkin wrote:Kojim putem? Tu su par mjeseci i vec pjenis. Ti bi da za par mjeseci promijene 20 godina sda sranja?BHCluster wrote:Nisu bili na vlasti a istim putem krenuli (kantonalna Vlada Rajvosa).Bodkin wrote:
- dustaban
#33 Re: CETVRTI ELEMENT
Je li ikome palo na pamet da na ovaj pasjaluk (SDA plus bilo koja gradjanska opcija = Bosnjacki blok) dakle je li ikome palo na pamet da na tu smicalicu odgovori - ne gospodo radi se o ANTIFASISTICKO-PROBOSANSKO-PROEUROPSKOJ koaliciji ?!
Bujrum i ostali kojima su ova tri elementa prihvatljiva.
Bujrum i ostali kojima su ova tri elementa prihvatljiva.
- dustaban
#34 Re: CETVRTI ELEMENT
Damir sere, vidi se da je odrastao na drugom mjestu.Damir Niksic wrote:Znam da ima onih koji svim snagama nastoje pronaći argumente i opravdanja stapanja i identifikovanja jednog dijela “građanske ljevice” sa bošnjačkom politikom “zvaničnog Sarajeva” (kojom dominira najveća narodnjačka stranka desnog centra u državi), ali ništa ne opravdava retoriku koja proizvodi nepovjerenje prema čitavim narodima koji su jednako suvereni “suvlasnici” ove zemlje i države.
Nije dobro ako navedena porcija “građanske ljevice” svojom retorikom i vizijom države, koja je “familijarna” sa retorikom i vizijom SDA, otuđi od zajedničke države druge narode kojima tzv. “Dejtonska BiH” podjednako pripada...
https://damirniksic.club/2019/04/14/bos ... oVMzTGYu3U
Kako privucu druge narode kojima Dejtonska BiH jednako pripada?
Pitanje svih pitanja i... zabluda svih zabluda. Neko je biva kriv sto su se odrekli BiH.
Ko se to, svegavam, odrice ocevine (koja mu pripada) cak i kad ne voli ni oca ni bracu & sestre?! Pripadanje necemu je dvosmjeran pojam: pripada mi -pripadam mu.
Upravo tu je sva nasa zabluda kad kritikujemo SDA & Bosnjake sto su "sve sebi uzeli". Pa se onda to zbog toga ogadilo Srbima i Hrvatima!
Nece tako biti. Njihovo odricanje je prethodnica i preduvjet Bosnjackoj posesivnosti. Jebote htio sam iskocit iz koze kad cuh tezu vrlog intelektualca koji napade Novalica i ekipu (tad je fokus zapravo bio na Fadilovom lapsusu)... sto su provokatorski obiljezili dan Evrope na partizanskom groblju u zapadnom Mostaru (koje su prethodno zakrecili da prikriju kukaste krizeve) te tako pokazali da su Bosnjaci preoteli i antifasizam!
Sunce ti jebem koja teza - biva da su im Bosnjaci dopustili Hrvati iz zapadnog mostara bi sredili partizansko groblje i dicili se antifasizmom!
Necemo tako Damire. Oladi malo jeblo te tvoje politicko onanisanje.
Koliko god nekome treba jebati mater zbog Sebije, Busuladzica, Ilidze, Arapa, vehabija... toliko se konacno moramo pogledati u oci i kazati - nazalost, nazalost, nazalost... gradjanska opcija niti moze niti treba da odbija SDA & Bosnjacki blok. ANTIFAZIZAM je sam po sebi dovoljan element da to opravda i da ujedno jebe mater svima koji podmuklo smjestaju pricu o "politickom Sarajevu"!
Teorija je teorija, cinjenice su cinjenice.
- LBVIEW
#35 Re: CETVRTI ELEMENT
Jad i bijeda FGR ublehasa.
Od "pijem kavicu s ratnim zlocincem" Falatara, preko "uvjetno receno ratne zastave" Cudicke, pa do ovog pajaca. Istim niko nije javio kako ljevica nije snishodljivost, savijanje kicme i podilazenje susjednim fasizmima.
Od "pijem kavicu s ratnim zlocincem" Falatara, preko "uvjetno receno ratne zastave" Cudicke, pa do ovog pajaca. Istim niko nije javio kako ljevica nije snishodljivost, savijanje kicme i podilazenje susjednim fasizmima.
- jeza u ledja
#36 Re: CETVRTI ELEMENT
A SDA je ono ko biva probosanska stranka? 
-
hAZNADAR
#37 Re: CETVRTI ELEMENT
Jok prohrvatska ili prosrpska.jeza u ledja wrote:A SDA je ono ko biva probosanska stranka?
A sta je probosansko da odluci i prisvoji propala ljevica kojoj je samo stalo do sarajevskog kantona. Ne mora cijeli - more i koji dio.
- jeza u ledja
#38 Re: CETVRTI ELEMENT
SDA je probosnjacka, ne probosanska stranka. Ona se zalaze za BiH onoliko koliko to odgovara interesima Bosnjaka, ili barem onih Bosnjaka koji imaju viziju BiH kao nacionalnu drzavu Bosnjaka. Gradjanska stranka koja ulazi u koalicije sa SDA radi protiv drzave BiH. Upravo zato sto se to do sada redovno desavalo, u nekim slucajevima ciljano, BiH je sve manje, a zaokrueznih i zapisanih etno-teritorija sve vise.hAZNADAR wrote:Jok prohrvatska ili prosrpska.jeza u ledja wrote:A SDA je ono ko biva probosanska stranka?
A sta je probosansko da odluci i prisvoji propala ljevica kojoj je samo stalo do sarajevskog kantona. Ne mora cijeli - more i koji dio.
Kome se to ne svidja ima izbor glasanja za druge stranke, a gradjanske stranke kojima to treba crtati jer redovno padaju na tom ispitu isto tako redovno propadaju jer su lazne.
Ja ne izjednacavam gradjanske stranke sa probosanskim. Taj pojam "probosanski" je smislen samo utoliko ukoliko se govori o BiH koja omogucava slobodu svim gradjanima da u njoj zive normalno i da je uredjuju kako hoce, kao sto to mogu u bilo kojoj drugoj normalnoj drzavi, znaci u nekom najsirem obliku. Van toga, taj pojam je davno izgubio smisao. To mozemo zahvaliti prvo cetnicima, pa onda ustasama, i na kraju SDA-ovoj politici koja je u njega zabila posljednji ekser. Probosnjacko ne moze biti probosansko. A "probosansko" moze biti jedino postivanje gradjanske drzave.
Ja ne znam ko to glasa za stranku tipa NS i onda ocekuje od njih da koaliraju sa SDA?!
Ja ne mislim da ce ove sto kazete FGR stranke ikad postati trajna vecina u BiH. Takvo nesto je nemoguce, i u ovom vecinskom bosnjackom dijelu, a kamo li u cijeloj zemlji. One su za mene egzotika, tipa Stranka Zelenih, Komunista, ili Penzionera. Svaka evropska zemlja ih ima. Jedina alternativa SDA moze biti bosnjacka ljevicarska stranka. Mislim da su se ove neke stranke poput SDP ili DF davno tako postavile, i vrijeme je da im neko to objasni. Tako da je u tom smislu ovaj s pocetka teme i mozda u pravu sto se tice svog upisa. No te stranke to ne zele jer znaju da bi time izgubili znacajan dio glasackog tijela. To neko sjedenje na dvije stolice bosnjacke ljevice i istovremeno koaliranje sa bosnjackom desnicom s jedne, te sa gradjanskom, anacionalnom ljevicom s druge strane je ono sto je problem - i bosnjacke ljevice i onih koje nacionalne odrednice uopste ne zanimaju. Time se nanosi steta i toj bosnjackoj ljevici i toj nekoj stvarnoj gradjanskoj opciji, a od cega SDA naravno redovno profitira, a na neki nacin cak i ovi u BL i MO.
Ma mislim, uzaludna je ova prica jer je BiH davno podjeljena po etnickim torovima, i nikoga u stvari nije briga sta se desava van njih. Ovakve teme nisu teme o BiH, vec o polozaju i politickoj strategiji Bosnjaka u BiH.
-
hAZNADAR
#39 Re: CETVRTI ELEMENT
OK, znaci probosnjacka politika se bori za neku drugu drzavu. Haj i to da cujem.jeza u ledja wrote:SDA je probosnjacka, ne probosanska stranka. Ona se zalaze za BiH onoliko koliko to odgovara interesima Bosnjaka, ili barem onih Bosnjaka koji imaju viziju BiH kao nacionalnu drzavu Bosnjaka. Gradjanska stranka koja ulazi u koalicije sa SDA radi protiv drzave BiH. Upravo zato sto se to do sada redovno desavalo, u nekim slucajevima ciljano, BiH je sve manje, a zaokrueznih i zapisanih etno-teritorija sve vise.hAZNADAR wrote:Jok prohrvatska ili prosrpska.jeza u ledja wrote:A SDA je ono ko biva probosanska stranka?
Kome se to ne svidja ima izbor glasanja za druge stranke, a gradjanske stranke kojima to treba crtati jer redovno padaju na tom ispitu isto tako redovno propadaju jer su lazne.
Ja ne izjednacavam gradjanske stranke sa probosanskim. Taj pojam "probosanski" je smislen samo utoliko ukoliko se govori o BiH koja omogucava slobodu svim gradjanima da u njoj zive normalno i da je uredjuju kako hoce, kao sto to mogu u bilo kojoj drugoj normalnoj drzavi, znaci u nekom najsirem obliku. Van toga, taj pojam je davno izgubio smisao. To mozemo zahvaliti prvo cetnicima, pa onda ustasama, i na kraju SDA-ovoj politici koja je u njega zabila posljednji ekser. Probosnjacko ne moze biti probosansko. A "probosansko" moze biti jedino postivanje gradjanske drzave.
Ja ne znam ko to glasa za stranku tipa NS i onda ocekuje od njih da koaliraju sa SDA?!Mislim da onaj ko to radi glasa za pogresnu stranku. Kazes propala ljevica. Pa propadaju oni koji se slepaju sa SDA. Tako da te neke koalicije ni politicki nisu dobre ideje.
Ja ne mislim da ce ove sto kazete FGR stranke ikad postati trajna vecina u BiH. Takvo nesto je nemoguce, i u ovom vecinskom bosnjackom dijelu, a kamo li u cijeloj zemlji. One su za mene egzotika, tipa Stranka Zelenih, Komunista, ili Penzionera. Svaka evropska zemlja ih ima. Jedina alternativa SDA moze biti bosnjacka ljevicarska stranka. Mislim da su se ove neke stranke poput SDP ili DF davno tako postavile, i vrijeme je da im neko to objasni. Tako da je u tom smislu ovaj s pocetka teme i mozda u pravu sto se tice svog upisa. No te stranke to ne zele jer znaju da bi time izgubili znacajan dio glasackog tijela. To neko sjedenje na dvije stolice bosnjacke ljevice i istovremeno koaliranje sa bosnjackom desnicom s jedne, te sa gradjanskom, anacionalnom ljevicom s druge strane je ono sto je problem - i bosnjacke ljevice i onih koje nacionalne odrednice uopste ne zanimaju. Time se nanosi steta i toj bosnjackoj ljevici i toj nekoj stvarnoj gradjanskoj opciji, a od cega SDA naravno redovno profitira, a na neki nacin cak i ovi u BL i MO.
Ma mislim, uzaludna je ova prica jer je BiH davno podjeljena po etnickim torovima, i nikoga u stvari nije briga sta se desava van njih. Ovakve teme nisu teme o BiH, vec o polozaju i politickoj strategiji Bosnjaka u BiH.
- jeza u ledja
#40 Re: CETVRTI ELEMENT
Da, jer probosnjacko ne uzima u obzir interese ostalih u toj drzavi za koju bi se kao trebali boriti. Bosnjak naravno nije isto sto i Bosanac.
Nisam rekao da se bore za neku drugu drzavu, kako si ti zakljucio. Doduse, mozda za neku drugu verziju BiH kao nacionalnoj drzavi iskljucivo Bosnjaka.
Nisam rekao da se bore za neku drugu drzavu, kako si ti zakljucio. Doduse, mozda za neku drugu verziju BiH kao nacionalnoj drzavi iskljucivo Bosnjaka.
- bunk
#41 Re: CETVRTI ELEMENT
Danas da nema Bosnjaka ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine.
Toliko o proBosankom,proBosnjackom ...
-
hAZNADAR
#42 Re: CETVRTI ELEMENT
Mozda,... ali trenutno nemamo niti jednu stranku koja se za to zalaze.jeza u ledja wrote:Da, jer probosnjacko ne uzima u obzir interese ostalih u toj drzavi za koju bi se kao trebali boriti. Bosnjak naravno nije isto sto i Bosanac.
Do daljnjeg sve i jedna politicka opcija gdje su Bosnjaci u vecini se zalaze za ravnopravnu drzavu svih naroda i to BiH. Da ne podsjecam sta sve trpe u toj BiH, kakve diskriminacije, provokacije,... zarad ocuvanja drzave i opet jedini postuju i drzavu, institucije, slave ZavnoBiH i vise isticu drzavnu zastavu umjesto ljiljana.
Koje interese ostalih probosnjacka politika mora uzimati u obzir da bi bila po tebi probosanska?
- jeza u ledja
#43 Re: CETVRTI ELEMENT
Ah, pa da nema Srba i Hrvata (i Bosanaca) ne bi bilo ni potrebe za "Bosnom i Hercegovinom".bunk wrote:Danas da nema Bosnjaka ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine.
- jeza u ledja
#44 Re: CETVRTI ELEMENT
Ja ne mislim da je to tacno. Ja mislim da je bosnjackim nacionalnim strankama BiH u interesu samo u toliko ukoliko postoji radi nacionalnih interesa Bosnjaka. Znaci ne kao njenih gradjana, vec radi interesa bosnjackog nacionalnog korpusa. Pa evo i ova tema je dokaz - trazi se od drugih neke deklarisanje i grupisanje - radi interesa Bosnjaka. Ja smatram da jedno iskljucuje drugo, po definiciji. Ne da neko ne moze istovremeno raditi na interesu i Bosnjaka i ostalih, vec sto neko ne moze raditi na interesu prvenstveno Bosnjaka i hiniti da je to u interesu svih.hAZNADAR wrote: Do daljnjeg sve i jedna politicka opcija gdje su Bosnjaci u vecini se zalaze za ravnopravnu drzavu svih naroda i to BiH.
Da ne podsjecam sta sve trpe u toj BiH, kakve diskriminacije, provokacije,... zarad ocuvanja drzave i opet jedini postuju i drzavu, institucije, slave ZavnoBiH i vise isticu drzavnu zastavu umjesto ljiljana.
Koje interese ostalih probosnjacka politika mora uzimati u obzir da bi bila po tebi probosanska?
Sjoo Ronalda jebo sliku svoju.
-
hAZNADAR
#45 Re: CETVRTI ELEMENT
Nisi odgovorio na pitanje. Ne interesuje me logika, objasnjenje te nebuloze da Bosnjaci nisu za BiH, da nisu probosanski,.... vec sta bi trebali raditi pa da po tebi budu. Koje to prakticne korake u politici i ostalim sferama Bosnjaci trebaju poduzimati pa da budu probosanski?jeza u ledja wrote:Ja ne mislim da je to tacno. Ja mislim da je bosnjackim nacionalnim strankama BiH u interesu samo u toliko ukoliko postoji radi nacionalnih interesa Bosnjaka. Znaci ne kao njenih gradjana, vec radi interesa bosnjackog nacionalnog korpusa. Pa evo i ova tema je dokaz - trazi se od drugih neke deklarisanje i grupisanje - radi interesa Bosnjaka. Ja smatram da jedno iskljucuje drugo, po definiciji. Ne da neko ne moze istovremeno raditi na interesu i Bosnjaka i ostalih, vec sto neko ne moze raditi na interesu prvenstveno Bosnjaka i hiniti da je to u interesu svih.hAZNADAR wrote: Do daljnjeg sve i jedna politicka opcija gdje su Bosnjaci u vecini se zalaze za ravnopravnu drzavu svih naroda i to BiH.
Da ne podsjecam sta sve trpe u toj BiH, kakve diskriminacije, provokacije,... zarad ocuvanja drzave i opet jedini postuju i drzavu, institucije, slave ZavnoBiH i vise isticu drzavnu zastavu umjesto ljiljana.
Sjoo Ronalda jebo sliku svoju.
- jeza u ledja
#46 Re: CETVRTI ELEMENT
Pa na primjer, trebali bi razjasniti s tim ko su bosnjacke, a ko gradjanske stranke i politicari. One koje su bosnjacke raditi za interese Bosnjaka, one koje su gradjanske raditi za interese BiH. A Bosnjaci ko Bosnjaci da bi pokazali da rade za interese BiH, a ne Bosnjaka, za pocetak bi trebali prestati glasati za SDA i satelite.hAZNADAR wrote: Nisi odgovorio na pitanje. Ne interesuje me logika, objasnjenje te nebuloze da Bosnjaci nisu za BiH, da nisu probosanski,.... vec sta bi trebali raditi pa da po tebi budu. Koje to prakticne korake u politici i ostalim sferama Bosnjaci trebaju poduzimati pa da budu probosanski?
A koje konkretne poteze...na primjer - dozvoliti da je ideja etnickih autonomija u BiH nesto normalno. Naravno ne zasnovane na etnickom ciscenju ili ugnjetavanju drugih. Ali inace to bi danas bilo jako tesko, izmedju ostalog i s obzirom na politiku za kakvu su se odlucili Bosnjaci cirka prije 10-ak godina, sa sve Silajdzicem i sudbonosnim "ne". Tuvljenjem u glavu svima o gradjanskoj drzavi u kojoj bi Bosnjaci naravno bili vecina, sje izmedju ostalog zabetoniralo i laktaskog djikana u svojoj fotelji. Nekad tad je mislim i doslo do prelamanja medju mnogim Bosnjacima, ono valjda dojadilo ljudima da se "prave" Bosanci, da se "stide" sto su muslimani, itd, ko ono kad mogu i ostali sto cemo se mi praviti...
Toliko dugo se potencira neka prica o FGR, ismijava gradjanska opcija, i sad ti ovdje kao pa kako to, ne moze tako. Pa jebiga, ne mozes sjedit na dvije stolice, pa kad ti se ceifne stavljati malo jednu, malo drugu kapu. Tako izgubis kredibilitet.
Uostalom ne vidim u cemu je problem? Vecina Bosnjaka zeli da nastupa na jednakim osnovama kao Srbi i Hrvati - znaci kao Bosnjaci. Mislim da je tako i zdravije.
-
hAZNADAR
#47 Re: CETVRTI ELEMENT
Kao sto sam i mislio. TI jednostavno ne mozes objasniti sta to Bosnjaci mogu raditi drugacije pa da budu po tebi probosanski. Gdje su predrasude i averzija motiv - logike nema.jeza u ledja wrote:Pa na primjer, trebali bi razjasniti s tim ko su bosnjacke, a ko gradjanske stranke i politicari. One koje su bosnjacke raditi za interese Bosnjaka, one koje su gradjanske raditi za interese BiH. A Bosnjaci ko Bosnjaci da bi pokazali da rade za interese BiH, a ne Bosnjaka, za pocetak bi trebali prestati glasati za SDA i satelite.hAZNADAR wrote: Nisi odgovorio na pitanje. Ne interesuje me logika, objasnjenje te nebuloze da Bosnjaci nisu za BiH, da nisu probosanski,.... vec sta bi trebali raditi pa da po tebi budu. Koje to prakticne korake u politici i ostalim sferama Bosnjaci trebaju poduzimati pa da budu probosanski?
A koje konkretne poteze...na primjer - dozvoliti da je ideja etnickih autonomija u BiH nesto normalno. Naravno ne zasnovane na etnickom ciscenju ili ugnjetavanju drugih. Ali inace to bi danas bilo jako tesko, izmedju ostalog i s obzirom na politiku za kakvu su se odlucili Bosnjaci cirka prije 10-ak godina, sa sve Silajdzicem i sudbonosnim "ne". Tuvljenjem u glavu svima o gradjanskoj drzavi u kojoj bi Bosnjaci naravno bili vecina, sje izmedju ostalog zabetoniralo i laktaskog djikana u svojoj fotelji. Nekad tad je mislim i doslo do prelamanja medju mnogim Bosnjacima, ono valjda dojadilo ljudima da se "prave" Bosanci, da se "stide" sto su muslimani, itd, ko ono kad mogu i ostali sto cemo se mi praviti...
Toliko dugo se potencira neka prica o FGR, ismijava gradjanska opcija, i sad ti ovdje kao pa kako to, ne moze tako. Pa jebiga, ne mozes sjedit na dvije stolice, pa kad ti se ceifne stavljati malo jednu, malo drugu kapu. Tako izgubis kredibilitet.
Uostalom ne vidim u cemu je problem? Vecina Bosnjaka zeli da nastupa na jednakim osnovama kao Srbi i Hrvati - znaci kao Bosnjaci. Mislim da je tako i zdravije.
Ti ne mozes ni navesti koje su to bosnjacke stranke. Zato sto ne mozes nikome naci da se protivi gradjanskoj opciji ili da je ismijava kako tvrdis.
A ovo podebljano? Bosnjaci nikada nisu prestali biti Bosanci pa se nikada nisu ni "pravili" a i u YU se velika vecina nije stidila da su muslimani, pogotovo ne od 92-ge. Jel to hoces da kazes da kada smo se prestali praviti Bosanci i prestali stiditi sto smo muslimani - da smo postali ko susjedni nacionalisti? Ergo - nastavimo se praviti i stiditi?
Tvoja tvrdnja da Bosnjaci ne vode probosansku politiku je samo zato sto imas predrasude i fobije. Mozes pisati referate izgradjene na pogresnim osnovama a ne mozes odgovoriti na prosto pitanje sta to Bosnjaci da promijene u svojoj politici pa da od tebe i slicnih dobiju priznanje da su po vasem ukusu probosanski.
- jeza u ledja
#48 Re: CETVRTI ELEMENT
Ja sam objasnio, samo sto se tebi ne svidja odgovor.
PS: A nisi ga ni skonto bas najbolje.
PS: A nisi ga ni skonto bas najbolje.
- cyprus
#49 Re: CETVRTI ELEMENT
OK, prvo moram da kažem da nemam ništa protiv džematlija, avlijanera i čobana, dokle god imaju mrvu zdravog razuma i neke ljudskosti... Međutim, imam protiv ovih koji onanišu na SDA-ove ultradesničarske i fašističke "mimologije" i koji Bosnu i Hercegovinu gledaju kroz ovu prizmu:hAZNADAR wrote:Dzaba ti trazenje cetvrtog elementa ako ne vidis ono sto ti je pred ocima.
Bosnjaci su velikom vecinom za gradjansku opciju - pa cak i ovi uz, za, iz, pri,.... SDA koja takodjer sama sebe definira kao centar i gradjanska.
Ne mozes biti bitna gradjanska politicka opcija ako zaobilazis SDA o kojoj znamo sve i nepotrebno dalje - ali takav je i narod a ne samo stranka. Moras slomiti predrasude i prihvatiti da su ti dzematlije iz Gluhe Bukovice, avlijaneri Buca potoka, cobani sa Vlasica,...... politicki blizi nego prosjecna fina gradska raja Banjaluke, Bijeljine, Ljubuskog,...
Ozbiljno zbog čega bi meni, ili bilo kojem ne-Bošnjaku, ili Bošnjaku ateisti, ili bilo kakvom Bošnjaku koji ima dvije čiste u glavi, takvi trebali biti bliži nego banjalučka "FGR"? Po čemu? Kakve veze ima njihova vizija Bosne i Hercegovine sa mojom vizijom ove države?
PS Otkad ovo jež opet piše po domaćim temama?
- BHCluster
#50 Re: CETVRTI ELEMENT
Nego gdje ti je ta banjalučka "FGR"?cyprus wrote:OK, prvo moram da kažem da nemam ništa protiv džematlija, avlijanera i čobana, dokle god imaju mrvu zdravog razuma i neke ljudskosti... Međutim, imam protiv ovih koji onanišu na SDA-ove ultradesničarske i fašističke "mimologije" i koji Bosnu i Hercegovinu gledaju kroz ovu prizmu:hAZNADAR wrote:Dzaba ti trazenje cetvrtog elementa ako ne vidis ono sto ti je pred ocima.
Bosnjaci su velikom vecinom za gradjansku opciju - pa cak i ovi uz, za, iz, pri,.... SDA koja takodjer sama sebe definira kao centar i gradjanska.
Ne mozes biti bitna gradjanska politicka opcija ako zaobilazis SDA o kojoj znamo sve i nepotrebno dalje - ali takav je i narod a ne samo stranka. Moras slomiti predrasude i prihvatiti da su ti dzematlije iz Gluhe Bukovice, avlijaneri Buca potoka, cobani sa Vlasica,...... politicki blizi nego prosjecna fina gradska raja Banjaluke, Bijeljine, Ljubuskog,...
Ozbiljno zbog čega bi meni, ili bilo kojem ne-Bošnjaku, ili Bošnjaku ateisti, ili bilo kakvom Bošnjaku koji ima dvije čiste u glavi, takvi trebali biti bliži nego banjalučka "FGR"? Po čemu? Kakve veze ima njihova vizija Bosne i Hercegovine sa mojom vizijom ove države?
PS Otkad ovo jež opet piše po domaćim temama?