Nisam bas neki fan Belgije,nikad bio ali smatram da je ova Belgija jaka i da moze uzeti Argentinu. Belgija je po meni favorit u ovome paru a sta ce se desiti na travnjaku,vidjecemo uskoro.General_Jackson wrote:Mnogo lakše nego što misliš, da je ušla Pinillina, ostala bi Argentina a i još 3-4 minute da Brazil izjednači, no nema veze, kažem ti navijat ću za Belgiju, jer sam se uoči SP nadao da će s obzirom na sastav koji imaju napraviti nešto i evo imamo reprizu polufinala SP-a u Mexicu 86. u četvrtfinalu SP-a u Brazilu, samo sada mislim da su snage nešto drugačije. Njemačka objektivno jača od ove Francuske, što onda baš nije bio slučaj iako ih švabe tada uzeše lako, s druge strane što si i sam rekao Maradona je bio Messi na kvadrat, a Belgija ova sad mnogo jača od one. Vidjet ćemo vrlo brzo.Objektivni navijac wrote: Nije lako namjestiti fudbalsku utakmicu a kamoli prvenstvo. Za namjestanje bi morali imati ucesce recimo Belgije a oni bas nisu za. Mogu pokusati sudjenjem ali sudjenje u njihovim tekmama je uglavnom u redu. Da je usla ona Pinnillina u 118 minuti tekme Cile protiv Brazila,sve bi bilo gotovo. A naravno da pomalo silje i da prizeljkuju veliki juznoamericki derbi u finalu Brazil-Argentina,to je razumljivo i ljudski a ruku na srce,dobra bi to tekma bila.
Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Objektivni navijac
#26 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
- General_Jackson
#27 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Nisam ni ja, ali sam mrzitelj južnoameričkih selekcija, izuzev UrugvajaObjektivni navijac wrote: Nisam bas neki fan Belgije,nikad bio ali smatram da je ova Belgija jaka i da moze uzeti Argentinu. Belgija je po meni favorit u ovome paru a sta ce se desiti na travnjaku,vidjecemo uskoro.
- Havatar
#28 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Argentina
-
cindrlimindrli
#29 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Po svemu prikazanom Belgija je bolja, samo...sve to pada u vodu kad imas Mesija, njegov dobar dan i polovan DiMaria
i djaba si se znojio.
i djaba si se znojio.
- Zmijuga loma
#30 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Belgija ima sve pretpostavke da prođe. Iskusna zadnja linija, mobilan vezni red i munjevita krila. Sve će im zavisiti od toga kako budu otvarali kontre, znači onaj prvi pas nakon osvojene lopte. Vidjećemo šta će Wilmots odlučiti, koliko će visoko biti zadnja linija i hoće li se odlučiti da Fellaini igra duboko u veznom redu.
Od Argentine ne očekujem nikakvu promjenu u postavci, ako nakon četiri utakmice nemaju ozbiljnu koncepciju sumnjam da će se sad ona ubleha ičeg sjetiti. A za ostatak društva dobro Raul reče:
"Messi is doing what Maradona had done in 1986 but others in blue and white are yet to respond the way Maradona's teammates did back then."
Ko god prođe u polufinale mislim da ih ona holandska lisica šalje kući.
Od Argentine ne očekujem nikakvu promjenu u postavci, ako nakon četiri utakmice nemaju ozbiljnu koncepciju sumnjam da će se sad ona ubleha ičeg sjetiti. A za ostatak društva dobro Raul reče:
"Messi is doing what Maradona had done in 1986 but others in blue and white are yet to respond the way Maradona's teammates did back then."
Ko god prođe u polufinale mislim da ih ona holandska lisica šalje kući.
-
Zux
#31 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Ovo je prvi ozbiljan protivnik Argentini na ovom SP. Ne znam zasto se uopste Argentinu smatra toliko fantasticnom ekipom, u redu tu je vjerovatno najbolji napad na svijetu, ali vezni red im se sastoji od jednog igraca, Mascherana, koji zadnjih sezona igra stopera u Barceloni. Iako je Messi ocito u stanju da vuce cijelu ekipu, vidjecemo sta ce se desiti kad ih neko ozbiljnije i napadne, jer odbrana im je prosjek i nista vise. Niko ih se do sada nije usudio napasti upravo zbog te neke fame, a i imali su srece protiv Svice, Irana, pa i nas. Belgija prolazi, barem se nadam 
-
miki.ba
#33 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Argentina ce danas razvaliti Belgiju 3-1.
-
LSD
#34 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Argentina se danas oprašta...ni Messi ih više nece moci vaditi protiv ozbiljne Belgije.
Odbrana i sredina Argentine je slabija i od naše selekcije.
-
Crvena Tifoza
#35 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Tek će ih danas Messi vaditi. Uzima Argentina.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- skenderija04
#36 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Ali je i prva utakmica gdje nece igravi protiv bedema. Belgija ne napravljena da napada i da se nadigrava. Bice i prostora. I ja mislim da ce Argentina pobijeditiLSD wrote:Argentina se danas oprašta...ni Messi ih više nece moci vaditi protiv ozbiljne Belgije.
- House
#37 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Vamos Argentinos 
-
Crvena Tifoza
#38 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Al je Messi nestrpljiv. Ne može u mjestu mirno da stoji. 
-
LSD
#39 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Slažem se da ce biti otvorena utakmica, mislim trebalo biskenderija04 wrote:Ali je i prva utakmica gdje nece igravi protiv bedema. Belgija ne napravljena da napada i da se nadigrava. Bice i prostora. I ja mislim da ce Argentina pobijeditiLSD wrote:Argentina se danas oprašta...ni Messi ih više nece moci vaditi protiv ozbiljne Belgije.
samo brate, Argentina ima smiješnu odbranu i vezu....to ce belgijanci koristiti sigurno.
-
channel10
#40 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Ovaj Sabela ko kakav gangster 
-
channel10
#41 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Valja uvaliti 3 gola da bude najbolji strijelac SP-a....Crvena Tifoza wrote:Al je Messi nestrpljiv. Ne može u mjestu mirno da stoji.
-
Crvena Tifoza
#42 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Dole ruke Mascherano da ti ne požutiš
-
Crvena Tifoza
#43 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
JAO GOLA
- agnostic_front
#44 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
A glupog gola
-
Objektivni navijac
#45 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Argentina je imala sjajnih perioda igre,posebno prvih 15-20 minuta drugoga poluvremena ali i strasni pad,zadnjih 20-ak minuta drugoga poluvremena. Belgija bezidejna,bezopasna. Ipak bolji tim ide dalje.
- Logovan
#46 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Opet Argentinci prođoše sa glupom igrom. Ja ne znam kako onako, nit imaju akcija, nit imaju nešto puno šansi, ništa... Joj ako na kraju još i osvoje prvenstvo.

- sinuhe
#47 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Poklonio im Kompany loptu i onda iz nekog odbijanca gol.
Konacno Susic im je poklonio polufinale bas kao i prije 24 godine kad mu je lopta presla preko noge
Konacno Susic im je poklonio polufinale bas kao i prije 24 godine kad mu je lopta presla preko noge
- tzipiripi
#48 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija
Prođe Argentina s najnesigurnijim i najlošijim golmanom od zadnjih 16 ekipa. I to protiv Belgije koja je u prethodnoj utakmici oborila rekord po broju udaraca na gol i koja je izbacila USA čiji je golman također oborio rekord po broju odbrana.
Njemcima je najbolji igrač prvenstva do sad bio Neuer, barem ja tako mislim
Da probam zamislit Romera na golu USA protiv Belgije ili Njemačke protiv Alžira, pogotovo kad se sjetim njegove reakcije kod šanse Švicarske, tj. Drpića ...
I pored svega nije imao puno prilika za kiks. To dovoljno govori zašto i kako igra Argentina ovako kako je igrala do sad.

Njemcima je najbolji igrač prvenstva do sad bio Neuer, barem ja tako mislim
Da probam zamislit Romera na golu USA protiv Belgije ili Njemačke protiv Alžira, pogotovo kad se sjetim njegove reakcije kod šanse Švicarske, tj. Drpića ...
I pored svega nije imao puno prilika za kiks. To dovoljno govori zašto i kako igra Argentina ovako kako je igrala do sad.