Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Prolazi dalje :

Poll ended at 05/07/2014 09:46

Argentina
5
36%
Belgija
9
64%

Total votes: 14

Objektivni navijac

#26 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Objektivni navijac »

General_Jackson wrote:
Objektivni navijac wrote: Nije lako namjestiti fudbalsku utakmicu a kamoli prvenstvo. Za namjestanje bi morali imati ucesce recimo Belgije a oni bas nisu za. Mogu pokusati sudjenjem ali sudjenje u njihovim tekmama je uglavnom u redu. Da je usla ona Pinnillina u 118 minuti tekme Cile protiv Brazila,sve bi bilo gotovo. A naravno da pomalo silje i da prizeljkuju veliki juznoamericki derbi u finalu Brazil-Argentina,to je razumljivo i ljudski a ruku na srce,dobra bi to tekma bila.
Mnogo lakše nego što misliš, da je ušla Pinillina, ostala bi Argentina a i još 3-4 minute da Brazil izjednači, no nema veze, kažem ti navijat ću za Belgiju, jer sam se uoči SP nadao da će s obzirom na sastav koji imaju napraviti nešto i evo imamo reprizu polufinala SP-a u Mexicu 86. u četvrtfinalu SP-a u Brazilu, samo sada mislim da su snage nešto drugačije. Njemačka objektivno jača od ove Francuske, što onda baš nije bio slučaj iako ih švabe tada uzeše lako, s druge strane što si i sam rekao Maradona je bio Messi na kvadrat, a Belgija ova sad mnogo jača od one. Vidjet ćemo vrlo brzo.
Nisam bas neki fan Belgije,nikad bio ali smatram da je ova Belgija jaka i da moze uzeti Argentinu. Belgija je po meni favorit u ovome paru a sta ce se desiti na travnjaku,vidjecemo uskoro.
General_Jackson

#27 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by General_Jackson »

Objektivni navijac wrote: Nisam bas neki fan Belgije,nikad bio ali smatram da je ova Belgija jaka i da moze uzeti Argentinu. Belgija je po meni favorit u ovome paru a sta ce se desiti na travnjaku,vidjecemo uskoro.
Nisam ni ja, ali sam mrzitelj južnoameričkih selekcija, izuzev Urugvaja :)
Havatar

#28 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Havatar »

Argentina
cindrlimindrli

#29 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by cindrlimindrli »

Po svemu prikazanom Belgija je bolja, samo...sve to pada u vodu kad imas Mesija, njegov dobar dan i polovan DiMaria
i djaba si se znojio.
Zmijuga loma

#30 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Zmijuga loma »

Belgija ima sve pretpostavke da prođe. Iskusna zadnja linija, mobilan vezni red i munjevita krila. Sve će im zavisiti od toga kako budu otvarali kontre, znači onaj prvi pas nakon osvojene lopte. Vidjećemo šta će Wilmots odlučiti, koliko će visoko biti zadnja linija i hoće li se odlučiti da Fellaini igra duboko u veznom redu.

Od Argentine ne očekujem nikakvu promjenu u postavci, ako nakon četiri utakmice nemaju ozbiljnu koncepciju sumnjam da će se sad ona ubleha ičeg sjetiti. A za ostatak društva dobro Raul reče:
"Messi is doing what Maradona had done in 1986 but others in blue and white are yet to respond the way Maradona's teammates did back then."

Ko god prođe u polufinale mislim da ih ona holandska lisica šalje kući. :D
Zux

#31 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Zux »

Ovo je prvi ozbiljan protivnik Argentini na ovom SP. Ne znam zasto se uopste Argentinu smatra toliko fantasticnom ekipom, u redu tu je vjerovatno najbolji napad na svijetu, ali vezni red im se sastoji od jednog igraca, Mascherana, koji zadnjih sezona igra stopera u Barceloni. Iako je Messi ocito u stanju da vuce cijelu ekipu, vidjecemo sta ce se desiti kad ih neko ozbiljnije i napadne, jer odbrana im je prosjek i nista vise. Niko ih se do sada nije usudio napasti upravo zbog te neke fame, a i imali su srece protiv Svice, Irana, pa i nas. Belgija prolazi, barem se nadam :)
skenderija04

#32 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by skenderija04 »

Image
miki.ba

#33 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by miki.ba »

Argentina ce danas razvaliti Belgiju 3-1.
LSD

#34 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by LSD »

Argentina se danas oprašta...ni Messi ih više nece moci vaditi protiv ozbiljne Belgije.
Odbrana i sredina Argentine je slabija i od naše selekcije.
Crvena Tifoza

#35 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

Tek će ih danas Messi vaditi. Uzima Argentina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
skenderija04

#36 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Argentina se danas oprašta...ni Messi ih više nece moci vaditi protiv ozbiljne Belgije.
Ali je i prva utakmica gdje nece igravi protiv bedema. Belgija ne napravljena da napada i da se nadigrava. Bice i prostora. I ja mislim da ce Argentina pobijediti
House

#37 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by House »

Vamos Argentinos :bih:
Crvena Tifoza

#38 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

Al je Messi nestrpljiv. Ne može u mjestu mirno da stoji. :D

LSD

#39 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Argentina se danas oprašta...ni Messi ih više nece moci vaditi protiv ozbiljne Belgije.
Ali je i prva utakmica gdje nece igravi protiv bedema. Belgija ne napravljena da napada i da se nadigrava. Bice i prostora. I ja mislim da ce Argentina pobijediti
Slažem se da ce biti otvorena utakmica, mislim trebalo bi

samo brate, Argentina ima smiješnu odbranu i vezu....to ce belgijanci koristiti sigurno.
channel10

#40 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by channel10 »

Ovaj Sabela ko kakav gangster :)
channel10

#41 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by channel10 »

Crvena Tifoza wrote:Al je Messi nestrpljiv. Ne može u mjestu mirno da stoji. :D

Valja uvaliti 3 gola da bude najbolji strijelac SP-a....
Crvena Tifoza

#42 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

Dole ruke Mascherano da ti ne požutiš

Crvena Tifoza

#43 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Crvena Tifoza »

JAO GOLA

agnostic_front

#44 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by agnostic_front »

A glupog gola

Objektivni navijac

#45 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Objektivni navijac »

Argentina je imala sjajnih perioda igre,posebno prvih 15-20 minuta drugoga poluvremena ali i strasni pad,zadnjih 20-ak minuta drugoga poluvremena. Belgija bezidejna,bezopasna. Ipak bolji tim ide dalje.
Logovan

#46 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by Logovan »

Opet Argentinci prođoše sa glupom igrom. Ja ne znam kako onako, nit imaju akcija, nit imaju nešto puno šansi, ništa... Joj ako na kraju još i osvoje prvenstvo. :roll: :-)
sinuhe

#47 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by sinuhe »

Poklonio im Kompany loptu i onda iz nekog odbijanca gol.
Konacno Susic im je poklonio polufinale bas kao i prije 24 godine kad mu je lopta presla preko noge :P
tzipiripi

#48 Re: Cetvrtfinale Argentina-Belgija

Post by tzipiripi »

Prođe Argentina s najnesigurnijim i najlošijim golmanom od zadnjih 16 ekipa. I to protiv Belgije koja je u prethodnoj utakmici oborila rekord po broju udaraca na gol i koja je izbacila USA čiji je golman također oborio rekord po broju odbrana. :roll:

Njemcima je najbolji igrač prvenstva do sad bio Neuer, barem ja tako mislim :D

Da probam zamislit Romera na golu USA protiv Belgije ili Njemačke protiv Alžira, pogotovo kad se sjetim njegove reakcije kod šanse Švicarske, tj. Drpića ... :lol:

I pored svega nije imao puno prilika za kiks. To dovoljno govori zašto i kako igra Argentina ovako kako je igrala do sad.

Image
Post Reply