Ako postoji tema, brisite

Od svih stranaka koji participiraju u "Četvorki", Nikšićev SDP vuće najviše afera, a kadrovski su na opštinskim nivoima - taraba.Industrialyzer wrote: ↑19/10/2020 11:19 Ovdje smatram da bi SDP mogao napraviti problem, najslabija su karika. Nadam se da ce NiP i NS ojacati dovoljno da ih ovi ne mogu ucjenjivati.
Adnan Delic odlican![]()
Ali opet, ogromna infrastruktura i baza glasaca...Škobo Habu wrote: ↑19/10/2020 11:26Od svih stranaka koji participiraju u "Četvorki", Nikšićev SDP vuće najviše afera, a kadrovski su na opštinskim nivoima - taraba.Industrialyzer wrote: ↑19/10/2020 11:19 Ovdje smatram da bi SDP mogao napraviti problem, najslabija su karika. Nadam se da ce NiP i NS ojacati dovoljno da ih ovi ne mogu ucjenjivati.
Adnan Delic odlican![]()
Pa SDP je kao i SDA... Nema tu neke sad razlike. 2010 godine su uzeli izbore i na doslovno svakom mjestu su pokazali da su isti kao SDA, a bili su i gori... Ovdje je sva nada na NIPu i NS i principima oko kojih su se okupili.Škobo Habu wrote: ↑19/10/2020 11:26Od svih stranaka koji participiraju u "Četvorki", Nikšićev SDP vuće najviše afera, a kadrovski su na opštinskim nivoima - taraba.Industrialyzer wrote: ↑19/10/2020 11:19 Ovdje smatram da bi SDP mogao napraviti problem, najslabija su karika. Nadam se da ce NiP i NS ojacati dovoljno da ih ovi ne mogu ucjenjivati.
Adnan Delic odlican![]()
Apsolutno, mi ovo zovemo cetvorka (mada je NBL simbolicno tu), ali ovo je duet kojeg izvode NS i Dino Konakovic. Trenutno pokazuju da su sjajan tandem, odlicno se dogovaraju, djeluju, nema sujete. A ocigledno je da imaju obraza i morala. Samo da ostanu ovakvi i da jos vise ojacaju.MUNAFIK wrote: ↑19/10/2020 11:32Pa SDP je kao i SDA... Nema tu neke sad razlike. 2010 godine su uzeli izbore i na doslovno svakom mjestu su pokazali da su isti kao SDA, a bili su i gori... Ovdje je sva nada na NIPu i NS i principima oko kojih su se okupili.Škobo Habu wrote: ↑19/10/2020 11:26Od svih stranaka koji participiraju u "Četvorki", Nikšićev SDP vuće najviše afera, a kadrovski su na opštinskim nivoima - taraba.Industrialyzer wrote: ↑19/10/2020 11:19 Ovdje smatram da bi SDP mogao napraviti problem, najslabija su karika. Nadam se da ce NiP i NS ojacati dovoljno da ih ovi ne mogu ucjenjivati.
Adnan Delic odlican![]()
Samo treba insistirat na principima da se toga drze i bit ce dobro.
i NBL dobrinosi mimo SG. recimo očekujem barem 3 čovjek u OV centar i isto toliko u NS dole je Haris Selmanović. jedino su tanki u NG.Industrialyzer wrote: ↑19/10/2020 17:25Apsolutno, mi ovo zovemo cetvorka (mada je NBL simbolicno tu), ali ovo je duet kojeg izvode NS i Dino Konakovic. Trenutno pokazuju da su sjajan tandem, odlicno se dogovaraju, djeluju, nema sujete. A ocigledno je da imaju obraza i morala. Samo da ostanu ovakvi i da jos vise ojacaju.MUNAFIK wrote: ↑19/10/2020 11:32Pa SDP je kao i SDA... Nema tu neke sad razlike. 2010 godine su uzeli izbore i na doslovno svakom mjestu su pokazali da su isti kao SDA, a bili su i gori... Ovdje je sva nada na NIPu i NS i principima oko kojih su se okupili.Škobo Habu wrote: ↑19/10/2020 11:26
Od svih stranaka koji participiraju u "Četvorki", Nikšićev SDP vuće najviše afera, a kadrovski su na opštinskim nivoima - taraba.
Samo treba insistirat na principima da se toga drze i bit ce dobro.
Nisu otisli sa SDA kad su DF i SBB otisli.herzegowac wrote: ↑19/10/2020 22:29 Sve super, samo mi nije jasno zasto vuku mrtvaca zvanog SDP. Samo ce ih zeznuti kasnije i otici sa SDA. Neka propadnu sami, ne treba ih drzati na zivotu.
Zato što je najjača opoziciona stranka koja je 2018. uzela 140 hiljada glasova, SDP nikad neće propasti. Imaju milion mana, ali su uvijek bili jedina alternativa kojoj sigurno možeš dati glas znajući da neće otići sa SDA, za razliku od svih ostalih.herzegowac wrote: ↑19/10/2020 22:29 Sve super, samo mi nije jasno zasto vuku mrtvaca zvanog SDP. Samo ce ih zeznuti kasnije i otici sa SDA. Neka propadnu sami, ne treba ih drzati na zivotu.
I ne bas. 2010. je pokazatelj necega sasvim drugog. SDP se odrzao na zivotu ciscenjem iznutra (iako tu jos ima PUNO posla), sto su ideoloski najcisca ljevica i "nasljednici" Tita. Tek su u posljednje vrijeme postali jedna od opcija kojoj mozes dati glas znajuci da nece otici SDA, i to pretezno u Sarajevu. Po drugim gradovima i kantonima jos uvijek nisi 100% siguran sa njima. Od stranaka koje duze vrijeme egzistiraju, jedina sigurna opcija (od svog osnivanja) je NS. NiP jeste trenutno, ali nije na duze staze. Ako se ikada SDA ocisti bracnog para Causesku i njihovih poltrona, Konakovic ce vrlo rado sa njima.RunnerX wrote: ↑19/10/2020 23:28Zato što je najjača opoziciona stranka koja je 2018. uzela 140 hiljada glasova, SDP nikad neće propasti. Imaju milion mana, ali su uvijek bili jedina alternativa kojoj sigurno možeš dati glas znajući da neće otići sa SDA, za razliku od svih ostalih.herzegowac wrote: ↑19/10/2020 22:29 Sve super, samo mi nije jasno zasto vuku mrtvaca zvanog SDP. Samo ce ih zeznuti kasnije i otici sa SDA. Neka propadnu sami, ne treba ih drzati na zivotu.
To je bilo 2018. godine.
nip je nastao zbog cijeg kriminala? konkretno, imena? to bih volio da znam.Industrialyzer wrote: ↑20/10/2020 10:15 Ako se SDA zaista jednog dana ocisti od kriminala i korupcije (utopija, znam) onda postojanje NiPa i takve SDA nema svrhu. Ideoloski potpuno isti, NiP nastao zbog kriminala u vrhu SDA i bez tog elementa je logicno ocekivati da idu skupa. Mada, to je zaista naucna fantastika i da se desi, nece sigurno u narednih 10 godina.
malakh wrote: ↑20/10/2020 10:43nip je nastao zbog cijeg kriminala? konkretno, imena? to bih volio da znam.Industrialyzer wrote: ↑20/10/2020 10:15 Ako se SDA zaista jednog dana ocisti od kriminala i korupcije (utopija, znam) onda postojanje NiPa i takve SDA nema svrhu. Ideoloski potpuno isti, NiP nastao zbog kriminala u vrhu SDA i bez tog elementa je logicno ocekivati da idu skupa. Mada, to je zaista naucna fantastika i da se desi, nece sigurno u narednih 10 godina.
evo ja cu poceti. huso cesir, osoba sa kojom je dino dosao u sukob nakon smjene nezira hadzica sa direktorske pozicije u viku i nakon raskrinkavanja hubijara.
sljedeci na listi je aljosa campara, osoba koja je tekstove pisala protiv dine, nakon sto je napustio sda, a sve zbog prisnijeg odnosa seke i dine. famozna njegova izjava protiv dine, "puno melje, malo zita daje".
ti nastavi dalje.
Ne bih ja rekao da su Konakovic i NiP nastali kao odgovor na kriminal i korupciju, te da i sami bisu podlozni istim. Ovdje je vise stvar sto su Bakir i Sebija poceli da pretjeruju zavodjenjem diktature i strahovlade u SDA i prikupljanjem svih poluga moci u svoje ruke. Tu je raskol nastao. Odlaskom njih dvoje Konakovic ce vrlo rado opet sa SDA. Nije da tako nesto i krije.Industrialyzer wrote: ↑20/10/2020 10:15 Ako se SDA zaista jednog dana ocisti od kriminala i korupcije (utopija, znam) onda postojanje NiPa i takve SDA nema svrhu. Ideoloski potpuno isti, NiP nastao zbog kriminala u vrhu SDA i bez tog elementa je logicno ocekivati da idu skupa. Mada, to je zaista naucna fantastika i da se desi, nece sigurno u narednih 10 godina.
Kakve su sanse da Aljoaa povuce nekog od zastupnika za sobom? I generalno, kakva ce njegova uloga biti u svemu ovome?!
Kad gledam Hadzifejzovica, naucio sam da dosta vise treba obratiti paznju na njegova pitanja nego na odgovore gosta jer uvijek se tu nesto krije. I mnogo glasno povezuje Konakovica i Camparu, i siguran sam da ce doci, ako nista, do neformalnih pregovora jer nikome nije u cilju da Campi osnuje stranku jer se glasovi rasipaju, a biracko tijelo je isto.
Ne bih se slozila s tobom.shbc wrote: ↑20/10/2020 12:25Ne bih ja rekao da su Konakovic i NiP nastali kao odgovor na kriminal i korupciju, te da i sami bisu podlozni istim. Ovdje je vise stvar sto su Bakir i Sebija poceli da pretjeruju zavodjenjem diktature i strahovlade u SDA i prikupljanjem svih poluga moci u svoje ruke. Tu je raskol nastao. Odlaskom njih dvoje Konakovic ce vrlo rado opet sa SDA. Nije da tako nesto i krije.Industrialyzer wrote: ↑20/10/2020 10:15 Ako se SDA zaista jednog dana ocisti od kriminala i korupcije (utopija, znam) onda postojanje NiPa i takve SDA nema svrhu. Ideoloski potpuno isti, NiP nastao zbog kriminala u vrhu SDA i bez tog elementa je logicno ocekivati da idu skupa. Mada, to je zaista naucna fantastika i da se desi, nece sigurno u narednih 10 godina.
Kakve su sanse da Aljoaa povuce nekog od zastupnika za sobom? I generalno, kakva ce njegova uloga biti u svemu ovome?!
Kad gledam Hadzifejzovica, naucio sam da dosta vise treba obratiti paznju na njegova pitanja nego na odgovore gosta jer uvijek se tu nesto krije. I mnogo glasno povezuje Konakovica i Camparu, i siguran sam da ce doci, ako nista, do neformalnih pregovora jer nikome nije u cilju da Campi osnuje stranku jer se glasovi rasipaju, a biracko tijelo je isto.
A postojace itekako i jedni i drugi. Tesko da bi se Kifla odrekao odlicne pozicije da trazi vise za sebe. Jedino da dodje do ponovnog ujedinjenja, ali sa njim na vrhu.