York Light 100`s wrote:hAZNADAR wrote: 
Nadam se da si skontao poentu. I kako zvuci fatmirovstina.
Znam ja šta ti želiš kazati sa tim ali opet kakve to veze ima sa ovim slučajem? Navodiš neke treće izjave da bi diskreditirao ovaj članak. Ne zanima me šta je Fatmir napisao prije jer me ne zanima autor ovog članka, mene zanima sadržaj članka. Ovo što piše u članku nije ni Fatmirovština ni poziv na rušenje svetinja,
ovo je jedan razuman članak da probudi bošnjački narod i ukaže još jednom kakve su strahote oko nas i da je 1992. godina možda bliže nego što neki misle.
Danas Višegrad sutra Istočno Sarajevo prekosutra Banja Luka, Bijeljina, Teslić, Doboj ili možda čak svi gradovi RSa u isto vrijeme tačno uz entitetsku granicu (dok se jedna grupa pijanih budala ne uživi pa napravi korak dalje) dok državne službe, međunarodna zajednica, islamska zajednica i Bošnjački predstavnici i organizacije šute.
Ne znam zašto smatraš da je njegov poziv na kolektivne proteste protiv četničkih okupljanja jednako poziv na kolektivno rušenje crkvi i preoravanje grobalja pa smatraš da je jedan članak sa kojim bi se 99% Bošnjaka složilo jedna obična Fatmirovština i poziv na rušenje svetinja?
Vidim da nisi skontao poentu. Ponudio sam ekstremizam kojeg nisi prihvatio i osuo ti paljbu o genocidu, cetnicima,.. upravo u fatmirovom stilu. I tako Fatmir prodaje svoju pricu. 20 god prica o cetnicima ali nikada samo o njima -
uvijek provuce kroz taj kontekst nekog domaceg "izdajnika" koji mu nije sjeo. Ovog puta Kavazovica - eto fokus sto on suti. Isto ko pateticna cura sto zeli da joj se rijecima iskaze ljubav inace sumnja.
Isti Fatmir je tako prosipao i teorije o srpskoj genetici gdje im je klanje urodjeno i zapisano u genetski kod. I mnogo drugoga, plus stvaranje stereotipa o SDP-ovcima koji su cetnicki agenti i okrecu krme krisom na raznju.
I ponavljam - naravno da je tekst o cetnicima tacan ako izuzmemo domace izdajnike i domace krivce. Ali odakle ti pomisao da bas fatmir budi bosnjacki narod.

Da je bas on neustrasivi telal istine i da bas on prosvjecuje. To se uvijek provlaci kroz hvalu njega - eto nismo znali o cetnicima dok nam Fatmir nije rekao. Svi ostali sto pisu o cetnicima i samo o njima su nekako neprimjetni - maksuz Fatmir najbolje upozorava i najvise brine.

To otkrivanje tople vode i konkurs za najveceg patriotu pali samo kod glupana.
Pa mogao je i Karadjic napisati da je Zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Mogao je napisati i o pravilima u saobracaju i kritikovati nesavjesnu voznju, prekrsaje,... - bezbeli u pravu.
Tako da u ovom otrkivanju tople vode od Fatmira ipak ne mogu preci preko - Ko se to javlja. I sto je najbitnije - Fatmir nikada nije pisao o cetnicima i genocidu a da nije spomenuo nekog domaceg "izdajnika" u tom kontekstu. A svoju neustrasivost moze prodati nekom drugom - pamtimo kada se zaletio u Walteru o Cericu i povukao cijeli list iz prodaje.

Al nije uspio sa neta sto je sacuvano. I sto Fatmir jugend ne moze objasniti.
Da zakljucim - u pravu si Fatmire o cetnicima - al neces mi ti soliti pamet o tome.