Četničko postrojavanje u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#76 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by uglavnomja »

Bodkin wrote:
York Light 100`s wrote: Kada se sjedne uz bajram poslije namaza sa svojima i pusti se koncert Safeta pa poslije se ode na Klix i hvali kako si pametniji od ostalih jer si skontao da Bog ne postoji upitaj se ko šta glumi :)

Nemoj se preda mnom hvatati za glavu, hvataj se kada ti bradati Rašo iz Višegrada pokuca na vrata jer si mosleman ili kada te na aerodromu zaustavi jer si ti za njega potencijalni ISIL-ovac bez obzira što ti sebe smatraš samo Bošnjakom
predlazes da treba prvo pokucati svim rasama u drzavi onako preventivno?

Cek malo, ja kao ateista ne smijem slusati safeta :roll: sevdalinka je vlasnistvo iz :?: imaju patent i licencu? A sta kad nada mamula zapjeva?

Ima li jos pravila da znam, recimo baklave - ni pod razno. To je samo za pravovjerne :P
manki

#77 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by manki »

Takodjer prestao citati nakon sto sam vidio "Fatmir Alispahic". Fuj.
York Light 100`s

#78 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by York Light 100`s »

Bodkin wrote:ne kontas. dakle isti kurac jer kad govno jednom ubode ne znaci da manje smrdi. kako ne kontas.
Ma kontam ali to ne mijenja činjenicu da je ovo ozbiljan problem, briga me ko je napisao. Da budem iskren više bi volio da se i ne zna ko je napisao ovaj članak jer bi se ljudi mogli posvetiti navedenim tačkama u članku umjesto da se raspravlja o Fatmiru.Ovdje se radi o tome kako se četnici kreću slobodno po BiH i sramotnom (ne)reagovanju srpske, međunarodne, državne, islamske i bošnjačke zajednice. Ako to smatraš u istom rangu kao poziv na rušenje pravoslavne crkve i groblja onda je izgleda za tebe četnički pokret dio srpstva baš kao ikone ili božić jer ti izgleda smeta kritika fašističkog pokreta bez obzira od koga dolaze kritike.
Iako je ubo jednom o tome "jednom" se sada razgovara i zašto se zamariti njegovim drugim člancima?
sinuhe

#79 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by sinuhe »

Sta cini ove ravnogorce paravojskom i da li ih ijedan zakon takvim tretira?
L u c i f e r

#80 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

York Light 100`s wrote: Kada se sjedne uz bajram poslije namaza sa svojima i pusti se koncert Safeta pa poslije se ode na Klix i hvali kako si pametniji od ostalih jer si skontao da Bog ne postoji upitaj se ko šta glumi :)

Nemoj se preda mnom hvatati za glavu, hvataj se kada ti bradati Rašo iz Višegrada pokuca na vrata jer si mosleman ili kada te na aerodromu zaustavi jer si ti za njega potencijalni ISIL-ovac bez obzira što ti sebe smatraš samo Bošnjakom
nije fol u tome ko je pametniji, o čemu ti bulazniš bolan ne bio

fol je u pravu izbora da budeš ono ti smatraš da jesi, zar ne vidiš da radiš i sto ko i četnici koji nas nazivaju srbima

i taj lični izbor ne mijenja nikakva i ničija predrasuda
York Light 100`s

#81 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

uglavnomja wrote:
Bodkin wrote:

predlazes da treba prvo pokucati svim rasama u drzavi onako preventivno?

Cek malo, ja kao ateista ne smijem slusati safeta :roll: sevdalinka je vlasnistvo iz :?: imaju patent i licencu? A sta kad nada mamula zapjeva?

Ima li jos pravila da znam, recimo baklave - ni pod razno. To je samo za pravovjerne :P
Naravno ignorisat ćemo ono "uz bajram poslije namaza" na početku rečenice i da je se sa time mislilo na Safetov tradicionalni koncert svake godine na FTV za bajram jer bolje išta napisati nego ništa kada neko nije u stanju dati adekvatan odgovor :wink:
uglavnomja

#82 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by uglavnomja »

York Light 100`s wrote:
Bodkin wrote:ne kontas. dakle isti kurac jer kad govno jednom ubode ne znaci da manje smrdi. kako ne kontas.
Ma kontam ali to ne mijenja činjenicu da je ovo ozbiljan problem, briga me ko je napisao. Da budem iskren više bi volio da se i ne zna ko je napisao ovaj članak jer bi se ljudi mogli posvetiti navedenim tačkama u članku umjesto da se raspravlja o Fatmiru.Ovdje se radi o tome kako se četnici kreću slobodno po BiH i sramotnom (ne)reagovanju srpske, međunarodne, državne, islamske i bošnjačke zajednice. Ako to smatraš u istom rangu kao poziv na rušenje pravoslavne crkve i groblja onda je izgleda za tebe četnički pokret dio srpstva baš kao ikone ili božić jer ti izgleda smeta kritika fašističkog pokreta bez obzira od koga dolaze kritike.
Iako je ubo jednom o tome "jednom" se sada razgovara i zašto se zamariti njegovim drugim člancima?

Tom istom bosnom se krecu druge bradonje, svjetska opasnost ...
I dok god su oni tu - cetnici imaju opravdanje za postojanje.

Nemoj mi utrpati pogresno tumacenje, govorim sa distance, kako planeta vidi bosnu. Za cetnike nije niko cuo ivan regiona.
York Light 100`s

#83 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

uglavnomja wrote:Tom istom bosnom se krecu druge bradonje, svjetska opasnost ...
I dok god su oni tu - cetnici imaju opravdanje za postojanje.

Nemoj mi utrpati pogresno tumacenje, govorim sa distance, kako planeta vidi bosnu. Za cetnike nije niko cuo ivan regiona.
To nema ama baš nikakve veze. Ne mogu četnici postojati kao izgovor zato što postoje vehabije, kakva je to logika? Znači ako se vehabije počnu širiti po Njemačkoj onda odjednom smiju nacisti i kukasti krstevi dobiti opet pravo na legalno postojanje?
Ako četnici imaju pravo na postojanje zbog vehabija onda i svakakva vehabijska obilježja imaju pravo da postoje dok su četnici tu.
Ili će SIPA ići redom i skidati sva obilježja širom BiH bila to ISIL ili četnička ili će pustiti i da ISILovci i četnici budalešu koliko hoće sve dok nekoga fizički ne napadnu ili ne pređu određene granice.
I da za četnike nije niko čuo van regiona, koliko ima fašističkih organizacija u mnogim državama za koje ostatak svijeta nije čuo pa se opet sankcioniše?
I prije nego što neko odgovori da nam je zakon u državi gdje se četnicima ne može ništa, uredu, razgovarali smo o tome i svjestan sam toga ali onda nemoj da neko postavlja argumenat da četnici smiju u BiH postojati samo zbog muslimanskih bradonja jer to je već sramotna izjava
uglavnomja

#84 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by uglavnomja »

moj komentar je bio vezan za ovo:

"kako se četnici kreću slobodno po BiH i sramotnom (ne)reagovanju srpske, međunarodne, državne, islamske i bošnjačke zajednice. "

a sto se tice bosnjacke ( mada mi nije jasno sta je bosnjacka zajednica u bosni? moze biti u svedskoj, ali u bosni nije zajednica :-) nego konstitutivni narod) i islamske zajednice - prvo pocistiti pred svojim vratima.

i da, povecan broj muslimana, ali ne obicnih azilanata i gastarbajtera nego bradatih kozojeba je doveo do stvaranja pegide ...
Last edited by uglavnomja on 22/03/2015 21:56, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#85 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

York Light 100`s wrote:
hAZNADAR wrote: :D Nadam se da si skontao poentu. I kako zvuci fatmirovstina.
Znam ja šta ti želiš kazati sa tim ali opet kakve to veze ima sa ovim slučajem? Navodiš neke treće izjave da bi diskreditirao ovaj članak. Ne zanima me šta je Fatmir napisao prije jer me ne zanima autor ovog članka, mene zanima sadržaj članka. Ovo što piše u članku nije ni Fatmirovština ni poziv na rušenje svetinja, ovo je jedan razuman članak da probudi bošnjački narod i ukaže još jednom kakve su strahote oko nas i da je 1992. godina možda bliže nego što neki misle.
Danas Višegrad sutra Istočno Sarajevo prekosutra Banja Luka, Bijeljina, Teslić, Doboj ili možda čak svi gradovi RSa u isto vrijeme tačno uz entitetsku granicu (dok se jedna grupa pijanih budala ne uživi pa napravi korak dalje) dok državne službe, međunarodna zajednica, islamska zajednica i Bošnjački predstavnici i organizacije šute.

Ne znam zašto smatraš da je njegov poziv na kolektivne proteste protiv četničkih okupljanja jednako poziv na kolektivno rušenje crkvi i preoravanje grobalja pa smatraš da je jedan članak sa kojim bi se 99% Bošnjaka složilo jedna obična Fatmirovština i poziv na rušenje svetinja?
Vidim da nisi skontao poentu. Ponudio sam ekstremizam kojeg nisi prihvatio i osuo ti paljbu o genocidu, cetnicima,.. upravo u fatmirovom stilu. I tako Fatmir prodaje svoju pricu. 20 god prica o cetnicima ali nikada samo o njima - uvijek provuce kroz taj kontekst nekog domaceg "izdajnika" koji mu nije sjeo. Ovog puta Kavazovica - eto fokus sto on suti. Isto ko pateticna cura sto zeli da joj se rijecima iskaze ljubav inace sumnja. :D

Isti Fatmir je tako prosipao i teorije o srpskoj genetici gdje im je klanje urodjeno i zapisano u genetski kod. I mnogo drugoga, plus stvaranje stereotipa o SDP-ovcima koji su cetnicki agenti i okrecu krme krisom na raznju.

I ponavljam - naravno da je tekst o cetnicima tacan ako izuzmemo domace izdajnike i domace krivce. Ali odakle ti pomisao da bas fatmir budi bosnjacki narod. :D Da je bas on neustrasivi telal istine i da bas on prosvjecuje. To se uvijek provlaci kroz hvalu njega - eto nismo znali o cetnicima dok nam Fatmir nije rekao. Svi ostali sto pisu o cetnicima i samo o njima su nekako neprimjetni - maksuz Fatmir najbolje upozorava i najvise brine. :D To otkrivanje tople vode i konkurs za najveceg patriotu pali samo kod glupana.
Pa mogao je i Karadjic napisati da je Zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Mogao je napisati i o pravilima u saobracaju i kritikovati nesavjesnu voznju, prekrsaje,... - bezbeli u pravu.

Tako da u ovom otrkivanju tople vode od Fatmira ipak ne mogu preci preko - Ko se to javlja. I sto je najbitnije - Fatmir nikada nije pisao o cetnicima i genocidu a da nije spomenuo nekog domaceg "izdajnika" u tom kontekstu. A svoju neustrasivost moze prodati nekom drugom - pamtimo kada se zaletio u Walteru o Cericu i povukao cijeli list iz prodaje. :D Al nije uspio sa neta sto je sacuvano. I sto Fatmir jugend ne moze objasniti.

Da zakljucim - u pravu si Fatmire o cetnicima - al neces mi ti soliti pamet o tome.
Last edited by hAZNADAR on 22/03/2015 22:03, edited 1 time in total.
Kinesko prkno

#86 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by Kinesko prkno »

Mene interesuje gdje je bio Fatmir kad je bilo najteze?
BHCluster

#87 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by BHCluster »

Ovaj Fatmir Alispahic i klika oko njega iste metode koriste kao Cionisti, sreca pa to rade mirnim putem.
L u c i f e r

#88 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

To otkrivanje tople vode i konkurs za najveceg patriotu pali samo kod glupana.
:thumbup:
Danguba

#89 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by Danguba »

Kinesko prkno wrote:Mene interesuje gdje je bio Fatmir kad je bilo najteze?
Uz Selima Beslagica. :D
Bodkin

#90 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by Bodkin »

York Light 100`s wrote:
pa vec sam gore napisao da je problem sto je to fasista fatmir napisao. puno bolje bi bi bilo da je neko drugi ovo napisao. ovako se ljudi nakace na tog retarda umjesto na ono o cemu pise
ilkbahar

#91 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by ilkbahar »

nek se oni samo skupljaju i okupljaju, zato je nama Bake dovuko Turaka da nam budu podrska. Pod velom obrazovanja masovno se naseljavaju turci po BiH!
Nek se oni samo postrojavaju u cetnicke redove, Bosna je bila i Bosne ce biti !!!!! Ne damo se mi tek tako lako, a jedva cekam da se zakuha pa da vidim ko ce prvi preko grane, kao nekad davno sto Kraljevinu Jugoslaviju izdao Kralj!!!!!!
I na kraju ce opet ostati Bosanci i Hercegovci i braniti svoje zivote i svoje domove i živjeti skupa i dijeliti koru hljeba sa svojim komšijama svih vjera i nacija.
York Light 100`s

#92 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

L u c i f e r wrote:

fol je u pravu izbora da budeš ono ti smatraš da jesi, zar ne vidiš da radiš i sto ko i četnici koji nas nazivaju srbima

Budi ti šta hoćeš ali na ovim prostorima će uvijek tvoja etnička pripadnost biti vezana uz tvoju religiju. Ako si ti Bošnjo ti ćeš uvijek biti za ostale musliman i u očima tvojih Bošnjaka i u očima Srba i Hrvata i u očima stranaca što dolaze vamo i stranaca kojima ti ideš tamo i među svojima u dijaspori, ma svugdje.
Budi ti šta hoćeš ali taj teret nećeš nikada skinuti sa sebe.
To ne govorim da bih te isprovocirao ili da te natjeram da prihvatiš ono što ne želiš nego je jednostavno tako u sva 3 naroda na ovim prostorima što se nikada neće promijeniti
uglavnomja

#93 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by uglavnomja »

York Light 100`s wrote:
L u c i f e r wrote:

Budi ti šta hoćeš ali na ovim prostorima će uvijek tvoja etnička pripadnost biti vezana uz tvoju religiju. Ako si ti Bošnjo ti ćeš uvijek biti za ostale musliman i u očima tvojih Bošnjaka i u očima Srba i Hrvata i u očima stranaca što dolaze vamo i stranaca kojima ti ideš tamo i među svojima u dijaspori, ma svugdje.
Budi ti šta hoćeš ali taj teret nećeš nikada skinuti sa sebe.
To ne govorim da bih te isprovocirao ili da te natjeram da prihvatiš ono što ne želiš nego je jednostavno tako u sva 3 naroda na ovim prostorima što se nikada neće promijeniti
jesi li ti ikada stranca vidio, a da nije poslom dosao, instruiran?

jesi li ikada vidio prosjecnog muslimana na zapadu? :-) arapi, afrikanci, tamnoputi, ,skroz crni, sa gomilom prepoznatljivih oznaka. zene su pokrivene, skroz ili samo kosa. 90% govori arapski, ostali farsi i neke tako azijske jezike.

nemaju bosanci veze s njima. samo ko se zove mustafa, muhamed i par imena, arapskih. cak ni nasi oblici turskih imena nisu prepoznati (ne znam u njemackoj :? ) tako da je sasvim normalno da te neko pita, ako ga bas zanima, koje si vjere. mada ne pitaju.

niko nece pomisliti da je recimo armin telarevic musliman. i uz to bijel, obucen normalno, ne zna arapski ... a hoce ga i piva :skoljka:

ps izvinjavam se ako fakat postoji ovaj lik :oops:
L u c i f e r

#94 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

aman

jebe mi se sta sam u cijim ocima

i jebale vas vise i nacije i vjere i drzavice - ja sam COVJEK
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#95 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by Chmoljo »

:-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#96 Re: Četničko postrojavanje u Sarajevu

Post by Chmoljo »

Đinajlu wrote:Banovati u startu bilo koga ko citira bljuvotine sa ovog internet sajta.
pravo da kažem, u iskušenju sam.
Locked