Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post Reply
sarajevo63

#201 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by sarajevo63 »

suncica24 wrote:
sarajevo63 wrote:Ko i do sad :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
i mirni.
Ma, znam, ali to je ono sto mi ide na...
Okrecem, obrcem, i na kraju uvijek zavrsim sa onom "tako nam i treba"
Ili, Balasevim rijecima, KRIVI SMO MI! I dabogda NAMA za hljeba zatrebalo, mozda tad se opametimo! :roll:
Izvini, al mi nismo krivi. Ovi koji pozivaju da bi pozvali i malo se ispuhali po tastaturi su krivi.
Živila ti! Ja i dalje navijam da hljeb bude 10 maruna. Što prije. Dok traje socijalni mir.
amrica

#202 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

Ne smijem ni pokusati, upravo sam izracunala, cistacica iliti pomocni radnik sa 8 osnovne ima strat 670 KM + staz max 20% 134 KM + topli obrok cca 300 KM + prevoz 53 KM =1.157 KM, pa jos retroaktivno za 11 mjeseci, isplata u cashu 1.947 KM, minimalno, bez staza.

A plate idu procentualno, na najvisu platu najvece povecanje, ....
amrica

#203 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

Klodovik wrote:
amrica wrote:jedno pitanje, vezano za Ivanisevica, gdje je primao platu zadnja 2 mjeseca? U GV ili Opcinskom? Ili obadvije?
I još proširi pitanje na ostale članove GV. Sad je @sunčica24 objasnila da članovi GV dolaze iz općinskih vijeća što će reći da svi oni imaju dvostruke funkcije.

Zar po nekom zakonu nije zabranjeno imati dvije funkcije? Ili meni fali daska u glavi? :roll:
sarajevo63

#204 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by sarajevo63 »

Ne fali ti daska, nama fali cijela pilana :lol:
Klodovik

#205 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by Klodovik »

amrica wrote:
Klodovik wrote:
amrica wrote:jedno pitanje, vezano za Ivanisevica, gdje je primao platu zadnja 2 mjeseca? U GV ili Opcinskom? Ili obadvije?
I još proširi pitanje na ostale članove GV. Sad je @sunčica24 objasnila da članovi GV dolaze iz općinskih vijeća što će reći da svi oni imaju dvostruke funkcije.

Zar po nekom zakonu nije zabranjeno imati dvije funkcije? Ili meni fali daska u glavi? :roll:
Ma, fali nama cijela fabrika za preradu drveta u glavi. Valjda se ovo smatra kao jedna funkcija, takav (nakaradan) način izbora članova vijeća. No, kad treba uzeti novac, ništa nije nakaradno.

Možda ti ovaj članak bude zanimljiv:

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
suncica24

#206 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by suncica24 »

sarajevo63 wrote:
suncica24 wrote:
sarajevo63 wrote:Ko i do sad :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
i mirni.
Ma, znam, ali to je ono sto mi ide na...
Okrecem, obrcem, i na kraju uvijek zavrsim sa onom "tako nam i treba"
Ili, Balasevim rijecima, KRIVI SMO MI! I dabogda NAMA za hljeba zatrebalo, mozda tad se opametimo! :roll:
Izvini, al mi nismo krivi. Ovi koji pozivaju da bi pozvali i malo se ispuhali po tastaturi su krivi.
Živila ti! Ja i dalje navijam da hljeb bude 10 maruna. Što prije. Dok traje socijalni mir.
Ne, ne, mi, mi!
Grupno i pojedinacno, svi!
Prvi, jer sute!
drugi jer trpe!
Treci, jer se prave da ih je briga!
Cetvrti, jer ih je briga, ali samo za svoje dupe!
Peti, jer ih je briga, ne samo za svoje dupe, ali oni idu sami!
I oni sesti, sto ne bi sami, ali ne bi sa svima, pa na kraju ne odu nikako!
Pa i oni sedmi jer odu i poginu uzalud, cisto da bi poginuli!
Tako da, krivi smo MI!
I da, slazem se, dabogda hljeb bio 10 krvnih zrnaca, a mi i dalje bili krivi!
amrica

#207 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

Sve daske bosanskih suma mi fale :D :D

Ko ce pametan sjediti i pisati po forumu, nervirati se, cak se i nadati :D da ce se nesto ikad u ovoj zemlji promijeniti, prije WW III
suncica24

#208 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by suncica24 »

Meni definitivno je :x
Hebote, ovaj Jasmin Mehicevic je prvo bio Vedran. Dodik. Hrvat. Katolik. Iz SDU-a. Pa onda nezavisni poslanik.
Onda je postao Jasmin. Mehicevic. Bosnjak. Musliman. Iz Pokreta mladih.
Sad je opet Hrvat. Jel Jasmin ili Vedran ne zna ni on sam.. Vjerovatno sad je opet i katolik. A za sad, dok ima fotelje, je u Pokretu mladih...

Cist i jasan primjer kako to kod nas ide!

Da ne polemisemo dalje, o multinacionalnom gradu! O kriterijima! I tome ko nama kaput kroji!
sarajevo63

#209 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by sarajevo63 »

Amrice :-D reci Sunčici da ne pristajem na krivicu, a sad već želim da hljeb bude 15KM. I To od sveg srca. Nego gdje ćemo za NG?
amrica

#210 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

suncica24 wrote:

Meni definitivno je :x
Hebote, ovaj Jasmin Mehicevic je prvo bio Vedran. Dodik. Hrvat. Katolik. Iz SDU-a. Pa onda nezavisni poslanik.
Onda je postao Jasmin. Mehicevic. Bosnjak. Musliman. Iz Pokreta mladih.
Sad je opet Hrvat. Jel Jasmin ili Vedran ne zna ni on sam.. Vjerovatno sad je opet i katolik. A za sad, dok ima fotelje, je u Pokretu mladih...

Cist i jasan primjer kako to kod nas ide!

Da ne polemisemo dalje, o multinacionalnom gradu! O kriterijima! I tome ko nama kaput kroji!
Ma i ja mislila napisati nesto slicno, samo nikako da skontam ko se tu kako prezivao i kako se sad preziva, i ko se udao, a ko ozenio.... i ko uzeo cije prezime...

Dva od tri vijećnika u OV Stari Grad su se izjasnili da pripadaju hrvatskom narodu: Jasmin Vedran Mehičević i Aiša Mehičević - Dodik.

I kaze ti @sarajevo63 da pristaje na krivicu.... 8)
suncica24

#211 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by suncica24 »

sarajevo63 wrote:Amrice :-D reci Sunčici da ne pristajem na krivicu, a sad već želim da hljeb bude 15KM. I To od sveg srca. Nego gdje ćemo za NG?
:D
Ja pristajem!
Ali, pristajem i na to da me, poslije 10 god ratovanja bez rata, boli... dupe!
Iskreno, ja vise nacina ne vidim. A energije nemam. Bogme, i zivci (sto se da vidjeti iz prilozenog :D ) postaju tanani, jedino bih cunami htjela prizvati!
Mislim, ni onaj hljeb od 20KM nece promijeniti nista!
Samo me nekad ponese i... opet pobjesim! Zapravo, sad je samo svaki drugi dan, napredujem :lol:
Pih, mozda slijedece godine bude svaki treci!
Sretna vam nova! :D
Last edited by suncica24 on 30/11/2008 00:20, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#212 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by VjecitiStudent »

amrica wrote:Ne smijem ni pokusati, upravo sam izracunala, cistacica iliti pomocni radnik sa 8 osnovne ima strat 670 KM + staz max 20% 134 KM + topli obrok cca 300 KM + prevoz 53 KM =1.157 KM, pa jos retroaktivno za 11 mjeseci, isplata u cashu 1.947 KM, minimalno, bez staza.

Prica se da ce novo GV, predvodjeno SDP-om, ukinuti ovo povecanje .... :oops:
amrica

#213 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

VjecitiStudent wrote:
amrica wrote:Ne smijem ni pokusati, upravo sam izracunala, cistacica iliti pomocni radnik sa 8 osnovne ima strat 670 KM + staz max 20% 134 KM + topli obrok cca 300 KM + prevoz 53 KM =1.157 KM, pa jos retroaktivno za 11 mjeseci, isplata u cashu 1.947 KM, minimalno, bez staza.

Prica se da ce novo GV, predvodjeno SDP-om, ukinuti ovo povecanje .... :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kao prvo, oni ce svi dobiti ovaj cash prije prvog sastanka novog GV, a kao drugo Ivanisevic iz SDP-a je bio konvoj lider ovog povecanja??? :?

I kad si cuo da su se nekome budzetskom korisniku (parazitu) smanjila primjanja?
VjecitiStudent

#214 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by VjecitiStudent »

amrica wrote:
VjecitiStudent wrote: Prica se da ce novo GV, predvodjeno SDP-om, ukinuti ovo povecanje .... :oops:

Kao prvo, oni ce svi dobiti ovaj cash prije prvog sastanka novog GV, a kao drugo Ivanisevic iz SDP-a je bio konvoj lider ovog povecanja??? :?

I kad si cuo da su se nekome budzetskom korisniku (parazitu) smanjila primjanja?
Nikada, ali eto SDP-u sanse da se pokazu na djelu ...
Takodjer se prica da ce poslanici SDP-a na svim nivoima odbiti ove povecane plate, tj. da ce sve razlike ici u fond za pomaganje radnicima koji ostanu bez posla :oops:
amrica

#215 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

Vidjecemo.....
VjecitiStudent

#216 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by VjecitiStudent »

amrica wrote:Vidjecemo.....
Da, vidjet (ne)cemo.
ld

#217 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by ld »

VjecitiStudent wrote:
amrica wrote:
VjecitiStudent wrote: Prica se da ce novo GV, predvodjeno SDP-om, ukinuti ovo povecanje .... :oops:

Takodjer se prica da ce poslanici SDP-a na svim nivoima odbiti ove povecane plate, tj. da ce sve razlike ici u fond za pomaganje radnicima koji ostanu bez posla :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo je najjace do sada
pa sto ti vrli poslanici nisu dosada se odrekli koje ,,dnevnice,,
ionako uzimaju cifre preko 5 milja,sto plata,sto dnevnice,pa odvojen zivot,pa topli obrok,raznorazne komisije itd,itd...
i da ne zaboravimo sto dobiju ,,na kafu,,
Klodovik

#218 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by Klodovik »

VjecitiStudent wrote:
amrica wrote:

Da su svi ti poslanici glasali protiv kao što nisu, možda bih i povjerovao u to. Čak su poslanici SDP-a predlagali povećanja. No, možda je sve to neka nova taktika osvajanja vlasti, ko će znati.
VjecitiStudent

#219 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by VjecitiStudent »

ld wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo je najjace do sada
pa sto ti vrli poslanici nisu dosada se odrekli koje ,,dnevnice,,
ionako uzimaju cifre preko 5 milja,sto plata,sto dnevnice,pa odvojen zivot,pa topli obrok,raznorazne komisije itd,itd...
i da ne zaboravimo sto dobiju ,,na kafu,,
To im je pravedna nagrada zato sto su glasali protiv.
Bosanski_kralj

#220 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by Bosanski_kralj »

"Svaka šuša može pričati o našim platama"
Ovo nam je dovoljno da ih "zapalimo", ili nije
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#221 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by -LIBERO- »

Ja nikad' ni krio nisam da sam deklarisani SDP-ovac,barem jos uvijek :D

Ali definitivno,evo sada "javno kazem",ako otvoreno i kao stranka i kao pojedinci,brem njih 90% jer se nikada nemoze kontrolisati pohlepa bas svakog pojedinca :lol: :lol: ,ne stanu protiv ovakvog nemoralnog povecanja placa,automatski gube svaku moju daljnu podrsku,jer onda to vise nije ni S od socijaldemokratije i neke socijalne osjetljivosti

Draga opozicijo,na vas je red,ako treba i proteste predvoditi,sta fali...fino je sjediti u poslanickim klupama i kao "nesto kritikovati"

Na ulice ako treba,pogledajte Tursku,pogledajte Italiju,pogledajte Sloveniju,Pogledajte Spaniju...pogledajte sve druge opzicije na svijetu.

Mislim da je vakat da se izadje sa jacim protestima BIH je davno zsluzila da dobije pravu opoziciju,a ne samo ovu "salonsku"
VjecitiStudent

#222 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote: Ali definitivno,evo sada "javno kazem",ako otvoreno i kao stranka i kao pojedinci,brem njih 90% jer se nikada nemoze kontrolisati pohlepa bas svakog pojedinca :lol: :lol: ,ne stanu protiv ovakvog nemoralnog povecanja placa,automatski gube svaku moju daljnu podrsku,jer onda to vise nije ni S od socijaldemokratije i neke socijalne osjetljivosti
...
Ja mislim da ce ovaj put SDP definitivno reagovati, iz prve ruke sam cuo da im je vec nalozeno da ubuduce svi OBAVEZNO nose crvene kravate.
Ako cak ni to ne pomogne, novi jumbo plakati su u pripremi.
amrica

#223 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

avaz

Koliko iznose sramotne plaće poslanika u FBiH
Razlike u primanjima od 2003. do danas. Posebno se plaćao prijevoz...
29.11.2008. 09:12

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o pravima izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti FBiH, od 1. januara 2009. godine, kada ovaj akt usvoji Predstavnički dom, primanja će im biti uvećana za 100 posto.

Rad u komisijama

Novim zakonom, naime, prema podacima Računovodstva Parlamenta FBiH, startna plaća poslanika i delegata iznosit će 3.100 KM, paušal će biti 770, a topli obrok oko 330 maraka.

Ova suma ne uključuje naknade za rad u komisijama ili drugim radnim tijelima, čije se članstvo po jednom radnom tijelu naplaćuje po 45 KM, a mjesečno, ako je neko u više komisija, do 450 KM.

Također, parlamentarci koji nisu iz Sarajeva imaju pravo na naknadu za odvojeni život koja mjesečno iznosi 540 KM i pravo na četiri plaćena vikenda za obilazak porodice, za šta mogu naplatiti od 400 do 1.000 KM, zavisno od udaljenosti.

Prostom računicom, parlamentarci koji su iz Sarajeva mjesečno mogu naplatiti između 4.253 i 4.703 KM, bez naknade za prijevoz. Oni koji nisu nastanjeni u glavnom gradu BiH, mogu mjesečno primiti od 5.143 do 5.600 KM. Bitno je napomenuti da delegati iz Doma naroda imaju pravo i na naknade iz kantonalnih skupština, koje nisu iste u svim kantonima, a iznose od 400 do 2.000 KM.

Poslanici i delegati koji nisu profesionalci ostvarivat će paušal od 820 KM plus dnevnice koje mogu iznositi od 30 do 60 KM, u zavisnosti od vremena provedenog na putu.

Plaće su od 2003. povećavane više puta. Tako je od 2003. do 5. oktobra 2006. osnovna plaća predsjedavajućih domova Parlamenta iznosila 1.600 KM, zamjenika 1.550, predsjednika klubova 1.500, a poslanika 1.250. Paušal je iznosio 500, topli obrok 250, a odvojeni život oko 450 maraka.

Od oktobra 2006. pa do sada, kada su koeficijenti povećani, osnovna plaća predsjedavajućih domova iznosila je 2.080 KM, predsjednika radnih tijela 1.560, a poslanika 1.456 maraka.

Funkcionalni dodatak

Do sada je topli obrok iznosio oko 330 KM, a paušal 520. Za odvojeni život i ove godine je iz budžetskih sredstva izdvajano oko 540 maraka i naknade za obilazak porodice preko vikenda.

Osim toga, u ovoj godini predsjedavajući i njegova dva zamjenika u Domu naroda imali su i funkcionalni dodatak koji je iznosio 1.500 KM, predsjednici klubova i sekretar po 200 maraka, dok to pravo nisu ostvarivali čelnici Predstavničkog doma.

smajlikojipovraca
amrica

#224 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by amrica »

Istih devet poslanika i delegata koji u prvih šest mjeseci ove godine nisu pokrenuli nikakvu inicijativu, niti su se ikada javili za diskusiju tokom redovnih sjednica u Parlamentu FBiH, nastavilo je s istom praksom i do kraja septembra. To je "Avazu" potvrđeno iz Centara civilnih inicijativa (CCI), koji prate rad zakonodavnog tijela većeg bh. entiteta.

Isti ti parlamentarci od naredne godine će dobivati i više od 5.000 KM mjesečno.

Naše plaće nisu uopće tolike koliko se priča po čaršiji - kaže Tomić, čiji su dodaci na plaću duplo veći od njegove osnovice.

Neaktivni parlamentarci

Predstavnički dom

Neaktivni članovi Predstavničkog doma i njihova sadašnja primanja su:

1 Fadil Hamzić - SDA 3.342,81 KM
2 Milka Hasić - SDA 3.263,97 KM
3 Alija Kurtović - SBiH 4.130,03 KM
4 Magdalena Šagolj - HZ 2.287,88 KM
5 Jozo Ivanković Lijanović - NSRzB 2.556,20 KM

Dom naroda

Neaktivni članovi Doma naroda i njihove osnovne godišnje plaće bez ostalih naknada su:

1 Slobodan Tomić - NSRzB 20.877,03 KM
2 Hasan Tafro - SDA 24.374,11 KM
3 Zijad Tvica - SBiH 11.554,00 KM
4 Ismet Imamović - SBiH 26.408,01 KM
sarajevo63

#225 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM

Post by sarajevo63 »

Kako je dugo trajalo čestitanje, i oduševljenje, i ogorčenje, i navijanje... Jesmo ih razbili ko kante. Nagovorili im se. Čekamo slijedeći autogol.
Post Reply