ČEŠKA-BIH Mladi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
Nemam rijeci, muka mi je
- ahmed&nedzad
Jest sudija usro, ali smo vala najviše sami krivi. Igrati 90 minuta kod kuće u ovakvoj utakmici za jedan gol i nešto očekivati?!

- Edin H.
I sve se to desava u "extra time"zzzzz wrote:Stvarno sramota!!! Nemam obicaja kritikovati sudije i vjerovati u teorije zavjere ali ovi su morali namjerno ovako suditi. Dvije ciste situacije za redom, u nasu korist, oni sude za Cehe.
Nevjerovatno.
Zasto ne pripazimo sudije sa kojim e-mailom?
Zna li ko imena?
- taxi_driver
gledao do 75 minute.prebacio na drugi kanal jer sam znao da ce biti neko srenje a ja za to nemam zivaca.nego onaj go sto je nas dao.ono je bomba.znate li sta je rekao suigracima kad su ga grlili?
JA JEST SJELA!!!!!!
JA JEST SJELA!!!!!!
-
zzzzz
Stvarno sramota, jos ne mogu da shvatim sta uradise onoj "djeci", nije mi vise ni frka zbog navijaca ili BiH, vec zbog momaka koji su to izborili...kontam kako im je sada a nadali su se EP pa cak i Olimpijadi
FUUUJ....uefa, skup impotentnih djuturuma i mafijasa
FUUUJ....uefa, skup impotentnih djuturuma i mafijasa
-
sumasumarum77
Treba biti realan . Voditi jedan nula i povuci se zadnjih pola sata u vlastiti sesnaesterac. To je isto uradila moldavija protiv nas i primila dva gola u drugom poluvremenu. To mozda mogu raditi Italijani ali malo ko drugi.
Bez kakve takve uvjezbane kontre nema se sta traziti u takvim situacijama. Mislim da je kriv trener i priprema igraca. Ili trener nema igraca koji mogu istrcati kontru ili ih nije uspio pripremiti za ovakvu situaciju pa je zadnjih pola sata ispalo kao da u osnovnoj skoli igramo viktorije. Zato, osim krivice sudija koja je postojala mislim da je veca nasa. Ako samo krivimo sudije opet ce nam se ovo ponoviti(mozda vec sutra). Ako zavisimo od toga da li ce sudija u zadnjoj minuti svirati penal ne trebamo ni ici na to prvenstvo.
Bez kakve takve uvjezbane kontre nema se sta traziti u takvim situacijama. Mislim da je kriv trener i priprema igraca. Ili trener nema igraca koji mogu istrcati kontru ili ih nije uspio pripremiti za ovakvu situaciju pa je zadnjih pola sata ispalo kao da u osnovnoj skoli igramo viktorije. Zato, osim krivice sudija koja je postojala mislim da je veca nasa. Ako samo krivimo sudije opet ce nam se ovo ponoviti(mozda vec sutra). Ako zavisimo od toga da li ce sudija u zadnjoj minuti svirati penal ne trebamo ni ici na to prvenstvo.
-
zzzzz
Ma ja ne znam koju si ti utakmicu gledao.....sumasumarum77 wrote:Treba biti realan . Voditi jedan nula i povuci se zadnjih pola sata u vlastiti sesnaesterac. To je isto uradila moldavija protiv nas i primila dva gola u drugom poluvremenu. To mozda mogu raditi Italijani ali malo ko drugi.
Nisu se uopste povukli vec su ih ovi stisli, sto je bilo i normalno. Ovaj put su nas sudije ostetile a utakmica se igra 90' minuta, tako da nema veze kad smo dali go. Momci su se izborili protiv puno kvalitetnije reprezentacije za koju nije ni cudo sto je imala dominaciju nekih desetak minuta utakmice.
Uvijek sam govorio a i danas to kazem, da je Bennet u Spaniji sudio sasvim korektno i da je ispravno produzio utakmicu sedam minuta ALI ovo danas je ocita pljacka, cak mislim da je u pitanju svjesna pljacka. Sudija je stajao u liniji kad je digao zastavicu za ofsajd a nas igrac je bio pola metra dalje od gola nego Ceh. Ono je mogao previditi samo slijep ili zlonamjeran sudija
-
zvijerka
bio sam na tekmi i momcima skidam kapu.....sve je bilo odlicno....nasa igra do postignutog gola je bila odlicna kao i posle primljenog gola ali ono izmedju je kriticno bilo, klasicni bunker....mislim da nam se to nije smjelo desit.... na svjetskom prvenstvu je to mnoge ekipe kostalo razlulata ako se sjetite.....uredu je branit se 10 ili 15 min ali branit se vishe od pola sata to je jako tesko....pa razvlacic guzlacis loptu pravis, faule, valjas se i po nepisanom pravilu primis gol posle 80 e onda tu istu stvar radi protivnik a ti pusis kartone i sl. e sad bez obzira na ovaj scenario mislim da smo zasluzili prolaz dalje.....mamu im jebem lopovsku.....
-
zzzzz
Ma oni se nisu povukli vec kad je njihov zadnji red krenuo ofanzivnije, mi smo izgubili sredinu koju i onako nismo imali (Zbog odsustva Ibricica i Maksimovica). Nasi se tada nisu mogli sastaviti s loptom, zato je izgledalo onako neorganizovano, nije bilo igraca koji je mogao to da umiri.
Zasluzili su prolaz i pokradeni su, sto je najtuznije. Ne bi mi ovoliko zao bilo da su "starohani" iz A selekcije u pitanju.
Zasluzili su prolaz i pokradeni su, sto je najtuznije. Ne bi mi ovoliko zao bilo da su "starohani" iz A selekcije u pitanju.
-
sumasumarum77
Nema govora da nasi momci nisu ginuli. Nije o tome rijec nego o taktici.
To je nesto sto se danima dogovara i uigrava. Ja sam imao osjecaj da su pola sata prije nihovog izjednacenja svi cesi u nasem sesnestercu.
Naravno da su nas stisli(a sta bi trebali ?). Ali opet cini mi se da su taj period imali samo jednog (ponekad dvojicu) cvjeka u odbrani. A sjecate li se kako je bilo protiv moldavije. Prva postena kontra moldavaca poslije naseg izjednacenja i mi smo vec poceli razmisljati da ni nerijesen rezultat nije toliko los pa smo manje vise stali sa onim stravicnim prtiskom. Mozda ja ovo nisam bas najbolje opisao ali mislim da ste shvatili sta sam htio reci. Treba biti svjestan da je onaj go sirok oko sedam ipo metara (ne znam tacno) i da se svi igraci naredaju zajedno sa strucnim stabom i rezervnim igracima na gol liniju opet ce ta lopta nekako proci.(osim italijanim a i grcima u zadnje vrijeme... he he he)
To je nesto sto se danima dogovara i uigrava. Ja sam imao osjecaj da su pola sata prije nihovog izjednacenja svi cesi u nasem sesnestercu.
Naravno da su nas stisli(a sta bi trebali ?). Ali opet cini mi se da su taj period imali samo jednog (ponekad dvojicu) cvjeka u odbrani. A sjecate li se kako je bilo protiv moldavije. Prva postena kontra moldavaca poslije naseg izjednacenja i mi smo vec poceli razmisljati da ni nerijesen rezultat nije toliko los pa smo manje vise stali sa onim stravicnim prtiskom. Mozda ja ovo nisam bas najbolje opisao ali mislim da ste shvatili sta sam htio reci. Treba biti svjestan da je onaj go sirok oko sedam ipo metara (ne znam tacno) i da se svi igraci naredaju zajedno sa strucnim stabom i rezervnim igracima na gol liniju opet ce ta lopta nekako proci.(osim italijanim a i grcima u zadnje vrijeme... he he he)
-
Skoro
Ovaj put stvarno nismo imali srece! Cesi su prosli dalje sa dvije prilike na utakmici.... Ali, zasto bi ikako imali srece kada namu Savezu sjede mafijasi Jelici, Dominkovici, Usanovici..... Cudim se kako smo uopste dali gol u Ceskoj i kako nam pola njihovih prilika nije zavrsilo u golu.
Zar smo zasluzili da odemo na evropsko ili svjetsko i da nas tamo u lozi prezentiraju Munib, Milan ili Iljo? Vala ne gledao ih ja pa makar se nikad nigdje ne plasirali
Zar smo zasluzili da odemo na evropsko ili svjetsko i da nas tamo u lozi prezentiraju Munib, Milan ili Iljo? Vala ne gledao ih ja pa makar se nikad nigdje ne plasirali
-
branimir_s
Ovo potpisujem.Skoro wrote:Ovaj put stvarno nismo imali srece! Cesi su prosli dalje sa dvije prilike na utakmici.... Ali, zasto bi ikako imali srece kada namu Savezu sjede mafijasi Jelici, Dominkovici, Usanovici..... Cudim se kako smo uopste dali gol u Ceskoj i kako nam pola njihovih prilika nije zavrsilo u golu.
-
lindjo
%&#*?/"!*$=%&..materinu
odem na mlade,slagiram se.
..djuture se s ekipom pokupim u skendu...kad tamo novi shok...apokalipsa bosne,rastoci hin hemofarm
ovo je previse za mene,po *belaju*,ramazan,ne mozes ni popit pivce utopit tugu
nesto mi govori,da bi u subotu...mog'o doci na svoje
(sutra naravno necu ni gledat utakmicu,ne moze pod kozu vise
)
kao sto rekoh negdje,prioritet novom selektoru je da ukomponuje ove nove snage,oni to svakako zasluzuju,vec od proljeca,nema cekanja,Baka je skashio kvalije,gurnut ih u vatru odmah...ljudi...IMAMO POTENCIJALA
14.7.C-U there
...ehhh da mi je dzeku u napad s jahicem 
odem na mlade,slagiram se.
ovo je previse za mene,po *belaju*,ramazan,ne mozes ni popit pivce utopit tugu
nesto mi govori,da bi u subotu...mog'o doci na svoje
(sutra naravno necu ni gledat utakmicu,ne moze pod kozu vise
kao sto rekoh negdje,prioritet novom selektoru je da ukomponuje ove nove snage,oni to svakako zasluzuju,vec od proljeca,nema cekanja,Baka je skashio kvalije,gurnut ih u vatru odmah...ljudi...IMAMO POTENCIJALA
14.7.C-U there
- manijak1
Šteta , opet dolazimo do sudijskih krađa , inertnosti Saveza i nedostatka koncentracije da se meč privede kraju , rano smo se povukli , ali zaslužili smo plasman ako ništa barem zbog igrača koji su jučer igrali bez straha i rezerve , ali što kaže Škoro .....oni u ložama nas jebu dugi niz godina .
I kako stoje stvari selektor mlade reprezentacije će dati otkaz .
Zbog nerada i neodgovornosti ljudi koji imaju dnevnice , plate pored plate i koji su dužni da reagiraju utvrđenom procedurom prema UEFA -i , a znamo da ne reagiraju ili kad kao reagiraju učine to kao prodani dupelisci , slučaj SCG , Mađarska , FCS i jučer dva nedosuđena penala i poništen regularan gol.
I kako stoje stvari selektor mlade reprezentacije će dati otkaz .
Zbog nerada i neodgovornosti ljudi koji imaju dnevnice , plate pored plate i koji su dužni da reagiraju utvrđenom procedurom prema UEFA -i , a znamo da ne reagiraju ili kad kao reagiraju učine to kao prodani dupelisci , slučaj SCG , Mađarska , FCS i jučer dva nedosuđena penala i poništen regularan gol.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Da jos jedna vise nego zestoka kradja ali to je tako jer mi smo BiH. Svaka iole ozbiljnija zemlja bi na ovo sinoc zestoko regovala jer ovo nije sport nego kradja i mesetarstvo. Ali najveci problem je taj sto nas konstantno kradu: prvo Spanija, pa onda Beogradska fasisticka orgijanja gdje ni Pele ne bi bio sposoban da igra, zatim Madjarska i na kraju ova sramota protiv Ceske. Mladi momci su sinoc odigrali fantasticno, profesionalno iako su im nedostajali neki vrlo vazni igraci (Ibricic, Pehlic, Maksumic). I sta sad hocemo li kao i nakon Madjarske i sudijske kradje napasti selektora i njega okriviti za poraz jer je to uvijek najlaksi put za trazenje krivca. Juce je cijeli stadion skandirao pravim krivcima ali oni nemaju obraza i nece se povuci nikada dok se ne uradi nesto kao sto su uradili Pitari. To je jedini put za one sablasti iz NS BiH inace ce pu nasih reprezentacija uvijek zavrsavati pred kapijama prvenstava. Ok naravno treba kritikovati pa i smjenjivati selektore ali i igrace ali sad sigurno ne postoji ni jedan selektor koji nas moze negdje odvesti jer nase kotiranje u UEFI je ravno nuli sve dok je tamo Munib, Jelic i Dominikovic jer je ovoj zadnjoj dvojci BH reprezentacija tek na drugom mjestu a ovaj prvi je uvijek toliko pijan i toliko gramziv da se poceo gaditi sam sebi. Ja mislim da ipak nije normalno promjeniti 4 selektora a nikoga iz saveza i vjerovatno ode i Sliskovic ali se nista promjeniti nece. U to sam siguran 100%.
-
sumasumarum77
Citam razne tekstove po medijima o ovoj utakmici. Svi samo napadaju sudije. Sjetim se onda nekih davnih vremena kad je ex-jugoslavenska reprezentacija igrala na nekakvom sampionatu. Svi reprezenttivci su tada pusili(zajedno sa trenerom i doktorima), kartalo se do besvjesti(obicno u na wc solji do zore) a sa kondicionih treninga/teretane se luftalo kao iz skole tj kako je ko znao i umio. I kad je u nekakvoj vaznoj utakmici trebalo ganjati njemce po onolikom terenu i dati go naravno niko poslije sezdesete minute nije mogao posteno potrcati. Zna se ko je bio glavni krivac. Sudija koji nije neko igranje rukom u sesneastercu okvalifikovao kao penal. Danima je stampa spominjala familiju tom sudiji a igraci su slavljeni kao heroji koji su pokradeni od kapitalistickoburzoarskougnjetavackookupatorskog zapada. Niko nije spomenuo da ovi nasi nisu mogli potrcati kad se rjesavala utakmica. Mislim da ova jucerasnja tekma, pa neke medjunarodne u rukometu, kosarci itd pokazuju nedostatak kondicije zatim takticke i psiholoske pripreme igraca. Necu ulaziti koliko su foteljasi krivi(jer nemam vremena sve to pratiti)ali mi jos od tih davnih vremena smeta tolika povika na sudije. Sudija moze siljiti protiv vas (kao sto to obicno biva) ali
zapamtite jednom za sva vremena "uzdaj se use i u svoje kljuse".
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Mozes se ti uzdati u krdo kljusadi kad je sudijna zadnja i uvijek je u pravu, pogotovo kad su u pitanju male reprezentacije. Kako da se uzdas recimo protiv Madjarske kad si dosudi nepostojeci penal na pocetku, pa ti iskljuci igraca pa ti onda igraj 9 protiv 10 cijelu utakmicu. Ili kao juce postignes regularan gol, ne sudi ti dva cista penala koja bi sigurno sudio cesima i dzaba ti svo uzdavanje. A u prvoj utakmici kod drugog gola prvo se napravi faul nad golmanom, pa onda ceh igra rukom ali gol se priznaje. Ili herojski odigras protiv velike Spanije 95 minuta, vodis 1:0 a sudija ti lijepo produzi utakmicu dok Spanije ne postigne gol i izjednaci. Ili na Marakani gledas kako ti skoro pa ubijaju navijace ali jebi ga sudija je Grk i nema sanse da se utakmica prekine ali da su tu bili Englezi ili Njemci umjesto BiH momentalno bi ispraznio stadion.sumasumarum77 wrote:Citam razne tekstove po medijima o ovoj utakmici. Svi samo napadaju sudije. Sjetim se onda nekih davnih vremena kad je ex-jugoslavenska reprezentacija igrala na nekakvom sampionatu. Svi reprezenttivci su tada pusili(zajedno sa trenerom i doktorima), kartalo se do besvjesti(obicno u na wc solji do zore) a sa kondicionih treninga/teretane se luftalo kao iz skole tj kako je ko znao i umio. I kad je u nekakvoj vaznoj utakmici trebalo ganjati njemce po onolikom terenu i dati go naravno niko poslije sezdesete minute nije mogao posteno potrcati. Zna se ko je bio glavni krivac. Sudija koji nije neko igranje rukom u sesneastercu okvalifikovao kao penal. Danima je stampa spominjala familiju tom sudiji a igraci su slavljeni kao heroji koji su pokradeni od kapitalistickoburzoarskougnjetavackookupatorskog zapada. Niko nije spomenuo da ovi nasi nisu mogli potrcati kad se rjesavala utakmica. Mislim da ova jucerasnja tekma, pa neke medjunarodne u rukometu, kosarci itd pokazuju nedostatak kondicije zatim takticke i psiholoske pripreme igraca. Necu ulaziti koliko su foteljasi krivi(jer nemam vremena sve to pratiti)ali mi jos od tih davnih vremena smeta tolika povika na sudije. Sudija moze siljiti protiv vas (kao sto to obicno biva) ali
-
lahor
Bravo Hrasno...to je sve vec dokazato...mala smo i razjedinjena zemlja a savez nam je leglo lopova...nazalost bice jos otimacine na nasu stetu...vidjecemo kako proticu kvalifikacije A selekcije....hrasno38 wrote:Mozes se ti uzdati u krdo kljusadi kad je sudijna zadnja i uvijek je u pravu, pogotovo kad su u pitanju male reprezentacije. Kako da se uzdas recimo protiv Madjarske kad si dosudi nepostojeci penal na pocetku, pa ti iskljuci igraca pa ti onda igraj 9 protiv 10 cijelu utakmicu. Ili kao juce postignes regularan gol, ne sudi ti dva cista penala koja bi sigurno sudio cesima i dzaba ti svo uzdavanje. A u prvoj utakmici kod drugog gola prvo se napravi faul nad golmanom, pa onda ceh igra rukom ali gol se priznaje. Ili herojski odigras protiv velike Spanije 95 minuta, vodis 1:0 a sudija ti lijepo produzi utakmicu dok Spanije ne postigne gol i izjednaci. Ili na Marakani gledas kako ti skoro pa ubijaju navijace ali jebi ga sudija je Grk i nema sanse da se utakmica prekine ali da su tu bili Englezi ili Njemci umjesto BiH momentalno bi ispraznio stadion.sumasumarum77 wrote:Citam razne tekstove po medijima o ovoj utakmici. Svi samo napadaju sudije. Sjetim se onda nekih davnih vremena kad je ex-jugoslavenska reprezentacija igrala na nekakvom sampionatu. Svi reprezenttivci su tada pusili(zajedno sa trenerom i doktorima), kartalo se do besvjesti(obicno u na wc solji do zore) a sa kondicionih treninga/teretane se luftalo kao iz skole tj kako je ko znao i umio. I kad je u nekakvoj vaznoj utakmici trebalo ganjati njemce po onolikom terenu i dati go naravno niko poslije sezdesete minute nije mogao posteno potrcati. Zna se ko je bio glavni krivac. Sudija koji nije neko igranje rukom u sesneastercu okvalifikovao kao penal. Danima je stampa spominjala familiju tom sudiji a igraci su slavljeni kao heroji koji su pokradeni od kapitalistickoburzoarskougnjetavackookupatorskog zapada. Niko nije spomenuo da ovi nasi nisu mogli potrcati kad se rjesavala utakmica. Mislim da ova jucerasnja tekma, pa neke medjunarodne u rukometu, kosarci itd pokazuju nedostatak kondicije zatim takticke i psiholoske pripreme igraca. Necu ulaziti koliko su foteljasi krivi(jer nemam vremena sve to pratiti)ali mi jos od tih davnih vremena smeta tolika povika na sudije. Sudija moze siljiti protiv vas (kao sto to obicno biva) ali
-
sumasumarum77
U pravu si kad kazes da vece, bogatije i uticajnije reprezentacije lome preko sudija manje kao sto je nasa. Stvarno su nas sudije krale gdje su stigli. Ali nemoj zaboraviti da je jedna hrvatska tada nepoznata repka(prvi put na svjetskom) pokazala kako se igra bunker sa ubojitom kon-trom i tada su bili treci, da je srbija juce tukla svede sa 5:0 u totalno izgubljenoj situaciji itd itd. Mislim da je lose govoriti sudije ovakve, sudije onakve. Paznja se odvraca od pravog problema. Hajd nek mi neko kaze zasto smo se juce zatvorili pola sata. Hajd da je usla voda u usi deset minuta pa i nekako nego kao da smo cekali da cesi daju gol pa da se pocnemo vaditi u zadnjih pet minuta. Tipicno nase, kampanjski, pa onda kad brod pocne tonuti sudija je glavni krivac. Pa kad se sjetim barbareza kao zadnjeg odbrambenog. On koji je igrac fenomenalnog pregleda igre ali zglave nije odbrambeni jer je prespor za tu ulogu i masa drugih gresaka odbrane a neefikasnosti napada. Sjetim se silnih medjunarodnih utakmica u kosarci i rukometu gdje zadnju trecinu utakmice obicno gubimo sa opravdanjima tipa zadrhtala ruka, losa koncentracija, nije nas islo itd a ono niko kondicije/snage za takav ritam nema. Te stvari treba gledati i kritikovati a sudije koliko zasluze ali ih ne teba stavljati u prvi plan. Oni ce uvijek da kradu a utakmicu mozemo dobiti samo mi. Sudije su tu samo nijansa koliko se god vama cinilo da su toliko kljucni.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
U21: Gumienny priznao da je trebao dosuditi penal nad Ibisevicem!
Belgijski sudija Serge Gumienny je, nakon susreta BiH - Ceska 1:1, priznao da je ostetio nas tim. Zajedno smo gledali snimak meca i Gumienny je rekao da je Ibisevic fauliran u sesnaestercu Ceha tako da je trebao dosuditi penal. Dodao je da nije bio najbolje postavljen kada je, nakon udarca Vrsajevica, loptu rukom zaustavio Kadlec. Nije me iznenadilo njegovo pokajanje, jer je ocito da smo osteceni u finisu meca – rekao nam je Salem Prolic, sekretar Komisije za sudjenje pri NSBiH.
Kontrolor sudjenja bio je Francuz Marc Batta, ucesnik dva svjetska i evropska prvenstva. Batta je imao dosta zamjerki na pomocnog arbitra Dirka Gilona, koji je kasno signalizirao navodnu ofsajd-poziciju Vrsajevica, zbog cega nam je ponisten pogodak - dodao je Prolic